ZLATNI ZAPAD AMERIKE - 12 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Zapadna američka obala 12 dana avionom 21.02.-04.03.2019.

1. Dan: ZAGREB – FRANKFURT– LOS ANGELES – PHOENIX/SCOTTSDALE (644 km)
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman, dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putnih dokumenata i prijava na let za Frankfurt. Polijetanje zrakoplova na liniji LH1405 (Lufthasa) za Frankfurt u 06:25 sati. Dolazak u Frankurt u 07:55 sati. Nastavak leta na liniji LH456 za Los Angeles u 10:25 sati. Dolazak u Los Angeles predviđen je u 13:20 sati. Nakon kontrole putovnica i carinskih formalnosti odlazak prema Phoenixu. Uživat ćete u pogledima na krajolik vozeći se prema Arizoni kroz pustinju Mojave uz rijeku Colorado. Prepustite se šarmu pustinje, mješavini jugozapadne arhitekture i veličanstvenim saguaro kaktusima i na ovaj način započnite s uvodom u američki zapad. Prijava u hotel, noćenje.

2. Dan: PHOENIX/SCOTTSDALE – SEDONA – GRAND CANYON (381 km)
Doručak. Odlazak kroz Arizonu prema živahnom gradiću Sedona. Nastavljamo putovanje kroz kanjon Oak Creek, poznat po spektakularnom krajoliku i ujedno poznatom mjestu snimanja mnogih filmova. Ovaj dan će biti namjenjen razgledu prirodnih ljepota Grand Canyona, klanca veoma strmih litica koje je milijunima godina dubila rijeka Colorado, čija veličina, raspon boja i tišina tog čuda prirode ostave dubok dojam na svakoga. Ne možete niti zamisliti veličinu kanjona, dok ne stojite na rubu vidikovca – panoramske točke i gledate u daljinu. Odlazak u hotel, noćenje.

3. Dan: GRAND CANYON –MONUMENT VALLEY – PAGE – KANAB (612 km)
Doručak. Odlazak prema Painted Desert odnosno obojenoj pustinji, području zapanjujuće ljepote zbog neuobičajeno široke palete boje tla, od sive do crvene, narančate i roze. Zatim nastavljamo put prema Monument Valley, odnosno dolini spomenika koja se prostire na području indijanske zemlje, rezervatu koji pripada narodu Navajo. Crveni stožasti brežuljci i kameni stupovi krase ovu dolinu i čine ju posebnom. Zaustavljanje u mjestašcu Page kod umjetnog jezera Powell. U poslijepodnevnim satima prelazak rijeke Colorado i dolazak u Kanab.

4. Dan: KANAB – KANJON BRYCE – NACIONALNI PARK ZION – LAS VEGAS (519 km)
Doručak. Odlazak prema kanjonu Bryce koji će vas svojim liticama ostaviti bez daha svojom simfonijom raznih boja i oblika, dubokih i do 150 m. Nastavak putovanja prema Nacionalnom parku Zion, području prepunom kamenih litica i stijena kroz koje teče rijeka Virgin. Krajnje odredište današnjeg dana je Las Vegas, svjetska prijestolnica zabave, svijetla, kockanja i noćnog života. Prijava u hotel, noćenje.

5. Dan: LAS VEGAS
Nakon doručka, slobodan dan za razgled grada i njegovih atrakcija kao što su hoteli - Luxor, New York New York, Venetian, Ceasars Palace, Treasure Island i Paris koji predstavljaju znamenitosti svjetskih gradova. Ljubitelji kockanja će uživati, a bit će i vremena za povoljnu kupovinu u velikim shopping centrima. Preporučujemo vožnju limuzinom po Stripu ili neku od aktualnih predstava koje su uvijek dobro posjećene, poput: Cirque du Soleil at Night – Criss Angel, Zarkana – akrobatic rock show. Noćenje.

6. Dan: LAS VEGAS – MAMMOTH LAKES - BAKERSFIELD (670 km)
Doručak. Nastavak putovanja kroz pustinju Mojave do High Sierras i jezera Mammoth. Ovaj pitkoreskni resort je poznato i ljetno i zimsko odredište mnogih turista i svih onih željnih pravog odmora, prekrasne prirode i krajolika koji oduzima dah. Prijava u hotel i noćenje.

7. Dan: MAMMOTH LAKE – NACIONALNI PARK YOSEMITE (175 km)
Doručak. Odlazak prema Nacionalnom parku Yosemite, najpopolarnijem turističkom odredištu u Kaliforniji. Današnji dan provest ćemo uživajući u šetnji kroz visoke klifove i u fascinantnim pogledima na prirodne ljepote. Park je poznat i po brojnim divljim životinjama poput vjeverica, medvjeda, srna, jelena i kojota, te ćete imati priliku vidjeti najviše drveće na svijetu - sekvoje, puno slapova, šuma, rijeke i jezera. Nacionalni park se pruža na visini od 648 do 3997 m nadmorske visine i na površini od preko 3000 km² na zapadnim padinama planina Sierra Nevada koja prolazi u potpunosti kroz Kaliforniju. Prijava u hotel i noćenje na području Yosemite.

8. Dan: NACIONALNI PARK YOSEMITE – SAN FRANCISCO (268 km)
Doručak. Napuštanje područja Yosemite i nastavak putovanja kroz podnožje planine Sierra Nevada prema San Franciscu za koji kažu da je jedan od najljepših gradova Amerike. Po dolasku u San Francisco, slijedi razgled grada: Fisherman's Wharf - popularni turistički dio grada, pun restorana i trgovina odakle seže pogled na Alcatraz - nekad poznati zatvor, gdje su bili snimani mnogi filmovi. Zatim posjet Chinatownu, Trgu Union, itd. Prijava u hotel i noćenje.

9. Dan: SAN FRANCISCO
Doručak. Uživajte u slobodnom danu. Preporučujemo šetnju gradom i prekrasnim parkovima, vožnju žičarom te posjet nekom od muzeja. Noćenje.

10. Dan: SAN FRANCISCO – MONTEREY/CARMEL – SANTA MARIA (490 km)
Doručak. Odlazak iz San Francisca prema Montereyu, nekadašnjem glavnom gradu Kalifornije kroz zapanjujuća područja ekskluzivnih golf terena, prekrasnih pogleda i bogate faune. Posjet šarmantnom selu Carmel. Nastavak putovanja prema području Santa Marie. Prijava u hotel i noćenje.

11. Dan: SANTA MARIA – SANTA BARBARA - LOS ANGELES (255 km)
Doručak. Polazak prema Los Angelesu sa stajanjem u Santa Barbari, biseru američke rivijere. Grad je poznat po španjolskoj arhitekturi, bujnoj vegetaciji i opuštenom načinu života. U poslijepodnevnim satima dolazak u Los Angeles i odlazak u zračnu luku. Prijava na let LH457 i polijetanje zrakoplova u 15:35 sati.

12. Dan: FRANKURT – ZAGREB
Dolazak u Frankurt u 11:30 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 13:10 sati i predviđeno slijetanje u Zagreb u 14:30 sati.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi
FIRST MINUTE* 23.880 kn / Redovna cijena 24.980 kn
Cijena paket-aranžmana po osobi u trokrevetnoj sobi
FIRST MINUTE* 22.835 kn / Redovna cijena 23.880 kn
Cijena paket-aranžmana po osobi u četverokrevetnoj sobi
FIRST MINUTE* 22.265 kn / Redovna cijena 23.280 kn

Zrakoplovne pristojbe (2.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

*FIRST MINUTE cijena vrijedi do popunjenosti kapaciteta i isključuje druge moguće popuste i akcije.

Minimalan broj putnika: 15

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljani Republike Hrvatske trebaju ulaznu vizu za SAD. Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
Potrebna dokumentacija za izradu vize: putovnica, fotografija (dimenzije 5x5cm), potvrda o ispunjenom obrascu DS-160 (stiže na email nakon ispunjavanja obrazaca), potvrda o uplati naknade i zakazivanju termina, potvrda o zaposlenju (s podacima o radnom stažu, godišnjem odmoru), potvrda o prosječnim plaćama, zadnja tri mjeseca (platne liste), garantno pismo od organizatora putovanja, roditelji – rodni list djeteta koji ne putuje s vama, osobe u braku – vjenčani list, vlasnici nekretnine – dokaz o vlasništvu, privrednici – obrtnica, dokaz o godišnjim prihodima i plaćenom porezu, studenti/učenici – indeks/potvrda iz škole, mlađi od 18 godina – rodni list i potvrda ovjerena kod javnog bilježnika kojom oba roditelja odobravaju putovanje.

Napomene:
 Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Video

POŠALJI UPIT