KRETA LJETOVANJE - HOTEL IRO 2* - 8 dana zrakoplovom

IZ LJUBLJANE

Program putovanja

Kreta, Hersonissos, ljetovanje na Mediteranu, 8 dana
Polasci iz Ljubljane subotom od 18.08.. do 27.10.2018.

Gotovo svaki grčki otok nudi skriveni kutak za ispijanje jutarnje kave uz savršenu kulisu, uživanje na suncu, kupanje u moru s više od 50 nijansi plave, odličnu kuhinju i zabavu do zore, no ako vam je aktivni godišnji odmor draži od pustog izležavanja na plaži, u tom slučaju, najveći grčki otok Kreta pravi je odabir za zadovoljavanje svih
avanturističkih apetita. Grci je često nazivaju "malim kontinentom", a s obzirom na prirodne raznolikosti koje otok pruža, lako ćete se složiti s tim nadimkom. Ovo je ujedno prilika da upoznate svijet mitova i legendi te da vidite spilju u kojoj je prema grčkoj mitologiji rođen vrhovni bog Zeus. Unatoč tisućama turista koji svakodnevno stižu na otok, plaže nisu pretrpane, no zato poslije 22 sata jedva da možete proći ulicama grada. U svakom slučaju, zabava je ovdje zagarantirana.

Pozivamo vas na Kretu
- jer možete posjetiti ostatke knososke palače i otkriti zašto je ovdje počela europska civilizacija
- jer se možete zabaviti u modernim turističkim središtima, a s druge strane uživati i u tradicionalnim brdskim selima i slikovitim primorskim mjestima
- jer će vas očarati nepregledni nasadi naranči, limuna i maslina
- jer će vas iznenaditi kombinacija visokih planina, dubokih klanaca te raznolikih i iznenađujuće lijepih plaža
- jer možete vidjeti jedan od najljepših dijelova otoka - ogroman kompleks pećina u Matali, poznat i kao „raj za hipije“ s pogledom na tirkizno plavo more i pješčanu uvalu

Hersonisos, nekada maleno ribarsko naselje, danas je najveće i najsuvremenije turističko središte Krete. Svojim izvrsnim položajem na sjevernoj obali otoka-udaljen svega 25 km od zračne luke i glavnog grada Herakliona, te bogatom i raznolikom turističkom ponudom, može zadovoljiti i najzahtjevnije goste. Hersonisos je poznat po živahnom ritmu i bogatom noćnom životu, koncentriranom u pristanišnom dijelu, gdje se rasprostire šarena paleta noćnih lokala, barova i diskoteka, otvorenih do kasno u noć. Na rubu naselja leži Star Beach Park, središte dnevnog događanja s vodenim sportovima i adrenalinskim pustolovinama. Među brojnim šljunčanim, pješčanim i kamenitim plažama u Hersonisosu sigurno ćete naći nešto po vašem ukusu.
 

Položaj: oko 100 m od plaže, 200 m od centra mjesta Hersonissosa s brojnim trgovinama, od zračne luke udaljen oko 25 km.

Hotelska ponuda: recepcija, restoran, besplatan Wi-Fi na recepciji, bar uz bazen, vanjski bazen, ležaljke i suncobrani uz bazen besplatni. 

Sobe: jednostavno opremljene, klima uređaj (doplata 6€/dan), TV, Wi-Fi, hladnjak (uz doplatu), sef na rececpiji (doplata 3 €/dan), kupaonica, balkon.

Usluga: polupansion u hotelu Sergio, koji se nalazi pokraj hotela Iro.

Internet stranica: www.irohotel.gr

OBVEZNA DOPLATA u hotelu (na licu mjesta): boravišna pristojba 0.5 €/dan/soba.

- najbolji omjer cijene i kvalitete
- odličan lokacija (plaža i mjesto)
 

 

Polupansion
(cijene u kn / po osobi)
Datum početka usluge u hotelu/apartmanu
tip sobe 22.9., 29.9., 6.10., 13.10., 20.10. 27.10. 1.9., 8.9., 15.9.
1. tjedan dodatni tjedan 1. tjedan dodatni tjedan 1. tjedan dodatni tjedan
Dvokrevetna soba 3.820 1.370 4.050 1.645 4.280 1.830
paušalna cijena za dijete (2-6 god) na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 2.135 2.135 2.135
popust za dijete (2-6 god) na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe dodatni tjedan 100% 100% 100%
popust za dijete (6-12 god) na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe  30% 30% 30%
treća odrasla osoba na pomoćnom krevetu 10% 10% 10%
Jednokrevetna soba 4.390 1.995 4.615 2.230 5.120 2.735

 

Polupansion
(cijene u kn / po osobi)
Datum početka usluge u hotelu/apartmanu
tip sobe 25.8. 18.8. 28.7., 4.8., 11.8.
1. tjedan dodatni tjedan 1. tjedan dodatni tjedan 1. tjedan dodatni tjedan
Dvokrevetna soba 4.585 2.135 4.965 2.520 5.195 2.750
paušalna cijena za dijete (2-6 god) na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 2.290 2.290 2.290
popust za dijete (2-6 god) na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe dodatni tjedan 100% 100% 100%
popust za dijete (6-12 god) na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe  30% 30% 30%
treća odrasla osoba na pomoćnom krevetu 10% 10% 10%
Jednokrevetna soba 5.510 3.075 6.050 3.660 6.355 3.965

SAMO LET: 

Iz Ljubljane

Odrasli:

  • 8.9., 15.9., 22.9., 29.9., 6.10. - 2.730 kn - 1 tjedan
  • 18.8., 25.8., 1.9.- 2.890 kn - 1 tjedan
  • 4.8., 11.8. - 3.040 kn - 1 tjedan
  • 385 kn - dodatni tjedan

Djeca 2-12 godina: 20% popusta

Fakultativni Izleti:
Knosos–Gortys–Matala

Izlet počinjemo posjetom najvećoj znamenitosti Krete, ostacima veličanstvene palače u Knososu, koja je prije 4000 godina bila gospodarsko, političko i vjersko središte minojske civilizacije. Nakon vođenog posjeta brojnim tajnovitim iskopinama, autobusom ćemo se uputiti u unutrašnjost otoka, pored beskonačnih nasada vinove loze i maslina, do mjesta Gortys, koje je u vrijeme rimske vladavine bilo središte otoka. Arheološko nalazište je posebno zanimljivo zbog izvrsno očuvanog najstarijeg zakonika u Europi. Put nastavljamo velikom dolinom Messara sve do krajnjeg južnog dijela otoka. Slijedi posjet Matali, čarobnom turističkom selu uz more, nekadašnjem utočištu hipija iz cijeloga svijeta. Na povratku ćemo se zaustaviti u Plouti, pogledati biološku proizvodnju i degustirati vina vinarije Zaharioudakis.
Informativna cijena: 52 €

Kretska večer
Kretska večer nije obična grčka večer, to je večer u poznatom brdskom selu Anapolis, oplemenjena pravom kretskom kulturom i tradicijom. Do kasnih večernjih sati uživati ćete u vrhunskom folklornom programu: živoj grčkoj glazbi, spektakularnoj predstavi kretske povijesti od Minojaca do danas, raznovrsnim plesovima, ukusnoj hrani i dobrom domaćem vinu. Vješti profesionalni plesači predstaviti će vam tipične grčke i otočke plesove te će vas pozvati da im se pridružite i naučite nekoliko plesova, između ostalih i korake najpoznatijeg grčkog plesa sirtakija.
Informativna cijena: 48 €

Otok Spinalonga
Izlet počinjemo vožnjom do ljupkog gradića Agios Nikolaos u zaljevu Mirabello. Slijedi ukrcaj na brod i plovidba do otoka Spinalonga. Otok, koji je danas nenaseljen, poznat je kao posljednja kolonija gubavaca u Europi. Slijedi razgledanje otoka, šetnja po venecijanskim zidinama i utvrdi koja je zadnja na Kreti pala u ruke Turcima. Nakon toga brodom odlazimo do zaljeva uz otok Kolakito, gdje će vas očarati boje mora koje okružuje Kretu. Nakon kupanja u tom prelijepom zaljevu na brodu će biti poslužen svježe priređen ručak na žaru i grčka salata, a zatim nas još čeka plovidba do gradića Agios Nikolaos, stanka za šetnju i razgled mjesta poznatog po jezeru Voulismeni, koje prema legendi nema dna.
Informativna cijena: 62 €

Klanac Samaria
Izlet u netaknutu prirodu Krete po najdužem klancu u Europi (18 km) prava je avantura! Izlet počinjemo u ranim jutarnjim satima, oko 5.30 h. Nakon četverosatne dinamične vožnje po sjeverozapadnom i unutrašnjem dijelu Krete stižemo do visoravni Omalos, kod vrha klanca Samarije. Odonuda ćemo se s 1000 m n. v. spustiti prema jugu kroz klanac i njegovu divlju prirodu; prijeći ćemo njegovu najspektakularniju točku, tzv. samarijska željezna vrata, i spustiti se sve do izlaza kod zaljeva Agia Roumeli na južnom dijelu otoka, gdje ćemo uživati u Libijskom moru. Slijedi prijevoz brodićem do sela Hora Sfakion, gdje će nas čekati autobus, a zatim slijedi povratak. Potrebna je sportska obuća.
Informativna cijena: 68 €

Otok Chrissi – biser Libijskog mora, t.j. Kretski Karibi
Otkrijte pravi raj na zemlji, raj koji se skriva južno od Krete, usred Libijskog mora. Tamo gdje raste prirodna šuma temnozelenog libijskog cedra, gdje je cijeli nenastanjeni otok plaža nastala iz sitnih bijelih kamenčića i bijelog pijeska. Raj, gdje je more kristalno čisto i u daljini poprima tirkiznu boju. Odlično mjesto za »mozak na off« i uživanje u zaista prelijepoj prirodi.
Informativna cijena: 65 €

Tura džipovima (istočna Kreta)
Po vijugavoj cesti pored tradicionalnih sela, s pogledom na brda i brojne zaljeve, stižemo do najveće kretske poljodjelske visoravni Lassithi. Iz nje nas put vodi prema jugu otoka Krete, gdje ćemo se zaustaviti i okupati u biserno čistom zeleno-plavom moru uz čiju ćemo obalu i ručati Prepuni dojmova vraćamo se u hotele u kasnim poslijepodnevnim satima.
Informativna cijena: 80 €

POŠALJI UPIT