Apulija i Basilicata

5 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 3.390 kn (449,93 EUR)
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Kupi odmah

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Apulija i Basilicata 5 dana avionom 31.08.-04.09.2022.
GARANTIRANI POLAZAK


Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Termini polazaka

Cijena po osobi

Garantirano
First minute

Šifra : 3997991-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn


Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Predviđeni hotel: Ibis Style Brindisi 3*

1. dan: ZAGREB – BRINDISI - HOTEL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod kioska Tiska. Let zrakoplovom za Brindisi u na liniji FR6687 15:15 sati. sati. Po dolasku 16:40 organizirani transfer do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: fakultativni izlet OSTUNI – POLIGNANO A MARE - BARI
Doručak. Poslije doručka predlažemo cjelodnevni izlet autobusom Ostuni-Polignano a Mare i Bari. (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Odlazak u Ostuni, prekrasan gradić udaljen samo 8 km od obale Jadranskog mora. Njegov stari grad zapravo je citadela koja je izgrađena na vrhu brdašca te ju i dalje okružuju antičke zidine. Ostuni se smatra arhitektonskim biserom te se često naziva i „Bijeli grad“ (La Città Bianca) zbog bijelih zidina, uskih uličica te tipične arhitekture s bijelo obojanim građevinama. Najznačajniji spomenici grada ujedno su i gradske najveće građevine – katedrala i biskupska palača, zajedno s brojnim palačama lokalnih aristokratskih obitelji. Nastavljamo do obližnjeg obalnog mjesta Polignano a Mare, smještenog na vrhu 20 metara visoke vapnenačke litice iznad kristalno čistog Jadrana. U šetnji prema njegovoj povijesnoj jezgri, prolazimo kraj balkona koji se otvaraju prema plavetnilu, stoga grad uistinu opravdava svoje ime „na moru“. To je ujedno i rodni grad Domenica Modugna, autora poznatog hita iz pedesetih godina „Nel blu dipinto di blu“ (ili popularno Volare). Slijedi kratka šetnja po znamenitostima mjesta kao što su Piazza Vittorio Emanuele s crkvom Matrice, Palazzo dell'Orologio, poznata plaža Lama Monachile. Slobodno vrijeme za sladoled, kavu ili šetnju zgodnim uličicama. Preporuka je probati njihov ˝caffe speciale˝ i panzerotto, jedan od najpopularnijih zalogaja ovog kraja. I na kraju Bari, kao i cijela Apulija, odiše pravim šarmom juga Italije koji je zadržao pravi „talijanski duh“. Šetnja s voditeljem putovanja glavnim znamenitostima grada – Barri Vechia, utvrđeni srednjovjekovni dio grada s labirintom vijugavih uličica – Basilica di San Nicola – Duomo di Bari, bizantinska katedrala – utvrda Castello Normanno-Svevo. Predlažemo šetnju Muratom, modernim središtem gradskog života u Bariju koji se počeo razvijati početkom 19.st. i kojeg krase mnogobrojne trgovine, kafići i restorani. Povratak u hotel, noćenje.

3. dan: fakultativni izlet ALBEROBELLO - MATERA
Doručak. Danas je na programu izlet u možda najpoznatiji lokalitet Apulije i Basilicate ujedno (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Stižemo u Alberobello, slikoviti gradić jugoistočno od Barija smješten na dva brdašca, jedan od najljepših primjera jedinstvene narodne arhitekture (trulli), koje karakteriziraju kuće s kružnim tlocrtima sa stožastim krovovima. Neobične građevine koje čine gradske četvrti, s izgledom kao iz bajke, trulli se od 1996. g. nalaze na popisu organizacije UNESCO, a radi se o kućicama koje datiraju iz 14.st., izgrađene bez žbuke od nepravilnog vapnenačkog kamenja. Navodno ih je izmislio jedan grof u 17.st. kako bi uštedio na porezu, a danas su posebnost ove regije jer se nalaze samo u Apuliji. U njima se može i boraviti, a neka vas ne iznenadi budu li vas stanovnici tih kućica nagovarali da uđete u neku od njih, za naknadu naravno, ali cijene nisu visoke. Danas ima u gradu oko 1500 ovakvih kućica i služe u razne svrhe. Nastavljamo prema regiji Basilicati, gdje nam je cilj grad Matera. Matera je planinski grad u Basilicati, poznat po naseobinama koje datiraju još iz paleolitika, a nazivaju se sassi (uvrštene na UNESCO-ov popis svjetske baštine). Jedinstven grad, nezaboravan i poseban, Matera plijeni neobičnim izgledom i upravo je zbog toga bila poprište snimanja „Pasije“ Mela Gibsona. Stari dio grada prepun je špilja koje su izdubili pastiri koji su boravili na tom području, a koje su danas dio baštine ovoga grada – sve do prije pedesetak godina gotovo 20 000 ljudi je donedavno živjelo u tim špiljama! Predlažemo posjet špilji Cassa grotta, cijena ulaznice 5 eur po osobi. Povratak u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: fakultativni izlet LECCE – GALIPOLI - OTRANTO
Doručak. Slobodan dan za osobne programe ili odlazak na fakultativni izlet do krajnjeg juga regije. Lecce je povijesno mjesto te jedan od najznačajnijih gradova regije Apulija. Lecce je glavni grad poluotoka i pokrajine Salento, odnosno on je „peta“ talijanske „Čizme“. Izgrađen je u baroknom stilu te nosi nadimak „Firenca juga Italije“ zahvaljujući brojnim baroknim spomenicima. Te skulpture napravljene su zahvaljujući posebnom kamenu, nalik vapnencu, vrlo mekanom i savitljivom. Posjetit ćemo crkvu svetog Križa, katedralu smještenu na impozantnom trgu, prošetat ćemo uz rimski amfiteatar i po Corso Vittorio Emanuelle. Grad Lecce pod utjecajem je grčke kulture od samog osnivanja grada, čak se još uvijek u nekim gradićima u okolici Leccea govori tzv. griko jezikom koji ima korijene u grčkom jeziku. Nakon šetnje gradom kraće slobodno vrijeme za kupovinu, cappuccino, i sl. Slijedi kraća vožnja prema Galipoliju, gradiću čije ime u prijevodu znači „prelijepi grad“, smješten na Jonskom moru i okružen zidinama iz 14. stoljeća. Šetnja njegovim povijesnim dijelom i slobodno vrijeme za šetnju, cappuccino, itd. Za kraj dana uputit ćemo se prema samome kraju tzv. talijanske “čizme”, gradiću Otrantu koji se nalazi na njezinoj peti. Nekoć grčki grad Hydrus, Otranto je često bio poprište borbi i osvajanja kroz dugu povijest zbog svojeg položaja kod Otrantskih vrata, morskog prolaza koji razdvaja Jadransko od Jonskog mora. Među vrijednim lokalitetima u gradu nalazi se katedrala s vrijednim mozaicima i bazilika sv. Petra s bizantskim freskama. Poslije posjeta Otrantu povratak u hotel, slobodna večer. Noćenje.

5. dan: HOTEL - TARANTO - BRINDISI – ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba i prije povratka doma odlazak do još jednog apulijskog značajnog grada, Taranta. Poznat kao „Grad na dva mora“ (zbog dva zaljeva na kojima se nalazi), Taranto je manje turistički istaknut na karti Apulije, ali ništa manje zanimljiv ni značajan. Smješten na obali Jonskog mora, to je grad koji su osnovali Spartanci za vrijeme grčke kolonizacije Italije u 8. st. pr. Krista., i nekoć i danas vrlo značajna luka. U 4.st. prije Krista proizvodnjom boje od purpurnih puževa postao je jedan od najbogatijih i najmoćnijih gradova Magne Graecije. Podijeljen je na trijela međusobno povezanim mostovima. Kraj starog grada uzdiže se zanimljiv Castello Aragonese. Vrijedna pažnje je i katedrala iz 12.st. Po dolasku šetnja starim gradom, slobodno vrijeme. Nakon posjeta Tarantu odlazimo prema Brindisiju. Posjetit ćemo središte tog grada koji potječe još iz antike. Antički je Brindisium bio završna točka Via Appije, što je tada bilo simbolizirano dvama stupovima 19 m visokim, mramornim. I tada, kao i danas, Brindisi ima ulogu vrata prema Istočnom Sredozemlju, a nakon otvaranja Sueskog kanala 1869. g. dobio je važnu ulogu polazišta za promet s Indijom i Dalekim istokom. Šetnja Brindisijem, slobodno vrijeme i odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let prema Zagrebu u 21:00, slijetanje planirano u 22:35 sati.

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 25 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu:
Prijevoznik: Ryanair
ZAG BDS 15:15 16:40
BDS ZAG 21:00 22:35


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na relaciji Zagreb-Brindisi-Zagreb u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • ručna prtljaga (kofer do 10 kg dimenzija 55 cm x 40 cm x 20 cm)
 • četiri noćenja s doručkom u izabranom hotelu 3* na širem području Brindisia
 • autobusni transfer u dolasku i povratku
 • izlet u Taranto i Brindisi na povratku
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • doplata za kofer do 20 kg koji morate predati doplata iznosi 610 kn (uplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1,5-3 EUR po osobi po noćenju – plaća se na recepciji hotela (točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn (144,67 EUR), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • doplatu za fakultativni izlet Alberobello i Matera (uključuje povratni transfer, pratnju voditelja putovanja, parkirne takse, takse za ulazak u gradove) – odrasli 350 kn (46,45 EUR), djeca do 15 godina 250 kn (33,18 EUR), (prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja; minimalno 20 prijavljenih)
 • doplatu za fakultativni izlet Lecce – Galipoli – Otranto (uključuje povratni transfer, pratnju voditelja putovanja, parkirne takse, takse za ulazak u gradove) – odrasli 380 kn (50,43 EUR), djeca do 15 godina 250 kn (33,18 EUR), (prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja; minimalno 15 prijavljenih)
 • doplatu za fakultativni izlet Ostuni - Polignano a Mare - Bari (uključuje povratni transfer, pratnju voditelja putovanja, parkirne takse, takse za ulazak u gradove) – odrasli 350 kn (46,45 EUR), djeca do 15 godina 250 kn (33,18 EUR), (prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja; minimalno 15 prijavljenih)
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-2,5 EUR po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti

· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu
· trokrevetne sobe na upit


Državljani RH mogu ući u Italiju bez ograničenja.

Obveza zaštitnih maski
Maska vrste Ffp2 obvezna je u zrakoplovima, javnom prijevozu, kazalištima, koncertima, sportskim događanjima.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Italiju informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Ryanair objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

Po rezervaciji putovanja potrebno je dostaviti sljedeće podatke o putniku:
- državljanstvo
- datum i godinu rođenja
- podatke o dokumentu s kojim se putuje: naziv (osobna iskaznica ili putovnica), broj, mjesto izdavanja i datum isteka važenja dokumenta.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italije nalazi se u Napulju ili Rimu.
Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Napulj) se nalazi na adresi Via Torquatto Tasso 480, 80127 Napoli, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 081 7148 482, fax. 0039 081 7148 482, e-mail napoli@consolatocroazia.it. Počasni konzul: Gianluigi Cimmino.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 25, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002825220 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002825243, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »