EGIPAT - HURGADA I KRSTARENJE NILOM - 8 dana avion / brod

POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
CIJENA OD:5.920kn

Program putovanja

Putovanje Egipat - Hurgada i krstarenje Nilom 8 dana avionom i brodom
Polasci svake subote charterom iz Ljubljane od 02.03. do 26.10.2019.

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – HURGADA let, večera ili all inclusive, noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana (mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na izravni zrakoplovni let u Hurgadu. Po dolasku, slijedi prijevoz do hotela. Smještaj, večera i noćenje.

2. DAN: HURGADA – ASSUAN doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja preko pustinje u Assuan, grad ljubaznih Nubijaca i mjesto gdje se okupljaju feluke, tradicionalna egipatska plovila! Po dolasku ćemo razgledati Nezavršeni obelisk i visoku Assuansku branu od kuda seže pogled na najveće umjetno jezero na svijetu – Naserovo Jezero. Večera i noćenje.

3. DAN: ASUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, koji mnogima predstavlja najljepši dio putovanja. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II. S prvotne lokacije su naknadno premješteni 65 m dalje, iznad Nasserovog jezera. Pogled na Veliko svetište je fascinantan. Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Za sve koji ne žele prisustvovati ovom izletu, predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Poslijepodnevna plovidba felukom pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age - Khana. Početak krstarenja prema Kom Ombu i njegovim hramovima raznih božanstava. Po dolasku ćemo razgledati hram Boga Sobeka. Večera i noćenje.

4. DAN: EDFU – ESNA – LUXOR doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. Edfu je grad u kojem se nalazi najočuvaniji hram boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava, a izgrađen je u vrijeme Kleopatre. Prikazivali su ga sa glavom sokola i povezivali s raznim faraonima tijekom njihovog života i vladanja. Povratak na brod i nastavak ležernog krstarenja Nilom. Prelazak brane na Nilu – Esne (moguće čekanje) i dolazak u Luxor u večernjim satima. Večera i noćenje.

5. DAN: LUXOR doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe. Doživjeti ćemo slavni Karnak, najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona. Područje oko Karnaka Egipćani su nazvali Ipet-Isut ili „kraj svih krajeva“. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. Razgled hrama u Luxoru slijedi u večernjim satima, kada djeluje još tajanstvenije i moćnije. Upravo ovdje se odvijala veličanstvena scena festivala Opet gdje se slavilo rođenje i kult kraljevskih duša. Večera i noćenje.

6. DAN: LUXOR – HURGADA doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak do zapadne obale Nila gdje su faraoni gradili grobnice u dolinama tebetanskih brda. U Dolini kraljeva i kraljica nalaze se spektakularni ostaci egipatske civilizacije. Razgled hrama Džeser Džeseru (Sjaj svih sjajeva) kraljice Hatšepsut, koja je bila najuspješniji ženski faraon Starog Egipta. Tadašnjem je Egiptu donijela veliko bogatstvo i ugled. Razgled Memnonovih kolosa koji bdiju iznad Nila u spomen faraona Amenhotepa III i obilazak trgovine alabastera. Poslijepodne slijedi vožnja kroz pustinju u Hurgadu, dolazak u večernjim satima. Večera i noćenje.

7. DAN: HURGADA polupansion ili all inclusive
Doručak. Vrijeme je za odmor uz Crveno more, u ljetovalištu Hurgada koje je nekoć bilo malo ribarsko naselje, a danas predstavlja živahno ljetovalište brojnih hotela i raznolike turističke ponude. Ljubiteljima mora predlažemo odlazak na fakultativni izlet brodom do koraljnih grebena gdje možete uživati u prekrasnom podvodnom svijetu i na rajskoj plaži otoka Giftun. Osim morskih radosti, mogućnost odlaska po želji na safari terenskim vozilima među pustinjske dine koje skrivaju gostoljubive beduinske tabore. Večera i noćenje.

8. DAN: HURGADA - LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku i prijava na izravni let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.
 

Termini i polasci: 


18.05. 
25.05. 01.06.
08.06 
15.06

22.06.
07.09. 
14.09. 
21.09. 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  

6.140 kn 

6.380 kn 


Termini i polasci: 

29.06.  28.09. 06.07.
13.07.
20.07.
27.07.
03.08.
10.08.
17.08.
24.08.
31.08.
05.10.
12.10.
19.10.
26.10.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  

6.540 kn 6.690 kn 6.910 kn 8.450 kn

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu.

Popusti i doplate

- Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu 4*: 750 kn
- Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu 5*: 1070 kn
- Doplata za all inclusive na brodu: 890 kn
- Doplata za hotel 5*: 230 kn
- Doplata za manji broj putnika (do 15): 390 kn
- Popust za dijete na dodatnom krevetu (do 12 godina): 20%
- Viza: 230 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane RH potrebna je viza koja se ishodi pri ulasku u zemlju. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje i mora imati najmanje 2 prazne stranice. 
Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.)
 

 

Cijene putovanja

Datum polaska:
18.05.2019
Datum povratka:
02.11.2019
Grad polaska:
Ljubljana
Mjesto polaska: ZL Ljubljana
Cijena:
od 5.920 kn
Boravak:
8 dana
TERMINI I CIJENE PREMA TABLICI
Šifra: D10
 POŠALJI UPIT ZA 18.05.

Cijena uključuje:

 • izravni zrakoplovni prijevoz Ljubljana - Hurgada – Ljubljana
 • pristojbe zračne luke
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
 • krstarenje brodom po Nilu (5* deluxe) na bazi punog pansiona
 • hotelske usluge prema programu putovanja (hoteli 4* na bazi polupansiona odnosno 5* na bazi all inclusive usluge – uz doplatu)
 • sve razglede prema programu i ulaznice
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku i slovenskog pratitelja
 • trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • sve što nije navedeno pod "cijena uključuje"
 • viza 230 kn - (Za državljane RH potrebna je viza koja se ishodi pri ulasku u zemlju. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje i mora imati najmanje 2 prazne stranice.  Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.)
 • putno osiguranje

 

Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu 4*: 750 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu 5*: 1070 kn
Doplata za all inclusive na brodu: 890 kn
Doplata za hotel 5*: 230 kn
Doplata za manji broj putnika (do 15): 390 kn

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT