NAPULJ - ZA GENIJALNE PRIJATELJICE I PRIJATELJE - 5 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:3.980kn

Program putovanja

Putovanje Napulj 5 dana zrakoplovom iz Venecije 30.10.-3.11.2019.

1. dan: ZAGREB/VENECIJA - NAPULJ
Individualni polazak putnika u noćnim satima do zračne luke Marco Polo-Venecija (moguća doplata za organizirani prijevoz). Po dolasku u zračnu luku sastanak putnika i prijava na direktni let za Napulj u 9:10 sati (let kompanije Easy Jet). Po slijetanju u Napulj, glavni grad talijanske pokrajine Campanije, ukrcaj u autobus i odlazak s lokalnim vodičem u razgled: Teatro di San Carlo – galerija Umberta I – Piazza Plebiscito - Castel Nuovo – Kraljevska palača. Bučan i pun ljudi, uzbudljiv u svom kaosu, Napulj ima sve što mu je potrebno da bude grad koji trebate vidjeti: iznimne građevine, odlične muzeje i kozmopolitski polet, gastronomiju ne treba spominjati... Transfer do hotela. Smještaj u sobe. Slobodno poslijepodne za osobne programe u gradu koji je jedan od najzanimljivijih, najljepših i ujedno najekstremnijih gradova Italije. Napulj je zadnjih godina doživio transformaciju i doista je jedan od najposebnijih talijanskih gradova, sa stanovnicima koji su otvoreni, živahni i prijateljski nastrojeni, a grad se diči i iznimnim povijesnim nasljeđem, npr. napuljski je arheološki muzej jedan od najznačajnijih u svijetu. Noćenje.

2. dan: NAPULJ: tematski razgled „STOPAMA LILE I LENU“
Doručak. Današnje prijepodne rezervirano je za otkrivanje jednog drugačijeg Napulja, onog kojima su koračale Lila i Lenu, glavne junakinje sada već slavne „Napuljske tetralogije“ Elene Ferrante, već je neko vrijeme nazivaju i kulturnim fenomenom našeg vremena. U društvu lokalnog vodiča i pratitelja uputit ćemo se u četvrt u kojoj su djevojčice odrastale, napuljsku radničku četvrt Rione Luzzatti koja se vrlo malo promijenile od pedesetih godina prošlog stoljeća. Prošetat ćemo njezinim ulicama, proći točke koje se spominju u prvoj knjizi tetralogije, od škole koju su djevojčice pohađale do parka u kojem je Lila Lenu učila latinskom jeziku. Istraživanje te romaneskne napuljske četvrti završit ćemo kod tunela kojim su djevojčice naumile po prvi put otići iz četvrti u grad i vidjeti more u prvom dijelu tetralogije. Povratak u središte grada i slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan: NAPULJ: tematski razgled „STOPAMA LILE I LENU“
Doručak. Danas nastavljamo s tematskim razgledom Napulja: jučer smo se upoznali s četvrti u kojoj su djevojke odrastale, a danas ćemo obići lokalitete u središtu grada koji se pojavljuju u tetralogiji kao jednako važan dio njihovog odrastanja i mladosti. Preselit ćemo se u elitnu četvrt Chiaia, posjetiti trg Piazza dei Martiri na kojem se nalazila Lilina trgovina cipela, proći kraj kavane Gambrinus, upoznati jedan drugačiji Napulj od onog nasilnog, radničkog Napulja na istoku u kojem se odvijaju njihovi životi. Poslije razgleda slobodno poslijepodne za upoznavanje sa šarenim i bučnim ulicama tog „najtalijanskijeg“ od svih talijanskih gradova, kako Napulj često zovu. Noćenje.

4. dan: NAPULJ: FAKULTATIVNI IZLET NA OTOK ISCHIJU
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo izlet na otok Ischiju, isto neraskidiv sa životima glavnih junakinja tetralogije, njihovo ljeto na Ischiji u mladoj tinejdžerskoj bit će sudbonosno za obje (doplata za izlet prilikom rezervacije aranžmana, min. 20 osoba). Trajektom ćemo se odvesti do nedaleke Ischije i po dolasku na otok s lokalnim vodičem upoznati najvažnije lokalitete tog slikovitog i lijepog mediteranskog otoka. Ischia je bila relativno nepoznata talijanskim turistima do 1951. kad je talijanski filmaš Angelo Rizzoli stigao na otok svojom jahtom. Do tog trenutka ribarski otok u sljedećih deset godina postaje turistička meka talijanskim filmskim zvijezdama, glazbenicima, umjetnicima. Slavni gosti u 60-im godinama prošlog stoljeća kao što su bili bračni par Richard Burton i Elizabeth Taylor, Ava Gardner, Charlie Chaplin, vojvoda od Windsora, itd., čine od Ischije elitno, poznato ljetovalište. Povratak s otoka u poslijepdonevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

5. dan: NAPULJ – VENECIJA/ZAGREB
Doručak. Slobodno jutro za posljednje šetnje, posjete i kupovinu. Transfer u zračnu luku poslije podne, let za Veneciju prema satnici u 15:15 sati, slijetanje u Veneciju u 16:30 sati. Mogućnost organiziranog prijevoza prema Zagrebu (uz doplatu). 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 3.980 kn (do popunjenosti kapaciteta) / Redovna cijena 4.180 kn
(Zrakoplovne pristojbe 1.190 kn uključene u cijenu aranžmana) 

Minimum prijavljenih putnika: 20

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Volotea objavljenom u siječnju 2019. godine i podložna su promjeni. Pridržavamo pravo promjene programa putovanja odnosno vremena polaska i povratka, ako nam zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi zatraženi vozni red. Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika. Zbog prilagođavanja zrakoplovnom prijevozu i nepredviđenim okolnostima pridržavamo pravo obrnutog ili djelomično promijenjenog, ali sadržajno nesmanjenog programa.
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
 

Uključeni razgledi s lokalnim vodičima!

Cijene putovanja

Datum polaska:
30.10.2019
Datum povratka:
03.11.2019
Grad polaska:
Venecija
Mjesto polaska: Venecija
Cijena:
3.980 kn
Boravak:
5 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 30.10.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Venecija-Napulj-Venecija
 • zrakoplovne pristojbe
 • voditelja putovanja
 • smještaj u hotelu 3/4* (talijanska kategorizacija) u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom u Napulju
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • službenog vodiča za razgled Napulja 1.dan po dolasku i tematske razglede 2. i 3. dan programa
 • troškove organizacije i prodaje 

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn, obavezno ako osoba spava sama u sobi
 • fakultativni izlet na Ischiju: 740 kn (uključuje povratnu kartu za brod, potrebne transfere u/iz luke, autobus na Ischiji i lokalnog vodiča)
 • doplata za transfer Zagreb – Venecija – Zagreb: 690 pax (cijena za organizirani transfer iz Zagreba, minimum 20 osoba)
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
 • boravišne pristojbe koje se plaćaju na licu mjesta
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti


PLAĆANJE BORAVIŠNIH PRISTOJBI: boravišna pristojba nije uključena i plaća se na licu mjesta na recepciji hotela – 2,5 € po noćenju po osobi 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT