Kanarski otoci - Lanzarote i Fuerteventura 2024.

8 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 1.390 EUR (10.472,96 kn)
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Kupi odmah

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Kanarski otoci - Lanzarote i Fuerteventura 8 dana avionom 16.03.-23.03.2024.
GARANTIRANI POLAZAK

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Termini polazaka

Cijena po osobi

Garantirano
First minute

Šifra : 3999679-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn


Vrijednost više: u cijenu uključeni svi izleti i ulaznice, zrakoplovne pristojbe i 20 kg predane prtljage.
Usluga: noćenje s doručkom jer su obroci u restoranima jeftiniji nego u hotelu.

Predviđeni hoteli:
Lanzarote: Hotel Barcelo Lanzarote Active Resort 4* , (16.-20.3.)
Fuerteventura: Hotel Coral Cotillo Beach 4* , (20.-22.3.)

Lanzarote: Hotel Hipotels La Geria 4* , (22.-23.3.)

1. dan: ZAGREB – LANZAROTE, 16.03.2024.
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom kompanije Ryan Air za Lanzarote planirano u 13:15 sati, slijetanje planirano u 16:50. Let traje 4 sata i 45 min. Po slijetanju transfer do hotela, smještaj. Noćenje.

2. dan: LANZAROTE – izlet južna avantura otokom i NP Timanfaya, u cijeni aranžmana, 17.03.2024.
Nakon doručka sastanak s lokalnim vodičem te polazak autobusom prema južnom dijelu otoka, prolazak kroz grad Uga, ulazak u Montañas del Fuego, gdje ćemo se zaustaviti za fotografiranje na ranču Camello gdje ćete imati mogućnost jahanja na devi (nije uključeno u cijenu). Nastavljamo izlet među vulkanima, u posjeti Nacionalnom parku Timanfaya. Tamo ćemo vidjeti geotermalne pojave na otočiću Hilario i proći ćemo „Rutom vulkana” praćeni pričama o erupcijama koje su se u prošlosti dogodile na Lanzaroteu. Nastavljamo prema južnom dijelu otoka kako bismo se divili “Obali lave”, koja uključuje pogled na Las Salinas de Janubio s uključenom degustacijom soli. U nastavku putovanja zaustavljamo se u gradu El Golfo. Zatim prelazimo u vinsko područje Lanzarotea, La Geria, koje je primjer  adaptacije i korištenja zemljišta jedinstven u svijetu (sa zaustavljanjem u tipičnoj vinariji i uključenom degustacijom). Kasnije poslijepodne transfer u hotel. Noćenje.

 3. dan: LANZAROTE – izlet „Dolina tisuću palmi“ i vulkanske špilje, u cijeni aranžmana, 18.03.2024.
Nakon doručka sastanak s lokalnim vodičem i polazak autobusom prema mjestu Teguise, staroj prijestolnici otoka, gdje ćemo se zaustaviti kako bismo se divili njegovoj crkvi, popločanim ulicama i uživali u šetnji starim tradicionalnim selom. Kasnije, prolazeći kroz grad Los Valles, krećemo prema gradu Haría, odakle ćemo imati  pogled na prekrasan šumarak palmi, poznat kao “Dolina tisuću palmi”.  Nastavljajući kroz gradove Máguez i Ye, doći ćemo do vidikovca Mirador del Río, na Risco de Famara, odakle se pruža pogled na otok Graciosa i “rijeku” koja ga odvaja od Lanzarotea i diviti se ostatku arhipelaga Chinijo iz spektakularne perspektive. Odatle ćemo krenuti, pokraj vulkana Corona i Malpaís de la Corona prema Jameos del Agua i Cueva de los Verdes. Špilje nedvojbene ljepote koje čine neopisiv i potpuno drugačiji krajolik nastao vulkanskim erupcijama. Povratak kroz gradove Mala i Guatiza, uz plantaže  opuncija koje čuvaju košenilu, koja se koristi kao prirodno bojilo. Stižemo do mjesta Caleta de Famara kako bismo posjetili plažu i okolicu ovog tradicionalnog gradića. Poslijepodne transfer u hotel. Noćenje.

4. dan: LANZAROTE – slobodan dan, 19.03.2024.
Doručak. Slobodan dan za uživanje i odmor. Noćenje.

5. dan: LANZAROTE – FUERTEVENTURA, 20.03.2024.
Doručak. Odjava iz hotela i transfer do Playa Blance. Ukrcaj na trajekt za Fuerteventuru. Po dolasku na Fuerteventuru (Muelle del Coralejo) susret s lokalnim vodičem te polazak autobusom u Lajares, kako bi vidjeli vanjski dio vulkana El Calderón Hondo. Nastavljamo prema Olivi, gdje ćemo posjetiti prekrasan amblematski trg i crkvu te vanjski obilazak La Casa de Los Coroneles, stare kolonijalne vojne vile u kanarskom stilu. Nastavljamo za Antiguu u posjet Muzeju sira. Zatim ćemo posjetiti Puerto del Rosario, glavni grad otoka. Prošetat ćemo njegovim pješačkim ulicama, šetnicom i parkom skulptura. Stići ćemo na plažu glavnog grada s bijelim pijeskom i tirkiznim morem, a tamo ćemo vidjeti i nedavno obnovljenu peć za vapno od vulkanskog kamena. Na kraju idemo do Las Dunas de Corralejo, parka prirode s dinama zlatnog pijeska, više od 7 kilometara dugim i dva kilometra širokim. Zaustavit ćemo se za fotografiranje na jednoj od dina, s otokom La Isla de Lobos u pozadini. Nastavljamo do Cotilla vidjeti tvrđavu i svjetionik El Faro del Tostón. Odlazak prema hotelu. Smještaj. Noćenje.

6. dan: FUERTEVENTURA – izlet Betancuria i aloe vera, u cijeni aranžmana, 21.03.2024.
Nakon doručka sastanak s lokalnim vodičem i polazak autobusom prema Betancuriji. Na putu ćemo se zaustaviti kod vidikovca Mirador de Ayoze y Guise  te nastaviti  prema mjestu Betancuria, koje se nalazi u srcu otoka i prekrasan je i romantičan gradić, prvi glavni grad Kanarskih otoka. Jedno je od najzelenijih područja otoka, a nalazi se u dolini i istoimenom ruralnom parku. Nastavljamo rutu prema Pájari, prelazeći dolinu Betancuria i ruralni park. U Pájari ćemo pronaći povijesne građevine i vidjeti pročelje crkve Nuestra Señora de Regla u aztečkom stilu. Nastavljamo prema Ajuyu, malom ribarskom mjestu posebnog šarma smještenom na jugozapadnoj obali Fuerteventure. Ima prekrasnu divlju plažu s crnim pijeskom i najstarijim liticama na cijelom Kanarskom otočju. Vidjet ćemo poznate  špilje i nastavljamo do farme s obnovljenom kolonijalnom vilom. Na ovom imanju nalazi se mala zelena oaza s voćkama, aromatičnim i autohtonim biljem, kultiviranim gavijama i bunarskom vodom. Na imanju se odvija gospodarska djelatnost vezana uz aloe veru, mirise i sapune. Imanje općenito ima vrlo važnu krajobraznu, etnografsku i botaničku vrijednost s mlinovima, ribnjacima, panoramskim kotačem i stazama. Poslijepodne povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: FUERTEVENTURA – LANZAROTE, 22.03.2024.
Doručak. Slobodno jutro i rano poslijepodne za samostalno uživanje u Fuerteventuri. Poslijepodne transfer do Muelle del Coralejo, ukrcaj na trajekt za Lanzarote. Po dolasku transfer autobusom do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan: LANZAROTE – ZAGREB, 23.03.2024.
Breakfast box. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb u 7:20. Dolazak u Zagreb predviđen je u 12:50. Red letenja ispod programa. 

Rok za prijavu: do 20 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 /  Maksimalan broj putnika: 30

RED LETENJA
Prijevoznik: RYAN AIR
ZAGREB 13:15 – LANZAROTE 16:50
LANZAROTE 07:20 – ZAGREB 12:50


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na relaciji Zagreb – Lanzarote – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + ručna torbica
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka
 • autobusni prijevoz prema programu (visokoturistički klimatizirani autobus)
 • 7 noćenja s doručkom u hotelima 4*, prema programu
 • izleti prema programu sa lokalnim vodičima na engleskom jeziku (2 cjelodnevna izleta na Lanzarote i 2 cjelodnevna izleta u Fuertaventura)
 • ulaznice za: Timanfaya nacionalni park, posjet solani, posjet vinariji i degustacija, Mirador del Rio, Jameos del Agua, Cueva de los Verdes, posjet muzeju sira, posjet aloe vera farmi
 • povratni trajekt na relaciji Lanzarote – Fuerteventura – Lanzarote
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • boravišne pristojbe
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, a nisu izričito navedene u programu
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba spava sama): 320 EUR (2.411,04 kn)
 • napojnicu za lokalnog vozača i vodiča – ova se napojnica na destinaciji očekuje, preporučeni iznos 20/30 EUR po osobi za sve dane boravka
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti

· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.


- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Ryan Air objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + ručna torbica.
- Po rezervaciji putovanja potrebno je dostaviti sljedeće podatke o putniku: datum i godinu rođenja, državljanstvo, broj putne isprave i datum valjanosti iste.
- Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom ture ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja nije odgovoran za gužve u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Španjolska je smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.

Kanarski otoci, poznati i kao Kanarsko otočje, arhipelag su koji pripada Španjolskoj i smješteni su u Atlantskom oceanu, jugozapadno od Španjolske na obali sjeverozapadne Afrike. Kanarski otoci čine jednu od autonomnih zajednica Španjolske i sastoje se od sedam glavnih otoka, nekoliko manjih otoka i otočića. Sedam glavnih otoka Kanarskog otočja su:

Tenerife: Otok Tenerife najveći je otok u Kanarima i domaćin glavnog grada arhipelaga, Santa Cruza de Tenerife. Tenerife je poznat po svom vulkanskom pejzažu, planini Teide, koja je najviši vrh u Španjolskoj, te brojnim plažama i turističkim atrakcijama.
Gran Canaria: Otok Gran Canaria poznat je po svojim prekrasnim plažama, pješčanim dine i živopisnim gradovima poput Las Palmas de Gran Canaria. Otok također nudi bogat noćni život i raznoliku prirodu.
Lanzarote: Kao što sam već spomenuo u prethodnim odgovorima, Lanzarote je poznat po svojim vulkanskim pejzažima, stvorenim vulkanskim aktivnostima, te arhitektonskim djelima umjetnika Césara Manriquea.
Fuerteventura: Fuerteventura je otok s prekrasnim plažama i idealan je za ljubitelje vodenih sportova poput surfanja i ronjenja.
La Palma: Otok La Palma često nazivaju "La Isla Bonita" (Prekrasan otok) zbog svoje bogate prirodne ljepote, uključujući planine, šume i impresivne kanjone.
La Gomera: Otok La Gomera poznat je po svojoj bujnoj vegetaciji i impresivnim planinama. To je također otok na kojem su govore zviždaljke, što je jedinstven način komunikacije među stanovnicima.
El Hierro: Otok El Hierro najmanji je i najzapadniji otok u Kanarima, poznat po svom mirnom okolišu, planinama i prirodnim bazenima.
Kanarski otoci privlače turiste iz cijelog svijeta zbog svoje ljepote, raznolikosti prirode, kulture i obale. Osim plaža i prirodnih ljepota, Kanarski otoci nude raznoliku hranu, sportske aktivnosti i mnoge turističke atrakcije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Madridu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Madridu nalazi se na adresi Calle Claudio Coello 78/2, 28001, Madrid, Espana.
Kontakt podaci: tel. 00 34 91 577 6881, 00 34 91 577 6901, fax. 00 34 91 577 6905,
e-mail. madrid@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Malenica
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9-17 sati
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 10-13 • utorak 13-16

Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002915944 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002916091, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »