Dubai - sjedište budućnosti, iz Dubrovnika

6 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 4.590 kn
+ zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 1.990 kn
ULTRA FIRST MINUTE

O putovanju

Putovanje Dubai 6 dana avionom iz Dubrovnika 28.11.-03.12.2020.
Program putovanja

Impozantan ekonomski razvoj zemalja Bliskog istoka bez sumnje će taj dio Zemaljske kugle pretvoriti u prizore iz naučno-fantastičnih filmova.
Ovo putovanje vam pruža mogućnost da istovremeno budete sudionik prošlosti i budućnosti.

1. dan DUBROVNIK - ISTANBUL
Sastanak putnika u dubrovačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 440 u 20.30h.

2. dan ISTANBUL – DUBAI
Očekivani dolazak u 00.25h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Dubai na liniji TK 762 u 01.25h. Očekivani dolazak u Dubai u 06.55h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak na poludnevni razgled grada tijekom kojeg ćete doživjeti istinski kontrast ovog dimaničnog grada skladnog spoja starog i novog. Vožnja prema Bastakiyi, starom dijelu Dubaija autohtone arhitekture. Posjet Muzeju Dubaija smještenom u više od 150 godina staroj utvrdi Al Fahidi gdje ćete se upoznati s povijesnim razvojem trgovine i raznih drevnih zanata. Potom odlazak iz četvrti Bur Dubai na vožnju tradicionalnim brodićem abra preko prirodnog tjesnaca (Dubai Creek) u dio grada zvan Deira gdje vas očekuju veličanstvena zdanja moderne arhitekture te živopisni bazar - souq začina i zlata. Odlazak do džamije Jumeirah (razgled izvana) i poznate plaže Jumeirah s koje se pruža pogled na još poznatiji hotel u obliku jedra – Burj Al Arab, čudo moderne arhitekture i jedan od najluksuznijih hotela na svijetu. Put dalje vodi do prvog umjetno sagrađenog otoka u obliku palme (Palm Jumeirah), do prekrasnog zdanja hotela Atlantis. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan DUBAI
Doručak. Današnji dan iskoristite za posjet Burj Khalifi, najvećem neboderu na svijetu (visine 828 m, 163 kata), koji se poput rakete uzdiže nad ulicama grada i s čijeg se vidikovca pruža prekrasan pogled na grad, a u poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativni odlazak na pustinjski Jeep safari. Vožnja pješčanim dinama te večera uz zalazak sunca i svijeće u autentičnom ambijentu - u beduinskom kampu uz orijentalne motive i trbušne plesačice. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan DUBAI – ABU DHABI – DUBAI
Nakon doručka mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, najveći od ukupno sedam emirata i jedan od najbogatijih i najmodernijih gradova u svijetu. Po dolasku, vožnja duž obalne ceste Corniche (duga 6 km) uz koju se nalaze prekrasni vrtovi i travnjaci i elegantne fontane na svakom raskrižju. Tijekom vožnje oduševit će vas pogled na Veliku džamiju šeika Zayeda koju krase čak 82 kupole i koja predstavlja vrh sakralne arhitekture današnjice. Slijedi stanka za razgled džamije nakon koje nastavljamo vožnju dalje uz hotel Emirates Palace, jedan od najluksuznijih hotela na svijetu te Heritage Village, koji prikazuje vezu između modernog luksuza i herojske prošlosti zemlje. Slijedi odlazak do modernog trgovačkog centra Marina Mall i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak u Dubai. Noćenje

5.dan DUBAI
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak u jedan od brojnih shopping centara jer Dubai je pravi raj za šopingholičare (Dubai Mall, jedan od najvećih na svijetu; Mall of Emirates u sklopu kojeg se  nalazi i SkiDubai, skijalište u centru pustinje i sl.). Ili pak posjetite jedan od vodenih ili zabavnih parkova. Tu je Aquaventure koji nosi titulu jednog od najboljih vodenih parkova na Bliskom istoku, u kojem možete uživati u raznim vodenim atrakcijama, plivanju s dupinima, veličanstvenom akvariju, podzemnom labirintu Izgubljenih odaja potopljene Atlantide. Tu su i Dubai Legoland i Legoland vodeni park te zabavni park IMG Worlds of Adventure, najveći zatvoreni tematski park na svijetu. Ljubitelji cvijeća mogu posjetiti Miracle Garden, jedinstveni kompleks koji se svake godine od sredine studenog do sredine svibnja oživljava cvjetnim skulpturama raznih boja i mirisa. Navečer kad sunce zađe i upale se svjetla predlažemo Dhow cruise - krstarenje tradicionalnim drvenim brodom zaljevom Dubaija uz buffet večeru i folklorni show. Noćenje.

6. dan DUBAI – ISTANBUL – DUBROVNIK
Doručak i odjava iz hotela. Prijevoz u zračnu luku. Po dolasku prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul na liniji TK 763 u 08.35h, s očekivanim dolaskom u 12:50h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Dubrovnik na liniji TK 439 u 19:25h s očekivanim dolaskom u 19.35h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi
Ultra first minute: 4.590 kn
First minute:      4.790 kn
Redovna cijena: 4.990  kn

 Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.990 kn

 Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 01.09., odnosno 01.10.2020. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Minimalan broj putnika: 15

Popusti:
Dijete 2-5,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe bez vlastitog ležaja:   1.500 kn
Dijete 6-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe bez vlastitog ležaja:     1.000 kn
Dijete 2-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe na pomoćnom ležaju:    500 kn

Napomena za smještaj u trokrevetnoj sobi:
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske vuza za UAE nije potrebna, ali je potrebna je važeća putovnica, koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u UAE. Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti dozvoljen ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Red letenja (sve lokalna vremena):
TK 440  28NOV  DUBROVNIK        ISTANBUL            20:30 00:25+1                   
TK 762  29NOV  ISTANBUL              DUBAI                  01:25 06:55                        
TK 763  03DEC   DUBAI                    ISTANBUL            08:35 12:50                        
TK 439  03DEC   ISTANBUL             DUBROVNIK       19:25 19:35 .


Cijena uključuje

 • povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu s uključenim punim in-flight servisom (bez doplate hladni i topli obroci, sva pića, Wi-Fi )
 • prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Dubai te od hotela do zračne luke pri odlasku
 • smještaj u Dubaiju u hotelu DusitD2 Kenz 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom
 • poludnevni razgled Dubaija u pratnji lokalnog vodiča s uključenom ulaznicom za Dubai muzej i vožnjom tradicionalnim brodićem abra
 • voditelja putovanja iz Dubrovnika
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena ne uključuje

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 1.990 kn (podložno promjeni do izdavanja karata)
 • lokalnu pristojbu Tourism Dirham u Dubaiju (obavezna doplata na licu mjesta AED 15 po osobi i noćenju)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.890 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (osim gore navedenog)
 • doplata za fakultativne usluge/izlete, obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, napojnice
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba, vrijede za prijavu uz rezervaciju u agenciji):
Burj Khalifa:  490 kn (uključena ulaznica)
Pustinjski safari: 450 kn (uključeno: vožnja džipom i večera - roštilj u beduinskom kampu)
Abu Dhabi: 550 kn (uključeno: povratni prijevoz, lokalni vodič)
Dhow Marina Cruise: 550 kn (uključeno: povratni transfer, krstarenje uz buffet večeru i tradicionalnu glazbu i show

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi:
Aquaventure & akvarij Izgubljene odaje www.atlantisthepalm.com/marine-water-park:  AED 235 ≈ 65 USD
Dubai Legoland /ili/ Legoland vodeni park www.legoland.com/dubai: AED 275 ≈ 75 USD
Dubai Legoland i Legoland vodeni park kombinirana ulaznica:            AED 295 ≈ 80 USD
IMG Worlds of Adventure www.imgworlds.com/language/en:           AED 299 ≈ 82 USD         
Miracle Garden www.dubaimiraclegarden.com:                                     AED   55 ≈ 15 USD

Korisne informacije – Ujedinjeni Arapski Emirati:
Glavni grad: Abu Dhabi
Najveći grad: Dubai (površina 4,114 km2; stanovništvo (2013.) 2,106,177
Službeni jezik: arapski, no engleski se također govori posvuda i svi natpisi su dvojezični - na arapskom i engleskom.
Vjera: islam
Vremenska razlika: +3 sata u odnosu na Hrvatsku
Valuta: emiratski dirham (AED), 1 USD = cca 3,67 AED; 1 EUR = cca 3,98 AED
Preporučujemo da na put ponesete USD jer je dirham usko povezan s njim i gotovo svugdje možete platiti bilo u AED ili USD. Kada plaćate u USD, trgovine u maloprodaji uglavnom obračunavaju 3,7 AED za 1 USD, dok za plaćanje u EUR nema fiksnog tečaja. U svakom slučaju obje valute možete mijenjati u bankama i mjenjačnicama koje možete naći na ulicama i centrima. Novac možete mijenjati i u hotelima no uz nešto niži tečaj.
U hotelima, restoranima i većim trgovinama moguće je plaćanje kreditnim karticama (Visa, Mastercard), no poneki trgovci nude bolje cijene za plaćanje u gotovini.
Električni napon: 220/240 V no utičnice se razlikuju od standardnih – potreban adapter, a može se kupiti gotovo u svakoj trgovini. Isti možete zatražiti i u većini hotela na recepciji.
Pozivni broj zemlje: +971
Klima: u razdoblju od listopada do ožujka dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura zraka 23-24°C, dok su noći nešto hladnije s prosječnom temperaturom od 16-17°C.
Odjeća: zbog tople i suhe klime preporučamo laganu pamučnu odjeću i laganu obuću. Za večernje sate, izlete i tijekom boravka u klimatiziranim prostorima (hoteli, trgovine, prijevozna sredstva) dobro će Vam doći lagana vesta ili jakna. U usporedbi s ostalim zemljama Bliskog istoka, Ujedinjeni Arapski Emirati su ležerni što se odijevanja tiče, no ipak je potrebno voditi računa da ne nosite odjeću koja može biti provokativna (npr. haljine ili majice s dubokim izrezom, mini suknje ili uske hlače kao ni topless na plaži ili na bazenu). Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži. Za posjete džamijama potrebno je izuti cipele, a odjeća mora prekrivati ramena i koljena, a žene moraju dodatno pokriti kosu maramom.
Kupovina: većina trgovačkih centara otvorena je od 10 do 22 sata sve dane, osim petkom kada su u vremenu 11,30 – 13,30 sati zatvoreni zbog molitve. U Dubaiju postoje brojni trgovački centri s veoma kvalitetnom robom, tradicionalni dućani i duty free trgovine.  Kupuje se zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi... Cjenkanje je uobičajeno posvuda i očekuje se od vas, kao i u ostalim arapskim zemljama. Trgovci će obično sniziti cijenu proizvoda koji namjeravate kupiti, pogotovo ako plaćate u gotovini. Kada kupujete nešto dogovorite cijenu unaprijed. Ne pitajte za cijenu i ne cjenkajte se ukoliko stvarno ne namjeravate nešto kupiti.Uvijek sa sobom nosite manje novčanice i ne pokazujte veće količine novca.
Hrana: postoje brojni restorani prilagođeni svačijem ukusu budući da u Dubaiju borave ljudi sa svih strana svijeta. Svježa riba iz Zaljeva redoviti je sastojak lokalne kuhinje, od rakova, škampa, tune i te su ribe pripravljene na različite načine uz obavezan dodatak povrća. Informativne cijene obroka: ručak u manjim kafeterijama 30-40 AED po osobi; srednji nivo restorana  75-125 AED.
Piće: muslimanima nije dozvoljena kupovina i konzumiranje alkohola. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića. Preporučujemo piti isključivo flaširanu vodu. Okvirne cijene pića: 2-3 AED za bocu vode u trgovini, odnosno do 12 AED u hotelima; pivo 15 AED; boca vona 80-100 AED, cappuccino 5-7 AED.
Taksi: taksiji u Dubaiju su brojni i veoma dostupni. Iako cjenkanja nema, cijena je niža ukoliko taksi zaustavite na ulici, nego ako ga pozovete. Ako se pozove taksi, onda taksista uključi taksimetar od mjesta odakle je krenuo, tako da morate platiti njegovu vožnju do mjesta gdje se nalazite. Prosječna cijena za vožnju unutar grada 30-70 AED po smjeru, dok je za duže relacije  (The Palm, Dubai Marina...) 60-100 AED.
Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske
Važno: putnici koji u putovnici imaju pečat države Izrael ne mogu putovati u Ujedinjene Arapske Emirate.
Od listopada 2018. prema odluci Ministarstva zdravstva UAE svi stranci imaju obvezu ispuniti e-obrazac na stanici www.mohap.gov.ae i ishoditi dozvolu za unos lijekova u osobne svrhe, a koji se izdaju na recept.

NAPOMENE:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz ožujka 2020. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »