Gastro Istra

3 dana autobusom
autobusom
 • Smještaj / opis:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  autobusom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 990 kn
2 noćenja s doručkom po osobi + degustacija vina
Garantirano

O putovanju

Putovanje Istra 3 dana autobusom 16.10.-18.10.2020. 
GARANTIRANI POLAZAK
Fakultativni izlet Pula, Pršutarna Buršić i Maslinar Chiavalon  1+1  za rezervacije do petka 9.10.2020.


Program putovanja

Vrijednost više:
- fakultativni izlet Pula, Pršutarna Buršić i Maslinar Chiavalon  1+1  za rezervacije do petka 9.10.2020.
- smještaj u boutique hotelu Kaštel Motovun
- degustacija vina  kod renomiranog vinara Kabola
- fakultativna  potraga za tartufima uz degustaciju tartufa 

1. dan ZAGREB – HUM– TRAŽENJE TARTUFA  -  MOTOVUN  
Polazak Iz Zagreba (južno parkiralište Gradskog poglavarstva) u 07:00 sati. Vožnja autocestom kroz Gorski kotar do Istre. Naše putovanje najvećim hrvatskim poluotokom započeinjemo srednjovjekovnim gradićem kojeg krasi laskava titula “najmanjeg grada na svijetu” – Hum. Čuti ćemo legendu o nastanku grada te kako je dobio laskavu titulu “Grad biske” koju moramo naravno i degustirati kako bi doživljaj bio potpun. U nastavku slijedi opcionalna ( uz doplatu) avantura koja se dugo pamti. Uz pomoć lovačkih pasa krećemo u potragu za poznatom delicijom afrodizijačkih svojstava i vrtoglavo visokim  cijenama -  tartufom! Uz uzbudljivu potragu za tartufima uživati ćemo u delicijama od tartufa, istarskoj malvaziji I teranu! Za one koji ne žele u lov na tartufe slobodno vrijeme u Buzetu. Nakon ove avanture dolazimo u Motovun gdje se smještamo u Boutique Hotel Kaštel, koji se nalazi na samom gradskom Trgu! Šetnja gradom s vodičem te u nastavku slobodna večer za vlastite programe. Noćenje. 

2. dan FAKULTATIVNI IZLET PULA – PRŠUTARNA BURŠIĆ – MASLINAR CHIAVALON 
Nakon doručka predlažemo da nam se pridružite na fakultativnom izetu na jug Istre. Polazak prema antičkoj Puli. Šetnju započinjemo obilaskom jedne od najočuvanijih rimskih arena u svijetu, sagrađene u 1. stoljeću i po veličini je šesti amfiteatar u svijetu. U rimsko je doba služio za održavanje krvavih borbi gladijatora, dok danas služi prvenstveno kao pozornica za razne kulturne događaje, dok se u prostorijama ispod same Arene nalazi muzej u kojem se mogu vidjeti eksponati iz antičkog doba… Ulazak u amfiteatar je moguć u slobodno vrijeme.  U nastavku obilazak gradskih vrata I zidina, slavoluk Sergijevaca i Augustov hram. Slobodno vrijeme za kavicu. Kako nam stiže vrijeme ručka savršeno je doba za isprobavanje još jedne poznate istarske delicije- pršuta. Najbolje mjesto je upravo pršutarna Buršić gdje ćemo se upoznati s procesom sušenja pršuta te kušati  istarske delicije u autentičnom ambijentu. Za kraj dana posjećujemo nagrađivanog maslinara Chiavalon koji će nas provesti maslinikom, upoznati s procesom prerade te ćemo u konačnici kušati sjajna, nagrađivana ulja. Povratak u Motovun.  Za sve koji ostaju u Motovunu predlažemu uživanje u gastronomskim delicijama od tartufa koje možete pronaći u lokalnim restoranima i wellness ponudi hotela. Noćenje.

3. dan MOTOVUN – GROŽNJAN – VINARIJA KABOLA - ROVINJ -  ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela, te vožnja prema obližnjem Grožnjanu - srednjovjekovnom gradiću umjetnika i glazbe. Brežuljak okružen terasama maslinicima i vinogradima  s kojeg se pruža pogled na okolna sela i zaseoke, dolinu Mirne pa sve do obale od Novigrada do Umaga. Gradić karakterizira tipična istarska arhitektura kamenih kućica te srednjovjekovni kaštel koji svjedoči o njegovoj burnoj prošlosti I povijesnom značaju. Grad ljeti postaje kolonija umjetnika I glazbenika te svaki posjetitelj može uživati u zvucima klavira, saksofona I predivnim radovima u jednoj od 20-ak umjetničkih galerija. Nakon pauze za upijanje atmosfere posjet renomiranoj vinariji Kabola. Nakon vođene ture slijedi degustacija vina uz platu. Nastavak vožnje do Rovinja – istarskog bisera, za kraj putovanja. U “istarskoj Veneciji” nas čeka predivna crkva sv. Eufemije na kraju “ulice umjetnika” – Grizije. Batane, bitinade, tipična venecijanska arhitektura …samo su dio doživljaja predivnog Rovinja. Povratak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi:  990 kn

Minimalni broj putnika: 35             
Maksimalan broj putnika : 45                     


Popusti:
- djeca  do 12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 150 kn
- odrasla osoba na pomoćnom ležaju 70 kn

Obavezne doplate:
- boravišna pristojba i osiguranje  35 kn 
- transfera lokalnim autobusom od parkinga do  ulaza u stari grad: 15,00 kn/osoba/povratna karta


Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • voditelja putovanja I licenciranog turističkog vodiča za Istarsku županiju
 • sve razglede prema programu
 • 2 noćenja s doručkom u Boutique hotelu Kaštel Motovun
 • vinsku probu u renomiranoj vinariji Kabola uz kratki obilazak, 3 svježa vina po odabiru sommeliera, sir, pršut, kruh
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 590 kuna, obavezno ako osoba putuje sama
 • fakultativni izleti
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice
 • ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • boravišna pristojba i osiguranje 35 kn
 • transfera lokalnim autobusom od parkinga do ulaza u stari grad: 15 kn/osoba/povratna karta
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

Informativne cijene ulaznica / izleta (opcionalno):

 • fakultativni izlet Pula, Pršutarna Buršić I Maslinar Chiavalon - 220 kn odrasli, 120 kn djeca do 14 godina  (uključen prijevoz, razgled antičke Pule uz stručnog vodiča, degustacija pršuta i maslinovoh ulja) - min 25 pax
 • lov na tartufe uz prezentaciju , edukaciju , degustaciju ( light lunch)  proizvoda od tartufa te malvaziju i teran   200 kn - min 15 pax 


Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn
 • doplata za prazno sjedalo – 300  kn

 

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »