CINQUE TERRE - FIRENZA - 3 dana autobusom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Cinque Terre i Firenza 3 dana autobusom 13.10.-15.10.2017.
GARANTIRANI POLAZAK

Hotel Alba 3*, Montecatini terme

1.dan: petak, 13.10.2017.g. – BJELOVAR - ZAGREB - MONTECATINI TERME
Polazak autobusom u 12:00 sati sa parkirališta sa Trgovačkog suda. Te iz Zagreba u 13.30 sati parkiralište Arena, Novi Zagreb. Putovanje prema Italiji uz zaustavljanja prema potrebama grupe. Dolazak u MONTECATINI TERME u kasnim večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan: subota, 14.10.2017.g. – NP CINQUE TERRE
Doručak. Polazak autobusom prema Ligurskoj obali i gradiću LA SPEZIA gdje se ukrcavamo u vlak kojim krećemo u obilazak nacionalnog parka Cinque Terre – skupine ribarskih mjestašca uvrštenih na UNESCOV popis zaštićene svjetske baštine. Razgledat ćemo RIOMAGGIORE – gradić bogate povijesti koje se ponosi utvrdom iz 15.st., MANAROLE koja će vas oduševiti pogledom na šarene kućice smještene po kamenim stijenama nad samim morem. Posjetit ćemo i VERNAZZU pitoreskno ribarsko selo sa starom utvrdom i odličnim restoranima gdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Zaustavit ćemo se i u mjestu MONTEROSSO poznatom po najljepšim plažama, prekrasnoj katedrali i ruševinama srednjovjekovnog dvorca. Ukoliko bude vremena popet ćemo se i u CORNIGLIU – jedino mjesto koje nije na moru a s kojeg se pruža prekrasan pogled na Ligurnski zaljev, poznato po sjajnoj kuhinji, morskim plodovima i sladoledu od bosiljka. Povratak u La Speziu. U slučaju lošeg vremena skratit ćemo obilazak NP i otići do LUCCE - rodnog grada skladatelja Giacoma Puccinia i jednog od najljepših toskanskih gradića. Povratak u Montecatini Terme. Noćenje.

3.dan: nedjelja, 15.10.2017.g. – MONTECATINI TERME – FIRENZA – ZAGREB - BJELOVAR
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema stanici vlaka i putovanje vlakom do FIRENZE gdje nas čeka lokalni vodič. Slijedi razgled grada: KATEDRALA - KRSTIONICA - GIOTTOV ZVONIK - CRKVA SANTA CROCE - MEDIČEJSKE GROBNICE - CRKVA SAN LORENZO - PONTE VECCHIO - PIAZZA DELLA SIGNORIA. Svoje vrijeme možete utrošiti na šetnju preko pitoresknog mosta Ponte Vecchio krcatog zlatarskim i draguljarskim radnjama, do palače Pitti i vrtova Boboli. Možete otići i do Piazzale Michelangelo, uživati u pogledu na Firencu i baš tamo, poput kakvog pravog Firentinca, pijuckati desertno Vin Santo i u njega umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. U poslijepodnevnim satima polazak vlakom do mjesta gdje nas čeka naš autobus. Nastavak putovanja prema Bjelovaru uz pauze prema potrebama grupe. Dolazak se očekuje iza ponoći.

Cijena aranžmana po osobi: 1.090 kn

Minimalni broj putnika: 40

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT