NOVA GODINA MUNCHEN I SALZBURG - 3 dana autobus

GARANTIRANI POLAZAK

Program putovanja

Putovanje Nova Godina Munchen i Salzburg 3 dana autobusom 30.12.-01.01.2018.
GARANTIRANI POLAZAK
Posjet Herrenchiemsee

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina 
Hotel 3* u Munchenu

1.dan    ZAGREB – HERRENCHIEMSEE - MUNCHEN 30.12.2017.                       
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  5.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju do jezera Chiemsee, “bavarskog mora“. U mjestu Prien na obali jezera ukrcaj na brodić i kratka plovidba do otoka Herreninsel. Ovdje je Ludwig II. planirao svoju gradnju „novog Versaillesa“ inspiriran likom i djelom francuskog kralja Louisa XIV., “kralja sunca“. Posjet dvorcu s velikom dvoranom ogledala te vrtu - primjeru francuske vrtne arhitekture. U dvorcu je i muzej o životu Ludwiga II., kao i nekadašnji augustinski samostan. Vožnja brodićem na kopno. Nastavljamo prema Munchenu. Po dolasku, smještaj u hotel. Sa pratiteljem putovanja odlazimo u centar te predlažemo večeru u jednoj od poznatijih pivnica u samom centru. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan MUNCHEN   31.12.2017. 
Doručak. Krećemo u razgled grada: Königplatz - muzejska četvrt sa starom i novom pinakotekom - Hofgarten - Prinzregentenstrasse - Ludwigstrasse sa sveučilištem - Maximilianeum - obala rijeke Isar - Marienplatz, najpoznatiji glavni trg Münchena. Ovdje se nalazi Gradska vijećnica i veliki sat s kukavicom koja izlazi svaki dan u 11 sati. U blizini glavnog trga nalaze se gradske crkve Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe), Theatinerkirche čija su dva tornja postala simbol grada i crkva sv. Petra. U blizini Karlsplatza nalazi se Palača pravde i pješačka zona u kojoj se nalaze razni dućani i prodavaonice suvenirima. U slobodno vrijeme možete posjetiti Olimpijski toranj na sjeveru grada, koji je izgrađen 1968.godine i visok 289,53 metara. To je najbolji pogled na cijeli grad. Ili posjetite  Zoološki vrt Hellabrunn koji radi od 09-16 sati. Trgovine će danas raditi skraćeno. Po želji,  navečer se vraćamo gradskim prijevozom u centar na bavarski doček Nove Godine. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan MUNCHEN –  SALZBURG – ZAGREB   01.01.2018.
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Salzburgu. Najveća gužva je na malom trgu oko rodne kuće W. A. Mozarta u Getreidegasse 9, gdje je genij rođen 27.01.1756. godine. Tu se nalazi jedan od dva muzeja posvećena ovom velikom skladatelju. Mozart ima i svoj trg sa spomenikom još od 1842. godine. Nastavljamo prema  katedrali Salzburger Dom koja je izgrađena u baroknom stilu na istoimenom trgu (Domplatz) na kome je velika fontana. Na istom trgu su i prekrasne zgrade nove i stare nadbiskupske rezidencijalne palače  (Fürsterzbischöfliche Residenz), a na nju se nadovezuje franjevačka crkva (Franziskanerkirche). S druge strane rijeke je barokni dvorac Mirabell (Schloss Mirabell) prvobitno izgrađen 1606. godine, a zatim 120 godina kasnije obnovljen gotovo od nule. Gradio ga je nadbiskup Wolf Dietrich von Raitenau kako bi napravio udoban dom za svoju nevjenčanu suprugu Salome Alt i njihovo 15 djece. Danas su u njemu smješteni gradska vijećnica i admistracija. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima nastavljamo za Hrvatsku. Dolazak se očekuje do ponoći.

Cijena aranžmana po osobi: First minute 1.090 kn / Redovna cijena 1.290 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska / Minimalan broj putnika: 40

Popusti i doplate

  • moguća uplata trokrevetnih soba po redovnoj cijeni
  • dijete  4-11,99 god. u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 30% popusta
  • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60,00 kn po osobi.

 

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

Posjet Herrenchiemsee!

Pronađite lokaciju na karti

Overview


Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

 

 

Video

POŠALJI UPIT