Lisabon i Madeira

8 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 5.690 kn
+ doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.490 kn
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Lisabon i Madeira 8 dana avionom 17.09.-24.09.2021.
GARANTIRANI POLAZAK


Za ulazak u Portugal i kretanje zemljom priznaje se europska digitalna COVID potvrda.
U njezinom nedostatku postoji obveza testiranja na COVID (ili negativan PCR test napravljen u roku od 72h prije ukrcaja ili negativan antigenski test napravljen u roku od 48h prije ukrcaja).
Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od zahtjeva za testiranje ili karantenu.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Portugal na službenim stranicama MVEP-a. 


Uvjeti ulaska na Madeiru (Republika Portugal):
Po dolasku na Madeiru obvezan je besplatan test za Covid-19 i mjerenje temperature. Rezultat testa putniku će biti poslan na broj mobitela koji je ostavljen kao kontakt broj u roku od 12 sati.
Sljedeće kategorije putnika su izuzete od testiranja po dolasku na Madeiru:
- putnici koji sa sobom imaju potvrdu o negativnom PCR testu napravljenom u matičnoj zemlji u za to ovlaštenim ustanovama, a koji ne smije biti stariji od 72 sata
- putnici koji imaju liječničku potvrdu da su preboljeli COVID-19 te da nije prošlo više od 90 dana od pojave simptoma
- putnici koji imaju potvrdu o cijepljenju protiv COVID-19

Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  17.09.2021. 24.09.2021. 8 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 3997236-D10
  Redovna cijena: 5.990 kn
  Popust: -300 kn
  Cijena: 5.690 kn
  + doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.490 kn

Program putovanja

Hoteli u Funchalu i Lisabonu:
VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference 4* ili sličan
Adresa: Avenida 5 de Outubro 295, 1600-035 Lisboa, Portugal

Muthu Raga Madeira Hotel 4* ili sličan
Adresa: Estrada Monumental, Arco da Calheta, Região Autónoma da Madeira


1. dan: ZAGREB - LISABON – FUNCHAL
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Lisabon u 12.50 sati na liniji TP0893 (TAP Portugal). Dolazak u Lisabon predviđen je 15.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Funchal (Madeira) u 16.40 sati na liniji TP1687 (TAP Portugal). Dolazak u Funchal predviđen je u 18.30 sati. Transfer do hotela i smještaj. Slobodna večer ili odlazak u orijentacijsku šetnju gradom uz pratnju voditelja putovanja. Noćenje.

2. dan: FUNCHAL
Nakon doručka slijedi poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem: tradicionalna tržnica Mercado dos Lavradores s bogatom ponudom cvijeća, egzotičnih plodova i ribe - manufaktura ručnih radova - botanički vrt pun suptropskog raslinja (uključena ulaznica) - proba poznatih Madeira vina u vinskom podrumu (uključena u cijenu). Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421., za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „Najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Noćenje.

3. dan: FUNCHAL – (fakultativni izlet CAMARA DE LOBOS - PORTO MONIZ - SAO VICENTE)
Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet s lokalnim vodičem koji otkriva ljepote obala Madeire: ribarsko selo Camara de Lobos, poznato po terasastim nasadima banana i vinove loze, ribarsko seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu! - rt Cabo Girão, druga najviša morska stijena na svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala - slikovito selo Ribeira Brava usred nasada šećerne trske - Porto Moniz s prirodnim morskim bazenima od crne lave. Stanka za ručak (uključen u cijenu). Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente. Poslijepodne vožnja kroz rezervat prirode velika šuma Laurissilva - prekrasni krajolici unutrašnjosti otoka u Encumeadi. Povratak u Funchal. Noćenje.

4. dan: FUNCHAL – (fakultativni izlet PICO DOS BARCELOS – MONTE)
Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet do vrha Pico Barcelos s prekrasnim pogledom na zaljev i planinske vrhunce. Vožnja kroz šume eukaliptusa i zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama s pogledom na „dolinu opatica“ Cural des Freiras gdje su se one u 16. st. skrivale od gusara. Zaustavljanje u selu Monte, šest km od središta grada, gdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburškog vladara Karla, koji je raspadom Austro-Ugarske abdicirao i otišao u azil na Madeiru, gdje je i umro šest mjeseci poslije od upale pluća. Inače je crkvica poznata i kao mjesto hodočašća svake godine 15.8. Mogućnost spuštanja drvenim koritima-sanjkama (poznata turistička atrakcija, plaćanje na licu mjesta) do doline. Transfer do hotela. Noćenje.

5. dan: FUNCHAL – LISABON
Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let za Lisabon u 11.10 sati na liniji TP1692 (TAP Portugal). Dolazak u Lisabon predviđen je u 12.45 sati. Po dolasku slijedi odlazak autobusom do najzapadnije gradske četvrti Belém i pješački obilazak nekih od najpoznatijih lisabonskih znamenitosti, uvrštenih na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine: Belemska kula (Torre de Belém), Spomenik otkrićima (Padrão dos Descobrimentos) i Jeronimitski samostan (Mosteiro dos Jerónimos) svjedoci su i spomenici najslavnijem dijelu portugalske povijesti, razdoblju velikih pomorskih otkrića i širenja portugalskog kolonijalnog imperija. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za ručak i degustaciju poznatog Belemskog kolača (Pastel de Belém). Nastavak vožnje prema središtu portugalske prijestolnice uz Belemsku palaču (aktualnu predsjedničku rezidenciju), Muzej kočija, uz rijeku Tejo ispod mosta 25. travnja (Ponte 25 de Abril), tržnicu Ribeira i gradsku vijećnicu, preko Trga trgovine (Praça de Comércio) do najstarije gradske četvrti Alfama. Posjet lisabonskoj katedrali Sé iz 12. stoljeća te crkvi i rodnom mjestu sv. Ante. Šetnja uz romantični vidikovac sv. Lucije, odakle se pruža prekrasan pogled na stari dio grada i na gotovo deset kilometara širok estuarij rijeke Tejo, pored zamka sv. Jurja (Castelo de Sao Jorge), po strmim uličicama Alfame, ostavštine četiri stoljeća maurske vladavine ovim prostorima. U večernjim satima moguć fakultativni odlazak u restoran na večeru uz Fado glazbu u poznatoj četvrti Bairro Alto ili pak uživanje u istraživanju četvrti Chiado s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina. Noćenje.

6. dan: LISABON – (fakultativni izlet SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS – ESTORIL) – LISABON
Doručak. Predlažemo fakultativni cjelodnevni izlet sa službenim vodičem u Sintru, na Cabo da Roca i Cascais - tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti, u njoj je neko vrijeme boravio i Lord Byron koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu“. 1995. Sintra je stavljena na popis zaštićene svjetske baštine. Obilazak uključuje Nacionalnu palaču, nekadašnju kraljevsku ljetnu rezidenciju (uključena ulaznica). Kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luis de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa uz stanku za ručak. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak preko Estorila - gradića gdje se nalazi slava kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Slobodna večer za osobne programe. Predlažemo posjet dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Noćenje.

7. dan: LISABON – (fakultativni izlet FÁTIMA – BATALHA – NAZARÉ – ÓBIDOS) – LISABON
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet sjevernim dijelom regije Estremadura (uz doplatu). Dan započinjemo posjetom poznatom hodočasničkom odredištu Fátimi, jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta, mjestu ukazanja Gospe Fatimske od Ružarija trima malim pastirima 1917. g. Nakon uvoda u povijest i fenomen fatimskih ukazanja te kraćih uputa od strane vodiča o najvažnijim mjestima samog svetišta, slobodno vrijeme prema vlastitim potrebama i nahođenju. Put nas potom vodi do Batalhe, malog mjesta nazvanog tako po bitci kod Aljubarrote iz 1385. g., presudnu za opstanak portugalske samostalnosti. U njoj su Portugalci predvođeni začetnikom druge portugalske dinastije Ivanom od Avisa, pobijedili brojčano nadmoćniju španjolsku armadu Ivana Kastiljskog. Cilj posjeta je zavjetna crkva i samostan Bogorodice od Pobjede (Mosterio de Santa Maria da Vitoria), istinska rapsodija u kamenu, remek-djelo portugalske gotike i još jedan dragulj s UNESCO-va popisa koji je, unatoč gradnji u trajanju od gotovo 130 godina, ostao nedovršen. Nastavak vožnje prema Nazaréu, ribarskom i turističkom gradiću na obali Atlantskog oceana, sa starim dijelom na 110m visokoj litici iznad Atlantskog oceana, odakle se pruža impresivan pogled na gotovo 2 kilometra dugačku gradsku plažu i novi dio mjesta. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od odličnih ribljih restorana i mogućnost za kraću šetnju uz Atlantski ocean. Na povratku u Lisabon zaustaviti ćemo se i u neodoljivo romantičnom Óbidosu, malom mjestu stisnutom unutar srednjovjekovnih zidina, u kojem su još od 13. st. portugalske kraljice imale svoju rezidenciju. Nakon kraće šetnje s vodičem, slobodno vrijeme za kupnju suvenira i degustaciju "ginjinhe", poznatog lokalnog likera od višnje. Povratak u Lisabon. U večernjim satima slobodno za vlastite programe i aranžmane. Za one koji koji ostaju u Lisabonu predlažemo šetnju, posjet muzejima i upoznavanje s bogatom gastronomskom ponudom Lisabona. Predlažemo odlazak metroom do paviljonskog kompleksa EXPO 1998. u Parque das Nações, gdje se nalazi shopping centar Vasco da Gama i gdje možete posjetiti Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. Radoznali se mogu uputiti čuvenim tramvajem br. 28 s Trga Moniz, u šetnju Gornjim gradom te posjetiti poznatu tržnici Mercado da Ribeira na Alcantari. Za ljubitelje umjetnosti, moguć je posjet čuvenoj Fundaciji Gulbenkian - izvanrednoj kolekciji oko 4500 umjetnina, poglavito slika, ali i keramike, posuđa, iz raznih epoha, zaključno sa suvremenošću. Tu su i Muzej Likovne umjetnosti, Muzej Fada i dr. Noćenje.

8. dan: LISABON – ZAGREB
Rana odjava iz hotela i transfer autobusom do zračne luke Lisabon uz doručak u obliku paketa (breakfast box). Prijava na let za Zagreb u 8.00 sati na liniji TP0892 (TAP Portugal). Dolazak u Zagreb predviđen je u 12.05 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 5.690 kn
/ Redovna cijena 5.990 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.490 kn

Minimalan broj putnika: 20

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.


Popusti:
Popust za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 20%
Popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 10%


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Lisabon – Funchal – Lisabon – Zagreb
 • 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad do 8 kg ručne prtljage
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Funchalu u dvokrevetnim sobama
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama
 • transfere od/do zračnih luka u Lisabonu i Funchalu
 • poludnevni razgled grada autobusom i pješice u Lisabonu
 • poludnevni razgled grada u Funchalu uz lokalnog vodiča, ulaznicu za Botanički vrt u Funchalu i probu vina
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja

Cijena ne uključuje

 • obavezna doplaa za pristojbe zračnih luka 1.490 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.990 kn, obavezno ako osoba putuje sama
 • boravišnu pristojbu u Lisabonu: 2 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina (plaćanje na licu mjesta u hotelu)
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

Fakultativni izleti i sadržaji:

LISABON
- Izlet Sintra, Cabo da Roca, Cascais i Estoril: 220 kn po osobi
- Izlet Fátima, Batalha, Nazaré i Óbidos: 350 kn po osobi
- Portugalska večera u taverni s uključenim Fado programom: 50 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta)

MADEIRA
- Izlet Camara de Lobos - Porto Moniz - Sao Vicente s uključenim ručkom i lokalnim vodičem: 590 kn po osobi
- Izlet Pico dos Barcelos – Monte s uključenom žičarom na Monte i lokalnim vodičem: 490 kn po osobi

Prijava i uplata za izlete prilikom rezervacije putovanja - najmanje 15 prijavljenih

Informativne cijene ulaznica:
- Samostan sv. Jeronima cca 10 EUR po osobi
- Utvrda sv. Jurja cca 10 EUR po osobi
- Oceanarij cca 19 EUR po osobi (13-64 godine), djeca 4-12 godina - 10 EUR, stariji od 65 godina - 13 EUR
- Museu Calouste Gulbenkian 14 EUR
- Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica) 5 EUR
- Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija) 8 EUR
- 1 vožnja metroom cca 1.50 EUR po osobi

Napomene:
- Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
- Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr.
- U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene.
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu i Madeiri, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja TAP Portugal objavljenom u rujnu 2020. godine i podložna su promjeni.


Korisne informacije

Portugal
Mjere ograničenja su od 1. kolovoza ipak ublažene i uglavnom se odnose na ograničeni broj osoba u unutarnjim prostorima i na terasama kafića, restorana, slastičarna i slično. Pri ulasku u restorane, kafiće i slastičarne iza 19h svaki dan, uključujući vikende i blagdane, još je na snazi obaveza predočenja ili europske digitalne covid potvrde ili negativnog PCR testa. Ukinuta je zabrana kretanja noću između 23h do 05h, vraćeno je normalno radno vrijeme trgovina, restorana (do 02h) i ostalih uslužnih djelatnosti i više se ne primjenjuje skraćeno radno vrijeme vikendom i blagdanima. Premda su ove mjere stupile na snagu 1. kolovoza, one se u svakom trenutku mogu postrožiti, bude li se pogoršalo stanje pandemije na terenu.
I dalje je obvezno držanje fizičke distance i nošenje maske za sve starije od 10 godina na javnim prostorima i ulicama kad god nije moguće održavati distancu.

Putnici trebaju ispuniti obrazac on line. 

PORTUGAL:
Službeno ime: Republika Portugal
Glavni grad: Lisabon, oko 505.526 stanovnika, šire gradsko područje oko 2.800.000
Jezik: portugalski (službeni)
Religija: većinski katolici 81%, ateisti 6.8%, 0.6% Židovi, nespecificirano 8.3% (prema podacima iz 2011.)
Vremenska razlika: Zapadnoeuropsko vrijeme (Hrvatska 12:00 = Portugal (Lisabon) 11:00)
Novac: EUR (euro); 1 EUR = 100 euro centa
Broj stanovnika: oko 10,35 milijun (podatak iz 7/2018. god).
Površina: oko 92.212 km²
Geografski položaj: Država u jugozapadnoj Europi, graniči sa Španjolskom na istoku, izlazi na Atlantski ocean na zapadu i jugu
Klima: Mediteranska klima s toplim i suhim ljetima, te blagim zimama s dosta padalina. Prosječna temperatura u siječnju je 16°C, u srpnju 25°C.
Električni napon: 230 V.
Dokumenti potrebni za putovanje: Za ulazak u Republiku Portugal za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
Zdravstvo: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
Telefoniranje: Pozivni broj zemlje je +351. Mobilne telefonske veze su dobre, sva tri mobilna operatera imaju sklopljen ugovor o roamingu. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
Kreditne kartice: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
Napojnice: Uobičajeno je ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili objektu.
Sigurnost putovanja: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.
Odjeća: Savjetujemo laganu, ugodnu pamučnu ili lanenu odjeću tijekom ljetnih mjeseci; topliju za vrijeme zime. Ponesite i zaštitu od kiše i sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete.
Hrana i piće: Portugalska kuhinja bazira se na mediteranskoj kuhinji, bogata je ponuda ribe, a najobljubljeniji bakalar. Neki od specijaliteta su: Alheira de Mirandela – kokošja kobasica, poslužena s blitvom; Arroz de Tambori – grdobina kuhana u smjesi lovora, češnjaka i rajčice s rižom; Caldeirada de Enguias - paprikaš od jegulja, začinjen šafranom i popraćen paprikama; Francesinha - dvije kriške kruha s odreskom, šunkom, kobasicom između njih, itd.
Kupovina: popularni suvenir je npr. pijetao (nacionalni simbol), nakit, kozmetika, zlato, tekstil, proizvodi od portugalske keramike. Trgovine rade uglavnom od 10 do 19 sati radnim danom, dok u većim gradovima rade od 9 do 21 svaki dan, osim državnim blagdanima. U manjim mjestima uobičajena je pauza za ručak, tijekom koje dućani i uslužni objekti ne rade od 13 do 15 sati.
Sef: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

MADEIRA
Službeni naziv: Região Autónoma da Madeira (Autonomna regija Madeira)
Geslo: Das ilhas, as mais belas e livres (portugalski: od svih otoka najljepši i najslobodniji)
Glavni grad: Funchal
Službeni jezik: Portugalski
Površina: 797 km2
Stanovništvo: 253 482 stanovnika
Valuta: Euro/€ (100 centi)
Komunikacija, telefon, internet: članica EU, telefon i internet su dostupni svugdje
Električni napon: 220 V, upotrebljavaju se iste utičnice kao i u Hrvatskoj
Odjeća: S obzirom na tradiciju, nema posebnosti pri odijevanju.
Klima: Zbog položaja duboko u Atlantiku te izloženosti vjetrovima, otocima vlada drugačija mikroklima, koja u kombinaciji s egzotičnom vegetacijom daje poseban ugođaj. Nema velikih razlika u temperaturi, godišnja prosječna temperatura je između 17ºC i 22°C. Klima je prilično vlažna, a oblaci i magla često prekrivaju unutrašnjost otoka. Temperatura mora je između 17°C i 22°C.
Gospodarstvo: Poljoprivreda je povijesno dominantan sektor madeirskog gospodarstva. Turizam je važna gospodarska aktivnost, koja čini 20% ukupnog BDP – a, a odvija se tokom čitave godine. Veliki trud uložen je u očuvanje okoliša, što je glavni razlog turističkih dolazaka na Madeiru. Industrija je većinom zanatska i usmjerena na lokalne potrebe, npr. prehrambeni proizvodi te prerada šećerne trske. Industrija je koncentrirana u Funchalu, Santa Cruzu i Machicu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalu:
Rua D. Lourenco de Almeida, 24, 1400-126 Lisboa, PORTUGAL
lisabon@mvep.hr, pt.mvep.hr
Ivica Maričić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +351 966 015 731

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »