Dubai i Maldivi

10 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 10.390 kn
+ zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu od 3.250 kn
Garantirano

O putovanju

Putovanje Dubai i Maldivi 10 dana avionom 25.11. – 04.12.2020.
GARANTIRANI POLAZAK


Program putovanja

Wonca Abu Dhabi 26-29NOV 2020.

1. dan: ZAGREB – DUBAI (25.11.)
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polazak prema Dubaiju je predviđen u 14.30h zrakoplovom aviokompanije Emirates. Dolazak u Dubai očekujemo oko 23.00h po lokalnom vremenu. Po obavljanju graničnih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan: DUBAI (26.11.)
Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevni razgled grada. Razgled obuhvaća stari i novi dio grada te započinje vožnjom do plaže Jumeirah, najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput Atlantis The Palm. Slijedi stanka za fotografiranje poznatog hotela u obliku jedra i jednog od najluksuznijih hotela na svijetu – Burj Al Araba. Nastavak vožnje ulicom Šeika Zayeda, uz najvišu građevinu na svijetu, Burj Khalifu, do starog dijela grada. Slijedi prelazak zaljeva brodićem „abra“ u drugi dio grada. Tamo se mogu otkriti neponovljivi mirisi, boje i okusi raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila, a poslije ćemo posjetiti i najveći bazar zlata na svijetu! Nakon razgleda putnici mogu ostati u Dubai Mallu – jednom od najvećih shopping centara na svijetu i prijestolnici svih svjetskih luksuznih brendova ili se organiziranim transferom vratiti u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Za putnike koji su na kongresu zajednički odlazak na registraciju i otvorenje kongresa u Abu Dhabiju. Slobodno vrijeme za kongres. Povratak u večernjim satima u Dubai. Noćenje.

3. dan: DUBAI – (fakultativni izlet u ABU DHABI) – DUBAI (27.11.)
Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Abu Dhabi. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih arapskih emirata, najveći po površini, administrativni je centar i središte državnog aparata. Smatra se i jednim od najbogatijih gradova na svijetu s obzirom da se najveći broj naftnih nalazišta nalazi na teritoriju ovog emirata. Otuda je i poznat pod nazivom „Arapski dragulj”. Svakako najupečatljivji dojam današnjega dana ostavlja posjet džamiji Sheika Zayeda koja je jedna od najljepših i najvećih džamije na svijetu, izgrađena u neoislamskom stilu od materijala dopremljenih iz svih dijelova svijeta. Džamija je napravljena u spomen ocu nacije Sheiku Zayedu, te kao njegovo posljednje počivalište. Nastavljamo prema centralnom dijelu Abu Dhabija prolazeći pored “Emirates Palace-a”, luksuznog hotelskog zdanja, do nedavno otvorene predsjedničke palače Qasr Al Watan, koja svojim bogatim dekoracijama ostavlja bez daha. Poslije ručka panoramska vožnja kroz Corniche Road preko Saadiyatt otoka, koji je zamišljen kao mjesto sa nabogatijim kulturnim i umjetničkim sadržajem na svijetu, zaustavljanje za fotografiranje pored novoizgrađenog muzeja Louvre. Vožnja preko Yas islanda koji vrvi brojnim zabavnim sadržajima. Povratak u Dubai u kasnijem poslijepodnevnim satima. Noćenje

4. dan: DUBAI (28.11.) BUJR KHALIFA – SAFARI
Nakon doručka predlažemo odlazak na najvišu zgradu na svijet Burj Khalifa. Mogućnost odlaska na 125. kat gdje se nalazi jedan od najviših svjetskih opservatorija. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na pustinjski Safari. Iskusni vozači, specijalno educirani za snalaženje po pustinjskim dinama učiniti će iskustvo adrenalinske vožnje nezaboravnim u udobnim i klimatiziranim džipovima. Poslije vožnje posjeta beduinskom kampu u kojem ćete spoznati čari drevnih arapskih tradicija, od jahanja deva preko oslikavanja kanom do pušenja vodenih lula “sheesha”. Pravi orijentalni ugođaj osjetit ćete uz nezaboravan zalazak sunca te uživanje pod zvijezdama uz ples trbušnih plesačica, tradicionalnu muziku i autentičnu arapsku kuhinju. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: DUBAI (29.11.) EXPO
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan za vlastite aktivnosti. Predlažemo da posjetite svjetsku izložbu Expo, koja će se održavati u Dubaiju. Prva svjetska izložba bila je Velika izložba u Londonu 1851. godine, od tada su se održale izložbe u mnogim zemljama širom svijeta, organizirane oko teme koja pokušava poboljšati naše znanje iz umjetnosti, kulture, znanosti i tehnologije. Ovogodišnja tema je “Povezivanje Uma, Stvaranje Budućnosti” a prikazivati će od umjetnosti, glazbe, gastronomije do tehnologije, arhitekture i zabave, a kroz tematske paviljone i interaktivne izložbe predstaviti će se 192 zemlje, među kojima će biti i Hrvatska. Svakodnevno će se održavati više od 60 predstava uživo, od opere do pop-up kazališta, flash moba do sportskih događanja, pa čak i državnih proslava. Za tehničke entuzijaste pružit će se prilika da iskuse istinski povezani svijet s autonomnim vozilima, robotikom, proširenom stvarnošću i svemirskim istraživanjima. Slobodno vrijeme. U večernjim satima (23:00h) slijedi transfer do zračne luka i prijava za let za Male (02:45h).

6. dan: DUBAI – MALDIVI (30.11.)
Dolazak u Male je predviđen u 7.40h po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer hidrogliserom do resorta. Prijava i smještaj u sobe s uključenim polupansionom. Pred Vama je cijeli dan za odmor i samostalno istraživanje otoka. Na raspolaganju Vam se nalazi pratitelj putovanja koji Vam može pomoći kod rezervacija fakultativnih sadržaja te Vas upoznati s programom koji se odvija u resortu za vrijeme Vašeg boravka. Noćenje.

7.dan – 8.dan: MALDIVI (01.12.- 02.12.)
Slobodno vrijeme za odmor i uživanje u čarima Maldiva i prekrasnim pješčanim plažama. U sklopu resorta nalaze se restorani i spa centar. Mogućnost organiziranja niza aktivnosti kao što su ronjenje, pecanje, plivanje ili uživanje u zalasku Sunca uz koktele. U sklopu resorta moguće je organizirati slobodno vrijeme i izlete:
– Morning fishing (Big Game), Night fishing, Deep sea fishing
– Half day and full day island hopping
– Photo flight by Seaplane
– Submarine Excursion
– Visit to Male’ (Capital City)
– Dolphin Safari
– Table Tennis, Daylight & Floodlit Tennis, Indoor Squash, Billiard
– Banana Boat, Fun tubing
– Indoor Squash, Billiard
– Boat Hire (half-day/full-day), Glass bottom boat
– Canoeing, Kneeboard, Wake board
– Kite Surfing, Windsurfing, Para-Sailing
– Water Scooter/Jet ski, Water skiing, Paddle Boat

9. dan: MALDIVI (03.12.)
Nakon doručka, slobodno vrijeme za uživanje u rajskim plažama otoka. U poslijepodnevnim satima transfer speedboatom do zračne luke. Prijava na let aviokompanije Emirates s polaskom u 22:55h. Noćni let.

10. dan: DUBAI – ZAGREB (04.12.)
Dolazak u Dubai u 02:05h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja direktnim letom iz Dubaija za Zagreb s polaskom u 10.00h. Dolazak je predviđen u 13.15h po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 11.950 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.250 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za UAE nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. 
Potrebna je viza za ulazak na Maldive. Viza za Maldive se dobiva po ulasku u zemlju i besplatna je.


Cijena uključuje

 • povratni let Zagreb – Dubai – Male – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • grupni prijevoz minibusom/busom u Dubaiju na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka
 • 4 noćenja u dvokrevetnoj sobi s uključenim doručkom u hotelu 4*u Dubaiju
 • 3 noćenja u bungalovu na plaži (dvokrevetna soba) na bazi polupansiona u resortu 4/5* na Maldivima
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 • obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.250 kn
 • obvezna doplata  napojnice za lokalne vodiče i vozače 75 AED (cca 20 EUR)
 • obvezna doplata  transfer speedboatom na relaciji zračna luka Male – resort – zračna luka Male 750 kn
 • troškove osobne prirode
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • fakultativne izlete
 • kotizaciju za kongres
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

Fakultativni izleti:
Dubai City tura – 160 kn
Abu Dhabi city tura s uključenim ručkom i ulaznicom u predsjedniču palaču – 610 kn
Povratni transfer na kongres – 250 kn
Jeep Safari s uključenom večerom – 450 kn
Expo ulaznica – cijena uskoro

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »