BAJKOVITA KRETA - 8 dana zrakoplovom

GRUPNI POLAZAK

Program putovanja

Putovanje Kreta 8 dana avionom
GARANTIRANI POLASCI: 22.09., 27.10.2018.

• kombinacija putovanja i ležernog odmora na prekrasnim plažama
• u cijenu su uključena tri cjelodnevna izleta po otoku: izlet u glavni grad Heraklion s obilaskom slavne palače Knossos i arheološkog muzeja; trekking u Samariji – u jednom od najljepših europskih klanaca i izlet s brodom na tajanstveni otok Spinalonga
• izleti po želji: do juga otoka - u ljetovalište Matala, na otok Crissi i na otok Santorini
• po želji odlazak na tradicionalnu grčku večeru

1. DAN let, noćenje ZAGREB/LJUBLJANA - KRETA
Mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba do Ljubljane (doplata) ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let posebnim zrakoplovom prema sunčanoj i raskošnoj Kreti. Smještaj u hotelu na širem području Herakliona (Gouves/Hersonissos/Malia…). Noćenje.

2. DAN doručak, noćenje GRČKI ODMORI - PO ŽELJI IZLET S BRODOM ILI GRČKA VEČERA
Dan je namijenjen za odmor, kupanje i istraživanje otoka u vlastitom aranžmanu. Naša preporuka je krstarenje s brodom do jedne od najvećih svjetskih prirodnih luka i odlazak na nezaboravnu grčku večeru uz doživljaj otočkog temperamenta.

3. DAN doručak, noćenje MINI KRSTARENJE DO OTOKA SPINALONGA
Nakon doručka slijedi vožnja do slikovitog Agios Nikolaosa i ukrcaj na brod. Plovidba do povijesno tajanstvenog otoka Spinalonga na kojeg su veliki utjecaj ostavili Mlečani i Otomani, zaslužni za arhitekturu otočića, potresne i šokantne priče o lepri koje će nas odvesti u tajanstvenu prošlost. Nakon razgleda, zaploviti ćemo u zaljev Kolokitha i neko vrijeme provesti na prekrasnoj plaži (pauza cca 1 h – 1,5 h). Nakon osvježenja u kristalno čistom moru, vratiti ćemo se na brod gdje će nas dočekati ukusni ručak (uključen u cijenu). Prepuni energije i dobre volje, vratiti ćemo se u Agios Nikolaos. Slobodno vrijeme za istraživanje ovog lijepog gradića. Povratak u hotel.

4. DAN doručak, noćenje IZLET U KLANAC SAMARIA
Danas je na rasporedu trekking u klancu Samaria - jednom od najdužih (cca 17 km) i najljepših europskih klanaca. Nacionalni park Samaria čuva brojne endemske vrste životinja i biljaka i pruža utočište rijetkim Kri-Kri kozama (Kretska koza), čije postojanje je uveliko ograničeno na klanac i otok. Put će nas voditi do obale i gradića Agia Roumeli gdje ćemo se osvježiti u libijskom moru, nakon čega slijedi povratak s brodom do sela Hora Sfakion i autobusna vožnja do hotela.

5. DAN doručak, noćenje HERAKLION I PALAČA KNOSSOS
Ovu stranu Krete, jednostavno ne možete propustiti! Izlet ćemo započeti s obilaskom veličanstvene Knossos palače koja je prije 4.000 godina bila gospodarsko, političko i vjersko središte minojske civilizacije. Slijedi vođen razgled tajanstvenih iskopina koje se nalaze samo 5 km od današnjeg glavnog grada Herakliona. Slobodno vrijeme, nakon čega slijedi vožnja do Herakliona, vođeni razgled i slobodno vrijeme za ručak i shopping. Na kraju izleta će biti organiziran i vođeni razgled arheološkog muzeja u Heraklionu. Povratak u hotel.

6. DAN doručak, noćenje GRČKI ODMOR - PO ŽELJI IZLET S BRODOM NA OTOK SANTORINI
Današnji je dan namijenjen odmoru! Naša preporuka je odlazak na izlet do susjednog otoka Santorini koji će vas očarati divljom prirodom. Crni pijesak, bijele kućice, plavo more i zelena lava, rijetko gdje ćete pronaći. Ovaj je otok nastao zbog vulkana koji je prije 3.500 godina potopio 3/4 otoka. Zbog te katastrofe i ostataka visoko razvijene civilizacije, mnogi smatraju da je Santorini zapravo potopljeni grad Atlantis. Obavezno sa sobom ponesite kameru!

7. DAN doručak, noćenje PO ŽELJI OTKRIVAMO JUŽNI DIO KRETE (FESTOS, GORTHYNA I MATALA)
Odmor ili po želji izlet do juga otoka kojeg mnogi smatraju najljepšim područjem. Poznat je po prekrasnom krajoliku, arheološkom nalazištu i omiljenim pješčanim plažama. Najprije ćemo se odvesti pokraj glavnog grada i nastaviti kroz gorje i njegove vinograde do rodne nizine Messare. Zaustaviti ćemo se radi razgleda nekadašnje rimske provincije, antičkog Gorthysa, koji je predstavljao središte otoka u vrijeme rimske vladavine. Arheološko nalazište je posebno zanimljivo zbog odlično očuvanih kamenih blokova i ostataka prve otočke bazilike. Slijedi razgled druge najveće minojske palače na Kreti u Festosu od kuda se pruža prekrasan panoramski pogled od gorja Ida do planine Lasithi. Povratak u hotel.

8. DAN KRETA – LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let
Slobodno vrijeme nakon doručka i prijevoza u zračnu luku. Polet posebnim zrakoplovom prema Ljubljani. Po dolasku, mogućnost prijevoza (doplata) do Zagreba.

CIJENA po osobi u dvokrevetnoj sobi:
polazak 22.09.: 5.380 kn
polazak 27.10.: 5.310 kn

Doplata za manji broj putnika (do 34): 230 kn

Zrakoplovne pristojbe – uključene u cijenu!

Popust

- djeca 2 - 12 god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 15% popusta.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. 

NAPOMENA:
Mogućnost promjene u rasporedu izleta i razgleda (konačnu informaciju ćete dobiti na destinaciji od predstavnika agencije). Minimalni broj putnika za vođenje na slovenskom jeziku je 20 ( u suprotnom, biti će vođen na jednom od svjetskih jezika – engleski i njemački). Dodatni izleti će se garantirati u slučaju dovoljnog broja putnika za pojedini izlet (min. 20 putnika). Sve informacije vezane uz navedene izlete ćete dobiti od predstavnika agencije.

Video

POŠALJI UPIT