Edinburgh i Glasgow - Mala škotska tura 2025.

5 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena od 1.115 EUR
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

zatražite informativnu ponudu te iskoristite priliku da postavite dodatna pitanja; ako želite napraviti uplatu i rezervirati putovanje - za brže ugovaranje predlažemo da odmah pošaljete u Napomeni imena i prezimena putnika s datumima rođenja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Edinburgh i Glasgow - Mala škotska tura 5 dana avionom 22.04. i 30.04.2025.
GARANTIRANI POLASCI

Načini plaćanja: uplatom na žiro račun, karticama (jednokratno ili obročno do 12 rata) ili Keks Payom. Iznos se može uplatiti cjelokupno odmah ili uz 40% akontacije/predujma odmah pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 45 dana/30 dana prije datuma polaska (ovisno o vrsti putovanja). Pogledajte sve detalje načina plaćanja uključujući i vrste kartica za koje je moguće obročno plaćanje.

Termini polazaka

Cijena po osobi

Garantirano
First minute

Šifra : 4000317-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Garantirano
First minute

Šifra : 4000318-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Načini plaćanja: uplatom na žiro račun, karticama (jednokratno ili obročno do 12 rata) ili Keks Payom. Iznos se može uplatiti cjelokupno odmah ili uz 40% akontacije/predujma odmah pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 45 dana/30 dana prije datuma polaska (ovisno o vrsti putovanja). Pogledajte sve detalje načina plaćanja uključujući i vrste kartica za koje je moguće obročno plaćanje.


Vrijednost više: izlet Glasgow uključen u cijenu aranžmana!
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana! Odlični, centralno smješteni hoteli!

Predviđeni hotel:
Edinburgh: Hampton by Hilton West 3* ili slično

1. dan: ZAGREB – AMSTERDAM/MUNCHEN – EDINBURGH
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci u Zagrebu, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na direktni let za Amsterdam/Munchen zrakoplovne kompanije KLM/LH u jutarnjim satima (prema redu letenja ispod programa). Slijetanje u Amsterdam/Munchen i nastavak leta prema Edinburghu. Planirani dolazak u Edinburgh do podne prema lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora ćemo se upoznati sa škotskim glavnim gradom koji sa svojom mješavinom srednjovjekovne i georgijanske arhitekture, te živahnom kulturnom scenom nastavlja biti jedan od najvažnijih gradova u Škotskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Središte grada je podijeljeno u dvije glavne četvrti Stari grad (Old Town) i Novi grad (New Town) koji zajedno čine jezgru grada upisanu na UNESCO-v popis svjetske baštine. Danas odlazimo u New Town, sagrađen u drugoj polovici 18. stoljeća zbog prenapučenosti Starog grada, a poznat je po svojoj simetričnoj i elegantnoj georgijanskoj arhitekturi. S voditeljem putovanja prošetat ćemo do trga Charlotte gdje se nalazi kuća Bute, službena rezidencija škotskog prvog ministra. Zatim nastavljamo glavnim trgovačkim ulicama George Street i Princes Street do trga St. Andrew. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Predlažemo ručak u jednom od mnogobrojnih restorana ili kupovinu u obližnjem shopping centru St. James Quarter. Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili individualno. Noćenje.

2. dan: EDINBURGH
Doručak. U pratnji voditelja putovanja danas odlazimo u razgled srednjovjekovnog starog grada (Old Town) osnovanog u 7. stoljeću na stijeni Castel Rock, današnjem mjestu Edinburške utvrde. Prošetat ćemo glavnom ulicom Royal Mile koja povezuje ključne znamenitosti, a proteže se od Edinburškog dvorca pa sve do palače Holyroodhouse, edinburške rezidencije vladajuće kraljevske obitelji Windsor. Središnjim dijelom grada dominira katedrala St. Giles iz 14. stoljeća, a u blizini ćemo vidjeti popularno srednjovjekovno mjesto mučenja Mercat Cross, te gradsku vijećnicu. Prošetat ćemo uskim i kamenitim ulicama starog grada koje daju poseban šarm ovom gradu, a posebno slikovitom ulicom Victoria street koja se često spominje kao jedna od inspiracija spisateljici J.K. Rowling za Diagon Alley (Zakutnu ulicu) iz serijala o Harryju Potteru.  Razgled završavamo kod dvorca Edinburgh castle (ulaznica uključena u cijenu aranžmana) koji svojom pozicijom i izgledom predstavlja najupečatljiviji prizor grada, a odigrao je ključnu ulogu u škotskoj povijesti. Slobodno vrijeme za obilazak dvorca i slobodan ostatak dana za vlastita istraživanja grada. Predlažemo posjet palači Holyrood, službenoj rezidenciji britanskog monarha u Škotskoj gdje kraljevska obitelj boravi tijekom svojih službenih posjeta Škotskoj. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

3. dan: EDINBURGH, cjelodnevni izlet u GLASGOW (uključen u cijenu aranžmana)
Doručak. U jutarnjim satima odlazimo prema Glasgowu, najvećem gradu Škotske i drugom po veličini u Ujedinjenom Kraljevstvu, odmah nakon Londona. Grad je svoj procvat doživio tijekom industrijske revolucije u 18. i 19. stoljeću kada je postao ključna trgovačka luka, a nakon stečenog bogatstva postaje važni kulturni centar i dom poznatim književnicima, umjetnicima i intelektualcima. Po dolasku slijedi panoramski i pješački razgled s voditeljem putovanja: centralni gradski trg George Square i spomenik kraljici Viktoriji - Gradska vijećnica – katedralni trg s katedralom sv. Mungosa –  Tolbooth Steeple – Glasgow cross - Merchant City. Slobodno vrijeme za osobne programe do polaska. Vožnja prema Edinburghu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: EDINBURGH, fakultativno izlet u ROSLIN: KAPELA ROSSLYN I DESTILERIJA VISKIJA (uz doplatu)
Doručak. Slobodan dan u Edinburghu ili predlažemo poludnevni fakultativni izlet u selo Roslin (uz doplatu), nedaleko Edinburgha, gdje ćemo posjetiti čarobnu kapelu Rosslyn, a zatim se uputiti u posjet jednoj od najpoznatijih destilerija viskija. Kapela Rosslyn sagrađena u 15. stoljeću jedna je od najfascinantnijih i najmističnijih građevina koja svojom simbolikom i misterijima privlači posjetitelje iz cijelog svijete. Skriveni simboli, neobična arhitektura i razne teorije o povezanosti s Templarima, Masonima i Svetim gralom proslavile su kapelu u romanu Dana Browna, “Da Vincijev kod”, kao i u  istoimenom filmu. Po dolasku slobodno vrijeme za posjet i otkrivanje skrivenih simbola (uključeno u cijenu izleta). Nastavak vožnje prema destileriji koja je poznata po proizvodnji viskija s cvjetnim i voćnim notama koji je uključen u Johnnie Walker blended viski. Obilazak pogona i degustacija (uključeno u cijenu izleta). Vožnja prema Edinburghu. Povratak u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

5. dan: EDINBURGH – FRANKFURT/AMSTERDAM – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Prtljagu ostavljamo u za to predviđenoj prostoriji. Slobodno vrijeme do transfera. Transfer  u zračnu luku i prijava na let za Zagreb preko Frankfurta/Amsterdama. Po slijetanju u Frankfurt/Amsterdam, nastavak leta prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima (prema redu letenja ispod programa).

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 25 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu:
Polazak 22.04.:
Prijevoznik: Lufthansa
LH1731  22APR  ZAG 06:20 MUC 07;25   
LH2524   22APR  MUC 08:50 EDI 10;10    
LH 965    26APR  EDI 18:05 FRA  21:00   
LH1404   26APR  FRA 22:10 ZAG 23:35   

Polazak 30.04.: 
Prijevoznik: KLM
KL1964   30APR  ZAG 06:25 AMS 08:25   
KL 927    30APR  AMS 12:15 EDI 12:40    
KL 928    04MAY  EDI  13:25  AMS 16:00   
KL1969   04MAY  AMS 20:45 ZAG 22:35   


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb – Munchen/Amsterdam – Edinburgh - Frankfurt/Amsterdam – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • četiri noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Edinburghu u dvokrevetnim sobama
 • ulaznica za dvorac Edinburgh
 • izlet u Glasgow
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu za polazak 22.04. 425 EUR, za polazak 30.04. 525 EUR - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • izlet Roslin: 90 EUR po osobi za odrasle, djeca do 12 g. 75 EUR, uključuje prijevoz autobusom, ulaznicu u kapelu Rosslyn, obilazak i degustaciju viskija u destileriji (obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju 25 prijavljenih putnika)
 • napojnicu za vozača i vodiča – preporuka 10-15 GBP po osobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti

 • 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi – na upit)
 • dvokrevetn sobe s pomoćnim ležajem (isključivo na upit) za 2 odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina po redovnoj cijeni

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Lufthansa/KLM objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u funtama (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske je država u zapadnoj Europi, obično poznata kao Ujedinjeno Kraljevstvo, ili manje točno kao Velika Britanija ili Britanija. Ujedinjeno je Kraljevstvo nastalo nizom Zakona o uniji (Act of Union), koji su ujedinili Englesku, Škotsku i Wales sa Sjevernom Irskom, regijom na otoku Irskoj (Ostali su se dijelovi Irske izdvojili iz UK 1922.). Ujedinjeno Kraljevstvo je smješteno na sjeverozapadnoj obali kontinentalne Europe, okruženo Sjevernim morem, Engleskim kanalom i Atlantskim oceanom. Pod suverenitetom Ujedinjenog Kraljevstva, iako nisu njegov dio, su zavisni teritoriji - Kanalski otoci, otok Man te niz prekomorskih teritorija. Velika Britanija, ili kako se ponekad naziva Britanija, je zemljopisni naziv za područje koje obuhvaća Englesku, Wales i Škotsku. Britansko otočje je zemljopisni naziv skupine otoka, kojem pripadaju Velika Britanija, Irska, otoci Man, Wight i Orkney, Hebridi, otočje Shetland, Kanalski otoci i drugi.

Škotska je jedna od 4 nacije koje tvore Veliko Kraljevstvo (druge 3 su Engleska, Wales i Sjeverna Irska). Škotska je smještena na sjeveru otoka Velike Britanije. Povijest ove zemlje seže do 1. stoljeća keda Rimljani osvajaju Veliku Britaniju. Konačno ime dobiva u 5. i 6. stolječu prema Skotima – plemenu Celtika. Škotska je politički uređena kao parlamentarna demokracija sa parlamentom u Edinburgu, dio je Europske Unije što znači da se mnoge odluke ipak donose u Europskom Parlamentu u Brusselsu.

Edinburgh
Glavni grad Škotske poznat je po svojoj bogatoj povijesti. Spomenimo također i nezaboravne velikane koje je proizveo: Sir Walter Scot, Sir Arthur Conan Doyle, Robert Louis Stevenson, Alexander Graham Bell. Stari dio grada satkan je od prošlosti Škotske kraljevske obitelji u stilu Romantike. Prolazeći Ulicom Princes do Novog grada imate dojam da je vrijeme stalo negdje oko 1700. godine. Ipak, grad živi intenzivno i u našim vremenima. Posebna se atmosfera u svakom kutku grada osjeća ljeti kada se održava Edinburgh International Festival – najveći festival primjenjene umjetnosti na svijetu.

Glasgow
Glasgow je pravi predstavnik škotskog veselog temperamenta. Dugogodišnjom tradicijom umjetničkih predstava ovaj grad (a ne Edinburgh) centar je glazbe i drame. To je razlog što je Glasgow dom škotske Opere i Kraljevskog Škotskog Nacionalnog Orkestra. Također, poznat je kao biser škotske arhitekture i dizajna, te kao poslovni centar zemlje.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za UK i Škotsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske nalazi se u Londonu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske se nalazi na adresi 21 Conway Street, London W1T 6BN, UK.
Kontakt podaci: tel. 00 44 20 7387 1144 ili 0044 20 73872022, fax. 0044 20 73870310 ili 00 44 20 7387 0936, e-mail: mvrhlon@mvep.hr

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 25, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002952753 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednimspunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002952833, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »