Kuba

10 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 12.780 kn (1.696,20 EUR)
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Kuba 10 dana avionom 01.11.2022. i 21.02.2023.
GARANTIRANI POLASCI

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Termini polazaka

Cijena po osobi

Garantirano

Šifra : 12243-D07

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Garantirano
First minute

Šifra : 3998066-D07

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn


Vrijednost više: hoteli 4/5* u Havani, Trinidadu i Varaderu, ručkovi na razgledima, ulaznice za lokalitete, all inclusive u Varaderu

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika s pratiteljem u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova avio kompanije Turkish airlines. Polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 prema Istanbulu u 19.55 sati s dolaskom u 00.15 sati.

2. dan: HAVANA
Nastavak leta TK183 prema Havani u 02.05 sati. Dolazak u Havanu u 08.45 sati prema lokalnom vremenu. Doček lokalnog vodiča koji će dati informacije o Havani iz prve ruke. Kao glavni i najnaseljeniji grad službeno je sjedište nadređenih državnih tijela i kubanske vlade, većine nacionalnih tvrtki i udruga. Njegov povijesni centar, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1982. godine, danas je jedan od najbolje sačuvanih arhitektonskih kompleksa u Latinskoj Americi. Slijedi vožnja kroz modernu Havanu, kvartove Miramar i Vedado do groblja i Trga Revolucije uz zaustavljanje za fotografiranje. Zatim panoramski razgled narodnog kazališta, Sveučilišta i hotela National u kojem je često boravila svjetska elita, sve do poznatog šetališta Malecon… Ručak u restoranu. Nastavak vožnje i panoramskog razgleda prema staroj Havani gdje se nalaze muzej Prado i sjedište vlade El Capitolio: zgrada izgrađena 1929. godine prema nacrtima arhitekta Eugenija Raynierija Piedra, a prema narudžbi kubanskog predsjednika Gerarda Machada proglašena je nacionalnim spomenikom, pa bivša predsjednička palača, Parque central,…. Vožnja do hotela. Smještaj i noćenje.

3. dan: HAVANA - PINAR DEL RIO - VINALES - HAVANA
Doručak u hotelu. Odlazak na izlet prema Pinar del Riu, pokrajini na zapadnom dijelu Kube, poznatoj po tradicionalnom uzgoju jednog od najkvalitetnijih duhana na svijetu. Zaustavljanje u Las Barrigonas koji se nalazi na 120 km od Havane otkud se pruža prekrasan pogled na Siera del Rosario i njegova ruralna područja. U dolini Viñales posjet tvornici cigara, gdje ćete saznati nešto više o plantažama duhana, te njegovom putu do gotovih cigara. Zaustavljanje na Horizontes los Jazmines vidikovcu s pogledom na neobične zaobljene planine mogote, bogate bujnom vegetacijom. Slijedi posjet Muralu pretpovijesti, 12m visokoj slici na stijeni naslikanoj 1961. godine nakon 4 godine rada 18 umjetnika. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka vožnja čamcem kroz vapnenačku špilju Indio kroz koju teče podzemna rijeka. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan: HAVANA - CIENFUEGOS - TRINIDAD
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Cienfuegosa uz pauze za odmor. Prekrasan je grad smješten na južnoj obali Kube. Odlikuje se prekrasnom uvalom, vrlo dobro očuvanim građevinama kao što su Palacio de Valle i poznato kazalište Tomás Terry koje se smatra lokalitetom velike povijesne i arhitektonske vrijednosti i simbolom kulturnog identiteta južnog dijela otoka. Integrirana je u trilogiju najznačajnijih kubanskih kazališta XIX. stoljeća uz "La Caridad" u Santa Clari i "Sauto" u Matanzasu. Simbolom bisera juga i zaštitnim znakom Cienfuegosa smatra se Palacio de Valle, palača doline građena od 1913. do 1917. godine u neogotičkom stilu. Razgled glavnog gradskog parka Central Park kroz Slavoluk nezavisnosti (jedini na Kubi), ispred kojeg se nalazi spomenik Jose Martiju. Poslije razgleda i šetnje odlazak na ručak u lokalni restoran. U večernjim satima, dolazak u Trinidad. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan: TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO
Nakon doručka odjava i odlazak u organizirani razgled Trinidada. Trinidad je jedan od najljepših gradova na Kubi, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1988. godine (velika kolonijalna arhitektonska baština XVIII. i XIX. stoljeća). Uske popločane ulice, dragocjene restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi sami pričaju svoju povijest. Razgled povijesne jezgre, Plaza Mayor, Crkva Presvetog Trojstva (Santisima Trinidad). Slijedi odlazak u Santa Claru, i posjet Che Guevara kompleksu spomenika, mauzoleja i muzeja. Ručak u lokalnom restoranu. U večernjim satima predviđen je dolazak u Varadero, smještaj u hotel. Uslugu all inclusive koju imate u hotelu možete koristiti od prijave. Smještaj i noćenje.

6. – 7. dan: VARADERO – odmor u hotelu
Kubanske plaže na ovom dijelu duge su i do dvadeset kilometara, bijeli pijesak na obali oceana, plavo nebo i palme prizor su karipskog sna u kojem ćete boraviti u hotelu s all inclusive uslugom i odmoriti nakon ovog zanimljivog putovanja. Na licu mjesta mogući dodatni fakultativni izleti. Noćenje.

8. dan: VARADERO – HAVANA
Nakon doručka, odjava iz hotela te transfer prema Havani. Po dolasku slijedi pješački razgled starog dijela Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a, šetnja preko četiri slavna trga: Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Asis i Plaza Vieja na kojima se miješa tradicionalni kubanski život sa turističkim atrakcijama ovog veličanstvenog grada koji oduvijek inspirira sve prolaznike. Ručak u lokalnom restoranu, nakon kojega slijedi odlazak u Muzej ruma i zdravica. Razgled završava jednosatnom vožnjom u slavnim kubanskim old timerima. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan: HAVANA – ISTANBUL
Doručak. Rana odjava, te transfer prema zračnoj luci. Prijava na let TK183 prema Istanbulu koji je predviđen za 09.15 sati.

10. dan: ISTANBUL - ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 10.10 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18.50 sati s dolaskom u Zagreb u 19.00 sati.

Minimalan broj putnika: 20

Informativni red letenja:
TK1056 01NOV ZAGIST 19:55 00:15* 
TK183 02NOV ISTHAV 02:05 08:45 
TK183 09NOV HAVIST 09:15 10:10* 
TK1055 10NOV ISTZAG 18:50 19:00 

TK1056 21FEB ZAGIST 19:55 00:15*
TK183 22FEB ISTHAV 02:05 07:45
TK183 01MAR HAVIST 09:15 10:10*
TK1055 02MAR ISTZAG 18:50 19:00


Cijena uključuje

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Istanbul - Havana - Istanbul - Zagreb (uključeno 1 komad prtljage max 30 kg)
 • zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 2.790 kn (370,29 EUR), podložno promjeni
 • noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4/5* u Havani i polupansion u hotelu 4* u Trinidadu te all inclusive u hotelu 5* u Varaderu
 • 4 ručka s jednim pićem u lokalnim restoranima prema programu
 • sve transfere, razglede i izlete prema programu
 • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje

 • turističku kartu (vizu) za Kubu za hrvatske državljane 450 kn (59,72 EUR) (kopiju putovnice dostaviti agenciji, mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn (264,11 EUR), obavezno ako osoba spava sama u sobi
 • osobne troškove, napojnice 40 EUR (plaćanje na licu mjesta)
 • sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Državljani RH mogu ući na Kubu bez ograničenja.

Od 4. travnja 2022. za ulazak na Kubu nije potreban dokaz o cijepljenju protiv bolesti COVID-19 niti potvrda o negativnom testu na COVID-19.
Na graničnim prijelazima provode se nasumična testiranja putnika brzim antigenskim testovima; u slučaju pozitivnog nalaza putnik je dužan slijediti propisan zdravstvene protokole.
Prije putovanja potrebno je ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora Declaración de Sanidad del Viajero .
Na graničnim prijelazima obvezno je nošenje maski i poštivanje drugih epidemioloških mjera.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Kubu informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu redoslijeda programa putovanja, ukoliko okolnosti zahtijevaju.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza - turistička karta za Kubu. Potrebno je dostaviti: presliku putovnice (stranice s osobnim podacima) koja je valjana još najmanje 6 mjeseci od dana predviđenog ulaska u Kubu.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.


Korisne informacije

Vremenska razlika: -6/-7 sati
Novčana jedinica: kubanski pesos (CUC), 1 CUC = 6,97 kn, 1 CUC = 0,92 eur
Kupovina: kubanske cigare i kubanski rum, zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od drva, slame, papira mache, morskih školjki, terakote i stakla. Postoje također i medicinski proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje na svijetu. Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime tijekom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća – kratke hlače i lagane majice. Od obuće najbolje je ponijeti ugodne sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (od prosinca do travnja) bit će vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne. Budući da su zatvoreni prostori (hoteli, restorani i autobusi) klimatizirani, preporučamo da ponesete i neki topliji odjevni predmet.
Hrana i piće: kubanska hrana je rezultat španjolske i afričke kulinarske tradicije s dodatkom kineskih elemenata. Ajiaco je nacionalno jelo – gusta juha napravljena od korijenja i stabljike povrća s mesom (obično svinjetinom). Ostala kubanska jela su Lechon asado en pua (odojak na ražnju), tachinos, chatinos ili tostones – pečene banane, frijoles negros dormidos – kuhani crni grah, congri – mješavina riže i crnog graha, zatim mango i papaya servirani sa sirom. Nacionalno piće je rum. Bijeli rum idealan je za koktele. Najpoznatiji kokteli na Kubi su Cuba Libre, Mojito, Mulata i Daiquiri. Također postoji i više vrsta odličnih kubanskih piva. Piti isključivo flaširanu vodu.
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna je turistička karta, mogućnost posredovanja

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »