ZAPADNA OBALA SAD - 11 dana zrakoplovom

GARANTIRANO
CIJENA OD:18.800kn

Program putovanja

Putovanje Zapadna obala SAD 11 dana avionom , 08.08., 24.10.2019.
GARANTIRANI POLASCI

1. dan Zagreb – Los Angeles
U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (Zračna luka Franjo Tuđman) trebate biti najmanje dva sata prije predviđenog vremena polijetanja zrakoplova. Javite se na šaltere za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i slijedite proceduru prijave na let. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci gdje presjedate na let za SAD. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Los Angeles u poslijepodnevnim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Po izlasku iz carinske zone dočekat će vas hrvatski voditelj putovanja. To je trenutak kada službeno otpočinje program vaše zapadne obale SAD-a. Transfer u hotel i smještaj u sobe. Ostatak dana slobodan za odmor. Noćenje.

2. dan Los Angeles – Beverly Hills – Santa Monica
Doručak. Razgled Grada anđela počinjemo na mjestu gdje je 4. 9. 1781. godine grupica doseljenika osnovala naselje El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula. Razgled MISIJE i DOWNTOWNA, potom slijedi vožnja do HOLLYWOODSKOG BULEVARA gdje ćemo prošetati NOGOSTUPOM SLAVNIH uz glamuroznu dvoranu u kojoj se dodjeljuje filmska nagrada OSCAR. BEVERLY HILLS zaseban je gradić u kojem žive poznati i bogati te u kojem su luksuzne vile hollywoodskih zvijezda dok je RODEO DRIVE ulica u kojoj kupuju, a za koju se veli da je jedna od najskupljih na svijetu. Razgled najzvučnijih gradova aglomeracije LA okončat ćemo u SANTA MONICI gdje ćemo se prošetati THE THIRD STREET PROMENADOM. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan Los Angeles – San Diego
Doručak. Za dvosatne vožnje uz Pacifički ocean proći ćemo uz bivšu nuklearnu centralu te kroz vojni kamp PENDLETON. SAN DIEGO je drugi grad po veličini u Kaliforniji. Smjestio se tik uz granicu s Meksikom i stoga obiluje meksičkim koloritom i gastronomijom. Razgled San Diega započet ćemo na poluotoku CORONADU panoramskim pogledom na grad i luku. Odlazimo do najstarijeg hotela DEL CORONADA u kojem je Marylin Monroe snimila Neki to vole vruće. Nastavljamo razgledavati najznačajnije dijelove San Diega: SEAPORT VILLAGE – NOSAČ ZRAKOPLOVA USS MIDWAY (uz doplatu) – OLD TOWN SAN DIEGO STATE HISTORIC PARK – PARK BALBOA – ČETVRT PLINSKIH SVJETILJKI – PETA AVENIJA. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

4. dan SeaWorld San Diego – San Diego Zoo
Doručak. Preporučujemo odlazak u tematski vodeni park SEAWORLD (uz doplatu), najpoznatiji kalifornijski edukativno-zabavni park s morskim životinjama. Uživat ćemo u predstavama kitova ubojica, dupina i morskih lavova, obilaziti ispod bazena s morskim psima, obići polarne medvjede i pingvine u njihovom prirodnom staništu, uživati u 4D projekcijama… Ako niste zainteresirani za morski svijet, preporučujemo odlazak u svjetski poznat zoološki vrt – SAN DIEGO ZOO (uz doplatu) ili jednostavno provedite vrijeme u šetnji i shoppingu. U večernjim satima polazak prema unutrašnjosti i pustinjama južne Kalifornije (pustinja Mojave). Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

5. dan NP Jošuino drvo – Route 66 – Williams
Doručak. Napuštamo sunčanu Kaliforniju i upućujemo se prema državama Arizoni i Nevadi. Zaustavit ćemo se u NACIONALNOM PARKU JOŠUINO DRVO koji je nazvan po starozavjetnom proroku Jošui. Park obiluje neobičnim endemskim pustinjskim drvećem što izdaleka sliči ljudima s podignutim rukama u zraku. Zaustavljamo se na vidikovcima: HIDDEN VALLEY – SKULL ROCK – JUMBO ROCKS… Očekuje nas dulja vožnja dijelom i legendarnom cestom ROUTE 66 koja je još davne 1926. kao prva transkontinentalna autocesta povezala Chicago i Los Angeles, zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. Na ruti prema NP Velikom kanjonu proći ćemo nekoliko vegetacijskih zona, od pustinje do brdsko-planinskih predjela. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

6. dan Williams – NP Veliki kanjon – Seligman – Las Vegas
Doručak. NACIONALNI PARK VELIKI KANJON najznačajniji je i najposjećeniji nacionalni park SAD-a, grandiozno djelo tektonskih poremećaja i rijeke Colorado. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu savezne američke države Arizone u duljini od 446 kilometara toka rijeke Colorado. Širok je od 180 metara do 29 kilometara, a dubok i preko 1800 metara. Sjeverni rub kanjona nalazi se na otprilike 2500 metara nadmorske visine, dok je južni rub oko 365 metara niži. Zaustavit ćemo se na najljepšim vidikovcima a potom ćemo se i pješice spustiti do određene razine. Mogućnost HELIKOPTERSKOG LETA iznad Velikoga kanjona. Vožnja do LAS VEGASA uz usputno zaustavljanje u SELIGMANU. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Slobodna večer za otkrivanje Grada grijeha. Noćenje.

7. dan Las Vegas – Hooverova brana
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Mogućnost odlaska, po želji, na HOOVEROVU BRANU i u kupovinu u LAS VEGAS PREMIUM OUTLETS NORTH. Danas za njega kažu da je najdinamičniji, najspektakularniji i najdrskiji "boomtown" u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerojatnija činjenica koja to potkrepljuje, da nije ni postojao na početku 20. stoljeća. Svoju kulminaciju Vegas doživljava upravo sada. Zadnjih deset godina bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkog gradskog središta. Zabavite se šetnjom mnogobrojnim hotelima i casinima: CEZAROVA PALAČA – PLAMENAC – VENECIJA – PARIZ – BELLAGIO - OTOK S BLAGOM – LUXOR – MGM... Ispred nekih hotela uprizorene su pomorske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i još mnoge druge zanimljivosti. Noćenje.

8. dan Las Vegas – NP Dolina smrti – Modesto
Doručak. Danas ćemo posjetiti NACIONALNI PARK DOLINU SMRTI i njezine najpoznatije točke: ZABRISKIE POINT i BAD WATER. Bad Water je najniža točka u SAD-u i na cijeloj zapadnoj polutki, na -86 metara ispod razine mora. Dolina smrti se nalazi u jugoistočnoj Kaliforniji, duga je 225 km, široka 8 do 24 km. Nenastanjena je zbog visoke temperature zraka (do 56 °C) i suše (oko 40 mm oborina godišnje; otuda naziv). Vegetacija je oskudna (slanjače). Znatan dio površine prekriven je naslagama soli. Potkraj XIX. stoljeća iskorištavao se boraks. Zbog prirodnih ljepota stavljena je 1933. pod zaštitu kao nacionalni spomenik, a od 1994. dio je istoimenoga nacionalnog parka (13 638,89 km²). Vožnja prema San Franciscu. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

9. dan Modesto – San Francisco
Doručak. San Francisco je lučko, trgovačko, financijsko, znanstvenoistraživačko i poslovno središte zapadnog dijela SAD-a; zauzima vodeće mjesto u trgovini s Azijom. Gradska aglomeracija San Francisca ubraja se među najznačajnija kulturna središta SAD-a; izdvaja se University of California (BERKELEY i dr.), STANFORD UNIVERSITY (Palo Alto); MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI, PALAČA LEGIJE ČASTI (europska umjetnost), MUZEJ AZIJSKE UMJETNOSTI i dr. Jako je turističko središte s više od 16 milijuna turista godišnje. Razgled San Francisca: MOST GOLDEN GATE – CIVIC CENTER – SLIKOVITI TRG ALAMO – PIER 39 – FISHERMAN'S WHARF – KRSTARENJE ZALJEVOM (uz doplatu)… Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

10. dan San Francisco
Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Transfer u zračnu luku i prijava na let. Voditelj putovanja ovdje prestaje pružati usluge i pozdravlja se s grupom. Ovdje službeno završava program vaše zapadne obale SAD-a. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci. Obroci za vrijeme leta. Noćni let.

11. dan Zagreb
Dolazak u veću europsku zračnu luku u kojoj presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Međunarodnu zračnu luku Zagreb (Zračna luka Franjo Tuđman) u poslijepodnevnim ili večernjim satima.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute 18.800 kn* + 260 američkih dolara / Redovna cijena 19.800 kn + 260 američkih dolara
Zrakoplovne pistojbe su uključene u cijenu
*First minute cijena vrijedi za prijave 3 i više mjeseci do polaska

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje putovanja: 10

Popusti
Popust za treću osobu u dvokrevetnoj sobi 1.340 kn.
Popust za četvrtu osobu u dvokrevetnoj sobi 2.010 kn.
Obiteljski popust (dvoje odraslih i dvoje djece iz iste obitelji) na upit u agenciji.
Popust za plaćanje gotovinom ili na žiroračun agencije 600 kn po osobi.
Svi popusti se mogu zbrajati.
Putnici koji se prijave 6 i više mjeseci do polaska uz ranije navedeni popust od 1.000 kn po osobi dobivaju na poklon i paket ulaznica: nosač zrakoplova u San Diegu, tematski zabavni park SeaWorld u San Diegu i turističku plovidbu brodom po zaljevu San Francisca do mosta Golden Gate i oko Alcatraza.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. 
Ako putnik želi uslugu agencijske asistencije kod apliciranja za izdavanje američke vize ta usluga asistiranja (pomaganje pri ispunjavanju obrazaca, tumačenje postupka ishođenja, priprema dokumentacije, vođenje kroz postupak, rezervacija termina) iznosi 1.450 kn i uključuje naknadu za vizu od 160 USD što će agencija doznačiti Veleposlanstvu SAD-a u ime putnika. Asistencija nije obavezna i svaki putnik može samostalno aplicirati za američku vizu. Više informacija potražite na mrežnoj stranici Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu https://www.usembassy.gov/
Prvi hotel u kojem odsjedate i kojeg možete navesti u obrascu za izdavanje američke vize
Quality Inn Placentia
710 W Kimberly Avenue, Placentia, CA 92870, USA
Tel. +1 714 996 4410

Napomene
Pri prijavi uplaćuje se minimalno 50% iznosa cijene paket-aranžmana, ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije 60 dana do polaska.
Pri prijavi se obavezno agenciji dostavlja kopija putovnice (stranica sa slikom). Također, agenciji se dostavlja i kopija američke vize ako putnik već ima vizu, tj. kada mu viza bude izdana.
Iznos izražen u američkim dolarima podmiruje se u SAD-u u gotovini i za to putnik dobiva uplatnicu/potvrdu/račun.
Rok u kojem organizator može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu ako najmanji broj osoba ne bude dosegnut: 21 dan prije početka paket-aranžmana.

Cijene putovanja

Datum polaska:
08.08.2019
Datum povratka:
18.08.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
18.800 kn
Boravak:
11 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D48
 POŠALJI UPIT ZA 08.08.
Datum polaska:
24.10.2019
Datum povratka:
03.11.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
18.800 kn
Boravak:
11 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D48
 POŠALJI UPIT ZA 24.10.

Cijena uključuje:

 • zrakoplovnu kartu u ekonomskom razredu i pristojbe zračnih luka
 • transfere na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka
 • 9 noćenja s kontinentalnim doručkom u hotelima turističke kategorije 3* u dvokrevetnim sobama (tuš/wc, sušilo za kosu, klimatizacija, televizor, telefon, glačalo s daskom za glačanje, Wi-Fi...)
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku za vrijeme boravka u SAD-u (od susreta u zračnoj luci u Los Angelesu do rastanka u zračnoj luci u San Franciscu)
 • prijevoz klimatiziranim vozilom (autobus, minibus, kombi, minivan – ovisno o broju putnika u grupi)
 • razgledavanje prema programu putovanja
 • ulaznice za nacionalne parkove Jošuino drvo, Veliki kanjon i Dolinu smrti
 • jamčevinu za turistički paket-aranžman
 • osiguranje od odgovornosti

Cijena ne uključuje:

 • izdavanje američke vize 160 USD
 • asistencija agencije u izradi vize iznosi 1.450 kn i uključuje naknadu za vizu od 160 USD
 • ulaznice i dodatne sadržaje, osobnu potrošnju, napojnice
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 4.010 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • doplatu za polaske u visokoj sezoni (srpanj i kolovoz) 3.960 kn
 • putno osiguranje

 

Informativne cijene ulaznica i dodatnih sadržaja (fakultativna/neobavezna doplata na licu mjesta – cijene su vrijedile na dan objave programa i podložne su promjeni)
- tematski zabavni park Universal Studios Hollywood u Los Angelesu od 115 USD
- nosač zrakoplova u San Diegu 23 USD, 20 USD (62+), 17 USD (studenti), 10 USD (djeca 6-12)
- tematski zabavni park SeaWorld u San Diegu od 90 USD - let helikopterom iznad Grand Canyona od 299 USD
- predstava u Las Vegasu 80-150 USD, ovisno o predstavi i dostupnim mjestima
- turistička plovidba brodom po zaljevu San Francisca do mosta Golden Gate i oko Alcatraza od 32 USD
- vožnja cable carom u San Franciscu od 7 USD

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT