KINA - TURA - 11 dana zrakoplovom

GARANTIRANO
CIJENA OD:6.990kn

Program putovanja

Putovanje Kina 11 dana avionom 25.10.-04.11.2018.
GARANTIRANI POLASCI
Peking – Xian – Hangzhou – Suzhou - Shanghai

1. dan, ZAGREB – ISTANBUL/DUBAI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta i podjela putnih dokumenata.
Na polasku 25.10.: Prijava na let za Dubai na liniji EK 130 (Emirates) s polaskom u 15.25 sati. Dolazak u Dubai u 22.55 sati i nastavak leta za Peking na liniji EK 306 s polaskom u 03.55 sati. Noćni let. Obroci tijekom leta.

2. dan, PEKING
Dolazak u Peking je predviđen u 15.25 sati. Odlazak u restoran na večeru te do ulice Wangfujing gdje možete isprobati lokalne specijalitete kao što su škorpioni, dudov svilac i sl. Odlazak do hotela i smještaj. Noćenje.

3. dan, PEKING – VELIKI KINESKI ZID – PEKING
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet sjeverno od grada do jednog od svjetskih čuda – velikog Kineskog zida dugog oko 8.000 kilometara, građenog tijekom punih 20 stoljeća (1987. godine zid je uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a). Slijedi razgled grobnica dinastije Ming te šetnja duž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva navedene dinastije. Vožnja prema Olimpijskom selu te kraće zaustavljanje radi fotografiranja kod Olimpijskog stadiona, poznatog i kao "Ptičje gnijezdo" i „Vodene kocke“. Večera u lokalnom restoranu - danas ćemo probati najpoznatije kinesko nacionalno jelo - Pekinšku patku. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan, PEKING – XIAN vlakom
Nakon doručka, odlazak do najvećeg trga na svijetu - Tiananmen, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, nekadašnje carske palače dinastija Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama koji se prostire na više od 720.000 m2. Slijedi odlazak do hrama Nebeskog mira, mjesta na kojem su kineski carevi štovali boga neba i prinosili žrtve. Večera u lokalnom restoranu te odlazak prema željezničkom kolodvoru i ukrcaj na vlak za Xian, staru prijestolnicu Kine i početnu postaju Puta svile. Noćna vožnja u spavaćim kolima turističke kategorije. Svaka kabina sadrži 4 ležaja. Trajanje vožnje oko 12 sati.

5. dan, XIAN
Po dolasku, odlazak u hotel na doručak. Slijedi odlazak na izlet do mauzoleja Qin Shi Huang Di, prvog cara koji je objedinio Kinu i graditelja do danas najvećeg poznatog grobničkog kompleksa na svijetu. Ovdje je pronađeno 6.000 unikatnih glinenih statua ratnika i konja. Povratak u Xian. U poslijepodnevnim satima posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara gdje se na nevjerojatan način sudara staro i novo. Večera – danas ćemo probati poznate kineske dumplinge (knedlice od tijesta punjene s puno varijacija). Nakon večere predlažemo odlazak na Tang Dynasty Show (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje.

6. dan, XIAN – HANGZHOU zrakoplovom
Doručak i odjava iz hotela. Posjet gradskim zidinama koje slove za jedne od najbolje očuvanih u Kini, te odlazak na razgled neobične gradske džamije. Slijedi transfer do zračne luke te prijava na let za Hangzhou, grad je koji poznat po svojoj bogatoj povijesti i pitoresknom krajoliku. Ovaj grad je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Kini, a nosi nadimak „Raj na zemlji“. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan, HANGZHOU - SUZHOU
Doručak. Razgled grada: pagoda Šest harmonija, posjet hramu Lingyin i vožnja čamcem po Zapadnom jezeru. Na kraju ćemo posjetiti i plantažu zelenog čaja te ga degustirati. Vožnja prema povijesnom gradu Suzhou poznatom po kanalima, mostovima, proizvodnji svile, a posebice po najvećoj koncentraciji vrtova u Kini od kojih su mnogi zaštićeni na listi UNESCO-a. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

8. dan, SUZHOU – SHANGHAI
Doručak. Dan ćemo započeti posjetom jednom od najpoznatijih vrtova, a potom otići na vožnju brodom po 1.500 godina starom Carskom kanalu. Slijedi posjet Muzeju svile i tvornici gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile (mogućnost kupnje proizvoda od svile). Vožnja prema Shanghaiu. Po dolasku, odlazak na krstarenje rijekom Hunagpu sa prekrasnim pogledom na kolonijalnu četvrt Bund i futuristički Pudong sa nekim od najviših nebodera na svijetu. Večera. Smještaj u hotel i noćenje.

9. dan, SHANGHAI
Nakon doručka, odlazak na razgled Shanghaia: razgled Hrama Bude do Žada - najznačajnijeg gradskog svetišta. Nastavak do Vrtova sreće mandarina Yu (vrt je remek djelo kineske parkovne arhitekture). Slobodno vrijeme za osobne programe (mogućnost kupovine ili posjete nekom od gradskih muzeja). Večera. Predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show (uz doplatu). Noćenje.

10. dan, SHANGHAI – ISTANBUL/DUBAI
Doručak. Slobodan dan za individualne programe, kupovinu i šetnju najpoznatijom trgovačkom i shopping ulicom Nanjing. Preporučamo odlazak i uspon na jedan od najviših nebodera na svijetu (uz doplatu). Kasni ručak ili večera. Organizirani transfer u zračnu luku. Fakultativno (uz doplatu) predlažemo vožnju do zračne luke maglev vlakom (trajanje vožnje: 8 minuta a vlak u vrijeme kada grupa ide do zračne luke doseže brzinu od 300km/h. Inače mu je najveća brzina 430 km/h). Prijava na let za Istanbul na liniji TK 27 s polaskom u 22.45 sati (na polasku 04.10.) ili prijava na let za Dubai na liniji EK 303 s polaskom u 23.00 sati (na polasku 25.10.) Noćni let. Obroci za vrijeme leta.

11. dan, ISTANBUL/DUBAI – ZAGREB
Na polasku 25.10.: Po dolasku u Dubai u 05.15 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji EK 129 s polaskom u 08.45 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 12.05 sati po lokalnom vremenu.

First minute cijena: 6.990 kn (do popunjenja određenog broja mjesta)
Redovna cijena aranžmana po osobi: 7.390 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.090 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Kinu. Za ishođenje vize potrebna je 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica. Veleposlanstvo je u Zagrebu. Ovisno o popunjenosti grupe, a najkasnije 14 dana prije polaska, putnik će biti obaviješten da dostavi putovnicu i ostalu dokumentaciju agenciji radi pribavljanja vize.
Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja.Napomene
Redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja.
 

Cijene putovanja

Datum polaska:
25.10.2018
Datum povratka:
04.11.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
6.990 kn
Boravak:
11 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D07
 POŠALJI UPIT ZA 25.10.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji u ekonomskoj klasi prema programu
 • transfere autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (doručak u hotelima, večere u lokalnim restoranima s uključenim 1 pićem po osobi prema programu – jedna večera sa pekinškom patkom u Pekingu, jedna večera dumplings u Xianu)
 • prijevoz noćnim vlakom u spavaćim kolima s četiri ležaja Peking-Xian
 • unutarnji let Xian - Hangzhou
 • sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu
 • pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.090 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • vizu za Kinu (280 kn ukoliko se ishodi redovnim putem, minimum 7 dana se čeka na putovnicu, za žurno ishođenje cijena je 480 kn)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.490 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • piće uz obroke
 • napojnice lokalnim davateljima usluga (35 EUR po osobi – plaćanje na licu mjesta)
 • osobne troškove
 • putno osiguranje


Doplate - prijave i uplate isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana (min. 10 putnika):
Akrobatski show u Shanghaiu: 160 kn

 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT