Kuba

12 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski / slovenski
ZRAKOPLOVOM IZ ZAGREBA
LJUBLJANE

O putovanju

Putovanje Kuba 12 dana avionom 22.11.-04.12.2019.

Program putovanja

Zemlja s prirodnim i društvenim kontrastima, s uzbudljivom poviješću, zemlja u kojoj su ples i pjesma dio svakodnevice – sve je to Kuba. Kuba je i simbol slobode duha i volje, borbe i revolucije. Iz svih tih razloga Kuba privlači putnike i posjetitelje koji dolaskom na otok imaju mogućnost doživjeti jedinstveni svijet s atmosferom koju nije moguće osjetiti nigdje drugdje.

1. dan: LET ZA HAVANU (uz rezerviran paket “Let i transfer”)
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije leta. Let iz Ljubljane u večernjim satima preko Istanbula za Havanu.

2.dan: HAVANA
Dolazak u zračnu luku Havana u jutarnjim satima. Nakon obavljenih carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalne agencije i transfer do hotela Kohly 3* (ili sličan). Smještaj u hotel, doručak. Slobodno vrijemo do polaska na orijentacijsku vožnju po Havani. Povratak u hotel i noćenje

3. dan: HAVANA
Nakon doručka odlazimo u razgled Havane: polazak iz hotela klimatiziranim autobusom u 9 h, razgled grada koji uključuje bisere Havane: Trg Revolucije, Malecon, Sveučilište u Havani, Hotel Nacional, sjedište vlade Capitol… Nastavak razgleda pješice u pratnji vodiča i otkrivanje starog dijela Havane - najbogatije zbirke kolonijalne arhitekture Latinske Amerike pod zaštitom UNESCO-a od 1982. Proteže se između četiri slavna trga: Plaza San Francisco, Plaza Vieja (Starog trga), Plaza de Armas (Trga oružja) i Centralnog trga. Posjet barovima El Floridita – omiljenom baru Garyja Coopera i Jean Paul Sartrea te Bodeguita del Medio, u kojeg su zalazili Hemingway i Pablo Neruda. Obilazak utvrde El Morro s koje se pruža predivan pogled na staru Havanu. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4. dan: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET VIÑALES
Nakon doručka uživajte u samostalnom istraživanju Havane ili nam se pridružite na cjelodnevnom izletu u dolinu Viñales, provinciju duhana (uz doplatu, sadržano u paketu izleta). Posjetit ćemo Los Barrigonenes, gdje možete vidjeti kako izgleda život lokalnog stanovništva ovog ruralnog kraja. Napravit ćemo stanku za odmor i fotografiranje na vidikovcu Las Jazmines. Odlazimo u indijansku spilju La Cueva del Indio unutar koje teče rijeka gdje nas očekuje kraća vožnja čamcem kroz spilju. Slijedi odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu i noćenje u hotelu.

5. dan: CIENFUEGOS-TRINIDAD
Doručak. Napuštamo Havanu i krećemo prema Cienfuegosu. Putem ćemo posjetiti imanje Fiesta Campesina. Po dolasku u Cienfuegos obilazak znamenitosti grada, kojeg zovu i Biser juga. Šetnja gradskim ulicama, vanjski razgled Palacio del Valle, izgrađene 1917. Smatra se kubanskim arhitektonskim draguljem. Na palači se isprepliću značajke romanike, gotike i baroka. Slobodno vrijeme. Slijedi odlazak autobusom u hotel na području Trinidada. Večera i noćenje u Villi Yaguanabo ili Villi Guajimico.

6.dan: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET U TRINIDAD
Doručak i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje okolice ili nam se pridružite na cjelodnevnom izletu u Trinidad (uz doplatu, sadržano u paketu izleta). Polazak iz hotela u 8 sati udobnim turističkim autobusom do lokalne agencije u Trinidadu. Ovdje se pridružujete vođenom grupnom razgledu. Posjetit ćete Manaca Iznagu, slavni lokalitet u predgrađu Trinidada poznatom po visokom tornju podignutom 1750. Služio je kao osmatračnica za nadgledanje robova tijekom rada na plantažama šećerne trske. Najviši je takav toranj ikada izgrađen na karipskim plantažama. Zaustavit ćemo se na vidikovcu Valle de San Luis i uživati u pogledu na planinu Escambray i Karipsko more. Ovdje možete snimiti sjajne fotografije. U nastavku posjećujemo lokalnu radionicu keramike i upoznajemo se s izradom i proizvodnjom uporabnih i ukrasnih predmeta. Izlet ćemo završiti šetnjom kroz stari dio Trinidada i njegovim popločenim ulicama, uključujući Plazu Mayor i Plazu Real del Jigüe. Posjetit ćemo slavni Canchanchara bar i kušati istoimeni osvježavajući koktel s medom i rumom. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi povratak u hotel. Noćenje i večera u hotelu.

7.dan: SANTA CLARA - CAYO SANTA MARIA
Doručak. Polazak prema Santa Clari, obilazak Trga revolucije i spomen-područja Che Guevari. Posjetit ćemo i blindirani vlak, memorijalni park i muzej na otvorenome, podignut u sjećanje na bitku za Santa Claru. Nakon obilaska, oko 14 sati slijedi transfer do Cayo Santa Maria. Smještaj u hotel Golden Tulip Aguas Claras 4* za sljedeća 3 noćenja u Juniorsuite Gardenview s all inclusive uslugom.

7.-10. dan: CAYO SANTA MARIA
Slobodno vrijeme za vlastite programe. Opustite se i uživajte na prekrasnoj plaži i all insclusive usluzi hotela. Odmor za dušu i tijelo! 10. dan: CAYO SANTA MARIA - HAVANA Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Odjava iz hotela u 12 sati. Uslugu hrane i pića možete koristiti do transfera koji je planiran oko 15 sati. Slijedi transfer do Havane i smještaj u hotel Kohly 3*(ili sličan). Večer iskoristite za vlastite programe i zadnje istraživanje noćnog života Havane.

11.dan: HAVANA - POVRATNI LET
U ranim jutarnjim satima transfer do zračne luke Havana na let za Istanbul.

12.dan: ISTANBUL - LJUBLJANA
Dolazak u Istanbul u jutarnjim satima. Nastavak leta za Ljubljanu u poslijepodnevnim satima.

Cijena po osobi:
FIRST MINUTE 7.999 kn / Redovna cijena 8.349kn
Doplata za paket "Let i transfer": cijena 4.900 kn po osobi

*FM (first minute) cijena vrijedi do 90 dana prije putovanja.
** polazak iz Zagreba (u slučaju nedovoljnog broja putnika za polazak iz Zagreba, let će biti realiziran iz Ljubljane)

Minimalni broj putnika: 25

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska u zemlju i viza (turistički karton) koji pribavlja Organizator. Prilikom prijave (barem 45 dana prije polaska) agenciji je potrebno dostaviti čitljivu fotokopiju putovnice. Zdravstveno osiguranje u iznosu od 30.000 EUR obavezno je za dobivanje vize za Kubu.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomene 
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju na redovnoj liniji kompanije Turkish Airlines Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2019. godine i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezujuOrganizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr


Cijena uključuje

 • 4 noćenja s doručkom u hotelu s 3 zvjezdice u Havani
 • 2 noćenja s polupansionom u hotelu s 3 zvjezdice na području Cienfuegosa
 • 3 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu s 4 zvjezdice na Cayo Santa Maria
 • prijevozi prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
 • UKLJUČENA 3 RAZGLEDA:
  • Havana
  • Cienfuegos
  • Santa Clara i Che Memorial
 • pratitelj putovanja na hrvatskom ili slovenskom jeziku i lokalni vodič
 • viza za Kubu - Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Kubu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • pripremu, organizaciju i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje

 • paket "Let i transfer"
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

 

Doplate u agenciji:
Paket "Let i transfer": cijena 4.900 kn po osobi

· Asistenciju u zračnoj luci polaska
· Let u ekonomskoj klasi Ljubljana - Havana - Ljubljana preko Istanbula s uključenim pristojbama avioprijevoznik Turkish Airlines
· 1 komad ručne prtljage max. 8 kg (55x40x20 cm)
· 1 komad prtljage max. 30 kg po putniku
· Transfer zračna luka - hotel - zračna luka

• Paket izleta: 999 kn po osobi
· Dolina Viñales i indijanska spilja s uključenim ručkom
· Trinidad s uključenim ručkom

• Tropicana show: 799 kn po osobi
• Go Opti djeljeni transfer Zagreb - Ljubljana (oba smjera) 299 kn po osobi
• Obavezna doplata po osobi:
· Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 1.800 kn
· Napojnice za lokane davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 30 EUR po osobi

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »