NOVA GODINA BOLOGNA - 3 dana autobusom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Nova godina Bologna 3 dana autobusom
30.12.2018.–01.01.2019.

Mogućnost polaska: Zagreb, Karlovac i Rijeka.

1. dan Zagreb – BOLOGNA
Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Bolognu, glavni grad pokrajine Emilia-Romagna poznat po kulinarstvu, brojnim arkadama po cijelom gradu (oko 40 km) i Sveučilištu, jednom od najstarijih na svijetu. Saznat ćete odakle nadimak “Bologna rossa” i koja je pozadina priče o arkadama, arhitektonske značajke Bologne ... Razgled grada: glavni gradski trg Piazza Maggiore, jedan od najljepših talijanskih trgova s Katedralom sv. Petronia, u kojoj se nalazi njegov grob (sv. Petronia je zaštitnik grada) – Palazzo d'Accursio (gradska vijećnica još od 14. st.) – Piazza del Nettuno, koju krasi fontana sa statuom Neptuna, rimskog boga mora – Piazza di Porta Ravegnana s „dva tornja“ (Le due Torri – Asinelli s 98 m i Garisenda s 48 m visine, koji su danas podsjetnik na 13. stoljeće kada ih je, prema pretpostavkama, bilo oko 180) – zgrada najstarijeg Sveučilište Europe (s kontinuiranim radom) – Bazilika Santo Stefano (koju čine čak sedam manjih bazilika s replikom Isusovog groba i dvorištem koje nosi naziv "Pontije Pilat") ... Slobodno vrijeme za uživanje u bogatoj gastronomskoj ponudi ... Odlazak prema hotelu i smještaj. Noćenje.

2. dan BOLOGNA – MODENA – BOLOGNA
Doručak. Predlažemo poludnevni izlet u obližnju MODENU (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Modena je grad bogate i burne povijesti još iz doba Etruščana, oduvijek važno prometno i gospodarsko središta regije. Razgled grada: modenska katedrala (upisana na UNESCO-ov popis svjetske baštine, gdje se možete popeti i na 87 m visok zvonik te uživati u pogledu na grad) – Torre della Ghirlandina – Piazze Grande – Vijećnica – Duždeva palača u kojoj se danas nalaze muzeji … Posjet Muzeju “Aceto Balsamico” (aceto balsamico je aromatičan ocat koji se tradicionalno proizvodi u Modeni iz mošta bijelog grožđa); slijedi razgled muzeja i degustacija aceto balsamica. Modena je rodno mjesto Luciana Pavarottija, ali i Enza Ferrarija, te jedno od središta talijanske automobilske industrije. Slobodno vrijeme predlažemo da iskoristite odlaskom u jedan od muzeja. Povratak prema Bologni. Navečer se možete pridružiti brojnim turistima iz svih dijelova svijeta u dočeku Nove godine na otvorenom u staroj gradskoj jezgri. Noćenje. Sretna Nova godina – Felice Anno Nuovo.

3. dan BOLOGNA – PADOVA – Zagreb
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Padovi, trećem po veličini gradu talijanske pokrajine Veneto, odmah iza Venecije i Verone. Razgled grada kojeg odlikuju uske ulice, stare palače i prekrasni trgovi: Bazilika sv. Antuna Padovanskog, u kojoj se nalazi njegov grob i relikvije – Crkva Uznesenja Djevice Marije – Piazza dei Signori (trg kojeg krase srednjovjekovni toranj sa astronomskim satom, stup sa krilatim lavom i Crkva Sv. Klementa) – trg Prato della Valle okružen kanalom i s 78 skulptura na 90.000 m2 što ga čini drugim najvećim trgom na svijetu. Slobodno vrijeme za ručak ili uživanje uz Aperol Spritz prije nastavka putovanja prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena putovanja po osobi:
FIRST MINUTE 1.190 kn* / Redovna cijena 1.290 kn

*First Minute
cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Nema popusta za trokrevetnu sobu.
Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke bit će definirano 3 dana prije polaska.

U vrijeme novogodišnjih blagdana, zbog velikog broja posjetitelja promet je posebno reguliran.
Kretanje turističkih autobusa u najužem gradskom središtu može biti ograničeno.

Vrijednost više: buffet doručak!

Video

POŠALJI UPIT