Andaluzija i Madrid

8 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 5.590 kn
+ zrakoplovne pristojbe u iznosu 1.190 kn
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Andaluzija i Madrid 8 dana avionom 06.11.-13.11.2020.
GARANTIRANI POLAZAK


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  06.11.2020. 13.11.2020. 8 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 1841-D25
  Redovna cijena : 5.890 kn
  Popust: -300 kn
  Cijena: 5.590 kn
  + zrakoplovne pristojbe u iznosu 1.190 kn

Program putovanja

1. dan: Zagreb - Madrid
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u 10:30 sati, kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Iberia Airlines u 12:10 sati, s dolaskom u Madrid u 15:15 sati. Po slijetanju u Madrid slijedi transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u večernju šetnju s pratiteljem putovanja najpoznatijom madridskom ulicom Gran Via do trgova Plaza de Espana, Puerta del Sol i Plaza Mayor, središnjeg madridskog trga. Slobodno vrijeme za večeru i kušanje poznatih španjolskih vina i ukusnih tapasa. Noćenje.

2. dan: Madrid – Toledo – Granada
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do Toleda, nekadašnjeg glavnog grad Španjolske, u kojem je živio poznati El Greco. Slijedi obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: katedrala Santa Maria, utvrda Alcazar, crkva svetog Tome, samostan San Juan de los Reyes, sinagoga Santa Maria la Blanca, muzej El Greco. Slobodno vrijeme. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Granade, gdje se dolazi u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: Granada
Doručak. Odlazak na razgled Alhambre, najznačajnije i najočuvanije arapske palače iz 13. st., jedinstvenog primjera maurske arhitekture na europskom prostoru (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Obilazak palače i vrtova u pratnji lokalnog vodiča. Slijedi nastavak razgleda Granade: Palacio de la Madreza, katedrala u kojoj se nalazi Capilla Real s grobnicom Isabelle i Fernanda, jednih od najznačajnijih vladara Španjolske, tržnica San Agustin. Slobodno poslijepodne za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

4. dan: Granada – Cordoba – Sevilla
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do Cordobe, prijestolnice maurskog kalifata al-Andalus. Po dolasku šetnja slikovitom židovskom četvrti Judeira i razgled simbola grada i čuda islamske arhitekture - čuvene Mezquite, katedrale koja je nekoć bila najveća džamija na svijetu (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nakon razgleda katedrale šetnja živopisnim trgovima i cvijećem ukrašenim dvorištima (Patio de las Flores). Slobodno vrijeme za ručak u nekoj od tipičnih taverni. Nastavak vožnje do Seville. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večernju šetnju gradom do stare gradske četvrti Santa Cruz, prepune Tapas barova, trgovina i taverni. Šetnja vijugavim uličicama i slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

5. dan: Sevilla
Doručak. Odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Razgled kraljevske palače Real Alcazar, nekadašnje palače maurskih vladara, s mnogobrojnim dvoranama optočenim keramikom i pozlatom i vrtovima naranči (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Slijedi razgled grada pješice: Sveučilište, park Marie Luise, Plaza de Espana, Plaza San Francisco, Gradska vijećnica, katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, načinjen od dvije tone zlata, te grob Kristofora Kolumba. Katedralu krase slike velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye, te toranj Giralda, simbol grada. U popodnevnim satima predlažemo panoramsko krstarenje rijekom Guadalquivir uz mnoge znamenitosti smještene uz obalu rijeke. U večernjim satima predlažemo odlazak na flamenco show. Noćenje.

6. dan: Sevilla – Madrid (532 km)
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do Madrida. Po dolasku u Madrid u popodnevnim satima slijedi panoramski razgled grada autobusom: Kio Puerta - najpoznatiji neboderi u Madridu nazvani još i “Vrata Europe“, Paseo de Castellana - najveća i najšira ulica u Madridu, stadion Santiago Bernabeu, Las Ventas - arena za borbu s bikovima, Plaza Colón - trg s fontanama i spomenikom Kristoforu Kolumbu, trijumfalna vrata Puerta de Alcalá, Fontana Cibeles - fontana omiljena navijačima Real Madrida oko koje se navijači kraljevskog kluba okupe kako bi proslavili pobjedu, Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom, katedrala, Kraljevska palača, Plaza Oriente. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: Madrid
Doručak. Predlažemo posjet poznatim madridskim muzejima: Museo del Prado - jednom od najznačajnijih svjetskih muzeja u kojem se nalaze djela poznatih španjolskih umjetnika Velazqueza, Murilla, El Greca, tako i nekih najslavnijih slikara svih vremena od Fra Anglelica, Rafaela, Caravaggia, Goye, Rubensa i mnogih drugih, Centro del Arte Reina Sofía - slavni muzej moderne umjetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Picassova “Guernica”. Slobodno poslijepodne za kupovinu u glavnoj trgovačkoj ulici Gran Via, za obilazak stadiona Santiago Bernabeu, nogometnog hrama čuvenog kraljevskog kluba Real Madrid ili posjet Kraljevskoj palači. Noćenje.

8. dan: Madrid - Zagreb
Rani doručak. Odjava iz hotela i transfer autobusom do zračne luke u Madridu. Let zrakoplovom Iberia Airlines u 8:40 sati. Dolazak u Zagreb u 11:25 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi
FIRST MINUTE 5.590 kn / Redovna cijena: 5.890 kn
Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn

(First minute vrijedi za uplate do 60 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta)

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane Republike Hrvatske viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom Iberia Airlines na liniji Zagreb - Madrid - Zagreb
 • voditelja putovanja
 • smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 3 noćenja u Madridu, 2 noćenja u Granadi i 2 noćenja u Sevilli
 • sve prijevoze i transfere autobusom prema programu
 • sve razglede prema programu
 • lokalne vodiče u Toledu, Granadi i Sevilli
 • troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje

 • obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kn, obavezno ako osoba putuje sama
 • ulaznice za kulturno - povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače €10 po osobi (plaćanje na licu mjesta)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene


PRTLJAGA uračunata u cijenu: 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm

Doplata za ulaznice (plaćanje na licu mjesta):
· palača Alhambra i vrtovi Generalife €20
· Mezquita €11
· Real Alcazar €11,50

Informativne cijene ulaznica:
- katedrala u Toledu €12,50
- katedrala u Sevilli €9
- krstarenje rijekom Guadalquivir €18
- Museo del Prado €15
- Centro del Arte Reina Sofía €10
- stadion Santiago Bernabeu €25
- Kraljevska palača €13
- flamenco show s pićem €40
- flamenco show sa večerom €75

Napomena: Molimo da svakako provjerite ispravnost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. Nemojte nositi na put novčanice od 200 ili 500 EUR jer ih je gotovo nemoguće usitniti ili plaćati takvim novčanicama. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »