Nova godina Bratislava

3 dana autobusom
autobusom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  autobusom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena od 990 kn
Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Nova godina Bratislava 3 dana autobusom 31.12.2021.- 02.01.2022.
GARANTIRANI POLAZAK


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  31.12.2021. 02.01.2022. 3 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 768-I0
  Redovna cijena: 1.090 kn
  Popust: -100 kn
  Cijena: 990 kn

Program putovanja

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Slovačku na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u zemlju.

Uz Zagreb, moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu bez doplate

Predviđeni hotel: Hotel Ibis Centrum Bratislava 3*, hotel u centru


1. dan: ZAGREB – BRATISLAVA 31.12.2021., petak
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5 sati. Vožnja u smjeru Varaždina i Čakovca (moguć polazak iz Varaždina i Čakovca uz najavu kod rezervacije putovanja) te dalje kroz Sloveniju i Austriju do Slovačke. U Bratislavu stižemo u ranim poslijepodnevnim satima. Najprije odlazimo do dvorca Bratislavsky hrad, koji je najpozatija bratislavska znamenitost (ulaznica za bratislavski dvorac se doplaćuje na licu mjesta). Poslije obilaska dvorca, odlazak u središte grada gdje ćemo prošetati i vidjeti najpoznatije gradske znamenitosti: gradska vijećnica – glavni trg – franjevački samostan – Mirbach palača – katedrala sv. Martina – palača Palffy – Slovačko narodno kazalište. Slobodno vrijeme. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Doček Nove godine na trgovima i ulicama grada (organizacija dočeka na javnim trgovima i ulicama u isključivoj je nadležnosti gradskih vlasti). Samostalan povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: BRATISLAVA – fakultativni izlet MALI KARPATI i POSJET VINARIJI 01.01.2022., subota
Kasniji doručak. Nakon doručka preporučujemo odlazak na fakultativni izlet Mali Karpati i posjet vinskim cestama. Mali Karpati planinski su lanac koji se prostire u zapadnoj Slovačkoj od Bratislave do Novog Mesta nad Vahom. Omeđeni su rijekama: Dunav na jugu, Morava na zapadu, Váh na istoku i rijeka Myjava koja dijeli Male od Bijelih Karpata. Regija se sastoji od 12 vinogradarskih područja i obuhvaća administrativno područje od 120 vinogradarskih zajednica. Vinogradi se protežu neprekidnim pojasevima na obroncima Malih Karpata od Bratislave do Pezinoka i dalje u Horné Orešany. Uz mnoštvo vinskih podruma, ponude kvalitetnih vina i lokalnih delicija te mogućnosti uživanja uz opuštenu atmosferu, današnji dan namijenjen je opuštanju. Razgledat ćemo mjestašca kao što su Pezinok, Modra i Svaty Jur te degustirati slovačka vina. Na povratku u Bratislavu provozat ćemo se kroz čuvenu stambenu četvrt Bratislave - Petržalka. Petržalka je sâmo srce sovjetske arhitekture u Bratislavi i podsjeća na komunističko razdoblje. U želji da joj malo poprave izgled, odlučili su je obojati u šarene boje. Želite li vidjeti sedmi najveći viseći most na svijetu - riječ je o bratislavskom Novom mostu ili UFO mostu iznad kojega se nalazi restoran koji izgleda kao leteći tanjur, pa preporučujemo da rezervirate svoje mjesto i uživate u pogledu. Samostalan povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: BRATISLAVA – DEVIN – GRAZ – ZAGREB 02.01.2022., nedjelja
Doručak i odjava iz hotela. Slijedi vožnja do neosvojive utvrde grada Devina. Razgled stare tvrđave s bunarom i palačom (doplata). Dvorac Devin jedna je od najpoznatijih znamenitosti u Slovačkoj. Tvrđava stoji na stijeni, na ušću Dunava u Moravu. Svake godine tisuće turista dolazi ovdje kako bi uživali u šetnji slikovitom okolicom. Nakon posjeta Devinu odlazimo put Austrije, prema Grazu. Po dolasku šetnja gradom s voditeljem putovanja. Prošetat ćemo uz magičnu zgradu Opere poznatom šoping ulicom Herrengasse, vidjet ćemo i dvorište pokrajinskog parlamenta. Stižemo do glavnog trga (Hauptplatz) gdje se nalazi i prekrasna fontana nadvojvode Ivana, štajerskog princa kojeg okružuju četiri žene koje simboliziraju četiri rijeke - Muru, Dravu, Enns i Sann. Nastavljamo prema katedrali i mauzoleju preko poznatog Bermudskog trokuta i Glockenspiel platza s poznatom igrom zvona. Prošetat ćemo uz Muru gdje su smješteni i popularni Kunsthaus i Murinsel, podsjetnici na dane kad je Graz bio europska prijestolnica kulture. Penjemo se na Schlossberg da vidimo poznati Uhrthurm – toranj sa satom, najznamenitiji simbol Graza. Do vrha se može pješice, liftom ili uspinjačom. Slobodno vrijeme za ručak i zadnju kupovinu suvenira. Polazak za Hrvatsku u kasnim poslijepodnevnim satima. Povratak preko Čakovca i Varaždina do Zagreba u koji stižemo u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi:
FIRST MINUTE 990 kn / Redovna cjena 1.090 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

Napomena:
Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.
S obzirom da ruta putovanja prema Bratislavi vodi preko Varaždina i Čakovca, nije potrebna nadoplata za iste, ali je potrebna najava mjesta polaska prilikom rezervacije putovanja.


Popusti i doplate
· 20% popusta za svako od dvoje djece do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u dvije dvokrevetne sobe)
· trokrevetne sobe za odrasle osobe po redovnoj cijeni


Cijena uključuje

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • dva noćenja u hotelu 3* u Bratislavi u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama s doručkom
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1-2 eur po osobi po noćenju, točan iznos bit će objavljen u završnom pismu
 • ulaznicu za Bratislavsky hrad – 3 eur riznica, 10 eur za kompletan postav s riznicom (plaćanje na licu mjesta, cijena je informativnog karaktera)
 • fakultativni izlet autobusom „Mali Karpati“ uz degustaciju slovačkih vina – 20 eur po osobi, minimalni broj prijavljenih putnika je 25 osoba
 • ulaznicu za dvorac Devin – 5 eur po osobi (informativna cijena)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 490 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vozača i vodiča - po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
· za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
· za dodatno prazno sjedalo u autobusu – 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami

VAŽNE INFORMACIJE
- Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
- Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
- Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Slovačka Republika (slovački: Slovenská republika ili Slovensko) država je Srednje Europe; graniči s Češkom na sjeverozapadu, Poljskom na sjeveru, Ukrajinom na istoku, Mađarskom na jugu i Austrijom na jugozapadu.

Bratislava (hrvatsko arhaično ime Požun) glavni je grad Slovačke i luka na Dunavu; 413 192 st. (2012). Leži uz slovačku granicu prema Austriji i Mađarskoj. U starome dijelu grada, na brežuljku iznad Dunava, dominira dvorac izgrađen u XVIII. st. na mjestu dvorca iz IX. st. (danas muzej); sačuvane su i gotička katedrala sv. Martina (1302.–1452.) u njoj su krunjeni ugarski kraljevi, stara gradska vijećnica (XV. st.; danas gradski muzej), srednjovjekovna gradska vrata (rekonstruirana u XVIII. st.), barokne građevine (palača Grašalković danas je rezidencija slovačkog predsjednika).

Austrija (službeni njemački naziv: Österreich) država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku te Njemačkom i Češkom na sjeveru.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Slovačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Slovačkoj nalazi se u Bratislavi, a u Austriji (Štajerskoj) u Grazu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Slovačkoj Republici (Bratislava) nalazi se na adresi Mišíkova 21, 811 06 Bratislava, Slovačka.
Kontakt podaci: tel. 00 421 2 57 20 20 90, 00421 2 57 20 20 91, fax. 00 421 2 54 43 53 65, e-mail. vrhbrat@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: mr.sc. Aleksandar Heina.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8:30-16:30 Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke): ponedjeljak, srijeda i petak 10:00-13:00
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 421 911 718 663

Konzulat Republike Hrvatske u Republici Austriji (Graz), se nalazi na adresi: Joaneumring 18/IV, A-8010 Graz, Austrija.
Kontakt podaci: tel. 0043 316 33 82 50, fax. 0043 316 33 82 50 – 14. Počasni konzul: dr. Nikolaus Hermann.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002795015 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002795017, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »