Kopenhagen

4 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena od 2.790 kn
+ zrakoplovne pristojbe i naknade 1.190 kn
Garantirano

O putovanju

Putovanje Kopenhagen 4 dana avionom 06.01.-09.01.2022.
GARANTIRANI POLASCI


Od 27. 12. 2021. svi putnici pri ulasku u Dansku moraju pokazati negativan COVID-19 test. Brzi antigenski test ne smije biti stariji od 48 h, a PCR više od 72 h. Ovo pravilo vrijedi i za potpuno cijepljene putnike, ali ne odnosi se na putnike koji su preboljeli COVID-19 i imaju dokumentaciju kojom dokazuju pozitivan PCR test na COVID-19 stariji od 14 dana, ali ne stariji od 180 dana.


Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Dansku na službenim stranicama MVEP-a. 

Program putovanja

Predviđeni hotel: Zleep Hotel Copenhagen City***

Direktan let zrakoplovom iz Zagreba.
Mogućnost vezanih letova iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule

1. dan: ZAGREB - KOPENHAGEN
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 06:30 sati, kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Kopenhagen na liniji OU 480 u 8:05 sati. Dolazak u Kopenhagen u 10:30 sati. Slijedi transfer do hotela, uz panoramski razgled grada. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak na razgled grada s pratiteljem putovanja: Rådhuspladsen - Gradska vijećnica, ulica Amagertorv, Christiansborg - sjedište danskog parlamenta i vrhovnog suda, stara burza, Nyhavn – najslikovitiji dio Kopenhagena, sa šarenim zgradama i mnoštvom kafića i restorana, gdje je velik dio svog života proveo i H.K.Andersen, Amelienborg - zimska rezidencija danske kraljevske obitelji. Nastavak razgleda do Kastelleta, jedne od najbolje očuvanih obrambenih utvrda u sjevernoj Europi, a danas javni park ispred kojeg se na morskoj hridi nalazi statua možda najpoznatije stanovnice Kopenhagena – Male sirene. Posjet Nyboder ulici s dugim nizom prepoznatljivih žutih kuća iz 17. i 18. stoljeća, koje su nekoć služile kao smještaj za pomorce, te šetnja do velebnog dvorca Rosenborg, nekad ljetne rezidencije kraljeva, a danas muzeja u kojem se čuvaju krunski dragulji. Slobodna večer za samostalno istraživanje grada. Noćenje.

2. dan: KOPENHAGEN – fakultativni izlet HELSINGOR
Doručak. Predlažemo izlet vlakom prema sjeveru Danske do grada Helsingøra, udaljenog od Kopenhagena 45 minuta vožnje. Posjet Kronborgu, jednom od najpoznatijih dvoraca na svijetu zahvaljujući W. Shakespeareu, koji je radnju svoje najpoznatije tragedije „Hamlet“ smjestio upravo u ovaj dvorac, sagrađen u 15. stoljeću. Danas se dvorac nalazi pod zaštitom UNESCO-a; svake godine se u dvorištu dvorca izvodi „Hamlet“, još od davne 1937. Predlažemo i posjet Pomorskom muzeju (M/S Museet for Søfart), te šetnju šarenim uličicama Helsingøra. Slobodno vrijeme za ručak te povratak vlakom u Kopenhagen. U poslijepodnevnim satima predlažemo vožnju brodom po kanalima Kopenhagena i posjet zabavnom parku Tivoli. Noćenje.

3. dan: KOPENHAGEN – fakultativni izlet MALMO
Doručak. Predlažemo izlet vlakom u susjednu Švedsku, preko Oresundskog mosta, najdužeg kombiniranog most-tunela u Europi. Nakon 35-minutne vožnje slijedi šetnja Malmöom, koji je sve do 17. st. bio dio Danske. Danas Malmö uspješno spaja tradiciju i burnu povijest sa suvremenim načinom života. Jedna od znamenitosti grada je toranj Turning Torso, spektakularni vijugasti neboder, koji je sa svojih 190 metara najviša zgrada Skandinavije. Povratak vlakom u Kopenhagen u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za individualni posjet brojnim muzejima i galerijama Kopenhagena ili jednostavno provedite vrijeme u jednoj od najdužih shoping ulica u Europi, Ströget - dužine preko 1 km. Noćenje.

4. dan: KOPENHAGEN - ZAGREB
Doručak. Transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati. Dolazak u Zagreb u 13:40 sati.

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute 2.590 kn / Redovna cijena 2.790 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Dansku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. 
Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.


Popust za dodatni (treći) ležaj u sobi:
· dijete do 12 godina na dodatnom ležaju 20% popusta
· odrasla osoba na dodatnom ležaju 10 % popusta


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom kompanije Croatia Airlines, na relaciji Zagreb - Kopenhagen – Zagreb
 • voditelja putovanja
 • smještaj u hotel 3*, u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka
 • sve razglede prema programu s pratiteljem putovanja
 • jamčevinu, troškove organizacije i prodaje putovanja

Cijena ne uključuje

 • doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.190 kn (iznos može biti podložan promjeni)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.190 kn za polazak u 2021. i 750 kn za polazak 2022. (obavezno ako osoba putuje sama)
 • doplata za vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule: od 420 kn
 • fakultativne sadržaje
 • ulaznice
 • troškove osobnih narudžbi i javnog prijevoza
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene


PRTLJAGA:
Na svim letovima Croatia Airlinesa putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop ili 1 torbu za spise), te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):
· izlet vlakom u Helsingor s voditeljem putovanja i ulaznicom za dvorac Kronburg: 60€
· izlet vlakom u Malmo s voditeljem putovanja: 40€

Za izlet u Švedsku potrebna je EU digitalna Covid potvrda.

NAPOMENE:
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima.
Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude.


Korisne informacije

Povratak u Republiku Hrvatsku

Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:

 • EU digitalnu COVID potvrdu.
 • negativan nalaz PCR testa  ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
 • ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.

Više informacija na https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »