Japan

11 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
Cijena 19.490 kn
+ zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 3.490 kn
First minute

O putovanju

Putovanje Japan 11 dana avionom 13.04.-23.04.2020.


Program putovanja

1. dan: ZAGREB - DUBAI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Let prema Dubaiju na liniji EK130 (Emirates) u 15.25 sati. Dolazak u Dubai u 23 sata po lokalnom vremenu.

2. dan: DUBAI - TOKIO
Nastavak putovanja prema Tokiju na liniji EK318 (Emirates) u 02.40 sati. Dolazak u Tokio predviđen je u 17.35 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

3. dan: TOKIO
Doručak u hotelu. Sastanak grupe s lokalnim vodičem i odlazak na cjelodnevni razgled grada autobusom i pješice. Meiji Shrine, Imperial Palace Plaza, Trg carske palače, rezidencija japanskog cara, okružena visokim zidom i jarkom s vodom, zauzima područje najskupljih kvadratnih kilometara na svijetu. Asakusa, Sensoji hram i Nakamise. Ručak tijekom razgleda (uključen u cijenu). Povratak u hotel, noćenje.

4. dan: TOKIO – PLANINA FUJI I HAKONE - TOKIO
Doručak u hotelu. Predlažemo fakultativno (uz doplatu) odlazak u cjelodnevni izlet na planinu Fuji i u Hakone. U 8.45 sati sastanak grupe s lokalnim vodičem na engleskom jeziku. Vožnja u trajanju od oko 2 sata uključujući zaustavljanje radi pauze za odmor. Dolazak u Hakone oko 11.30 sati te panoramski razgled. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Vožnja žičarom do jednog od vrhova (predviđen je Mr.Komagatake), u slučaju lošeg vremena ili lošije vidljivosti sukladno tome bit će organizirana i žičara do adekvatnog vrha. Odlazak u vožnju po jezeru Ashi, nakon kojeg organizirani povratak autobusom u Tokyo s predviđenim dolaskom u hotel između 18 i 20.30 sati. Noćenje.

5. dan : TOKIO – TAKAYAMA
Doručak i odjava iz hotela. Molimo da prtljagu ostavite u 7.30 sati na recepciji hotela (1 komad velike prtljage po osobi). Prtljaga će biti preuzeta od strane agencije i organiziranim, zasebnim transferom bit će prevezeno u hotel u Kyotu. Izdvojite ručnu prtljagu dostatnu za 3 dana. U 8.15 sati sastanak s lokalnim vodičem kod recepcije hotela. Odlazak do Tokyo stanice za vlak do 8.47 sati, vožnja do Nagoya stanice, promjena vlaka te dolazak na Takayama stanicu u 13.10 sati. Tu će Vas dočekati transfer i odvesti Vas do hotela. Večera i noćenje.

6. dan: TAKAYAMA - SHIRAKAWAGO – TAKAYAMA
Doručak u hotelu. Odlazak u organizirani razgled (ručak u lokalnom restoranu je u cijeni). Šetnja po Takayami, kroz ulicu Kamisannomachi u kojoj se nalazi najviše povijesnih zgrada, poznata je trgovačka ulica, gdje se proizvodila razna roba, među kojima je i sake, kojeg možete svježeg kušati. U selu Shirakawago vidjet ćete zaselak s kućama koje spadaju u kulturnu baštinu pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak obiteljske kuće Kanda stare 160 godina. Posjet Gasshouzukuri tradicionalnoj kući. Večera. Noćenje u hotelu.

7. dan: TAKAYAMA - KANAZAWA
Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz autobusom do Kanazave. Kanazawa je grad dvorac, kojim je vladao utjecajni vođa od 17. do druge polovice 19. stoljeća. Grad koji nije pretrpio ratna razaranja niti neke veće prirodne katastrofe. Zadržala je većinu povijesnih kuća i tradicionalnih rukotvorina i običaja. U šetnji gradom ili koristeći javni prijevoz neki od lokaliteta koje svakako vrijedi posjetiti su: Omicho Market, Kenrouken vrtovi, Shimahouse i Higashichayagi; Nomura samurai housee. Smještaj u hotel. Večera i noćenje

8. dan: KANAZAWA – NARA - KYOTO
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Kanazawa stanice te brzim vlakom vožnja do Kyota gdje presjedate na lokalni vlak za Naru. Razgled Nare: Todaiji Hram, Nara Park, Kofukuji hram. Povratak u Kyoto, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9. dan: KYOTO
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada autobusom (panoramski i pješački razgled). Sastanak s lokalnim vodičem u 9 sati na recepciji hotela. Odlazak do svetišta Fushimi Inari, zatim odlazak do Kinkakuji hrama poznatog po svom zlatnom paviljonu i kontrastu boja lišća na drveću u vrtovima koji ga okružuju. Pauza za ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu programa). Nastavak razgleda, Dvorac Nijo i odlazak do Gion dijela grada. Završetak razgleda je u 17 sati, no predlažemo Vam nastavak šetnje i samostalno povratak javnim prijevozom do hotela (uz naputke lokalnog vodiča i pratitelja) kako bi doživjeli grad u potpunosti. Noćenje.

10. dan: KYOTO – HIROŠIMA – KYOTO - DUBAI
Doručak i odjava iz hotela. Predlažemo, fakultativno uz doplatu izlet u Hirošimu s uključenim ručkom. Odlazak od stanice vlaka vožnja do Hiroshime. u Razgled Hiroshime pješice i javnim prijevozom. Odlazak do kupole atomske bombe i u Muzej i Memorijalni park mira. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Odlazak do otoka Miyajima, vožnja trajektnom u trajanju od dvadesetak minuta. Povratak brzim vlakom do Kyota i nastavak prema zračnoj luci Kansai. Prijava na let na liniji EK 317 (Emirates) za Dubai u 23.45 sata.

11.dan: DUBAI – ZAGREB
Dolazak u Dubai u 05.15 sati. Nastavak putovanja na liniji EK129 (Emirates) u 8.30 sati. Dolazak u Zagreb u 12.35 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 
FIRST MINUTE 19.490 kn (do popunjenja određenog broja mjesta) /  Redovna cijena 19.990 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.490 kn

Minimalni broj putnika: 20

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti   
Za državljane RH viza za Japan nije potrebna. Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Važne napomene:
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
 • smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 8 noćenja s doručkom (3 noćenja u Tokiju, 2 noćenja u Takayami, 1 noćenje u Kanazawi, 2 noćenja u Kyotu)
 • obroci prema programu (8 x doručak, 4 x ručak i 2 x večere)
 • sve karte za vlakove turističke klase
 • prijevoz klimatiziranim autobusom
 • razgledi prema programu u pratnji lokalnog vodiča
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 • obavezna doplata za doplata za zrakoplovne pristojbe 3.270 kn
 • napojnice: 8 eur po osobi/danu za lokalnog vodiča i vozača (plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 5.650 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • dodatne usluge, obroke i izlete
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene


Moguće doplate (rezervacije i uplate isključivo prilikom rezervacije putovanja uz provjeru cijene)
-  cjelodnevni izlet Mt.Fuji i Hakone, s uključenim ručkom 1.050 kn
- cjelodnevni izlet Mr. Fuji i Hakone, bez ručka 895 kn
- cjelodnevni izlet Hiroshima s uključenim ručkom, 2.950 kn

Minimum prijavljenih osoba za izlete: 10

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »