TUNIS - ALI BABINA PUSTOLOVINA 4* - 8 dana zrakoplovom

GARANTIRANO 31.07 .
CIJENA OD:4.429kn

Program putovanja

Putovanje Tunis - Ali Babina pustolovina - safari program Direktni letovi svake srijede od 29.05. do 02.10.2019. iz Ljubljane za Tunis (kontinentalni dio)
GARANTIRANI POLAZAK 31.07.

1. DAN: LJUBLJANA - MONASTIR / ENFIDHA - YASMINE HAMMAMET / HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI 
Sastanak u zračnoj luci Jožeta Pučnika Ljubljana. Polazak zrakoplovom prema Tunisu (trajanje leta oko 2h). Dolazak u zračnu luku Monastir ili Enfidha. Transfer autobusom do hotela El Mouradi 3* / 4*  i smještaj na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

2. DAN: YASMINE HAMMAMET / HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI
Doručak, ručak. Dan za odmor, opuštanje, kupnju, individualne šetnje ili razglede. Večera. Noćenje.

3. DAN: YASMINE HAMMAMET / HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI - EL JEM - MATMATA - DOUZ 
Doručak. Polazak autobusom prema mjestu El Jem gdje će se posjetiti jedan od najočuvanijih amfiteatara na svijetu, istovremeno i jedan od najvećih rimskih amfiteatara iz III. stoljeća. Nastavak putovanja prema mjestu Matmata, poznatome kao “Mjesečeva pokrajina” te posjet jednoj od tipičnih trogloditskih kuća gdje i danas žive Berberi tradicionalnim načinom života, sačuvavši svoj jezik i kulturu. Ručak u podzemnom hotelu Sidi Driss (tradicionalna tuniška kuhinja, pića uz nadoplatu). Nastavak putovanja prema Douzu poznatom kao “Vrata Sahare”, gdje možete doživjeti čari istinske Sahare jašući na devama (fakultativno uz nadoplatu). Smještaj u hotelu El Mouradi Douz 4*. Večera i noćenje.

4. DAN: DOUZ - CHOTT EL JERID - TOZEUR 
Nakon doručka nastavak safari programa i odlazak na najveće presušeno slano jezero u Tunisu, Chott El Jerid, gdje je predviđena kratka pauza. Ne propustite priliku za kupnju pustinjskih ruža ili fotografiranje ovog prirodnog fenomena. Nastavak putovanja prema planiskim oazama Chebiki i Tamerzi. Nakon obilaska obiju oaza, kreće se prema hotelu EM Tozeur 4*, gdje je predviđen smještaj u hotel i ručak. Nakon toga kreće se na fakultativni izlet “Devin vrat - Ong Jmel” (fakultativno, uz nadoplatu). Tamo ćemo vidjeti svemirski grad iz “Ratova zvijezda – Epizoda I“ Georga Lucasa gdje se i danas nalaze kulise napravljene za potrebe snimanja filma. Oni koji su odabrali izlet - adrenalisku vožnju po pješčanim dinama “Ong Jmel“ dolaze na sastanak za izlet. Ostali imaju slobodno vrijeme do  večere. Večera. Umjesto večere u hotelu, postoji mogućnost odlaska na “Folklornu večer“ koja se održava u privatnoj  oazi (fakultativno, uz nadoplatu). Show program i večera uz arapske i afričke ritmove, trbušne plesačice i fakire. Noćenje.

5. DAN: TOZEUR - GAFSA - KAIROUAN - YASMINE HAMMAMET / HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI 
Doručak. Vožnja kočijama do privatnih oaza prepunih palmi datulja ili posjet malom ZOO-u (fakultativno, uz nadoplatu). Odlazak autobusom prema mjestu Gafsa te ručak u restoranu. Nastavak prema Kairouanu, četvrtom svetom muslimanskom gradu, gdje ćete moći pogledati prezentaciju tradicionalnih ručno rađenih tepiha te okušati svoju sposobnost cjenkanja. Slobodno vrijeme za razgled džamije (izvana) koju svake godine posjeti tisuće muslimana za vrijeme Ramazana. Ovdje ćete također moći nabaviti suvenire po veoma povoljnim cijenama. Odlazak u hotel El Mouradi 4*. Slobodno poslijepodne. Večera i noćenje.

6. DAN: YASMINE HAMMAMET / HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI 
Doručak, ručak. Dan za odmor, opuštanje, kupnju, individualne šetnje ili razglede. Večera. Noćenje.

7. DAN: YASMINE HAMMAMET / HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI - TUNIS - KARTAGA - SIDI BOU SAID (JEDNODNEVNI IZLET S RUČKOM) - YASMINE HAMMAMET / HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI 
Nakon doručka polazak prema glavnom gradu Tunisu. Dolazak u centar grada gdje je predviđeno slobodno vrijeme za samostalan razgled medine i kupovinu. Razgled Antonijevih termi i drevne Kartage; nekadašnje poprište punskih ratova koje je danas pod UNESCO-vom zaštitom. Slijedi posjet poznatom nacionalnom muzeju koji se nalazi na brdu Byrsa. Ručak (pića uz nadoplatu). Nastavak puta prema idiličnom bijelo-plavom gradiću Sidi Bou Saidu koji je poznat kao “gradumjetnika”. Slobodno vrijeme za razgled, kupnju suvenira ili opuštanje u nekim od tradicionalnih tuniških kafića gdje možete probati kavu s jasminom, čaj od mente s pinjolima ili šišu (voćni duhan). Ne propustite romantičan i veličanstven panoramski pogled koji se pruža na grad Tunis i Kartagu s vrha ovog pitoresknog mjesta. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. DAN: YASMINE HAMMAMET / HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI - MONASTIR / ENFIDHA – LJUBLJANA 
Transfer od hotela do zračne luke. Polazak zrakoplovom prema Sloveniji (trajanje leta oko 2h). Dolazak u zračnu luku Ljubljana.

Cijene po osobi u dvokrevetnoj sobi na osnovi 7 noćenja

LAST MINUTE 31.07.

GARANTIRANI POLAZAK!

osnovni tjedan

ALI BABINA PUSTOLOVINA U TUNISU 4*/ ALL INCLUSIVE/ PUNI PANSION

31.07.

standard soba (1/2, 1/2+1, 1/2+2)

5.239 kn

1. dijete 2-12 godina na pomoćnom ležaju

2.919 kn

2. dijete 2-12 godina na pomoćnom ležaju

3.969 kn

dijete 2-12 godina na osnovnom ležaju

4.719 kn

jednokrevetna soba

5.989 kn


SAFARI PROGRAM "ALI BABINA PUSTOLOVINA" 4*
usluga all inclusive     2.10.

21.8., 4.9.,11.9.,
18.9.,25.9.

10.7.,17.7.,
14.8.,28.8.


24.7., 7.8.

standard soba (1/2, 1/2+1, 1/2+2) 4.429 kn 5.119 kn 5.499 kn  6.109 kn
1. dijete 2-12 godina na pomoćnom ležaju 2.979 kn 2.979 kn 2.979 kn  2.979 kn
2. dijete 2-12 godina na pomoćnom ležaju 3.589 kn 4.119 kn 4.429 kn 4.739 kn
dijete 2-12 godina na osnovnom ležaju 3.969 kn 4.579 kn 4.889 kn  5.499 kn
jednokrevetna soba 5.269 kn 5.809 kn 6.339 kn  6.879 kn

Zrakoplovne pristojbe su uključene u cijenu.

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju plaća punu cijenu

NOVO: 2019. uvodi se turistička taksa za sve osobe s napunjenih 12 godina. Taksa se plaća na licu mjesta u hotelu. Cijene su kako slijedi: 3 TND u hotelima 4 i 5* i 2 TND u hotelima 3* po osobi i noćenju.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za ulazak u Tunis, državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza. Potrebno je imati važeću putovnicu (koja vrijedi još najmanje 3 mjeseca nakon povratka u zemlju, odnosno nije pred istekom) i nisu potrebne nikakve dodatne zdravstvene formalnosti. 

Napomene:
Agencija zadržava pravo izmjene određenih dijelova te izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju, vremenskim uvjetima i ostalim čimbenicima. Za vrijeme smještaja u hotelu (El Mouradi 4* - Yasmine Hammamet / Hammamet i Port El Kantaoui  4*) usluga je na osnovi all inclusive usluge; za vrijeme safari programa usluga je na osnovi punog pansiona. Prilikom odlaska na safari gosti moraju napustiti svoje sobe i prtljagu uzeti sa sobom. Fakultativne izlete i usluge organizira lokalna putnička agencija VLT. Za izvedbu ovog programa potrebno je minimalno 6 prijavljenih putnika. Vodiči na hrvatskom, srpkom ili slovenskom jeziku.  U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih osoba, Organizator zadržava pravo otkaza aranžmana. Vrijeme leta je podložno promjeni. Organizator zadržava pravo promjene grada i satnice povratka i polaska bez posebne odštete. Organizator ne odgovara za zakašnjenje zrakoplova ni promjene u putovanju koje bi nastale zbog kašnjenja. Molimo imati u vidu da je kategorizacija hotela u Tunisu u pravilu slabija od Europske. Ako okolnosti onemogućuju smještaj u rezerviranom objektu, Organizator putovanja će Putnika smjestiti u drugi objekt jednake ili više kategorije od rezervirane.

Cijene putovanja

Datum polaska:
29.05.2019
Datum povratka:
09.10.2019
Grad polaska:
Ljubljana
Mjesto polaska: ZL Ljubljana
Cijena:
od 4.429 kn
Boravak:
8 dana
TERMINI I CIJENE PREMA TABLICI
Šifra: D46
 POŠALJI UPIT ZA 29.05.

Cijena uključuje:

 • povratnu zrakoplovnu kartu Ljubljana - Tunis (zračna luka Monastir ili Enfidha)  - Ljubljana
 • prigrizak i osvježavajuće piće tijekom leta
 • prijevoz prtljage
 • predstavnika u zračnim lukama
 • autobusni transfer zračna luka – hotel – zračna luka, 5 noćenja u hotelima El Mouradi 4* na osnovi all inclusive usluge u mjestu Yasmine Hammamet / Hammamet i Port El Kantaoui, 1 noćenje u hotelu El Mouradi Douz 4* na osnovi punog pansiona, 1 noćenje u hotelu El Mouradi Tozeur 4* na osnovi punog pansiona
 • sve navedene ulaznice i lokalitete prema programu
 • asistenciju predstavnika u Tunisu (u određene sate - pružanje informacija) te vodiča za vrijeme izleta na hrvatskom ili drugom jeziku (pogledati Napomene)
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • NOVO: 2019. uvodi se turistička taksa za sve osobe s napunjenih 12 godina. Taksa se plaća na licu mjesta u hotelu. Cijene su kako slijedi: 3 TND u hotelima 4 i 5* i 2 TND u hotelima 3* po osobi i noćenju.
 • obavezna doplata za gorivo u iznosu: 90 kn po osobi   za sve već potvrđene i nove rezervacije, za polaske od 26. lipnja 2019. nadalje. Doplatu plaćaju odrasle osobe i djeca s napunjene dvije godine i više.
 • obroke drugačije od navedenih
 • transfere
 • fakultativne izlete
 • napojnice i ostale usluge koje nisu navedene u programu
 • putno osiguranje


Mogućnost transfera Zagreb-Ljubljana-Zagreb:
• kontinentalni Tunis u terminu 19.06.-21.08.2019. garantirani transfer: 100 kn po osobi (50 kn djeca 2-12 godina)
• za ostale termine 350 kn po osobi (za minimalno 6 prijavljenih po polasku)

Napomene:
Cijene parkinga u Zračnoj luci Ljubljana
- 260 kn za 8 dana
- 420 kn za 15 dana

NADOPLATE ZA VRIJEME SAFARI PROGRAMA (FAKULTATIVNO):
•  jahanje deva u Douzu (oko 30 TND)
•  vožnja do gorskih oaza Chebika i Tamerza (oko 50 TND)
•  off road vožnja na Ong Jmel (oko 50 TND
•  folklorna večer u oazi (oko 45 TND)
•  vožnja kočijama, posjet oazama i ZOO-u uz nadoplatu (oko 20 TND).

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT POŠALJI UPIT