ZEMLJE BENELUKSA - 7 dana autobusom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:3.790kn

Program putovanja

Putovanje zemlje Beneluxa 7 dana autobusom 01.10.-07.10.2019.

1. DAN: ZAGREB - NÜRNBERG - OKOLICA FRANKFURTA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje vodi preko Nürnberga - dolazak u središte grada i kraće slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel u široj okolici. Noćenje.

2. DAN: OKOLICA FRANKFURTA - ZAANSE SCHANS - VOLENDAM - MARKEN - AMSTERDAM
Doručak. Nastavak putovanja kroz Njemačku i Nizozemsku. Po dolasku u Nizozemsku uputit ćemo se sjeverno od Amsterdama u „idiličnu Nizozemsku“, zemlju vjetrenjača, kanala, klompi, zelenih pašnjaka i ribarskih kuća: selo Marken, tipično ribarsko selo-otok, povezano nasipom s kopnom, s kućama - sojenicama. Volendam - romantična ribarska luka i izletište s brojnim suvenirnicama i ribljim restoranima. Na sjeverozapadu od mjesta Zaandama nalazi se Zaanse Schans, muzej na otvorenom koji sa svojim starim vjetrenjačama i šarenim kućicama priziva davna vremena i pokazuje kako se nekoć živjelo. Posjet manufakturi klompi i sira. Nastavak putovanja do Amsterdama, najvećeg svjetskog grada na vodi koji se prostire na oko 70 umjetnih otoka. Panoramska vožnja gradom i posjet središtu Amsterdama, trgu Dam. Smještaj u hotel na širem području Amsterdama. Noćenje.

3. DAN: AMSTERDAM
Doručak. Poslije doručka odlazak u grad i posjet poznatoj brusionici dijamanata Coster Diamonds uz prikaz izrade nakita i mogućnost kupovine. Fakultativna vožnja brodom kanalima Amsterdama: kanali Kaizer, Heren i Prinsengracht - kuća Ane Frank - Zapadna crkva - luka Amsterdama - Waterlooplein - rijeka Amstel te nastavak razgleda pješice do trga Leidseplein, četvrti zabave - tržnica cvijeća na Singelu - trgovačka ulica Kalverstraat - studentska četvrt Spui - nekadašnji samostan Begijnhof. Slobodno vrijeme za posjete muzejima (Rijksmuzej, Muzej Van Gogha, Muzej Madame Tussaud, Povijesni muzej grada Amsterdama itd.), šetnju, kupovinu i osobne programe. Povratak u hotel autobusom u određeno vrijeme ili u individualnoj organizaciji. Noćenje.

4. DAN: AMSTERDAM - SCHEVENINGEN - DEN HAAG - DELFT - ROTTERDAM - ANTWERPEN
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet-turu po Nizozemskoj, zemlju koja nije velike površine pa su i udaljenosti među gradovima koji se posjećuju vrlo male: odlazak do obale Sjevernog mora i poznatog ljetovališta Scheveningen. Slobodno vrijeme za šetnju uz dugačku pješčanu plažu, poznata je šetnica duga 3 km kao i mol koji se dužinom od 400 m proteže u Sjeverno more. Kratka vožnja do Den Haaga, sjedišta nizozemske vlade i trećeg grada po veličini u Nizozemskoj. Šetnja do zgrade nizozemskog parlamenta i gradskog središta. Kraće slobodno vrijeme za kavu. Putem do Rotterdama stajanje u Delftu, jednom od najljepših gradova u Nizozemskoj, poznatom kao gradu plavo-bijelih porculanskih pločica. Vožnja do Rotterdama, najveće europske luke gdje se na ušću rijeke Maas i rijeke Rajne pretovaruje roba sa svih strana svijeta i svih vrsta. Panoramski razgled središta Rotterdama autobusom: mostovi - gradska vijećnica - luka - ulica Coolsingel i trgovačka četvrt - toranj Euromast - muzejska četvrt s parkovima. Nastavak putovanja prema Belgiji i Antwerpenu, smještaj u hotel na području Antwerpena. Noćenje.

5. DAN: ANTWERPEN - BRUGES - BRUXELLES
Doručak. Putovanje u Bruges, „tvrđave srednjeg vijeka“ i jednog od najljepših gradova Europe, glavni grad zapadne Flandrije. Bruges je bio središte burgundijskih vojvoda, smatran je najveličanstvenijim i najbogatijim
gradom nakon Valencije, a Flandrija je u srednjem vijeku bila jedna od najbogatijih zemalja Europe. Razgled živopisne povijesne gradske jezgre pješice: glavni trg - kanali - kapela sv. Krvi - gradska vijećnica - cehovske
zgrade - katedrala sv. Spasitelja - trg Zand - crkva Naše drage gospe - samostan Begeijnhof - romantične ulice i trgovi starog grada. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, vožnju kočijom i šetnju. U nastavku dana
putovanje prema Bruxellesu, po dolasku razgled gradskog središta pješice: katedrala sv. Mihovila i Gudule - Grand Place s gradskom vijećnicom i cehovskim zgradama - Maneken Pis, simbol grada - galerija sv. Huberta - zgrada burze - kazalište La Monnaie. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu ili posjet izložbi Flowertime na glavnom gradskom trgu (datum u kolovozu!), na kojoj su posjetiteljima izložene fantastične cvjetne i voćne kreacije. Smještaj u hotel na području Bruxellesa. Noćenje.

6. DAN: BRUXELLES - LUKSEMBURG - MANNHEIM
Doručak. Nastavak razgleda Bruxellesa autobusom: Atomium - park Laeken - četvrt muzeja Cinquentenaire - Etterbek, četvrt Europske Unije. Kraće slobodno vrijeme kraj Atomiuma (individualni posjet) i potom nastavak vožnje kroz Valoniju i područje Ardena do Luksemburga. Posjet gradu Luksemburgu i razgled grada: Place des Armes - katedrala - europska četvrt - gradska vijećnica - vojvodska palača. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu i slično. Nastavak puta kroz vinorodna području Luksemburga prema Mannheimu. Smještaj u hotel na području Mannheima. Noćenje.

7. DAN: MANNHEIM - HEIDELBERG - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i kratka vožnja do najstarijeg sveučilišnog grada Njemačke Heidelberga. Posjet lijepoj povijesnoj jezgri smještenoj uz rijeku Neckar uz romantične ruševine dvorca i šetnja do katedrale - viteška kuća - jezuitska crkva - staro i novo sveučilište - glavni trg. Slobodno vrijeme. U nastavku puta vožnja kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora te dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 3.790 kn (do popunjenosti kapaciteta) / Redovna cijena 3.990 kn

Minimum prijavljenih putnika: 40

Soba s pomoćnim ležajem na upit!

Granične,vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za zemlje Beneluxa nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena 
Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE! 

Kvalitetan program bez noćnih vožnji!

Cijene putovanja

Datum polaska:
01.10.2019
Datum povratka:
07.10.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
3.790 kn
Boravak:
7 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 REZERVIRAJ ZA 01.10.  POŠALJI UPIT ZA 01.10.

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom
 • voditelja putovanja
 • smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Njemačkoj, Nizozemskoj i Belgiji na osnovi noćenja s buffet doručkom: jedno noćenje u okolici Frankfurta, dva noćenja na širem području Amsterdama, jedno noćenje na području Antwerpenu, jedno noćenje na području Bruxellesa, jedno noćenje na području Mannheima
 • sve razglede prema programu (vanjske)
 • troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.890 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • boravišnu pristojbu u Frankfurtu (plaćanje na licu mjesta u iznosu od 2 € po osobi po noćenju
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti


CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA: (prema stanju iz prosinca 2018. g., mogu biti podložne promjeni):
Rijksmuseum 20 €/mladi ispod 18 gratis;
Van Gogh muzej 19 €/kupovina moguća samo preko interneta;
vožnja brodom po kanalima 15 €;
Kuća Ane Frank 10 € /kupovina moguća samo preko interneta;
Flowertime 7 €,
Atomium 15 €

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT