ZAPADNA OBALA SAD - ROAD TRIP - 14 dana zrakoplovom

GRUPNO PUTOVANJE

Program putovanja

Putovanje Zapadna obala SAD 14 dana avionom i automobilom 20.09.-03.10.2018.
San Francisco – Silicon Valley – Los Angeles – Ghost Town – Las Vegas – Grand Canyon – San Diego

1. dan Zagreb – Fankfurt – San Francisco
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Frankfurtu . Po dolasku nastavak leta za San Francisco. Obroci tijekom leta. Po dolasku u San Francisco obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti. Sastanak s pratiteljom putovanja, preuzimanje auta u Renta car –u te slijedi transfer u hotel. Prijava u hotel koji je smješten u centralno dijelu grada. Večernja šetnja do Union Squera i China Town-a. Predlažemo odlazak na zajedničku večeru u China Town. Noćenje.

2. dan San Francisco
Nakon doručka predlažemo odlazak u razgled grada: Union Square – najpoznatiji trg u San Franciscu na kojem se nalaze robne kuće, hoteli i kazališta, Chinatown – najveća „Kina u malom“ u Sjevernoj Americi, posjeta Alamo parka koji je poznat po kućama koje su izgrađene u viktorijanskom stilu. Slijedi vožnja preko poznatog mosta Golden Gate – simbol San Francisca, odakle se pruža jedinstveni pogled na grad, te posjet malog simpatičnog mjesta Sausalito. Odlazak do slikovitog pristaništa Fisherman’s Wharf, slobodno vrijeme za ručak u ribarskom selu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan San Francisco
Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni izlet na otočić Alcatraz . Nagrađivana tura uključuje vožnju trajektom i audio vođenje (slušalice sa snimljenim informacijama) kroz ćelije nekadašnjeg zatvora. Ova bivša kaznionica poznata je i pod nazivom „The Rock“, a tu su, među ostalima, kazne služili i poznati zločinci Al Capone i Kelly Machine Gun. Nakon ture obilazak Pier – a 39. Slobodno vrijeme za ručak u ribarskom selu. Odlazak na vožnju “Cabel car-om”, svaka jednosmjerna vožnja pružiti će spektakularan pogled na ulice San Francisca. Slobodno vrijeme . U večernjim satima odlazak do Twin Peaksa od kuda se pruža panoramski pogled na cijeli San Francisco. Noćenje.

4. dan San Francisco – Los Angeles
Nakon doručka odjava iz hotela te slijedi posjet “ najzavojitijoj ulici na svijetu“ Lombard street. Vožnju nastavljamo prema Los Angelesu živopisnim krajolikom Kalifornije. Usputno zaustavljanje u Silicon Valley gdje se nalaze sjedišta Google-a i Facebook-a . Nastavak vožnje do Los Angelesa . Prijava i smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan Los Angeles
Nakon doručka, slijedi vožnja po gradu: Grauman’s Chinese Theatre, Hollywood Walk of Fame, Beverly Hills, Rodeo Drive. Nastavak vožnje prema popularnim plažama Santa Monica, Venice Beach, Muscle Beach. Slobodno vrijeme za uživanje na plažama. U poslijepodnevnim satima odlazak do Santa Monica Piera koji je ujedno i najpoznatiji na svijetu na kojem se snimalo preko 200 Hollywoodskih filmova. Noćenje.

6. dan Los Angeles
Nakon doručka istraživanje grada. Predlažemo odlazak u Universal Studios Hollywood – jedan od šest velikih američkih filmskih studija, koji je, ujedno i tematski park. Ovdje možete zaviriti iza kulisa setova nekih od najvećih filmskih hitova kao što su Jurassic Park i Terminator i uživati u uzbudljivim vožnjama i atrakcijama kao što je Harry Potter dvorac. Ili, pak, predlažemo odlazak u Disneyland. Uplovite u svijet mašte i fantazije, u kojem se možete družiti s Disneyjevim junacima i ostvariti svoje snove iz djetinjstva. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan. Los Angeles – Ghost Town – Las Vegas
Nakon doručka slijedi vožnja prema Las Vegasu. Usputno zaustavljanje u Calicu, gradu duhova, koji će vas vratiti u vrijeme rudarskog gradića Divljeg zapada. Šetnja uličicama ovog rekonstruiranog grada i istraživanje života rudara. Nastavak vožnje do Las Vegasa, grad poznat po kocki, glamuru i zabavi.Po dolasku prijava i smještaj. Slobodno vrijeme. U večernji satima šetnja popularnim Las Vegas Stripom, uživanje u spektakularnom pogledu na naljepše fontane na svijetu od Bellagio hotela. Noćenje.

8. dan Las Vegas
Nakon ranog doručka predlažemo cijelodnevni posjet Grand Canyona, kanjon strmih litica kojeg je milijunima godina dubila i izdubila rijeka Colorado u dubini od 1,6 kilometara. Uživanje u veličanstvenom krajoliku raskošnih oblika i boja, od kojih zastaje dah. Grand Canyon je pod UNESCO-vom zaštitom. Sastavni je dio istoimenog nacionalnog parka, jednog od najstarijih u SAD. U povratku prema Las Vegasu usputno zaustavljanje kod Hooverove brane. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan Las Vegas
Nakon doručka predlažemo posjet Strip bulevardu, te odlazak na jedan od Pool partya u gradu. Zabava. U večernjim satima odlazak u Pawn shop, zalagaonicu kojoj je popularnost donio National Geographic. Slijedi posjeta Down Town Las Vegasa mjesto gdje je sve počelo, uživajte u jednom od najvećih video zida na svijetu te u performansu uličnih zabavljača. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. dan Las Vegas
Nakon doručka, predlažemo odlazak u jedan od shopping outlet u kojem se može kupiti odjeća najpoznatijih svjetskih kreatora po tvorničkim, odnosno znatno sniženim cijenama (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland.. Las Vegas je postao grad gdje vrhunski svjetski chefovi otvaraju svoje restorane: Joel Robuchon u MGM-u, Helene An u Crustaceanu, Nobu Matsuhi u Nobu (u hotelu Hard Rock), Sirio Maccioni u Le Cirque u Bellagiu, Andre Rochat u Alize at the Palms … okušajte se u bogatoj gastronomskoj ponudi koju pruža grad. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo posjetu jednog od mnogobrojnih show predstava ( David Copperfield, Michael Jakson One, Celine Dion, Magic Mike i drugi..) Noćenje.

11. dan Las Vegas – San Diego
Nakon doručka vožnja do San Diega, po dolasku prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večernju šetnju gradom. U večernjim satima odlazak u Old town San Diego, šetnja po malom centru mjesta koje posjeća na mali Mexico, odlazak na popularan noćni market. Predlažemo odlazak u tradicionalni Meksički restoran u starom dijelu grada, uživajte u lokalnim specjalitetima. Nakon večere povratak u hotel. Odlazak u najpoznatiji bar u San Diegu gdje je sniman kultni film ” Top Gun” sa Tom Cruise – om .Noćenje.

12. dan San Diego
Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo razgled sa GoCar-om najatraktivnije lokacije San Diega koji mnogo smatraju najljepšim američkim gradom. Jedna od njih je zasigurno Balboa park koji sadrži muzeje, umjetničke paviljone, parkove i šarene vrtove koji oduzimaju dah. Proći ćemo i Hillcrest-om, četvrti poznatoj po velikom broju dućana i restorana s odličnom hranom poznatoj u cijelom okrugu San Diega. Vožnju nastavljamo do Downtown-a gdje ćemo vidjeti poznatu četvrt Little Italy, Maritime Museum, Historic Gaslamp Quarter i još mnogo drugih znamenitosti koje su se smjestile u ovom obalnom gradu na američkom jugu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. dan San Diego – Frankfurt
Nakon doručka, slijedi transfer do aerodroma. Prijava na let za Frankfurt. Noćni let.

14. dan Frankfurt – Zagreb
Dolazak u Zagreb u podnevnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 15.390 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.950 kn

Minimalan broj putnika: 12

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za SAD. Veleposlanstvo je u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Sve informaciju nalaze se na internet stranicama www.usembassy.hr. Napominjemo da se preko ove internet stranice naručite za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu! Zbog velikog broja zahtjeva termine za vizu je potrebno rezervirati 2-3 tjedna unaprijed! Agencija ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja.

Napomene
Organizator zadržava pravo promjene pojedinih sadržaja u programu.

POŠALJI UPIT