Nacionalni parkovi SAD-a

11 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena od 3.025,00 EUR (22.791,86 kn)
zrakoplovne pristojbe i naknade i doručak uključeni u cijenu
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

O putovanju

Putovanje Nacionalni parkovi SAD-a 11 dana avionom 05.08. i 21.10.2023.
Yosemite, Yellowstone, Arches, Mesa Verde, Grand Canyon, Death Valley, Monument Valley, Antelope Canyon, Horseshoe Bend

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Termini polazaka

Cijena po osobi

Šifra : 3998245-D48

zrakoplovne pristojbe i naknade i doručak uključeni u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Šifra : 3998246-D48

zrakoplovne pristojbe i naknade i doručak uključeni u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn


Yosemite, Yellowstone, Arches, Mesa Verde, Grand Canyon, Death Valley
Monument Valley, Antelope Canyon, Horseshoe Bend
Legendarna američka cesta Route 66

1. dan subota, Zagreb – San Francisco
U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci gdje presjedate na let za SAD. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinental-nog leta. Dolazak u San Francisco u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih forma-lnosti i preuzimanje prtljage. Na izlazu iz carinske zone zračne luke San Francisco (SFO) dočekat će vas voditelj putovanja. Transfer u hotel na širem području San Francisca i smještaj u sobe. Noćenje.

P. S. Ukoliko si želite dodati 1 ili 2 dana pretprograma u San Franciscu, nudimo vam tu mogućnost.

2. dan nedjelja, Nacionalni park Yosemite
Doručak. Nacionalni park Yosemite je popularno ljetno odredište milijuna posjetitelja. Upoznat ćemo kalifornijsku Sierra Nevadu, uživati u svježem zraku i planinskim jezerima na visini višoj od 3000 mnm. U Yosemiteu se nalazi najviša monolitna stijena na svijetu – El Capitan (2308 mnm / 1100 m), najviši slapovi na sjevernoameričkom kontinentu – Yosemite Falls (739 m) te najviše drveće na svijetu – golemi mamutovac (sekvoja). Doživi do 4000 godina, a od 50. do 70. godine donosi obilan plod. Naraste više od 100 m u visinu, a promjer mu doseže do 10 m. Debela kora čini ga otpornim na požar. Od 1984. je na UNESCO-ovu Popisu svjetske baštine. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

3. dan ponedjeljak, Nevada – Idaho
Doručak. Cjelodnevna ugodna panoramska vožnja na sjeveroistok SAD-a, kroz savezne američke države Nevadu i Idaho, do šireg područja Idaho Fallsa. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

4. dan utorak, Nacionalni park Yellowstone
Doručak. Nacionalni park Yellowstone je najstariji i jedan od najvećih nacionalnih parkova u SAD-u. Najvećim dijelom se prostire u saveznoj državi Wyoming. Leži u srednjem dijelu Rocky Mountains (Stjenjak), na 2100 do 2500 m visokoj zaravni i obuhvaća 8983 km2. Osnovan 1872., prvi je nacionalni park u svijetu. Poznat je po mnogobrojnim termalnim izvorima i gejzirima (najpoznatiji Old Faithful), jezerima (Yellowstone, Shoshone), rijekama (Yellowstone, Snake) i vodopadima. Velike površine zauzimaju crnogorične šume s raznolikom faunom (grizliji i smeđi medvjedi, bizoni). 2021. posjetilo ga je rekordnih 4,86 mil. posjetitelja. Od 1978. je na UNESCO-ovu Popisu svjetske baštine. Noćenje.

5. dan srijeda, Nacionalni park Arches
Doručak. Nacionalni park Arches je poznat po svojim lučnim kamenim formacijama od crvenog pješčenjaka koje su stare više od 65 mil. godina. Nalazi se u istočnoj Uti uz rijeku Colorado. Izuzetno je atraktivan i posjećen. Zaustavit ćemo se na najupečatljivijim lokacijama: Balanced Rock – Double Arch – Delicate Arch. Otkrijte krajolik kontrastnih boja, oblika i tekstura za razliku od bilo kojeg drugog. Park ima preko 2000 lukova od prirodnog kamena, stotine visokih vrhova, masivne stijene i divovske uravnotežene stijene. Ova zemlja čudesa na crvenoj stijeni zadivit će vas svojim oblicima, osvježit će vas svojim stazama i inspirirati svojim zalascima sunca. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

6. dan četvrtak, Nacionalni park Mesa Verde
Doručak. Nacionalni park Mesa Verde arheološki je lokalitet i sveto mjesto prastanovnika sjevernoameričkog kontinenta. Više od 700 godina su prastanovnici gradili uspješne zajednice na planinskim vrhovima i liticama Mesa Verdea. Danas park štiti bogatu kulturnu baštinu 26 pueblosa (plemenskih naselja) i posjetiteljima nudi spektakularan pogled u prošlost. Prostor nacionalnog parka dom je više od tisuću biljnih i životinjskih vrsta, uključujući nekoliko onih koje ne žive nigdje drugdje na zemlji, tzv. endemske vrste. 2021. posjetilo ga je više od pola milijuna posjetitelja. Od 1978. je na UNESCO-ovu popisu svjetske baštine. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

7. dan petak, Monument Valley – Antelope Canyon – Horseshoe Bend
Doručak. Monument Valley sa svojim crvenim monolitima najprepoznatljiviji je krajolik Divljeg zapada; poslužio je kao kulisa brojnim westernima. Preporučujemo vožnju džipovima do indijanskog sela sa zaustavljanjem na usputnim vidikovcima (preporučeni skup ulaznica). Misteriozni Antelope Canyon je najljepši skriveni tjesnac u rezervatu indijanskog plemena Navajo (preporučeni skup ulaznica). Izdubile su ga u crvenom pješčenjaku riječne bujice i udari vjetra. Kanjon antilopa nezaobilazno je mjesto koje moraju posjetiti svi željni savršene fotografije i obožavatelji netaknute prirode. Vožnja do Horseshoe Benda, najfotografiranije točke na rijeci Colorado i meandra u obliku konjske potkove (preporučeni skup ulaznica). Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

8. dan subota, Nacionalni park Grand Canyon – Route 66
Doručak. Nacionalni park Grand Canyon je jedan od najznačajnijih i najposjećenijih nacionalnih parkova SAD-a, grandiozno djelo tektonskih pokreta i rijeke Colorado. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Arizone, u duljini 447 km toka rijeke Colorado. Širok je od 180 m do 29 km, a dubok više od 1800 m. Sjeverni rub kanjona nalazi se na 2400 m nadmorske visine, a južni na 2100 m. Zaustavljamo se na vidikovcima Mather Point i Bright Angel. 2018. posjetilo ga je rekordnih 6,38 mil. posjetitelja. Od 1979. je na UNESCO-ovu Popisu svjetske baštine. Preporučujemo helikopterski let (uz doplatu). Lege-ndarna američka cesta Route 66 je 1926. kao prva transkontinentalna cesta povezala Chicago i Los Angeles, zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

9. dan nedjelja, Nacionalni park Death Valley (Dolina smrti)
Doručak. U svitanje novog dana naći ćemo se na Dante's View, stijeni s koje se vidi nacionalni park Dolina smrti. Razgled: Zabriskie Point – Badwater – Artist Drive – pustinjska oaza Furnace Creek – pješčane dine. Badwater je najniža točka u SAD-u i na cijeloj zapadnoj polutki, na –86 m ispod razine mora. Dolina smrti nalazi se u Kaliforniji, duga je 225 km, široka 8 do 24 km i po površini je najveći na-cionalni park SAD-a (ne računamo Aljasku i Havaje). Nenastanjena je zbog visokih temperatura zraka (do 57 °C) i suše (oko 56 mm oborina godišnje). Vegetacija je oskudna (slanjače). Znatan dio površine prekriven je naslagama soli. U 19. st. rudario se boraks. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

10. dan, ponedjeljak Santa Monica – Los Angeles
Doručak. Vožnja prema Los Angelesu. Dolazak u Santa Monicu i uživanje u pogledu na Tihi ocean. Vrijeme je za sređivanje dojmova, laganu šetnju Promenadom u Trećoj ulici, fini ručak u nekom restoranu s pogledom na ocean, kupovinu suvenira ili last-minute shopping. U poslijepodnevnim satima transfer u losanđelesku zračnu luku (LAX) i prijava na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.

P. S. Ukoliko si želite produljiti boravak u Los Angelesu za nekoliko dana, nudimo vam tu mogućnost.

11. dan utorak, Zagreb
Dolazak u veću europsku zračnu luku gdje presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage.

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje putovanja: 14

Zrakoplovne kompanije i planirani letovi
Najčešće koristimo usluge sljedećih zrakoplovnih kompanija: Lufthansa, Turkish Airlines, Air France, KLM, British Airways, United, American Airlines i Croatia Airlines.
Odabir zrakoplovne kompanije bit će poznat najkasnije 15 dana prije datuma polaska na putovanje.


Cijena uključuje

 • zrakoplovne karte u ekonomskom razredu na relaciji Zagreb – San Francisco i Los Angeles – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • 9 noćenja s doručkom u hotelima i motelima turističke kategorije 3* u dvokrevetnoj sobi kako slijedi: San Francisco – šire područje San Francisca, Sparks, Idaho Falls, Green River, Cortez, Page, Boulder City, Mojave
 • prijevoz autobusom, kombijem ili osobnim automobilom – vrsta vozila ovisi o broju putnika u grupi
 • voditelja putovanja za vrijeme boravka u SAD-u na hrvatskom jeziku
 • sva razgledavanja prema programu putovanja
 • ulazak u nacionalne parkove, jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje od odgovornosti

Cijena ne uključuje

 • ESTA-ino odobrenje: 21 USD
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 900 EUR (6.781,05 kn) – obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • preporučeni skup ulaznica, dodatne sadržaje, javni prijevoz te osobnu potrošnju
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Doplate

Preporučeni skup ulaznica

- Monument Valley Backcountry Tour
- Upper Antelope Canyon Tour
- Horseshoe Bend.

Cijena preporučenog skupa ulaznica: 300 EUR (2.260,35 kn).

Fakultativni sadržaji

- 1 ili 2 dodatna dana pretprograma u San Franciscu: 150 EUR (1.130,18 kn) po osobi i po danu
- helikopterski let iznad nacionalnog parka Grand Canyon: 360 EUR (2.712,42 kn)
- 1, 2 ili više dodatnih dana u Los Angelesu: 150 EUR (1.130,18 kn)  po osobi i po danu.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Od 23. listopada 2021. hrvatski državljani mogu putovati u Sjedinjene Američke Države bez viza, uz dobivanje odobrenja od elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (ESTA) online. Putnici bi se trebali prijaviti za ESTA najmanje 72 sata prije planiranog putovanja. Putnici bez vize moraju imati putovnice s ugrađenim računalnim čipovima i moraju dobiti ESTA, koji vrijedi do dvije godine za više putovanja u Sjedinjene Države. Putnici bi trebali koristiti samo službenu web stranicu ESTA.
Putnici sa valjanom američkom vizom nisu obavezni raditi ESTA registraciju.

Ako putnik želi asistenciju pri apliciranju za registriranje u elektronički sustav za odobravanje putovanja, usluga tražene asistencije s troškom ESTA-e i pripadajućim PDV-om iznosi 625 kn (82,95 €) po osobi. Potrebna je preslika putovnice (stranica sa slikom). Asistencija organizatora nije obavezna; to znači da putnici mogu sami rješavati ESTA-u.

Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »