LISABON I ANDALUZIJA - 8 dana zrakoplovom

CIJENA OD:5.349kn

Program putovanja

Putovanje Lisabon i Andaluzija 8 dana avionom 09.05., 16.05.2018.

1. dan: let za Lisabon
Let za Lisabon i u nastavku transfer i smještaj u hotel na širem području Lisabona.

2. dan: Lisabon 
Doručak. Slijedi razgled Lisabona. Drugi najstariji europski grad poslije Atene, nekadašnji je dom svjetski poznatih istaživača Vasca da Game, Magellana i princa Henrika Moreplovca. Bivša polazna luka mnogih velikih svjetskih putovanja sada je mjesto gdje moderni putnici otkrivaju zadivljujuću i slikovitu europsku metropolu, izgrađenu na brežuljcima. Lisabon je grad na oceanu, jedini europski glavni grad sa zalaskom sunca na moru, pješčanim plažama i jednim od najvećih svjetskih akvarija koji vjerno dočarava život u oceanu. Vidjet ćete katerdalu, dvorac sv. Jurja, stari grad Alfamu i toranj Belem odakle su portugalski pomorci odlazili tražiti nove puteve za Indiju. Zaustavit ćemo se kod Spomenika otkrićima i kod samostana sv. Jeronima. Slijedi vožnja kroz scenu Expo ‘98. U večernjim satima moguć je posjet baru ili predstavi s fado glazbom (uz doplatu).

3. dan: Lisabon - Sevilla
Nakon doručka imate priliku sudjelovati na poludnevnom fakultativnom izletu u Sintru, Estoril i Cascais (uključen u paketu izleta). Potom slijedi vožnja do hotela na području Seville, kamo dolazimo u večernjim satima.

4. dan: Sevilla - Cadiz
Doručak. Slijedi razgled Seville, glavnog grada regije Andaluzije. U vođenom razgledu upoznat ćete ovaj fascinantni grad, vidjet ćete njegovenajznačajnije znamenitosti: gotičku katedralu (ulaznica uključena), utvrđenu maursku palaču s bogatstvom ukrasa koji će Vas zapanjiti, Zlatni toranj (tako nazvan jer je služio za pohranu plijena iz Amerike) i još mnogo toga. Slobodno vrijeme za uživanje i kupovinu suvenira. U kasnim poslijepodnevnim satima krećemo prema našem sljedećem hotelu koji se nalazi na području provincije Cádiz.

5. dan: Cadiz - Gibraltar - Malaga - Granada
Doručak. Danas imate mogućnost sudjelovati na fakultativnom izletu (uključen u paketu izleta) na britanski teritorij, najpoznatiji po stijeni Gibraltar. Vapnenačka stijena visoka 425m ima dugu povijest. Panoramskom vožnjom vidjet ćete najvažnije znamenitosti Gibraltara: unutarnji grad u zidinama i špilju sv. Mihaela. Najimpresivnija je mogućnost fotografiranja s vrha stijene odakle se pruža prekrasan pogled na španjolsku i marokansku obalu. Posebno je zanimljiv i susret s ‘lokalcima’ - kolonijom poludivljih berberskih makaki majmuna. U poslijepodnevnim satima nastavljamo dalje kroz Costa del Sol do Malage. Slijedi vođeni razgled grada, a zatim nastavak vožnje prema Granadi. Smještaj u hotel.

6. dan: Granada – Cordoba
Doručak. Danas uživajte u vođenom razgledu divljenja vrijedne Alhambre (ulaznica Garden Tour uključena). Prekrasni vrtovi i zidovima okružena stara jezgra čine ju jednom od najljepših maurskih palača na svijetu. Istražite i četvrt Albaicin s brojnim izvornim maurskim kućama, lokalima i terasama. Prošećite uskim uličicama i otkrijte ono čega nema u niti jednom turističkom vodiču. U kasnim poslijepodnevnim satima krećemo prema hotelu na području Cordobe.

7. dan: Cordoba – Lisabon
Doručak, a zatim polazak u Cordobu, klasični andaluzijski grad. To je drevni maurski grad, najpoznatiji po svojoj jedinstvenoj građevini, Velikoj džamiji. La Mezquita (ulaznica uključena) najveća je i najljepša džamija ikada izgrađena u maurskom svijetu. Nalazi se u centru starog grada koji je bio dom uspješne židovske zajednice. Ostanite koliko želite jer to je zgrada izuzetne snage i mistike. Možemo se samo diviti briljantnoj arhitekturi izvedenoj u vrijeme europskog ‘mračnog’ srednjeg vijeka. Još jedna znamenitost Cordobe je velik i dobro očuvan rimski most. Cordoba je divno mjesto, puno terasa obojanih tisućama cvjetova. Slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Lisabonu. Noćenje.

8. dan: Lisabon - Zagreb
Nakon doručka transfer do zračne luke i u nastavku let za Zagreb.

Cijena aranžmana po osobi: 

polazak 09.05.-16.05.2018.:  5.649 kn last minute 5.349 kn

polazak 16.05.-23.05.2018.:  5.849 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 850 kn

Minimalan broj putnika: 20

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Portugal i Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Red letenja: 02.05.; 09.05.; 16.05.
1 OU 700 G 22SEP 5 ZAGLIS HK30 0755 1010
2 OU 701 G 29SEP 5 LISZAG HK30 1055 1505

Napomene:
· Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
· Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
· Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte.
· Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
· Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr.
· Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Cijene putovanja

Datum polaska:
09.05.2018
Datum povratka:
16.05.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
5.349 kn
Boravak:
8 dana
ZRAKOPLOVOM IZ ZAGREBA
GARANTIRANO

Šifra: D04
 POŠALJI UPIT ZA 09.05.
Datum polaska:
16.05.2018
Datum povratka:
23.05.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
5.849 kn
Boravak:
8 dana
ZRAKOPLOVOM IZ ZAGREBA
Šifra: D04
 POŠALJI UPIT ZA 16.05.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • povratni let u ekonomskoj klasi Zagreb – Lisabon - Zagreb
 • 7x noćenje u hotelima s 4 zvjezdice u dvokrevetnoj sobi
 • 7x doručak samoposlužni bife
 • izleti prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
 • uključeno 5 vođenih razgleda: razgled Seville ( ulaznica u katedralu), razgled Granade (ulaznica u Alhambru Garden Tour), razgled Malage, razgled Cordobe ((ulaznica u La Mezquitu), razgled Lisabona
 • pratitelj putovanja na hrvatskom ili slovenskom jeziku
 • jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 850 kn 
 • jednokrevetna soba 2.199 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • eventualna turistička pristojba plaća se u hotelu na licu mjesta
 • fakultativne izlete
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
 • troškove osobne prirode i napojnice
 • piće uz obroke
 • putno osiguranje


Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji :
· paket 7 večera (ponuda s bife stola ili izbor 3 menia) 899 kn po osobi
· Paket izleta: 799 kn po osobi (Uključuje izlete: Sintra,Estoril, Cascais, Gibraltar)
Izleti pojedinačno:
- Gibraltar 499 kn po osobi
- Izlet Sintra, Estoril, Cascais 399 kn po osobi

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT