Atena - ulice pune života

5 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena od 4.080 kn
zrakoplovne pristobe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

First minute

O putovanju

Putovanje Atena 5 dana avionom 18.09., 20.11.2020.


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  18.09.2020. 22.09.2020. 5 dana
  First minute
  Šifra : 12287-D01
  Redovna cijena : 4.680 kn
  Popust: -200 kn
  Cijena: 4.480 kn
  zrakoplovne pristobe i naknade uključene u cijenu
 • Od datuma Do datuma Broj dana
  20.11.2020. 24.11.2020. 5 dana
  First minute
  Šifra : 3995321-D01
  Redovna cijena : 4.280 kn
  Popust: -200 kn
  Cijena: 4.080 kn
  zrakoplovne pristobe i naknade uključene u cijenu

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji JU231 u 10:05 sati s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Atenu u 15:50 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Odlazak s voditeljem putovanja u središte grada u orijentacijsku šetnju. Atena, kolijevka demokracije i mjesto rođenja filozofije, kazališta i europske umjetnosti, beskrajno je šarmantan grad, živahan i šarolik. U Ateni čovjek ima osjećaj da život traje 24 sata dnevno, ulice vrve ljudima i danju i noću, toplina grada izvire iz svake njegove pore. Mnoštvo restorana iz kojih dopire žamor, fantastična gastronomija i povoljne cijene čine brojne četvrti, među kojima se ističe Plaka u središtu grada, vrlo posjećenima, privlačnima i obljubljenima. Povratak u hotel s voditeljem putovanja u dogovoreno vrijeme ili individualno. Noćenje.

2. dan: ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča i voditelja putovanja: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kultune baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki; posjeti znamenitostima. Predlažemo i da uživate u pogledu na Atenu s veličanstvenom Akropolom s brda Lykabetosa okud se pruža pogled na grad i Saronski zaljev, s atenskog „kućnog brda“ kako nazivaju Lykabetos pruža se pogled od kojeg zastaje dah! Ili posjetite novi Muzej Akropole, fantastičan muzej otvoren 2009. g. koji prikazuje život na atenskoj Akropoli i njezinoj okolici a stavljaju ga na popis 25 top svjetskih muzeja. Noćenje.

3. dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET - OTOCI AEGINA, POROS I HYDRA
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti.
IZLET NA OTOKE: Preporučujemo da zaokružite posjet Ateni odlaskom na atraktivan izlet koji će vas upoznati s prekrasnim otocima u zaljevu Atene: izlet na saronske otoke Aegina, Hydra i Poros s uključenim ručkom na brodu i transferom od/do hotela (uplata u poslovnici prilikom kupovine aranžmana*). Riječ je o otočju u zapadnom dijelu Egejskog mora, blizu obale grčkog kopna, koji je dobio ime po istoimenom zaljevu koji razdvaja poluotoke Atiku i Peloponez. Aegina je među otocima koje ćemo posjetiti najveći otok, omiljeno izletište vikendom za stanovnike Atene koji vole njezin lagani ritam života, ugodno podneblje i bogatu povijest (Aegina je bila poznata morska sila u 7. st. pr. Krista). Poros, najmanji među ovim otocima, osvaja svojom bogatom vegetacijom, a nasadi limuna i naranči su tipični krajolici na ovom otočiću. Na treći otok na današnjem izletu, Hydru, oduvijek su rado dolazili umjetnici, a među poznatijim imenima spomenut ćemo da je Hydru volio Leonard Cohen, ali i Sophia Loren i Melina Mercouri. Otok na kojem nema automobila i na kojem su jedini prijevoz mule i magarci, osvaja svojim uskim, kamenom popločenim uličicama, bijelo obojanim pročeljima kuća i mirisom Mediterana. Povratak s izleta u kasnim poslijepodnevnim satima.

4. dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET ARGOLIDA - MIKENA I EPIDAUR
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet Argolida (uplata u poslovnici prilikom kupovine aranžmana**).
IZLET ARGOLIDA, MIKENA I EPIDAUR: Cjelodnevni izlet na Peloponez i na neke od najpoznatijih arheoloških lokaliteta: Epidaur i Mikenu. Antički Epidaur bio je svetište boga liječništva, Asklepija. Epidaur je bio i ostao slavan zbog svojeg veličanstvenog amfiteatra, poznatog po iznimnoj akustici (ulaznica uključena). Osnivač antičke Mikene bio je grčki junak Perzej. U 19.st. arheolog Heinrich Schliemann otkrio je tijekom boravka u selu Mikinesu ostatke mikenske kulture iz kasnog grčkog brončanog doba. Ulaznica za Mikenu uključena.
Navečer zajednički odlazak s voditeljem putovanja do četvrti Plaka podno Akropole, živahne četvrti s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka - moguć fakultativni odlazak na grčku večeru s folklornim programom (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: ATENA – CAP SOUNIO – ZAGREB
Doručak. Slobodno jutro za posljednje šetnje i kupovinu. U kasnim prijepodnevnim satima transfer do zračne luke preko atenske rivijere i rta Sounio, najudaljenijeg rta poluotoka. U njegovom se podnožju nalazi hram (doplata za ulaznicu na licu mjesta) posvećen bogu mora Posejdonu iz 444. g.pr.Krista s kojeg se pruža prekrasan pogled na Saronski zaljev... Let na liniji JU 513 u 15:35 sati s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Zagreb u 19:40 sati.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
18.09.  FIRST MINUTE 4.480 kn / Redovna cijena 4.680 kn
20.11.  FIRST MINUTE 4.080 kn / Redovna cijena 4.280 kn
(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu)

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO POPUNJENOSTI KAPACITETA!
OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Najmanji broj putnika: 20

Soba s pomoćnim ležajem na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske viza za Grčku nije potrebna ali je potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.  Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Helenskoj Republici (Pokriva Armeniju, Cipar i Gruziju)
Tzavela 4, Neo Psychico, 154 51 Athens, GREECE
croath@mvep.hrgr.mvep.hr

Aleksandar Sunko, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
00 30 210 67 77 033, 67 77 037, 67 77 049
konzularni ured: 00 30 210 67 77 059

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9,00-17,00
Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +30 6936 572421;  +30 693 7352939


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom prema programu
 • zrakoplovne pristojbe
 • četiri noćenja u hotelu 3/4* u Ateni u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s buffet doručkom
 • voditelja putovanja
 • transfer od/do zračne luke u Ateni (u povratku transfer preko rivijere sa stajanjem na Cap Sounion)
 • poludnevni razgled grada uz službenog gradskog vodiča
 • te troškove
 • organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.890kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • boravišnu pristojbu (plaćanje na licu mjesta, po osobi po noćenju od 1,5 – 3 €, točan iznos pristojbe bit će naveden u završnoj obavijesti)
 • ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje, karte za javni prijevoz u Ateni
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene


CJELODNEVNI IZLET NA ATENSKE OTOKE S UKLJUČENIM RUČKOM: 650 kn (minimum potreban za realizaciju izleta je 20 prijavljenih putnika)
CJELODNEVNI IZLET ARGOLIDA S UKLJUČENIM RUČKOM: 690 kn (minimum potreban za realizaciju izleta je 20 prijavljenih putnika)

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u prosincu 2019. g., podložne promjeni):
Akropola 20 €
Muzej Akropole 5 €
Nac. arheološki muzej 7 €
ulaznica u Posejdonov hram 8 €

NAPOMENE:
Fakultativni izleti doplaćuju se prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju svakog izleta je 15 prijavljenih putnika. Izlet Argolida uključuje najam autobusa prema programu i uz našeg voditelja
putovanja obveznu asistenciju grčkih lokalnih vodiča. Uključene su i ulaznice za arheološke lokalitete i muzeje Mikena i Epidaur.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni voditelja putovanja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen
bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

OPĆE INFORMACIJE O GRČKOJ:

SLUŽBENO IME: Republika Grčka
DRŽAVNO UREĐENJE:  unitarna republika s parlamentarnim sustavom vlasti
GLAVNI GRAD: Atena, šire gradsko područje 3 090 508 stanovnika (popis 2011.g).  
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: za međunarodni zračni promet najvažnije su zračne luke u Ateni, Solunu, Iraklionu (Kreta), na Rodosu i Krfu.
JEZIK: Službeni jezik je grčki. U turističkim mjestima govori se najčešće engleski, ponegdje njemački ili talijanski.
RELIGIJA: Grkokatolici oko 90,0%, Muslimani oko 5,0%, Katolici oko 2,0%, ostali oko 3,0% (prema podacima iz 2011.)
VREMENSKA RAZLIKA: Srednjoeuropsko vrijeme+1 sat (Hrvatska 12.00 h, Grčka 13.00 h)
NOVAC Službena valuta je EURO.
BROJ STANOVNIKA: oko 10 816 286 (po podacima iz 2011.god).
POVRŠINA: oko 131 957 km²
GEOGRAFSKI POLOŽAJ I KLIMA: država u jugoistočnoj Europi,na južnom dijelu Balkanskog poluotoka, između Egejskog mora na istoku, Jonskoga na zapadu  Sredozemnog na jugu. Otoci čine oko 16% ukupne grčke površine: oko 2000 otoka, od čega je tek njih 227 naseljeno. Neki od većih grčkih otoka su: Kreta, Eubeja, Lezbos, Rodos, Kefalonija, Krf.
KLIMA: u brdovitim predjelima je planinska klima, no u većini Grčke prevladava sredozemna klima (ljetni dani su suhi i vrući, uz mogući povjetarac osobito na sjeveru zemlje i uz obalu, večeri svježe; zime su blage i kišovite na jugu, oštrije i suše na sjeveru.. sastoji se od tri prirodne cjeline: Alpe, Apenini i Padska nizina. Prosječne temperature: siječanj (5-13°C; planinski dio oko 0°C sa snijegom), srpanj (25-30°C, planinski dio ispod 20°C. U glavnom gradu Ateni dani znaju biti iznimno vrući.
ELEKTRIČNI NAPON: Električni napon je 220 V, ali u nekim udaljenijim područjima iznosi 110 V, pa u tom slučaju trebate adaptere.
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE Za ulazak u Grčku građanima Republike Hrvatske potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. Djeca moraju imati svoju putovnicu ili osobnu iskaznicu.
ZDRAVSTVENI PROPISI Cijepljenje nije potrebno. Preporučujemo da na ljetovanje uzmete priručnu ljekarnu koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene problem koji se javljaju na putovanjima. Također, preporučujemo uplatu putnog osiguranja: paket putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od rizika otkaza) ili pojedinačno osiguranje.
VRIJEDNOSTI Novac, dokumente i ostale vrjednosti preporučljivo je pohraniti u sefu u sobi ili na recepciji.
KREDITNE KARTICE U većini trgovina i restorana i rent-a-car agencija primaju kreditne kartice (Visa, MasterCard).
TELEFONIRANJE Možete telefonirati s hotelske recepcije ili iz sobe, iako su impulsi skuplji.Pozivni broj za Hrvatsku je 00385+predbroj grada ili mobilne mreže bez početne „0“ +željeni broj. Pozivni broj iz Hrvatske za Grčku je 0030. Mobilne mreže u turističkim središtima podupiru roaming europskih i svjetskih ponuđača.
VODA Nije preporučljivo piti vodu iz vodovoda, koristite flaširanu vodu.
TRGOVINE U turističkim središtima trgovine su najčešće otvorene cijeli dan, do 21 h. Prodavaonice suvenira rade i do kasno u noć.
KUPOVINA Povoljna je kupovina izrađevina od kože, zlata i keramike, ručno tkanih ćilima, meda, maslinovog ulja, ručno rađenih stoljnjaka i čipke.
NAPOJNICE Uobičajena napojnica u restoranima i barovima je 10%, a u nekima će vam biti posebno zaračunata.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

PREPORUČUJEMO:
ODJEĆA:  savjetujemo laganu slojevitu pamučnu odjeću, a tijekom večeri topliju odjeću poput vesti ili pulovera.Ponesite i zaštitu od kiše i sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete. Također preporučujemoamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače).
HRANA I PIĆE: Grčka je hrana jednostavna i ukusna, s puno povrća, biljnih začina i maslinova ulja; horiatiki - grčka salata (rajčice, krastavci, masline, ovčji sir feta); souvlaki - ražnjići; domaća „brza hrana“: pita gyros, sarmice dolmades (u vinovu lišću), mesne okruglice keftedes; orijentalne slastice (baklava, halva i sl.); aperitiv ouzo s anisom; tipično vino retina s okusom borove smole; poznati vinjak metaxa; grčka kava (elinikos kafes: slatka, srednje slatka ili gorka – gliko, metrio, sketo), rashlađeni nescafe, frape.
KUPOVINA:  Povoljna je kupovina izrađevina od kože, zlata i keramike, ručno tkanih ćilima, meda, maslinovog ulja, ručno rađenih stoljnjaka i čipke. U turističkim središtima trgovine su najčešće otvorene cijeli dan, do 21 h. Prodavaonice suvenira rade i do kasno u noć.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskI sef, organizator putovanja ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »