Kuba - domovina salse, ruma i cigara

11 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena od 15.480 kn
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

First minute

O putovanju

Putovanje Kuba 11 dana avionom 20.02.-02.03.2022.
GARANTIRANO


Za ulazak na Kubu prema odluci koja stupa na snagu 5.1.2022. putnici obavezno moraju biti potpuno cijepljeni sobje doze cjepiva ili jednom dozom u slučaju cjepiva Janssen (Johnson&Johnson) te imati sa sobom ispisan negativanPCR test ne stariji od 72 sata prije dolaska. Ne priznaje se potvrda o preboljenju.Ova se mjera ne odnosi na putnike mlađe od 12 godina.Putnici prije polaska moraju ispuniti  formular Advance information of travelers.Također, za ovo je putovanje potrebno putno zdravstveno osiguranje s pokrićem COVID-19.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Kubu na službenim stranicama MVEP-a.

Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  20.02.2022. 02.03.2022. 11 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 3997221-D10
  Redovna cijena: 15.980 kn
  Popust: -500 kn
  Cijena: 15.480 kn
  zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Program putovanja

PREDVIĐENI HOTELI:
Havana: NH Capri 4* ili sličan
Cienfuegos: Hotel Jagua by Melia 4* ili sličan
Varadero: Melia Peninsula Varadero 5* ili sličan
Istanbul: Taksim The Peak Hotel & SPA 4* ili sličan

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20.15 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Po dolasku u Istanbul u 00.30 sati, nastavak leta za Havanu u 2.10 sati na liniji TK183 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: HAVANA
Dolazak u Havanu u 7.45 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora odlazimo na organizirani razgled Havane. Ispred hotela čekat će vas „oldtimeri“ kojima ćete se dovesti do centra grada. Razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici, zatim poznato šetalište „Malecόn“. Odlazak na ručak (uključen u cijenu). Po završetku razgleda povratak u hotel te slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3. dan: HAVANA
Nakon doručka pslužit ćemo koktel dobrodošlice, a potom odlazimo na razgled starog dijela Havane. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“, bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjet HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-ih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Poslijepodne povratak u hotel i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje kubanske prijestolnice. Noćenje.

4. dan: HAVANA - DOLINA VIÑALES (PINAR DEL RIO) - HAVANA
Nakon doručka krećemo u Piñar del Rio, pokrajinu poznatu po tradicionalnom uzgoju najkvalitetnijeg duhana na svijetu. Vožnja kroz prekrasne krajolike najzapadnije kubanske regije (164 km od Havane). Posjet plantaži i sušionici duhana. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). U dolini Viñales posjetit ćemo vidikovac kod hotela Los Jasmines, idealno mjesto za razgledavanje mogote, neobičnih zelenih zaobljenih planina, okruženih bujnom vegetacijom. Vožnja barkom po Indijančevoj spilji, vapnenačkoj špilji dugoj oko 200 metara, do koje se dolazi čamcem kroz Rio San Vicente sve do izlaza. Posjet ćemo Mural prethistorije, naslikan rukom 1961. godine na glatkom zidu velike stijene. Mural je dužine 120 m, a trebalo je 4 godine da se završi. Povratak u Havanu. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

5. dan: HAVANA – GUAMA – CIENFUEGOS
Nakon doručka odjava iz hotela u Havani te vožnja prema mjestu Guama smještenom u močvarnom području Zapata koje je proglašeno nacionalnim parkom. Ovdje ćemo posjetiti farmu krokodila te imati priliku vidjeti kako se domaćini brinu o krokodilima, fotografirati ih i kupiti suvenir od krokodilske kože. Nastavak putovanja do mjesta Villa Guama koji je danas muzej na otvorenom, a prikazuje život prvotnih stanovnika Kube - Tainos. Ukrcat ćemo se na brod i otići do etno-sela drevnog indijanskog plemena Taino na arhipelagu usred jezera Laguna del Tesoro. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi nastavak vožnje do grada Cienfuegos, otprilike 240 km udaljenog od Havane. Razgled grada koji se smjestio na obali Karipskog mora i nosi naziv „biser juga“ te se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Osnovali su ga francuski doseljenici i ubrzo je postao važno trgovačko središte poznato po trgovini šećernom trskom, duhanom i kavom. Šetnja povijesnim dijelom grada: središnji trg Plaza de Armas, Parque José Martí, Guvernerova palača, Arco de Triunfo – jedini slavoluk na Kubi, Katedrala, Castillo de Nuestra Señora de los Ángeles de Jagua – utvrda iz 1745. koju su podigli Španjolci za obranu od karipskih gusara. Posjetit ćemo i botanički vrt u Cienfuegosu te po završetku razgleda odlazak prema hotelu. Noćenje.

6. dan: CIENFUEGOS – TRINIDAD – VARADERO
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do 80-ak kilometara udaljenog Trinidada, jednog od najstarijih i najljepših gradova na Kubi koji je UNESCO 1988. godine proglasio svjetskom baštinom zbog velike kolonijalne arhitektonske baštine 18. i 19. stoljeća. Razgled grada kojeg je 1591. osnovao španjolski konkvistador Diego Velazquez de Cuéllar. Šetnja živopisnim uličicama kojim dominira neoklasicistička i barokna arhitektura zbog koje je grad pod zaštitom UNESCO-a. Posjet Muzeju romantike koji posjeduje odličnu zbirku porculana, stakla, slika i dekorativnog namještaja. Nakon razgleda odlazak do poznate taverne La Canchánchara koja je ime dobila po slavnom piću iz te regije koje se radi od limunovog soka, meda, ruma ili rakije, a servira se u glaziranim keramičkim posudama, poznatog po tome što su ga pili članovi Mambisesa – Kubanske oslobodilačke vojske. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Varaderu, vrlo popularnom turističkom središtu na sjevernom dijelu Kube na udaljenosti 140 km od Havane. Poznat je po besprijekorno bijelom pijesku, savršenom i plitkom moru, vrlo ljubaznim domaćinima kao i po predivnim hotelima uz plažu. Po dolasku prijava u hotel s all inclusive uslugom. Smještaj i noćenje.

7. – 8. dan: VARADERO
Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

9. dan: VARADERO – HAVANA – ISTANBUL
Nakon ranog doručka odjava iz hotela i odlazak prema zračnoj luci Havana. Prijava na let za Istanbul na liniji TK183 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 9.35 sati.

10. dan: ISTANBUL
Dolazak u Istanbul predviđen je u 10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4* u novom centru Istanbula (zona Pera - Taksim), središtu društvenog i noćnog života grada. Prijava i smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s pratiteljem putovanja pješice do središnjeg trga Taksim, zatim Istiklala, glavne trgovačko-pješačke ulice u samom centru Istanbula s mnoštvom kafića, restorana i trgovina te naposljetku do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Noćenje u hotelu.

11. dan: ISTANBUL – ZAGREB
U ranim jutarnjim satima odjava iz hotela te transfer u zračnu luku Istanbul. Prijava na let za Zagreb u 7.35 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb u 7.40 sati po hrvatskom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  
FIRST MINUTE 15.480 kn / Redovna cijena  15.980 kn

Pristojbe zračnih luka 3.290 kn uključene u cijenu.

*First Minute popust 500 kn za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

Minimalan broj putnika: 20

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza - turistička karta za Kubu. Potrebno je dostaviti: presliku putovnice (stranice s osobnim podacima) koja je valjana još najmanje 6 mjeseci od dana predviđenog ulaska u Kubu. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.


Popusti:
- dijete do 12 godina na dodatnom krevetu (u pratnji dvije odrasle osobe) 15 % od osnovne cijene aranžmana
- treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem – na upit


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Cienfuegosu
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 4*/5* u Varaderu
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Istanbulu
 • izleti u Pinar del Rio, Cienfuegos i Trinidad prema programu
 • obroke prema programu (4 ručka na izletima, all inclusive u Varaderu)
 • grupne transfere, izlete i razglede prema programu s uključenim ulaznicama
 • usluge lokalnog vodiča
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje

 • napojnice za vodiče i vozače 30 EUR (obavezna doplata na licu mjesta voditelju putovanja)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.390 kn, obavezno ako osoba putuje sama
 • kubansku vizu / turističku kartu 450 kn (uz posredovanje organizatora).Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • dodatne usluge, obroke i izlete
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda. 
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu. 
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr   
- Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora. 
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju. 
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.  
- Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube). 
- Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu vas zatražiti istu). 


Korisne informacije


KUBA
 
Službeno ime: Republika Kuba 
Geografski položaj: najveći Karipski otok smješten između Karipskog mora i sjevernog dijela Atlanskog oceana, južno od Floride 
Površina: 100.860 km2 
Broj stanovnika: oko 11.241.000  
Glavni grad: Havana 
Jezik: španjolski 
Religija: katolici 60%, protestanti 5%, ostali 35% 
Vremenska razlika: -6/-7 sati 
Novčana jedinicaNa Kubi je u upotrebi dualni platežni sustav. Posjetitelji obično koriste kubanski konvertibilni pesos (CUC) koji je po vrijednosti ekvivalent američkom dolaru (1 CUC/1 USD = cca 6,30 HRK), dok lokalno stanovništvo koristi za plaćanje nacionalnu valutu – kubanski pesos (CUP) čija vrijednost je puno niža od CUC-a. Preporuča se plaćanje gotovinom, kao i mijenjanje eura, čiji je tečaj puno povoljniji od američkog dolara. 
Kupovina: kubanske cigare i kubanski rum, zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od drva, slame, papira mache, morskih školjki, terakote i stakla. Postoje također i medicinski proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje na svijetu.  
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime tijekom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća – kratke hlače i lagane majice. Od obuće najbolje je ponijeti ugodne sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (od prosinca do travnja) bit će vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne. Budući da su zatvoreni prostori (hoteli, restorani i autobusi) klimatizirani, preporučamo da ponesete i neki topliji odjevni predmet.  
Hrana i piće: kubanska hrana je rezultat španjolske i afričke kulinarske tradicije s dodatkom kineskih elemenata. Ajiaco je nacionalno jelo – gusta juha napravljena od korijenja i stabiljke povrća s mesom (obično svinjetinom). Ostala kubanska jela su Lechon asado en pua (odojak na ražnju), tachinos, chatinos ili tostones – pečene banane, frijoles negros dormidos – kuhani crni grah, congri – mješavina riže i crnog graha, zatim mango i papaya servirani sa sirom. Nacionalno piće je rum. Bijeli rum idealan je za koktele. Najpoznatiji kokteli na Kubi su Cuba Libre, Mojito, Mulata i Daiquiri. Također postoji i više vrsta odličnih kubanskih piva.  
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter) 
Cijepljenje: nije potrebno 
Viza: potrebna je turistička karta, mogućnost posredovanja 
Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Telemach partneri 
Pozivni broj zemlje: +53 
Korisna web stranicahttp://autenticacuba.com/ 
Klima: Suptropska klima s malim razlikama u temperaturama tijekom cijele godine. Prosječne temperature kreću se u srpnju i kolovozu oko 28°C, dok se u zimskim mjesecima kreću oko 23°C. Vlažnost zraka je 80% tijekom cijele godine. Postoje dvije sezone: kišna i suha. Kišna sezona s mogućnošću uragana traje od svibnja do studenog, a suha od prosinca do travnja. 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »