Madrid 6 dana

6 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 2.990 kn
+ zrakoplovne pristojbe i naknade 1.190 kn
Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Madrid 6 dana avionom 31.10. i 14.11.2021.
Izleti Toledo, Escorial i Avila i Segovia
GARANTIRANI POLASCI


Za ulazak u Španjolsku, uz iznimku djece do 12 godina, putnik je dužan pokazati EU digitalnu COVID potvrdu ili tiskanu potvrdu na engleskom jeziku kojom dokazuje:
- cijepljenje (14 dana nakon druge doze ili jednokratnog cjepiva) ili
- preboljenje COVID-19, izdanu najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog PCR testa, koja je važeća do 6 mjeseci nakon testiranja ili
- negativni (antigenski ili PCR) test na COVID-19, ne stariji od 48 sati od planiranog ulaska u zemlju.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski, u otvorenim i zatvorenim prostorima na cijelom području Španjolske.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Španjolsku na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Španjolsku.

.

Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  31.10.2021. 05.11.2021. 6 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 12090-I0
  Redovna cijena: 3.190 kn
  Popust: -200 kn
  Cijena: 2.990 kn
  + zrakoplovne pristojbe i naknade 1.190 kn
 • Od datuma Do datuma Broj dana
  14.11.2021. 19.11.2021. 6 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 3996677-I0
  Redovna cijena: 3.190 kn
  Popust: -200 kn
  Cijena: 2.990 kn
  + zrakoplovne pristojbe i naknade 1.190 kn

Program putovanja

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Španjolsku na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Španjolsku.

Predviđeni hotel: Rafael Ventas 4*


Izleti Toledo, Escorial i Avila i Segovia

1. dan ZAGREB - MADRID
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije leta. Prijava na direktan let avio kompanije Iberia Zagreba za Madrid u 11:10 sati na liniji IB3159. Nakon slijetanja u 14:15 sati, slijedi transfer do grada i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, predlažemo odlazak javnim gradskim prijevozom u srce Madrida, na Sol. Od tamo ćemo prošetati do najstarijeg dijela grada gdje je smještena vrlo zanimljiva, obnovljena tržnica San Miguel, izvorno postavljena 1915. godine. S više od 20 gastronomskih štandova i kioska, s hranom koja predstavlja sve dijelove Španjolske, San Miguel je jedna od poznatih atrakcija kraljevskog Madrida koju godišnje posjeti više od 10 milijuna posjetitelja, a stanovnici grada rado zastanu tamo na druženju s prijateljima uz ukusne tapase i brojne druge delicije. Povratak u hotel i noćenje.

2. dan MADRID
Doručak. Ujutro odlazak u razgled španjolske prijestolnice panoramski i pješice pri čemu ćemo obići neke od najpoznatijih gradskih znamenitosti, od velebnih avenija kao što je poznata Castellana na kojoj se nalaze neke od najvećih gradskih atrakcija kao što su kosi neboderi Kio Torres ili stadion Santiago Bernabeu, preko slavne ulice Gran Via i Plaze Espana, kraj parka Retiro i kolodvora Atocha, itd. Pješice ćemo obići najstariji dio grada, tzv. „Austrijski Madrid“ ili Madrid Habsburgovaca koji nas vodi do žile kucavice grada, Puerte del Sol, a putem ćemo napraviti pauzu za omiljeni cortado (kava s mlijekom) na glavnom starogradskom trgu Plaza Mayor. U nastavku dana predlažemo šetnju kraljevskim parkom Retiro, jednim od najljepših i najvećih gradskih parkova Europe ili šarolikim gradskim trgovima s terasama kafića na kojima možete isprobati tradicionalna jela poput paelle, gazpacha, tortilje... Slobodno poslijepodne za osobne programe. Preporučujemo odlazak javnim prijevozom/pješice do tzv. „Muzejskog trokuta“ i obilazak jednog od slavnih muzeja koji se tu nalaze: Prado, koji se ubraja među najbogatije svjetske muzeje, s najboljom svjetskom zbirkom djela slavnih španjolskih umjetnika: El Greco, Velazquez, Goya, Ribera, Murillo, itd.; Centro del arte Reina Sofia - sa stalnom postavom djela suvremenih imena kao što su Miró ili Dalí i gdje se primjerice nalazi slavna Picassova „Guernica“. Za kraj tog trokuta nemojte propustiti fantastičan muzej Thyssen-Bornemisza gdje se nalaze i klasici i moderni umjetnici, od Caravaggia, preko Chagalla i Gauguina do Roya Lichtensteina i drugih. Mogućnost odlaska na flamenco show u večernjim satima (rezervacija na licu mjesta kod voditelja putovanja). Povratak u hotel. Noćenje. Noćenje.

3. dan MADRID (fakultativni poludnevni izlet Toledo)
Doručak. Svakako preporučujemo odlazak na fakultativni poludnevni izlet do Toleda (cca 70 km), grada-muzeja i nekadašnje prijestolnice Španjolske čiji se stari dio nalazi pod UNESCO zaštitom. U Toledu su trag ostavile kršćanska, arapska i židovska kultura, a grad je u jednom trenutku Srednjeg vijeka bio centar kulturne djelatnosti Pirinejskog poluotoka (uz doplatu prilikom uplate aranžmana). Toledo je i grad poznatog slikara El Greca u kojem je živio i djelovao. Šetnja povijesnim dijelom: katedrala Santa Maria, samostan i crkva San Juan de los Reyes, utvrda Alcazar, crkva sv. Tome sinagoga Santa Maria La Blancha, Plaza Zocodover... Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u Madrid oko 15 sati. Slobodan ostatak dana za osobne programe. U poslijepodnevnim satima preporučujemo posjet slavnom stadionu Santiago Bernabeu za sve ljubitelje nogometa. Mogućnost odlaska na flamenco show u večernjim satima (rezervacija na licu mjesta kod voditelja putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan MADRID (fakultativni cjelodnevni izlet u Ávilu i Segoviju)
Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet autobusom u Ávilu i Segoviju, (uz doplatu prilikom uplate aranžmana). Ávila, „grad kamena i svetaca“, smješten je 115 km sjeverno od Madrida u pokrajini Castilla y León, poznat po svojim zidinama iz 11. st. s 90 utvrđenih tornjeva. Te su zidine jedan od najljepših i najbolje očuvanih primjera srednjovjekovnih utvrda u Europi. Ávila je stari srednjovjekovni grad triju kultura, grad mistike i duhovnosti čiji je najpoznatiji predstavnik Sveta Tereza Avilska. U nastavku dana vožnja do Segovije, nekoć plemićkog grada i kraljevske rezidencije. U doba starog Rima Segovia je imala akvadukt dug 16 kilometara. Razgled staroga grada: Plaza Mayor - katedrala - Alcázar - Trg sv. Martina i plemićka četvrt s palačama i crkvama. Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Za putnike koji žele ostati u Madridu umjesto odlaska na izlet, slobodan dan za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan MADRID (fakultativno izlet u Escorial)
Doručak. Danas predlažemo poludnevni izlet u El Escorial, dojmljivu samostansku kraljevska rezidenciju Filipa II, jedno od najposjećenijih mjesta u Španjolskoj. Punog imena San Lorenzo Real de El Escorial, to je golemo zdanje u kojem se nalazi kraljevska palača, crkva, samostan i knjižnica. Kompleks koji je nastao između 1563. i 1584. godine, u tzv. Zlatno doba (za Španjolsku) Escorial svjedoči o tadašnjoj moći i veličini nekadašnjeg španjolskog svjetskog carstva, toliko velikom da se govorilo da tamo „sunce nikada ne zalazi“. Razgled kompleksa uz lokalnog vodiča. Povratak u Madrid u poslijepodnevnim satima. Slobodan ostatak dana za osobne programe, dodatne razglede brojnih muzeja, šetnju opuštajućim Retirom ili kupovinu – Španjolska pruža odlične mogućnosti kupovine s nižim cijenama španjolskih brandova kao što su Zara, Mango ili Camper primjerice, nego u ostatku Europe. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan MADRID – ZAGREB
Rana odjava iz hotela. Transfer do zračne luke u Madridu već oko 6 sati, prijava na let zrakoplovom kompanije Iberia za Zagreb na liniji IB3158 u 8:40, s dolaskom u 11:25 sati.

Cijena aranžmana po osobi
FIRST MINUTE 2.990 kn /  Redovna cijena 3.190 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade: 1.190 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 40

Informacije o letu:
Prijevoznik: Iberia AirlinesPolasci 31.10., 14.11.
IB3159 ZAGREB 11:10 – MADRID 14:15
IB3158 MADRID 07:40 – ZAGREB 10:25


Popusti i doplate:
· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene,
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Madrid – Zagreb,
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka,
 • panoramski i pješački obilazak grada s voditeljem putovanja
 • pet noćenja u hotelu 4* u Madridu: četiri s doručkom i jedno noćenje bez doručka*
 • razgledavanja prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.190 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • fakultativni poludnevni izlet u Toledo: uključuje prijevoz autobusom, lokalnog vodiča u Toledu, ulaznicu u katedralu i razgled prema programu (minimalno 20 prijavljenih putnika, plaćanje i prijava u agenciji prilikom rezervacije putovanja): 390 kn po osobi odrasli, djeca do 12 godina 290 kn
 • fakultativni cjelodnevni izlet Avila i Segovia: uključuje prijevoz autobusom, lokalnog vodiča u Avili, te razgled prema programu (minimalno 20 prijavljenih putnika, plaćanje i prijava u agenciji prilikom rezervacije putovanja): 440 kn po osobi odrasli, djeca do 12 godina 320 kn
 • fakultativni poludnevni izlet u Escorial: uključuje prijevoz autobusom, lokalnog vodiča u Escorialu, ulaznicu u kompleks i razgled prema programu (minimalno 20 prijavljenih putnika, plaćanje i prijava u agenciji prilikom rezervacije putovanja): 440 kn po osobi odrasli, djeca do 12 godina 320 kn
 • fakultativni odlazak na flamenco – cijena od cca. 50 eur, plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1,50-3 eur po osobi po noćenju – plaća se na recepciji hotela (točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.690 kn po osobi - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • fakultativni odlazak na flamenco – cijena od cca. 40 eur i više, plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ako istu želite ostaviti);
 • napojnicu za lokalne vozače – po želji ako ste zadovoljni uslugom vozača cca 5-10 eur po osobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

Informativne cijene ulaznica (cijene podložne promjeni, prema stanju 20.02.2021.):
Centro del arte „Reina Sofia“: cijena ulaznice 10 €/online 8 €
Prado: cijena ulaznice 15 €
Museo Thyssen y Bornemisza: 9 €
Kraljevska palača: cijena ulaznice €
Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 €, djeca 4-14 g. 18 €

VAŽNE INFORMACIJE
- vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Iberia Airlinesa objavljenom u siječnju 2021. godine i podložna su promjeni,
- zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
- uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
- *u zadnje noćenje nije uključen doručak zbog ranih odlazaka iz hotel na transfer prema zračnoj luci
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Madridu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala na autobusnim programima, i sl.)
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
- organizator putovanja nije odgovoran za gužve u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju
- organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa
- organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Madrid je glavni grad Španjolske od 1561. Grad Madrid ima 3.228.359 stanovnika po popisu stanovništva iz 2005. godine, dok istoimena regija broji 5.561.748 stanovnika.

Španjolska je smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Madridu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Madridu nalazi se na adresi Calle Claudio Coello 78/2, 28001, Madrid, Espana.
Kontakt podaci: tel. 00 34 91 577 6881, 00 34 91 577 6901, fax. 00 34 91 577 6905, e-mail. madrid@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Malenica.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9,00-17,00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 10,00-13,00 • utorak 13,00-16,00

Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 40. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom,
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002795015 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002795017, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.


Korisne informacije

Putnici koji u Španjolsku dolaze zračnim putem (uključujući i djecu do 12 godina i putnike u tranzitu) dužni su prije putovanja ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora putem web stranice Ministarstva zdravstva Španjolske.

Putnicima koji imaju digitalnu potvrdu EU o COVID-19 i te podatke unesu u SpTH zdravstveni formular, dodjeljuje se FAST CONTROL QR kod.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »