Ljeto Tirol, Dolomiti i Zugspitze

7 dana autobusom
autobusom
 • Usluga / Opis stavke:
  polupansion
 • Prijevoz:
  autobusom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 680 EUR (5.123,46 kn)
Garantirano

O putovanju

Putovanje Ljeto Tirol, Dolomiti i Zugspitze 7 dana autobusom 22.07.–28.07.2023.
GARANTIRANI POLAZAK

Nema trenutno predviđenih polazaka za ovo putovanje


Predviđeni hotel: Hotel Wiesenhof Stubaital 3*, Mieders


Vrijednost više: POLUPANSIONI

1. dan: ZAGREB – LAGO DI BRAIES – HOTEL / cca. 530 km
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Slijedi ugodna vožnja preko Slovenije (Ljubljana) pa sve do 450 km udaljenog jezera Lago di Braies. Lago di Braies ili Pragser Wildsee nalazi se gotovo na granici s Austrijom i najveće je jezero Dolomita. Ovdje ćemo moći prošetati oko jezera, šetnja traje približno dva sata ili, ako želite, imate mogućnost unajmiti drveni čamac koji je prije sto godina bio jedino sredstvo pomoću kojeg su ljudi mogli doći na južnu obalu jezera. Pola sata vožnje čamcem košta 25 eura, dok ćete za sat vremena morati izdvojiti 35 eura. U blizini jezera nalazi se hotel Lago di Braies, jedini hotel smješten na samoj obali s prekrasnim pogledom na jezero. Na obali se nalazi i mala kamena kapela sagrađena početkom 20. stoljeća. Nastavljamo prema hotelu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan: HOTEL – ALTA BADIA – BRUNICO – HOTEL / 260 km
Doručak. Odlazak prema Alta Badiji, odakle ćemo se žičarom (doplata 39 eur po osobi) uputiti na šetnju kroz prekrasnu prirodu. Slobodno vrijeme. Odlazak prema Brunicu, gradu smještenom na 835 m/nv, središtu doline Pusteral, koji je 2009. godine proglašen najboljim malim gradom za život u Italiji. Lako je uočiti dvorac Bruneck (smješten na šumovitom brežuljku) i crkvu Rainkirche. Prođete li kroz neka od impresivnih gradskih vrata naći ćete se usred živahnog grada. Male trgovine pored ekskluzivnih butika, kafića i enoteka nižu se duž duge ulice Stadtgasse. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: HOTEL – INNSBRUCK (TIROL) – HOTEL / 80 km
Doručak. Nakon doručka slijedi izlet autobusom. Vožnja do Wattensea. Odlazak u muzej Swarovski (doplata 23 eur po osobi), nevjerojatan muzej koji je doslovno napravljen u brdu. Ulaskom u svijet kristala mašti nema kraja. Na kraju razgleda možete i kupiti najnovije kolekcije nakita i raznih figurica Swarovski. Nastavljamo prema Innsbrucku, po dolasku slijedi šetnja ovim ljupkim gradom. Proći ćemo pokraj zgrade sa Zlatnim krovom čiji je povijesni balkon pokriven pozlaćenim bakrenim pločicama. Postoji priča kako se car Maksimilijan ženio dva puta, a ovaj je balkon oslikan prizorima iz njegovog života s objema ženama, s balkona je car običavao gledati turnire koji su se održavali na trgu. Dvije žene donijele su dva velika i važna nasljedstva - Marija od Burgundije donosi Benelux, a Bianca Sforza Milansko vojvodstvo. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: HOTEL – ZUGSPITZE – GARMISCH PARTENKIRCHEN – HOTEL / 140 km
Doručak. Danas posjećujemo jedan od najpitoresknijih dijelova Njemačke, zelenu Bavarsku, romantičan planinski krajolik Werdenfelser Landa i najviši njemački planinski vrh, Zugspitze – smješten na visini od 2962 metra. Na vrh odlazimo žičarom (doplata po osobi 56 eur po osobi), a kako se uspinjete jedinstvene okolne planine i pitoreskne doline otvaraju se vašem pogledu. A jednom kad stignete na vrh, dočekat će vas fantastično uređen objekt i panorama od koje će vam zastati dah. Jedan od posljednjih njemačkih ledenjaka nalazi se upravo ovdje, a tu ste i na samoj granici Austrije i Njemačke. Boravak na svježem zraku i suncu završit ćemo spuštanjem na drugačiji način: stotinjak godina starim vlakom koji će nas spustiti sve do Garmisch Partenkirchena, predivnog mjesta poznatog po skijanju i skijaškim skokovima. Mnoge kuće oslikane su slikarijama na vanjskim zidovima, među kojima se ističe Haus zum Husaren. Poznata je gotička župna crkva sv. Martina s dobro očuvanim freskama, kao i barokna zgrada crkve sv. Martina. U Garmischu je i Institut Richarda Straussa i Straussova vila gdje je skladatelj proveo mnoge godine svojeg života. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

5. dan HOTEL – MARMOLADA – HOTEL / 300 km
Doručak. Vožnja prema Marmoladi, koju nazivaju „Kraljicom Dolomita“ i to s razlogom. To je najviša planina Dolomita, a uz pomoć žičare posjet je omogućen svim posjetiteljima bili planinari ili ne. Žičare vode na razne lokacije, a najviša točka je Punta Rocca koja se nalazi na 3.265 metara nadmorske visine. Tu se nalazi 360 ° terasa s koje se pruža jedan od najvelebnijih pogleda u Dolomitima. Mi ćemo prvo žičarom (doplata za žičaru 45eur) do Malga Ciapela (1450 m/nv), do Serauta (2950 m/nv) gdje se nalazi i najviši muzej Europe, Grande Guerra koji je posvećen Prvom svjetskom ratu (ulaznica u cijeni žičare), a zatim nakon posjeta muzeju penjemo se opet žičarom do prethodno spomenutog najvišeg vrha Punta Rocca na 3265 m/nv. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

6. dan HOTEL – SLOBODAN DAN
Doručak. Slobodan dan za šetnju i odmor, uživanje u prirodi. Večera. Noćenje.

7. dan HOTEL – CORTINA D'AMPEZZO – ZAGREB / 600 km
Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Cortini d’Ampezzo, gradu u sjevernoj talijanskoj regiji Veneto. Smješten je na obroncima Dolomita na visini od 1210 m, te predstavlja popularno odmaralište zaljubljenika u zimske sportove. Kao jedno od najekskluzivnijih odmarališta u Europi, Cortina je također poznata po svojim vrhunskim hotelima i bogato opskrbljenim trgovinama. Osim odličnog skijanja nudi kvalitetan apres-ski život (trgovine, restorani, barovi, diskoteke, tenis dvorana, bazen). Jedno je najpoznatijih svjetskih skijališta koje nudi neke od najizazovnijih staza u Italiji, a poznata je i po Zimskim olimpijskim igrama održanim 1956. godine. Nakon slobodnog vremena u Cortini povratak prema Hrvatskoj, dolazak u kasnim večernjima satima.

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58


Cijena uključuje

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • šest polupansiona u hotelu 3* na području Tirola u dvokrevetnoj sobi
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu - 3 EUR (22,60 kn) po osobi po noćenju (točan iznos će biti objavljen u završnom pismu)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 159,27 EUR (1.200,02 kn), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2 EUR (15,07 kn)-5 EUR (37,67 kn) po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • cijena žičara navedene su u programu, a konačne cijene s obzirom da su moguće promjene bit će objavljene u završnom pismu par dana prije polaska
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti

· jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10% popusta
· trokrevetna soba na upit, bez popusta

Doplate

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

• za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4   13,27 EUR (99,98 kn) 
- 2 red – sj. 5,6,7,8  13,27 EUR (99,98 kn)  
• za dodatno prazno sjedalo u autobusu 99,55 EUR (750,06 kn) (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)


Austrija

Državljani RH mogu ući u Austriju bez ograničenja.
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Austriju informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

Italija

Državljani RH mogu ući u Italiju bez ograničenja.
Nadležna tijela u Italiji preporučuju, iako nije obavezno, korištenje kirurških tipa FFp2 u javnom prometu i pri društvenim događajima na zatvorenom.
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Italiju informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

Njemačka

Državljani RH mogu ući u Njemačku bez ograničenja.
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Njemačku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


- Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
- Ukoliko teže hodate možete ići na put, ali neke dionice hodanja možete prekočiti
- Trokrevetna soba je najčešće dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem.
- Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije. Austrija (službeni njemački naziv: Österreich, bavarski: Östareich ili Estareich, alemanski: Öschtriich, slovenski: Avstrija, mađarski: Ausztria) država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku te Njemačkom i Češkom na sjeveru.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju, Austriju i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Sambor.

Polica jamčevine br. 45-7002915944 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002916091, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »