Kuba

9 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 9.790 kn
+zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 2.390 kn
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Kuba 9 dana avionom 02.10.-10.10.2020.
GARANTIRANI POLAZAK


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  02.10.2020. 10.10.2020. 9 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 11819-D07
  Redovna cijena : 10.290 kn
  Popust: -500 kn
  Cijena: 9.790 kn
  +zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 2.390 kn

Program putovanja

Vrijednost više: hotel 4* u Havani i 5* u Varaderu, noćenje u Trinidadu u casas Particulares, uključeni ručkovi na razgledima, ulaznice za lokalitete, all inclusive u Varaderu 

1. dan: ZAGREB – PARIZ/AMSTERDAM – HAVANA
Dolazak putnika u Zračnu luku Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova i sastanak s pratiteljem. Polijetanje zrakoplova prema Parizu ili Amsterdamu u 9 sati. Nastavak leta prema Havani na 14. 10 sati (Avio kompanije Air France ili KLM). Dolazak u Havanu u 18.35 sati. Dobrodošli na Kubu! Dočekat će Vas lokalni vodič koji će Vam dati informacije o Havani iz prve ruke. Havana je glavni i najveći grad Republike Kube, glavna luka te gospodarsko-kulturno i turističko središte. To je najnaseljeniji grad u zemlji. Kao glavni grad službeno je sjedište nadređenih državnih tijela i kubanske vlade, većine nacionalnih tvrtki i udruga. Njegov povijesni centar, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1982. godine, danas je jedan od najbolje sačuvanih arhitektonskih kompleksa u Latinskoj Americi, a uskoro će proslaviti svoju 500 - tu obljetnicu. Organizirani prijevoz klimatiziranim autobusom do hotela u Havani. Prijava u hotel. Piće dobrodošlice i večera. Noćenje.

2. dan: HAVANA
Doručak u hotelu. Organizirani razgled grada s ručkom (uključeno u cijenu programa). Polazak autobusom na razgled grada. Obilazak moderne Havane sa zaustavljanjem u glavnim mjestima kao što su Trg Revolucije, Coppelia, Sveučilište, tvrđava Morro, zatm slijedi posjet zgradi Kapitolia izgrađenoj 1929. prema nacrtima arhitekta Eugenija Raynierija Piedra, a prema narudžbi kubanskog predsjednika Gerarda Machada. Zgrada Capitolia proglašena je nacionalnim spomenikom. Ručak u lokalnom restoranu u staroj Havani. Nakon ručka šetnja preko četiri trga; Plaza de Armas, Plaza de Catedral, Plaza Vieja i Plaza de San Francisco, na kojima se miješa tradicionalni kubanski život sa turističkim atrakcijama ovog veličanstvenog grada koji oduvijek inspirira sve prolaznike. Predviđeno je i slobodno vrijeme koje možete provesti na bazaru. Nakon razgleda povratak u hotel. U večernjim satima organizirani prijevoz do restorana koji se nalazi u modernom dijelu Havane, gdje će biti organizirana večera uz koju ćete uživati u živoj muzici i plesnim pokretima salse (večera i transferi uključeni u cijenu). Nakon večere, organizirani prijevoz do hotela. Noćenje.

3. dan: HAVANA - PINAR DEL RIO - HAVANA
Doručak u hotelu. Odlazak na organizirani izlet (uključeno u cijenu programa) prema Pinar del Riu, gradu na zapadnom dijelu Kube. Zaustavljanje u Las Barrigonas koji se nalazi na 120 km od Havane a otkud se pruža prekrasan pogled na Siera Rosario i njegova ruralna područja. U dolini Vinales posjet tvornici cigara i zaustavljanje kod Los Jazmines, s pogledom na planinu Mogotes. Također posjet Casa de Benito ili Casa de Veguero, gdje ćete saznati nešto više o plantažama duhana. Ulazak u indijsku špilju u kojoj teče podzemna rijeka i kratka vožnja kroz nju. Odlazak na ručak nakon kojeg je predviđen povratak u Havanu.
U večernjim satima organizirana je večera u jednom od poznatijih restorana u gradu, do kojeg ćete se voziti oldtimerima, kakvih na Kubi ima još vrlo malo i postali su prava rijetkost. Nakon večere, odlazak do Taberne, gdje ćete se zabaviti uz tradicionalnu kubansku muziku koja poziva na ples. Povratak u hotel organiziran je autobusom. Noćenje.

4. dan: HAVANA – GUAMA – PLAYA GIRON - CIENFUEGOS
Doručak u hotelu. Odjava. Vožnja do prekrasne pokrajine Cienfuegos uz usputno zaustavljanje kod turističkog centra Guama, koji se nalazi u Nacionalnom parku Ciénaga de Zapata, području koje je UNESCO proglasio rezervatom biosfere i Ramsarskim područjem. U sklopu obilaska posjet poznatoj krokodilskoj farmi te odlazak brodom u lagunu s blagom, gdje se nalazi Villa de Guamá, turističko središte gdje se kroz vjerni prikaz sela Taino sa skulpturama koje je izradila kubanska umjetnica Rita Longa, može vidjeti kako su živjeli kubanski starosjedioci. Odlazak prema jugu gdje se smjestio Zaljev svinja, a naša slijedeća avantura je zaroniti u Cueva de los Peces. Nakon ručka (uključen u cijenu) odlazak prema Playa Girón i posjet muzeju koji prikazuje povijesne događaje iz 1961.godine. Na ovom mjestu dogodio se pokušaj svrgavanja kubanskog predsjednika Fidel Castra, poznat po imenu Invazija u Zaljevu svinja. Nastavak putovanja dalje za Cienfuegos, najveći francuski kubanski grad, poznat kao biser juga. Smještaj u hotelu u gradu. Šetnja kroz centar, obilazak bulevara, parka Hose Marti i kazališta Terry. Večera u dijelu Punta Gorda u blizini rive Cienfuegos. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: CIENFUEGOS - SIERA DE ESCAMBRAY - TRINIDAD - CIENFUEGOS
Nakon doručka odlazak u Sierra de Escambray. Zaustavljanje kod slapova El Nicho, uživanje u djevičanskom području, gdje vas priroda još uvijek iznenađuje. Tu je gotovo nemoguće izbjeći kupanje u desetinama slapova i prirodnih bazena skrivenih između planina. Šetnja preko malih mostova i drvenih puteljaka preko rijeke i lagune. Ručak (uključen u cijenu). Nastavljamo prema Trinidadu. Pješački razgled, šetnja povijesnom jezgrom i odlazak u muzej. Trinidad je jedan od najljepših gradova na Kubi, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1988. godine (velika kolonijalna arhitektonska baština XVIII. i XIX. Stoljeća). Uske popločane ulice, njezine dragocjene restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi sami pričaju. Slobodno vrijeme nakon kojeg je povratak u Cienfuegos. Večera i noćenje.

6. dan: CIENFUEGOS - SANTA CLARA - VARADERO
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Santa Clari uz posjet Monumentalnom kompleksu Ernesta Guevare de la Serna, susret s anegdotama kubanske revolucije uz spomenik oklopnog vlaka, posjet povijesnom dijelu grada, parku Vidal, kazalištu ljubavi. Ručak u restoranu Santa Rosalia u središtu grada (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku prijava u hotel s all inclusive uslugom. Smještaj i noćenje.

7. dan: VARADERO
Kubanske plaže na ovom dijelu duge su i do dvadeset kilometara, bijeli pijesak na obali oceana, plavo nebo i palme prizor su karipskog sna u kojem ćete boraviti u hotelu s all inclusive uslugom i odmoriti nakon ovog zanimljivog putovanja zapadnim i središnjim dijelom otoka. Noćenje.

8. dan: VARADERO – HAVANA – PARIZ/AMSTERDAM
Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani prijevoz u zračnu luku u Havani. Do transfera u dogovoreno vrijeme, kofere možete ostaviti u za to predviđenoj prostoriji i do odlaska koristiti hotelske usluge iako niste u hotelu. Dolazak u Zračnu luku u Havani, prijava na let prema Parizu ili Amsterdamu u 20.55 sati (Avio kompanije Air France ili KLM).

9. dan: PARIZ/AMSTERDAM – ZAGREB
Dolazak u Pariz ili Amsterdam. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 15.15 sati (Air France ili KLM). Dolazak u Zagreb u 17.10 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  
FIRST MNUTE 9.790 kn
/ Redovna cijena 10.290 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.390 kn

*first minute popust  -500 kn na osnovnu cijenu vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta

Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika 20

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza - turistička karta za Kubu. Potrebno je dostaviti: presliku putovnice (stranice s osobnim podacima) koja je valjana još najmanje 6 mjeseci od dana predviđenog ulaska u Kubu. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.


Cijena uključuje

 • zrakoplovnu kartu Zagreb – Havana – Zagreb na ekonomskoj klasi
 • smještaj u standard sobama u hotelima 4* ( 3 noćenja s doručkom u hotelu u Havani, 1 noćenje u privatnom smještaju s doručkom – sobe sa kupaonicom, tuš, wc, 3 noćenja u hotelu 5* u Varaderu
 • obroke prema programu (4 ručka s jednim pićem u lokalnim restoranima prema programu , all inclusive usluga tijekom 3 noćenja u hotelu u Varaderu)
 • sve transfere prema programu
 • izlete
 • razglede
 • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • lokalnog vodiča
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje

 • obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.390 kn
 • doplata za turističku kartu 450 kn - Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Kubu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.290 kn (obvezna ako osoba putuje sama)
 • obavezna doplata napojnice 45 Eur po osobi, plaćanje na licu mjesta
 • osobne troškove
 • sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

FAKULTATIVNI IZLETI (uz nadoplatu, prilikom rezervacije u agenciji):

Jeep Safari: 595 kn
Pick-up u hotelu, transfer do jeep depoa gdje ćete preuzeti svoja terenska vozila. Vožnja jeepom na više od 150 kilometara avanture; preko rijeka, off road puteva… Ronjenje na Playa Coral (oprema uključena), posjet špilji Saturn, slogobodno vrijeme za plivanje, kupanje.
Razgled grada Matanzasa – grada mostova velike kulturne vrijednosti. Nastavak razgleda Doline, I boravak na Ranchu Gaviota koji uključuje: koktel dobrodošlice, posjet seoskoj kući I farmi, tipični kubanski ručak.
Vođeni razgled usjeva I farme. Slobodno vrijeme za jahanje ili sportove na jezeru.
U popodnevnim satima 30-minutna vožnja gliserom po rijeci Canímar- zaštićenom području koje pruža pogled na zelenilo I vegetaciju Kube. U kasnim popodnevnim satima povratak u hotel.

Napomene:
*cijene se odnose na 4 osobe u jednom vozilu, stranke koje voze moraju ponijeti vozačku dozvolu.  
* terenci imaju standardni mjenjač (manualni)
* Nadoplata za profesionalnog vozača: 40 CUC.
* Osiguranje uključeno. Ukoliko dođe do oštećenja na vozilu zbog nemara, vožnje pod utjecajem droge ili akohola, stranci će se zaračunati nastali troškovi

Crucero del Sol: 755 kn
Pick up u hotelu, transfer do Marine; ukrcaj na brod I uživanje u ljepotama karipskog mora.
Glazba i OPEN BAR: sokovi, pivo i kubanski kokteli uključeni u cijenu. Snack na brodu.

15-minutno interaktivno kupanje s delfinima! Slobodno vrijeme za snorkelling (ronjenje s maskom) na koraljnom grebenu. Odlazak u Cayo Blanco na ručak u riblji restoran. Slobodno vrijeme za kupanje u moru. U popodnevnim satima povratak u Marinu I transfer do hotela.

Napomene
*Svi izleti su na principu sharing basis (na istima će biti još putnika iz drugih hotela).
*Uključena zaštitna oprema I oprema za ronjenje i jedrenje
*Zboga razloga vezanih uz treniranje dupina, u određenim razdoboljima plivanje s dupinima možda neće biti moguće (te će se cijena korigirati na licu mjesta)

Sugar Tour: 335 kn
Pick up u hotelu, transfer do starog mlina šećera. Posjet poljima šećerne trske gdje ćemo vidjeti ručnu žetvu šećerne trske. Razgled tvornice šećera. Ovdje možete probati sok od šećerne trske, Guarapo. Vožnja parnom željeznicom s početka 20-og stoljeća do željezničke postaje Cárdenas, razgled. Posjet Muzeju María de Rojas. Kratko zaustavljanje radi razgleda i fotografiranja na Jose Antonio Echeverría Square.  Povratak u hotel.

Napomene
*Šećerni mlin nije u pogonu
*Gostima na poklon Rum Mulata set (dvije bočice u kartonskoj kutiji) za odrasle i paketić lokalnih slatkiša za djecu

Sugar, tobacco and rum tour: 550 kn
Pick up u hotelu i transfer do starog mlina šećera. Posjet poljima šećerne trske gdje ćemo vidjeti ručnu žetvu šećerne trske. Razgled tvornice šećera. Ovdje možete probati sok od šećerne trske, Guarapo. Vožnja parnom željeznicom s početka 20-og stoljeća do željezničke postaje Cárdenas. Razgled Cárdenas te odlazak na ručak. Posjet „kućama“ ruma (La Casa del Ron), prezentacija proizvodnje ruma i degustacija ruma. Posjet „kućama“ cigara, prezentacija motanja cigara i sparivanje ruma i cigara.

Važne napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube). Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti istu). Pristojbe zračnih luka podložne promjenama do dana izdavanja zrakoplovnih karata, a prema uvjetima zrakoplovnih kompanija koji vrijede za grupe, karte za sve putnike izdaju se u jednom danu cca 14-7 dana prije puta.

 

 

KORISNE INFORMACIJE:

KUBA
Službeno ime: Republika Kuba
Broj stanovnika: oko 11.241.000 
Glavni grad: Havana
Jezik: španjolski
Religija: katolici 60%, protestanti 5%, ostali 35%
Vremenska razlika: -6/-7 sati
Novčana jedinica: kubanski pesos (CUC), 1 CUC = 6,7 kn
Kupovina: kubanske cigare i kubanski rum, zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od drva, slame, papira mache, morskih školjki, terakote i stakla. Postoje također i medicinski proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje na svijetu. 
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime tijekom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća – kratke hlače i lagane majice. Od obuće najbolje je ponijeti ugodne sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (od prosinca do travnja) bit će vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne. Budući da su zatvoreni prostori (hoteli, restorani i autobusi) klimatizirani, preporučamo da ponesete i neki topliji odjevni predmet. 
Hrana i piće: kubanska hrana je rezultat španjolske i afričke kulinarske tradicije s dodatkom kineskih elemenata. Ajiaco je nacionalno jelo – gusta juha napravljena od korijenja i stabljike povrća s mesom (obično svinjetinom). Ostala kubanska jela su Lechon asado en pua (odojak na ražnju), tachinos, chatinos ili tostones – pečene banane, frijoles negros dormidos – kuhani crni grah, congri – mješavina riže i crnog graha, zatim mango i papaya servirani sa sirom. Nacionalno piće je rum. Bijeli rum idealan je za koktele. Najpoznatiji kokteli na Kubi su Cuba Libre, Mojito, Mulata i Daiquiri. Također postoji i više vrsta odličnih kubanskih piva. 
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna je turistička karta, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile, A1, Tele2
Pozivni broj zemlje: +53
Korisna web stranica: http://autenticacuba.com/
Klima: Suptropska klima s malim razlikama u temperaturama tijekom cijele godine. Prosječne temperature kreću se u srpnju i kolovozu oko 28°C, dok se u zimskim mjesecima kreću oko 23°C. Vlažnost zraka je 80% tijekom cijele godine. Postoje dvije sezone: kišna i suha. Kišna sezona s mogućnošću uragana traje od svibnja do studenog, a suha od prosinca do travnja.

 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »