NOVA GODINA BOLOGNA - 3 dana autobusom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:1.190kn

Program putovanja

Putovanje Nova godina Bologna 3 dana autobusom
30.12.2018.–01.01.2019.

Mogućnost polaska: Zagreb, Karlovac i Rijeka.

1. dan Zagreb – BOLOGNA
Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Bolognu, glavni grad pokrajine Emilia-Romagna poznat po kulinarstvu, brojnim arkadama po cijelom gradu (oko 40 km) i Sveučilištu, jednom od najstarijih na svijetu. Saznat ćete odakle nadimak “Bologna rossa” i koja je pozadina priče o arkadama, arhitektonske značajke Bologne ... Razgled grada: glavni gradski trg Piazza Maggiore, jedan od najljepših talijanskih trgova s Katedralom sv. Petronia, u kojoj se nalazi njegov grob (sv. Petronia je zaštitnik grada) – Palazzo d'Accursio (gradska vijećnica još od 14. st.) – Piazza del Nettuno, koju krasi fontana sa statuom Neptuna, rimskog boga mora – Piazza di Porta Ravegnana s „dva tornja“ (Le due Torri – Asinelli s 98 m i Garisenda s 48 m visine, koji su danas podsjetnik na 13. stoljeće kada ih je, prema pretpostavkama, bilo oko 180) – zgrada najstarijeg Sveučilište Europe (s kontinuiranim radom) – Bazilika Santo Stefano (koju čine čak sedam manjih bazilika s replikom Isusovog groba i dvorištem koje nosi naziv "Pontije Pilat") ... Slobodno vrijeme za uživanje u bogatoj gastronomskoj ponudi ... Odlazak prema hotelu i smještaj. Noćenje.

2. dan BOLOGNA – MODENA – BOLOGNA
Doručak. Predlažemo poludnevni izlet u obližnju MODENU (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Modena je grad bogate i burne povijesti još iz doba Etruščana, oduvijek važno prometno i gospodarsko središta regije. Razgled grada: modenska katedrala (upisana na UNESCO-ov popis svjetske baštine, gdje se možete popeti i na 87 m visok zvonik te uživati u pogledu na grad) – Torre della Ghirlandina – Piazze Grande – Vijećnica – Duždeva palača u kojoj se danas nalaze muzeji … Posjet Muzeju “Aceto Balsamico” (aceto balsamico je aromatičan ocat koji se tradicionalno proizvodi u Modeni iz mošta bijelog grožđa); slijedi razgled muzeja i degustacija aceto balsamica. Modena je rodno mjesto Luciana Pavarottija, ali i Enza Ferrarija, te jedno od središta talijanske automobilske industrije. Slobodno vrijeme predlažemo da iskoristite odlaskom u jedan od muzeja. Povratak prema Bologni. Navečer se možete pridružiti brojnim turistima iz svih dijelova svijeta u dočeku Nove godine na otvorenom u staroj gradskoj jezgri. Noćenje. Sretna Nova godina – Felice Anno Nuovo.

3. dan BOLOGNA – PADOVA – Zagreb
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Padovi, trećem po veličini gradu talijanske pokrajine Veneto, odmah iza Venecije i Verone. Razgled grada kojeg odlikuju uske ulice, stare palače i prekrasni trgovi: Bazilika sv. Antuna Padovanskog, u kojoj se nalazi njegov grob i relikvije – Crkva Uznesenja Djevice Marije – Piazza dei Signori (trg kojeg krase srednjovjekovni toranj sa astronomskim satom, stup sa krilatim lavom i Crkva Sv. Klementa) – trg Prato della Valle okružen kanalom i s 78 skulptura na 90.000 m2 što ga čini drugim najvećim trgom na svijetu. Slobodno vrijeme za ručak ili uživanje uz Aperol Spritz prije nastavka putovanja prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena putovanja po osobi:
FIRST MINUTE 1.190 kn* / Redovna cijena 1.290 kn

*First Minute
cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Nema popusta za trokrevetnu sobu.
Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke bit će definirano 3 dana prije polaska.

U vrijeme novogodišnjih blagdana, zbog velikog broja posjetitelja promet je posebno reguliran.
Kretanje turističkih autobusa u najužem gradskom središtu može biti ograničeno.

Vrijednost više: buffet doručak!

Cijene putovanja

Datum polaska:
30.12.2018
Datum povratka:
01.01.2019
Grad polaska:
Zagreb / Karlovac / Rijeka
Mjesto polaska: KA Petrol / V.Jadrana / AK Zagreb
Cijena:
1.190 kn
Boravak:
3 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D45
 REZERVIRAJ ZA 30.12.  POŠALJI UPIT ZA 30.12.

Cijena uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
  • 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Bologni / okolici
  • razglede prema programu
  • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
  • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

  • boravišnu pristojbu cca. 2 – 4 eur po osobi po noćenju ovisno o hotelu – obavezna doplata na licu mjesta
  • poludnevni izlet u Modenu 12 eur (minimum 20 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razgled grada i obilazak Muzeja Aceto Balsamico s degustacijom)
  • ulaznica za Muzej Luciano Pavarotti 8 eur, ulaznica za Muzej Enzo Ferrari 16 eur (ulaznice se pojedinačno kupuju na blagajni muzeja i ovise o raspoloživim terminima-individualan obilazak u slobodno vrijeme)
  • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
  • opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza

 

Mogućnost doplate za odabir sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):
Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
Za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj 3,4 - 100 kn
-  2 red – sj 5,6,7,8 - 100 kn
za dodatno prazno sjedalo u autobusu 600 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

ITALIJA – dobro je znati
Italija se prostire na oko 301 tisuću četvornih kilometara na jugu Europe, ima prepoznatljivi oblik čizme, a uključuje i dva velika otoka u Sredozemnom moru – Siciliju i Sardiniju. Graniči s Francuskom i Švicarskom na sjeverozapadu, s Austrijom na sjeveru, sa Slovenijom na sjeveroistoku, dok je od Hrvatske dijeli Jadransko more. Na njenom teritoriju nalaze i dvije neovisne države – San Marino i Vatikan – koje su potpuno okružene talijanskim državnim područjem. U geografskom smislu Italija se većim dijelom smjestila na Apeninskom poluotoku, čijom se duljinom proteže gorski lanac Apenini, a koji se na sjeverozapadu spaja s Alpama. Ovaj je prostor poznat i po vulkanima: ugaslom Vezuvu kod Napulja, aktivnoj Etni na Siciliji i obližnjem Stromboliju. U Italiji živi oko 58 milijuna stanovnika, od čega većinu čine Talijani, glavni grad Rim smjestio se u središnjoj Italiji, ali se praktično prostire do obale Tirenskog mora. U Italiji se rado posjećuje i grad mode – Milano, Verona i Venecija, regija Toskana, te brojna skijališta u Alpama tijekom zimskim mjeseci.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

VAŽNE INFORMACIJE
- prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put
- preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
- pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
- raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
- završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
- za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativnu ponudu (nije obavezna – ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno
- dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
- organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
- organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
- organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
- kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
- organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT