Libanon

5 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 3.690 kn
First minute

O putovanju

Putovanje Libanon 5 dana avionom 04.01.2020.

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL - BEIRUT
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova sa pratiteljem putovanja. Polijetanje zrakoplova na liniji TK1054 (Turkish Airlines) za Istanbul u 9.10 sati. Dolazak u Istanbul u 12.25 sati. Nastavak putovanja prema Beirutu na liniji TK826 u 18.45 sati. Dolazak u Beirut u 20.40 sati. Organizirani prijevoz do hotela, smještaj i noćenje.

2. dan: BEIRUT
Nakon doručka odlazak u organizirani razgled libanonske prijestolnice, koju još nazivaju i Parizom Bliskog istoka. Odlazak do Nacionalnog muzeja te starog i novog dijela grada, jedan od mnoštva simbola Beiruta koje ćete vidjeti na razgledu je golublja stijena, zatim Muzej Sursock, Džamija Mohamad al Amin, te šetnja Cornishem. Tijekom razgleda organiziran je odlazak na ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon razgleda povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: BEIRUT - JEITA - HARISSA - BYBLOS - BEIRUT
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet (uz doplatu, uključen ručak u lokalnom restoranu) do prekrasne pećine Jeita, jednog od najvećih svjetskih čuda prirode. Pećina se proteže u dužini od gotovo 9 km i jedna je od najljepših na svijetu. Potom, odlazak do Harisse koje je hodočasničko mjesto u Libanonu. Uspon žičarom do velikog kipa Bogorodice. Odavde se pruža prekrasan pogled na Beirut i zaljev Jounieh. Nastavak do Byblosa, prekrasnog feničanskog lučkog grada pod zaštitom UNESCO-a. Byblos se smatra najduže nastanjenim gradom na svijetu. Ručak u lokalnom restoranu. Zatim razgled dvorca i katedrale iz doba križarskih ratova. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: BEIRUT - BAALBEK - ANJAR - KSARA - BEIRUT
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet (uz doplatu, uključen ručak u lokalnom restoranu) do plodne doline Bekaa, gdje se na visini od 1.150 m, smjestio Baalbek, najpoznatiji antički lokalitet Libanona. Zbog nekih od najvećih i najuščuvanijih rimskih hramova, Baalbek se smatra jednim od najvećih arhitektonskih čuda starog svijeta. Razgled hramova posvećenih Jupiteru, Bacchusu i Veneri. Potom, odlazak do vinarije Ksara: razgled vinskog podruma i degustacija čuvenog libanonskog vina. Slijedi vožnja do Zahleha, trećega po veličini grada u Libanonu. Nakon kraćeg panoramskog razgleda ručak u lokalnom restoranu. Potom, odlazak do grada Anjara, sagrađenog u 8. stoljeću, tijekom vladavine dinastije Umayyad. Razgled ostataka nekadašnjih zidina, palača i rezidencija. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: BEIRUT - ISTANBUL - ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela te organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Istanbul na liniji TK827 (Turkish Airlines) u 9.15 sati. Dolazak u Istanbul u 11.15 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK1055 u 18.10 sati. Polijetanje zrakoplova za Zagreb na liniji TK1055 (Turkish Airlines) u 19.10 sati. Dolazak u Zagreb u 19.20 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
04.01.2020  FIRST MINUTE* 3.690 kn / Redovna cijena: 3.990 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.990 kn

*FM vrijedi do popunjenjenja određenog broja mjesta

Minimalan broj prijavljenih putnika 15

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljani RH koji posjećuju Libanon moraju imati valjanu putovnicu (koja mora vrijediti minimalno 6 mj. od ulaska u zemlju).
Hrvatskim državljanima za ulazak u Libanon turističke vize izdaju se u zračnoj luci – na ulasku u Libanon, viza se ne naplaćuje, traje od 30 dana s mogućim produženjem do 90 dana.
Ulazak u Libanon nije dozvoljen putnicima s izraelskim pečatom u putovnici.

Važne napomene:
- Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Libanonu i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
- Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • smještaj na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* prema programu
 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.990 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.890 kn,  (obvezno ako osoba putuje sama)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 20 USD (obvezna doplata na licu mjesta, pratitelju putovanja)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena uključuje”
 • putno osiguranje

Važne napomene

 

FAKULTATIVNI IZLETI
Doplata za izlete isključivo u agenciji kod rezervacije:
- izlet s ručkom Jeita – Harissa – Byblos: 760 kn
- izlet s ručkom Baalbeck– Anjar– Ksara: 680 kn

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »