Dublin i irska tura - 40 nijansi zelene

8 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena od 8.280 kn
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene su u cijenu aranžmana
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

First minute

O putovanju

Putovanje Irska 8 dana avionom 26.07., 16.08., 08.10.2020.
GARANTIRANI POLAZAK 26.07.


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  26.07.2020. 02.08.2020. 8 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 14034-D01
  Redovna cijena : 8.980 kn
  Popust: -300 kn
  Cijena: 8.680 kn
  zrakoplovne pristojbe i naknade uključene su u cijenu aranžmana
 • Od datuma Do datuma Broj dana
  16.08.2020. 23.08.2020. 8 dana
  First minute
  Šifra : 14033-D01
  Redovna cijena : 8.980 kn
  Popust: -300 kn
  Cijena: 8.680 kn
  zrakoplovne pristojbe i naknade uključene su u cijenu aranžmana
 • Od datuma Do datuma Broj dana
  08.10.2020. 15.10.2020. 8 dana
  First minute
  Šifra : 11390-D01
  Redovna cijena : 8.580 kn
  Popust: -300 kn
  Cijena: 8.280 kn
  zrakoplovne pristojbe i naknade uključene su u cijenu aranžmana

Program putovanja

DUBLIN – GALWAY – CONNEMARA I KYLEMORE ABBEY – BURREN I CLIFFS OF MOHER – BUNRATTY CASTLE I FOLK PARK – ADARE – NP KILLARNEY – RING OF KERRY – CORK – ROCK OF CASHEL  

Moguć vezani let iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule (na upit, uz doplatu).

1.dan: ZAGREB - DUBLIN
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu kod šaltera informacija dva sata prije leta zrakoplova i podjela putne dokumentacije. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlines na liniji OU 512 u 7:40 sati, dolazak u Dublin u 9:30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku ukrcaj u autobus i odlazak na panoramski obilazak grada s voditeljem putovanja: Garden of Remembrance – Trinity College – Grafton i O'Connell Street – O'Connell most - katedrala sv. Patrika, gdje je živio i radio svećenik i poznati pisac „Guliverovih putovanja“ Jonathan Swift - Gradska vijećnica - Guinness Storehouse (uključena ulaznica). Smještaj u hotel i nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja u središte grada do Temple Bara, zabavne gradske četvrti omiljene i među lokalnim stanovništvom. U tom živahnom i slikovitom dijelu grada nalazi se mnogo barova, restorana i pubova u kojima svatko može pronaći zabavu za sebe, a četvrt koja nekoć i nije bila na glasu danas je jedan od simbola grada gdje se nalaze sjedišta mnogobrojnih instituta i ustanova. Vikendom u Temple Baru otvara se tržnica živežnih namirnica, a u blizini su i poznati sajam knjiga, odnosno sajam dizajnera. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

2. dan: DUBLIN - GALWAY
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje do živopisnog Galwayja. Lučki grad i središte kulturnog života Irske zbog svojih brojnih festivala, sa svojih 80-ak tisuća stanovnika, Galway je najveći grad u zapadnoj Irskoj, a poznat je i kao sveučilišni grad. Iznimno živahan, pun uličnih kavana, glazbenika i raznih umjetnika Galway je mjesto koje morate posjetiti, a sljedeće godine za to postoji i razlog više: Galway zajedno s Rijekom dijeli titulu Europske prijestolnice kulture za 2020.! Šetnja starim gradom, preko Latinske četvrti prema crkvi sv. Nikole, najljepše srednjovjekovne građevine u Galwayju. Slobodno vrijeme u središtu grada. Smještaj u hotel na području Galwaya/okruga Clare. Noćenje.

3. dan: GALWAY - CONNEMARA i KYLEMORE ABBEY - GALWAY
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Connemaru, poznatu „divlju“ regiju jezera i tresetišta u zapadnom dijelu Irske. Vožnja Nacionalnim parkom Connemara, staništem istoimenih ponija i jelena. Iz Clifdena se pruža spektakularan pogled na planinski lanac, odnosno nacionalni park Twelve Pins. Posjet romantično smještenoj opatiji Kylemore – veličanstvenom zdanju starom 300 godina u samom srcu Connemare, a koje se uzdiže iznad jezera Pollacapul (uključena ulaznica). Samo sat vremena udaljena od Galwaya, Kylemore Abbey jedna je od najvećih irskih atrakcija i mjesto koje je izgradila ljubav (prvotni vlasnik dao je izgraditi dvorac inspiriran ljubavlju prema svojoj supruzi). Od 1920.g. dvorac je u vlasništvu benediktinskog reda. Povratak u Galway/okrug Clare u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4.dan: GALWAY - BURREN - CLIFFS OF MOHER - BUNRATTY CASTLE - ADARE - KERRY
Doručak. Vožnja do područja Clare i Burren prema jednom od najpoznatijih irskih lokaliteta, fascinantnim Cliffs of Moher koje će vam oduzeti dah (uključena ulaznica). Jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode, Cliffs of Moher su na pojedinim mjestima više od 200 metara, a visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca protežu se dužinom od 8 kilometara. Uzvišenu kulisu prati i glasanje mnogobrojnih morskih ptica. Burren je predio mjesečevih pejzaža s preko 2000 rijetkih vrsta biljaka. Vožnja prema Limericku. Posjet dvorcu Bunraty iz 15. stoljeća koji je potpuno obnovljen te Folkparku s prikazom života, koliba i tradicionalnih zanata Irske 19. stoljeća (uključena ulaznica). Nakon posjeta Bunrattyju nastavljamo prema Corku preko „najljepšeg irskog sela“, kako Adare nazivaju razni turistički vodiči. Nema sumnje da je riječ o beskrajno ljupkom mjestašcu, smještenom u zelenom i šumovitom kraju, iznimno slikovitom s kamenim kućicama i slamnatim krovovima. Nastavak vožnje do područja County Kerry. Smještaj u hotel, noćenje.

5.dan: KILLARNEY NACIONALNI PARK - RING OF KERRY - CORK
Doručak. Odlazak iz hotela. Na početku dana odlazimo do područja NP Kilarney, gdje ćemo otići na vožnju kočijama po području prvog nacionalnog parka u Irskoj, omiljenog mjesta kraljice Viktorije (uključena ulaznica). Vožnja tradicionalnim kočijama omogućava najljepši doživljaj prekrasnog parka i jezera Killarney. U nastavku dana tura po najromantičnijem području Irske, Ring of Kerry, s veličanstvenim pejzažima, jednom od najljepših panoramskih cesta Europe, vrlo bogatim biljnim svijetom i s pogledom na Atlantik. Vožnja kroz brojna mala slikovita sela, poput sela Sneem sa šarenim kućama te do planinskih panoramskih točki Mollys Gap i Ladies View s pogledom na jezera Killarney. Smještaj u hotel na području Corka. Noćenje.

6.dan: CORK - ROCK OF CASHEL - KILDARE - DUBLIN
Doručak. Danas se vraćamo u Dublin, ali putem ćemo posjetiti Rock of Cashel, povijesno mjesto i prijestolnicu kraljeva od Munstera s okruglim tornjem, kraljevskom kapelom i keltskim križevima (uključena ulaznica). Kamena utvrda pamtljivog izgleda i slikovite lokacije usred ravnice Tipperaryja, bila je više od tisućljeća simbol kraljevske, ali i svećeničke moći. Katedrala je napuštena prije više od 200 godina, a danas je Rock of Cashel nezaobilazno mjesto u svakom turističkom itineraru po Irskoj. Poslije posjeta nastavak putovanja prema Dublinu, dolazak u Dublin u kasnim poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne, odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u grad. Noćenje.

7. dan: DUBLIN
Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom do središta georgijanskog Dublina poznatog po zanimljivim, živo obojanim vratima: prošetat ćemo od zanimljivog Grand Canala prema Merrion trgu gdje se nalazi rodna kuća slavnog Oscara Wildea, prema parku St. Stephens Green. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Svakako prošetajte središnjim trgovima i ulicama, posjetite neki od brojnih besplatnih muzeja poput Nacionalne galerije ili provedite dan u predivnom Phoenix Parku gdje stanovnici vole provoditi slobodno vrijeme, a obitelji posebno vole Phoenix park jer se u njemu nalazi i zološki park. U Dublinu ćete moći uživati i u kulinarskim blagodatima koje se sastoje od brojnih ribljih jela i specijaliteta poput lososa, janjetine i sezonskog povrća. A za željne kupovine uputite se na ulicu Grafton, najljepšu trgovačku ulicu. Noćenje.

8. dan: DUBLIN - ZAGREB
Doručak. Transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlines za Zagreb na liniji OU 513 u 11:05 sati, dolazak u Zagreb u 14:50 sati po lokalnom vremenu.

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Polasci 26.7. i 16.8.: FIRST MINUTE 8.680 kn / Redovna cijena 8.980 kn
Polazak 8.10.: FIRST MINUTE 8.280 kn / Redovna cijena 8.580 kn 
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Minimalan broj putnika: 25

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 
Za  državljane RH viza za Irsku nije potrebna. Potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.    
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomene
Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenih u prosincu 2019. i podložna su promjeni. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Dublin-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uslugu voditelja putovanja
 • prijevoz autobusom na turi po Irskoj prema programu
 • transfere od/do zračne luke u Dublinu
 • smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom (irski kuhani doručak): 3 noćenja na području Dublina, 2 noćenja na području Galway/okrug Clare, 1 noćenje na području Kerryja i 1 noćenje na području Corka
 • ulaznice u Guinness Storehouse s degustacijom piva, Kylemore Abbey s parkom, Cliffs of Moher, Bunratty Castle i Folk Park
 • vožnju kočijama u NP Killarney, Rock of Cashel
 • sve razglede i izlete prema programu
 • troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

 • doplata za jednokrevetnu soba: polasci 26.7. i 16.8.: 2.090 kn ; polazak 8.10.: 1.990 kn  (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
 • doplata za 4 večere** (isključivo prilikom rezervacije aranžmana): 490 kn
 • doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike osim onih izrijekom navedenih kao uključene
 • trošak javnog prijevoza
 • fakultativne sadržaje
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene


**Večere u hotelima su odlične i preporučujemo ih, jer doplata na licu mjesta za večere puno je skuplja, kao i à la carte prehrana u restoranima u Irskoj. Paket večera uključuje 4 večere, od 2.-5. dana, bez Dublina. Večere su iskalkulirane za minimum od 20 prijavljenih, u suprotnom cijena će biti viša. 

OPĆE INFORMACIJE O IRSKOJ:
SLUŽBENO IME: Republika Irska
DRŽAVNO UREĐENJE: Parlamentarna republika
GLAVNI GRAD: Dublin, oko 1.173.000 st.
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Dublin Airport, poznat i kao Aerfort Bhaile Átha Cliath
JEZIK: irski, engleski (službeni)
RELIGIJA: katolici 78.8%, nereligiozni 10.1%, anglikanci 2.6%, muslimani 1.3% (2016.)
VREMENSKA RAZLIKA: Greenwhich Mean Time (Hrvatska 12:00 = Irska 11:00)
NOVAC: 1 EUR = 100 centi
BROJ STANOVNIKA: oko 6.5 milijuna (2018. god.)
POVRŠINA: 84.421 km²
STRANA VOŽNJE: Lijeva
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Republika Irska smještena je na zapadnoj strani Irskog mora, zapadno od Velike Britanije. Irska je jedan od Britanskih otoka. Republika Irska zauzima veći dio otoka dok se na njezinom sjevernom dijelu nalazi autonomna regija Ujedinjenog Kraljevstva - Sjeverna Irska. KLIMA: Klima Irske je oceanska, s mnogo vlage i s malo sunčanih dana, osobito u zapadnim dijelovima, koji su pod neposrednim utjecajem stalnih i snažnih zapadnih vjetrova. Zbog stalne vlage i zato jer nema suša livade su stalno zelene, pa je po tome Irska i dobila ime zeleni otok. Prosječna temperatura u siječnju iznosi 5-6 °C, a u kolovozu 14-16 °C. U svibnju i lipnju ima najviše sunčanih dana.
ELEKTRIČNI NAPON: 230 V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Republiku Irsku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu. TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +353. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
NAPOJNICE: nisu obvezne, ali je uobičajeno ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili taksiju ako ste bili zadovoljni pruženom uslugom. SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:
ODJEĆA: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću, vjetrovku i nešto toplije odjeće bez obzira na početak svibnja. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra i kiše, kabanica je uvijek dobro došla. Udobna, sportska obuća je nužna.
HRANA I PIĆE: Irska je na glasu po svom bogatom doručku s kobasicama, slaninom, jajima, black puddingu (kobasice napravljene s kuhanom krvi, nešto poput naše krvavice), whitepuddingu (kobasice od svinjetine, masti, kruha, zobene kaše i začina) i prženim krumpirićima. Tipična namirnica i temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir. Krumpir se jede u kori, kao pire, kuhan, pečen, pržen, a od njega se izrađuju kruh i kolači. Uz krumpir se najčešće jede slanina. Ulogu mesa nikako ne smijemo zanemariti u irskoj prehrani. Irci ponajviše jedu janjetinu i govedinu, a za njima nešto kaska kulinarska upotreba svinjetine. Gulaši, krvavice, kobasice, slanina, šunka, meso divljači, i druga mesna jela irski su specijaliteti. Ističu se smjele i sofisticirane kombinacije mesa, primjerice janjetine s whiskeyem i marmeladom od naranče. Kruh i pekarski proizvodi isto vrlo su važne namirnice. Izvrstan je i vrlo hranjiv i kruh od krumpira. Aromu irskog kruha istaknut ćete kvalitetnim domaćih irskim maslacem. Morski plodovi u irskoj su prehrani vrlo zastupljeni, posebice u obalnim područjima. Jedu se podjednako riba, školjke i morske alge: losos i pastrva, jegulje, kamenice, dagnje i brojni specijaliteti s morskim algama. Alge se najčešće jedu kuhane na kriški toplog tosta. Brojni pudinzi, pjenice s bobičastim voćem, od čokolade, kave, razne kreme s whiskeyem i likerima - dio su raznovrsne irske desertne ponude. U pubu ćete uz brojna druga izvrsna piva popiti i jednog pravog "Irca" svjetske slave – pivo Guinness. Odmah uz bok pivu zasluženo mjesto zauzima whiskey. Na bazi whiskeya nastaju brojna pića, likeri i deserti. Najslavnija je irska kava čiju recepturu već svi dobro poznajemo. Redove whiskeya i likera brane Jameson, Baileys (Irish cream), Sheridan, Irish Mist, Paddy i drugi. Čaj je vrlo popularno irsko piće koje se konzumira tijekom cijelog dana. Raspon čajeva vrlo je širok, a omiljeni su crni čajevi koji se poslužuju uz toplo mlijeko i šećer.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »