Krstarenje Prijestolnice sjeverne Europe - Costa Magica

8 dana zrakoplovom/brodom
zrakoplovom
brodom
 • Smještaj / opis:
  puni pansion
 • Prijevoz:
  zrakoplovom, brodom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 9.550 kn
GRUPNI POLAZAK

O putovanju

Krstarenje Prijestolnice sjeverne Europe 8 dana avionom i brodom 29.06.-06.07.2019.- brod Costa Magica

Program putovanja

1. dan: ZAGREB-PRAG-STOCKHOLM
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava i let na liniji CSA Airlinesa OK819 u 7.00 sati prema Pragu. Po dolasku u 8.35 sati, nastavak na liniji OK490 u 11.40 sati prema Stokholmu. Predviđeni dolazak u 13.40 sati. Organizirani transfer do luke ukrcaja. Nakon ukrcajnih formalnosti i smještaja u kabine, predlažemo odlazak na pješački razgled grada u društvu voditelja putovanja.

1.-8.dan: krstarenje prema programu:

Dan

Luka

Dolazak

Polazak

1

Stockholm, Švedska / razgled grada 

2

Stockholm, Švedska 

7.00 

3

Helsinki, Finska 

8.00 

18.00 

4

St.Peterburg, Rusija 

7.00 

5

St.Peterburg, Rusija 

18.00 

6

Tallin, Estonija/ razgled grada 

9.00 

17.00 

7

Stockholm, Švedska 

9.00 

8

Stockholm, Švedska 

8. dan: STOCKHOLM-PRAG-ZAGREB
Nakon doručka, iskrcaj s broda. U dogovoru s voditeljem putovanja, svoju prtljagu možete pohraniti u luci kako biste mogli nesmetano prošetati gradom. Oko podneva polazak organiziranog transfera prema zračnoj luci. Prijava i let na liniji OK491 s polaskom 14.25 sati prema Pragu. Po dolasku u 16.25 sati, nastavak na liniji OK818 u 21.55 sati prema Zagrebu. Predviđeni dolazak u 23.25 sati. 

Cijena paket aranžmana po osobi:
- unutarnja kabina classic 9.550 kn
- kabina s prozorom classic 10.550 kn
- kabina s balkonom classic 11.550 kn

Cijena za djecu do 18 godina u pratnji dvije odrasle osobe: 5.650 kn
Odrasla osoba na 3. i 4. ležaju: 7.350 kn
Jednokrevetna kabina na upit.

Sve navedene cijene uključuju lučke i zrakoplovne pristojbe koje iznose 2.660 kn  
   
Minimalni broj putnika: 20

KATEGORIJA CLASSIC* - nije moguće birati termin večere, brodar automatizmom dodjeljuje termin večere po dolasku na brod
KATEGORIJA PREMIUM* – moguće izraziti želju za termin večere, dostava doručka u kabinu uključena u cijenu krstarenja

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti 
Za ovo putovanje hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica minimalno 6 mjeseci od završetka putovanja.
Za posjet Ruskoj Federaciji, hrvatski državljani imaju dvije opcije:
1. rezervacijom brodskog izleta prilikom boravka u St.Peterburgu putnici mogu organizirano, za vrijeme trajanja izleta boraviti u St.Peterburgu (individualno odvajanje od grupe nije moguće).
2. ishoditi potrebnu vizu prije polaska na putovanje
- Turistiĉka viza za Rusiju po osobi iznosi 925 kn (ovisno o teĉaju EUR-a) + 100 kn Organizatorova usluga ishođenja vize (trošak uključuje vizu za dva ulaza, te pozivno pismo).
- Za hrvatske državljane za dobivanje turističke vize za Rusku Federaciju potrebno je: - Važeća putovnica (mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od izlaska iz zemlje) s tri prazne stranice na dijelu za vize.
- Jedna fotografija 3,5 x 4,5 cm (kao za biometrijsku putovnicu, ne starija od 6 mjeseci) sa bijelom ili svijetloplavom pozadinom.
- Putno zdravstveno osiguranje za termine boravka u Rusiji, pokrića min. 30.000 €
- Popunjena i vlastoruĉno potpisana aplikacija preko linka https://visa.kdmid.ru/. Aplikacija mora imati vlastoruĉni potpis, scan nije prihvatljiv.
- Original voucher i potvrdu o prihvatu stranog turista nadležne turističke agencije (pribavlja Organizator)
- Dvije prazne stranice u putovnici
Rok izdavanja vize je sedam radnih dana. Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi iznosi 1.150 kn (ovisno o teĉaju EUR-a). 

Zdravstvo: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.

Sigurnost putovanja: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

NAPOMENE:
Program je grupni. Na putovanje mogu osobe sa smanjenom pokretljivošću, no isto mora biti najavljeno prilikom rezervacije. Cijene su iskazane po osobi za smještaj u dvokrevetnoj kabini. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika za realizaciju grupnog polaska, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 20 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda u gradovima i izletima, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Prag-StockholmPrag-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • grupni transfer od zračne luke do luke ukrcaja i nazad
 • krstarenje brodom prema programu; smještaj u odabranoj kabini tijekom krstarenja (tuš/WC, klima uređaj, sef, sušilo za kosu, TV); puni pansion na brodu (doručak, ručak, večera; prva usluga ručak; posljednja doručak)
 • animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom i predstave
 • sportske aktivnosti, korištenje fitnesa, bazena, ležaljki
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku (za minimalno 20 prijavljenih putnika)
 • organizacija i priprema putovanja

Cijena ne uključuje

 • troškove pića u barovima i restoranima
 • izlete, ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje 

Važne napomene


DOPLATE NA BRODU: napojnice za osoblje, plaćaju se na brodu u iznosu od 10 €/dan; plaćaju odrasli i djeca. Djeca ispod 4 godine ne plaćaju napojnice, djeca od 4 do 14 godina plaćaju 50%.

COSTA MAGICA
Tehničke informacije:
Tonaža: 114.500 t
Duljina: 290,2 m
Širina 35,5 m
Maksimalan broj putnika: 3.780
Ukupan broj kabina: 1500
Broj članova posade: 1110
Paluba: 17 (od čega 14 putničkih)
5 restorana, 13 barova, kazalište na 3 palube, 3 bazena (od čega 2 s pomičnim krovom, 4 jacuzzija, dječji bazen, dječji klub, fitness centar, staza za trčanje, Samsara wellness

USLUGE NA BRODU: Vaša prva usluga na brodu započinje ručkom u buffet restoranima, a zadnja usluga je doručak na dan iskrcaja s broda. Na brodskoj kartici koja će Vam biti uručena prilikom check in-a, biti će naveden naziv restorana i broj stola koji je za Vas rezerviran za večernji služeni obrok.
Usluge uključene u cijenu: puni pansion na brodu (doručak, ručak, užina, večera) svečana večera uz kapetanovu zdravicu, cjelodnevna animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom, predstave u kazalištu; sportske aktivnosti, korištenje fitness dvorane, bazena, ležaljki, knjižnice.
Cijena ne uključuje: pića na brodu, wellness tretmane, izlete te osobnu potrošnju; na usluge se dodaje 15% naknade koja će biti iskazana na Vašem računu. Doplate na brodu: service charge (10 € po osobi dnevno, plaćaju odrasli i djeca 14 i više godina. Djeca od 4 do 14 plaćaju 50%, dok djeca do 4 godine ne plaćaju napojnice.

PRTLJAGA: Molimo da Vašu prtljagu unaprijed označite pripadajućim etiketama na kojima je naveden broj Vaše kabine, a koje su sastavni dio putne karte. Prtljaga će Vam biti dostavljena u kabinu do 18 sati, a ukoliko je nema, možete se javiti na recepciju jer postoji vjerojatnost da je etiketa ispala te se Vaša prtljaga nalazi u zajedničkim prostorijama u blizini recepcije.

UKRCAJ: Ukrcaj putnika započinje oko 3-4 sata prije polaska broda, odnosno u vrijeme naznačeno na vašoj ukrcajnoj karti. Check-in završava sat vremena prije polaska broda.
Ukrcajne radnje: Svaki komad prtljage koji ćete predate osoblju označiti priloženim oznakama za prtljagu koje su sastavni dio ukrcajne karte (osim ručne prtljage koju nosite sami); uručiti prtljagu nosačima zaduženim da je prenesu u vašu brodsku kabinu; prijaviti se na check-in šalter u zgradi lučkog putničkog terminala (stazione marittima – terminal passaggeri) radi provjere putnih karata i putnih isprava; nakon provjere na recepciji, bit će vam uručena brodska kartica (cruise card).

SIGURNOSNA PROVJERA: U svim lukama ukrcaja/iskrcaja vrše se sigurnosne provjere putnika i njihove prtljage. Provjere se vrše rendgenski i detektorima metala. Putnici se mole za suradnju s osobljem kako bi se provjere obavile čim prije i što efikasnije. Prtljaga koja se dostavlja u kabinu provjerava se prilikom ukrcaja. U skladu sa zdravstvenim i sigurnosnim standardima, također je zabranjeno na brod unositi hranu i pića, bilo u ručnoj ili putnoj prtljazi. Jedini izuzeci su toaletne tekućine (šamponi, pjene za kupanje i tuširanje, kreme i sl.), tekući lijekovi, proizvodi i hrana posebno namijenjena maloj djeci, proizvodi i hrana za određene (unaprijed najavljene) posebne dijete. Zabrane se odnose na svu hranu i pića koja se kupuju za vrijeme pristajanja u lukama ticanja. Svi lokalni proizvodi koji su kupljeni na izletima, zadržat ce se u brodskom skladištu, a putnik ih treba podignuti prije iskrcaja, na samom kraju krstarenja.

SIGURNOSNA VJEŽBA ZA GOSTE: Sigurnosne vježbe izvode se na početku vašeg krstarenja kako biste bili upoznati sa sigurnosnom opremom i procedurom evakuacije u slučaju izvanredne situacije. Iznimno je važno prisustvovati. Sigurnosne vježbe izvode se na 6 jezika (engleski, francuski, njemački, talijanski, portugalski, ruski i španjolski), a u njima su obvezni sudjelovati svi gosti kao i čitava posada. Kako je cilj ove vježbe simulacija procedure evakuacije, od putnika se zahtijeva da sa sobom ponesu prsluk za spašavanje koji se nalazi u kabini te da se upute prema dodijeljenom zbornom mjestu (Muster Station) gdje će dobiti dodatne sigurnosne upute. Gosti će biti obaviješteni o vremenu sigurnosne vježbe u dnevnom programu te preko brodskog razglasa nedugo prije početka vježbe.

PRAVO NA IZMJENU ITINERERA: Kompanija i zapovjednik broda imaju diskrecijsko pravo, koje neće nerazumno koristiti, odlučiti o izmjeni objavljenog ili uobičajenog itinerera, bilo kada odgoditi ili ubrzati vrijeme isplovljenja broda, izostaviti ticanje neke luke, promijeniti luku ticanja, organizirati prijevoz drugim brodom sličnih karakteristika, tegliti ili biti tegljen ili pomoći drugom brodu ili izvesti bilo koju drugu sličnu radnju shodno svojoj procjeni opravdanosti takvog postupka. Ako je takva odluka razumna i opravdana, kompanija neće prema putniku imati nikakvu odgovornost niti obvezu.

PLAĆANJE NA BRODU – BRODSKA KARTICA: Cijene proizvoda i usluga na brodu izražene su u valuti EUR. Za plaćanje se koristi sustav bezgotovinskog kartičnog plaćanja osim u kockarnici. Brodska kompanija prilikom provjere koja prethodi ukrcaju na brod, putniku u zamjenu za registraciju svoje kreditne kartice ili za gotovinski polog u valuti EUR dobiva brodsku karticu (Cruise Card) koju koristi pri kupnji svih usluga i proizvoda na brodu i kojom se registriraju svi njegovi izvanpansionski troškovi. Brodsku karticu pažljivo čuvajte te ju imajte uz sebe tijekom cijelog krstarenja. Brodska kartica predstavlja Vaš brodski identifikacijski dokument. Brodska kartica ujedno je i ključ kabine te isprava kojom se registira svaki ulazak i izlazak iz broda. Na kartici je ujedno naveden i naziv restorana, turnus večere te broj stola koji je za Vas rezerviran. Registracija se može izvršiti putem kreditnih kartica Visa, American Express ili Mastercard ili je obavezan novčani depozit u iznosu od 150-250 € po osobi. Dan uoči kraja putovanja pravi se izračun troškova na brodu te se putniku vraća razlika u gotovini ili se konačnim iznosom tereti putnikova kreditna kartica. Brodska kartica ostaje putniku kao uspomena na krstarenje.

KABINA I USLUGE U KABINI: Sve kabine su opremljene sljedećim sadržajima: tuš/wc, klima uređaj (temperaturu samostalno regulirate na termostatu), SAT TV, telefon za pozive unutar broda, minibar, sef i sušilo za kosu. U kupaonicama se nalazi sapun, kupka za tuširanje, šampon za kosu te ručnici koji se dnevno mijenjaju. Dragocjenosti možete pohraniti u sef čiju šifru sami definirate. Brodar ne preuzima odgovornost za izgubljene ili ukradene osobne stvari koje nisu bile pohranjene u sefu. Napon na brodovima je 110/220 V.

OBROCI I RESTORANI: Na brodskoj kartici biti će evidentiran restoran i vrijeme večere te je potrebno doći na vrijeme na večeru. Vrijeme svih obroka je navedeno u brodskim novinama koje ćete dobiti u kabinu svaki dan. Buffet restoran, koji se u pravilu nalazi na najvišim palubama, servira hranu tijekom cijelog dana te su vam besplatno na raspolaganju voda, čaj i kava. Doručak se servira u restoranu, buffet restoranu na najvišoj palubi ili se poslužuje u kabinu (kategorije Premium i Suite bez nadoplate). Kako bi Vam se doručak na vrijeme poslužio u kabinu, potrebno je da večer prije ispunite pripadajući formular koji ćete naći u kabini. Ručak se servira u buffet ili u restoranima sa služenim obrocima.

Večera se servira u restoranu u 2 termina: 1. termin je oko 19 sati, a 2. termin je oko 21 sat te traje oko 2 sata kod ljetnih krstarenja. Tijekom zimskih krstarenja, večera se servira 1 sat ranije. Na brodskoj kartici stoji naziv restorana te broj stola koji je rezerviran za Vas. Gala večera; nudi se gurmanski menü u elegantnoj atmosferi , a u prilici ste nazdraviti i fotografirati se s kapetanom.

À la Carte restorani: Svaki brod nudi i neki specijalizirani à la carte restoran (meksički, japanski, kineski, mediteranski...) za koji je potrebna rezervacija stola.

Poslužuju se i posebni dijetalni obroci prema želji/potrebi putnika. Lijepo Vas molimo da nam takav zahtjev predočite prilikom rezerviranja putovanja. Vremena obroka mogu se mijenjati ovisno o rasporedu izleta ili vremenu isplova/uplova broda u luku te je potrebno pratiti vrijeme obroka u brodskim novinama.

PIĆE I BAROVI: Barovi na brodovima su opskrbljeni odličnim vinima prema izboru kvalificiranih someliera, a kako bi upotpunili Vaše obroke. Više od 80 različitih vina stoji Vam na raspolaganju kao i obučeno osoblje koje će Vam rado neko vino i preporučiti. Na nekim brodovima postoje i tematski vinski barovi kao i Cigar & Cognac barovi koji Vam nude brojne vrste alkoholnih pića i cigara. U specijaliziranim barovima nude Vam se i različite talijanske kave.

BEŽIČNI INTERNET Prije korištenja interneta na brodu, svakako se raspitajte o cijeni usluge. Brodari koriste sofisticiranu tehnologiju gdje internetska veza putem satelita nije poput širokopojasnog pristupa dostupnog na kopnu. Ne može se garantirati stalan pristup internetu na brodu zbog same prirode satelitske komunikacije.

GSM USLUGA: GSM pokrivenost će biti omogućena čak i u međunarodnim vodama, omogućujući vam da primate telefonske pozive ili šaljete i primate SMS poruke. Trošak poziva određuje vaš mobilni operater prema ugovoru sa partnerskim operaterima. Usluge vam naplaćuje izravno vaš mobilni operater za ostvarene pozive i SMS poruke. Preporučujemo vam da provjerite kakve komercijelne ugovore ima vaš mobilni operater sa partnerskim mobilnim operaterima.

IZLETI: Izleti nisu obvezni i posebno se plaćaju. Rezervacija izleta na jednom od odabranih stranih jezika obavlja se na brodu u uredu izletničkog programa (Excursion Office) do roka naznačenog u dnevnom programu. U slučaju da se ne dostigne predviđeni minimalni broj izletnika, izlet može biti otkazan uz pravovremenu obavijest i povrat novca putniku. U cijenu izleta uključen je prijevoz, posjet spomenicima, muzejima, parkovima, te hrana i/ili piće ako je tako u opisu izleta naznačeno. Cijene i termini izleta mogu se dijelom promijeniti zbog tehničkih, operativnih ili drugih razloga. Izleti se terete na brodski račun svakog gosta. U nekima od luka pristajanja, osim izleta, organiziraju se i posebni transferi u centre gradova (shuttle bus).

DRAGOCJENOSTI: Dragocjenosti možete pohraniti u sefu koji se nalazi u svim kabinama. Brodar ne preuzima odgovornost za izgubljene ili ukradene osobne svari iz kabine, prtljage ili koje su ostavljene bez nadzora. Preporučujemo da novac pohranite u sefu u kabini, te na destinaciju nosite samo onoliko novaca koliko namjeravate potrošiti. Preporučujemo i da kopirate Vaše putovnice, te ih čuvate odvojeno od originala.

PUŠENJE NA BRODU: Pušenje u kabini te u restoranima je strogo zabranjeno. Pušenje je dozvoljeno u nekim barovima te u Cigar baru, kao i na vanjskim palubama isključivo na mjestima označenim za pušenje.

DNEVNI BRODSKI PROGRAM: Svake večeri se po kabinama dijeli detaljni program idućeg dana s namjerom podrobnijeg obavještavanja putnika o svim aktivnostima i zabavnim događanjima koji se održavaju na brodu. Ujedno je navedeno vrijeme i mjesto početka održavanja pojedinog izleta, prognoza vremena za sutrašnji dan, preporuka odijevanja, posebni popusti na usluge na brodu kao i mnoge druge zanimljive informacije.

ZABAVA NA BRODU: Tijekom dana održavaju se različite aktivnosti s animatorima. Navečer preporučujemo da pogledate predstavu u brodskom kazalištu, a zatim izaberete bar u kojem se svira glazba po vašem ukusu. Uz doplatu, možete igrati i bingo uz bogate novčane nagrade. Kompletnu listu aktivnosti naći ćete u brodskim novinama, a aktivnosti će biti vođene na nekoliko svjetskih jezika.

Zabava za djecu: Na brodovima postoje tzv. Dječji klubovi za različite uzraste (od 3 godine). U njima se animatori besplatno brinu o zabavi za Vašu djecu i o njihovoj sigurnosti. Animacija se održava cijeli dan, a program ovisi od broda do broda. Mini Club (djeca 3 do 6 godina, usluga dostupna tijekom obavljanja izleta); Juniors Club (djeca od 7 do 12 godina); Teenagers Club (djeca od 13 do 18 godina)

Casino: na svakom brodu nalazi se Casino te su vam na raspolaganju različite igre na sreću. Prema međunarodnim pravilima, casino je otvoren samo dok je brod u plovidbi, a igra i prisustvo nije dozvoljeno maloljetnicima. Žetoni se kupuju isključivo gotovinom.

WELLNESS I SPA CENTAR Svaki brod ima posebno opremljen wellness i spa centar gdje se možete relaksirati te uživati u različitim masažama i tretmanima. Wellness usluge se dodatno plaćaju na brodu. U brodskim novinama biti će prezentirani aktualni popusti za pojedine usluge u Wellness centru

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »