Antička Grčka

8 dana autobusom/brodom
autobusom
brodom
 • Smještaj / opis:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  autobusom, brodom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 3.390 kn
Garantirano

O putovanju

Putovanje Antička Grčka 8 dana autobusom i brodom 02.05.-09.05.2020. 
GARANTIRANI POLAZAK


Program putovanja

Meteora - Delfi - Atena - Sounion - Argolida

1. dan, Zagreb – Venecija/Ancona**
Polazak grupe s autobusnog kolodvora u Zagrebu u 04.30h, peroni 502-506. Ukrcaj putnika u Rijeci na Vratima Jadrana u 06.30h. Transfer autobusom do Venecije (ili Ancone), ukrcaj na brod, smještaj u kabine. Polazak broda u 13.30h. Tijekom plovidbe, putnicima su na raspolaganju restorani, salon igara, duty-free, dućan, caffe barovi  i dr. Noćenje na brodu.

2. dan, Igoumenitsa – Kalambaka (Meteora)
Pristajanje u Igoumenitsu u popodnevnim satima oko 16.00h. Iskrcaj iz broda te transfer do Kalambake, mjesta smještenog podno poznatih Meteora. Dolazak u hotel u predvečerje. Smještaj u sobe, noćenje.

3. dan, Kalambaka (Meteora) – Delfi – Atena
Doručak. Razgled jednog od 6 čuvenih manastira Meteora. Kraći posjet radionici i prodavaonici ikona, s obzirom da je ikona tipični suvenir ovog područja. Nastavak puta za Delfe. Slijedi razgled Delfa: hrama boga Apolona, ostataka kazališta i stadiona. Nastavak putovanja do Atene. Po dolasku, smještaj u hotel. Odlazak u šetnju i upoznavanje grada u pratnji pratitelja. Noćenje.

4. dan, Atena
Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Parthenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Navečer razgled smjene straže na Sintagmi te fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj gostioni u dijelu grada zvanom Plaka. Noćenje.

5. dan, Atena – Pirej – Sounion – Glifada – Atena
Doručak. Odlazak u razgled Pireja, atenske luke, pa sve do rta Souniona – razgled hrama boga Posejdona (mjesto sa najljepšim zalaskom sunca). U povratku vožnja kroz Glifadu koja je središte atenske rivijere s velikim brojem restorana i kafića. Povratak u Atenu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan, Atena – Korintski kanal – Epidaurus – Napulion – Mikena – Patras
Doručak. Odjava iz hotela te odlazak u pravcu poznate pokrajine Argolide koja obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi  antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. Nastavak vožnje do Patrasa. Po dolasku ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Polazak u 23.59h. Noćenje.

7. dan, Plovidba
Cjelodnevna plovidba uz mogućnost korištenja svih usluga broda.
Dolazak u Veneciju u ranim jutarnjim satima (cca 07.00h), te nastavak vožnje prema Rijeci/Zagrebu. Povratak u Zagreb ranim popodnevnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  3.390 kn

Minimalan broj putnika: 40 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 
Za  državljane RH viza za Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.


Popusti za djecu do 12g (zbrajaju se): u hotelu samo u sobi 1/3 na trećem ležaju -250 kn (1/4 soba nema), na brodu u svakoj kabini -60 kn po dijetetu

Doplata za boravišnu pristojbu:  Grčka je uvela i plaćanje boravišne pristojbe direktno u hotelima. Ona uznosi 1.5 eur po sobi i po noćenju.


Cijena uključuje

 • autobusni prijevoz tijekom cijelog putovanja
 • prijevoz brodom na relaciji Venecija(Ancona)-Igoumenitsa-Patras-Venecija(Ancona) sa smještajem u 1/4 kabinama (unutarnje, bez prozora)
 • smještaj u hotelima 3* u Kalambaki i Ateni na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
 • razgledi Meteora, Delfa, Atene, Souniona i Argolide
 • pratnju grupe
 • organizaciju putovanja
 • zakonsku jamčevinu

Cijena ne uključuje

 • doplata za jednokrevetnu sobu u hotelu 690 kn, obavezno ako osoba putuje sama
 • obavezna doplata za boravišnu pristojbu 1.5 eur po sobi i po noćenju, plaćanje u hotelu
 • ulaznice za arheološke lokalitete
 • fakultativnu ponudu
 • doplate za kabine drugačije od predviđenih u programu
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

** rezervacije kabina za navedeni program i termine agencija je izvršila na liniji iz/do Venecije, međutim, brodar zadržava pravo ukidanja linije Venecija (zbog tehničkih, vremenskih ili dr. uvjeta) te prebacivanje putnika na liniju Ancona.

FAKULTATIVNO (neobavezno) pri rezervaciji:

 • Doplata za 1/1 unutarnju kabinu: 1490 kn po osobi  
 • Doplata za 1/1 vanjsku kabinu: 1550 kn  po osobi
 • Doplata za 1/2 unutarnju kabinu: 495 kn po osobi  
 • Doplata za 1/2 vanjsku kabinu: 620 kn  po osobi
 • Doplata za 1/3 unutarnju kabinu: 295 kn po osobi
 • Doplata za 1/3 vanjsku kabinu: 390 kn po osobi
 • Doplata za 1/4 vanjsku kabinu: 235 kn po osobi
 • Doplata za 1/1 sobu u hotelu: 690 kn
 • Doplata za večeru u Plaki: 290 kn po osobi


Cijena aranžmana ne uključuje ulaznice
 za arheološke lokalitete*, a trenutno iznose (stanje listopad 2018):
Akropola – 20 Eur
Delfi – 12 Eur
Mikena – 12 Eur
Epidaurus – 12 Eur
Sounion – 8 Eur
Meteori – 3 Eur           
  *lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »