Nova godina Kuba

12 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 10.990 kn
+ zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 3.190 kn
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

First minute

O putovanju

Putovanje Nova godina Kuba 12 dana avionom 29.12.2021.-09.01.2022.


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  29.12.2021. 09.01.2021. 12 dana
  First minute
  Šifra : 12482-D36
  Redovna cijena: 11.990 kn
  Popust: -1.000 kn
  Cijena: 10.990 kn
  + zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 3.190 kn

Program putovanja

1. DAN (29.12.) ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta kod Info pulta. Pratitelj putovanja predati će vam putnu dokumentaciju potrebnu za ovo putovanje. Prijava na let za Istanbul u 19:55h. Dolazak u Istanbul u 00:15h, slijedi nastavak leta za Havanu u 02:10h. Noćni let.

2. DAN (30.12.) HAVANA – VARADERO
Dolazak u Havanu predviđen je u 07:45 ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do Varadera, turističkog mjesta udaljenog 2h vožnje od Havane. Po dolasku prijava i smještaj u hotel na bazi all inclusivea. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

3. DAN (31.12.) VARADERO – CAYO BLANCO
Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor ili fakultativne aktivnosti. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet katamaranom na Cayo Blanco – maleni otok s prekrasnim pješčanim plažama gdje možete roniti među koraljnim grebenima ili plivati s delfinima (uz nadoplatu). Uključen je buffet ručak te neograničena konzumacija piće za vrijeme trajanja izleta. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. U večernjim satima pripreme za doček Nove 2022 godine. Zabava 🙂

4. DAN (01.01.) VARADERO
Nakon doručka, slobodno vrijeme za uživanje na rajskim plažama. Noćenje.

5. DAN (02.01.) VARADERO -TRINIDAD – CIENFUEGOS – VARADERO
Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Trinidad. Razgled znamenitosti malog kubanskog mjesta koje je pod UNESCO-vom zaštitom kao svjetski poznato kulturno nasljeđe, razgled mjesnog muzeja »Cantero Palace«, odlazak do poznatog bara “La Canchanchara”, Plaza Mayor, crkva Svetog Trojstva i ostalih znamenitosti. Nakon ručka slobodno vrijeme za šetnju gradom. U povratku usputno zaustavljanje i šetnja malim mjestom Cienfuegos. Dolazak u Varadero u večernjim satima, slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN (03.01.) VARADERO – JEEP SAFARI
Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo odlazak na Jeep Safari. Transfer do gradića Matanzas gdje ćemo se ukrcati u Jeepove, te nastaviti ruralnim putevima do doline rijeke Canimar, vožnja brodom po rijeci koju okružuju tropske šume, te posjet farmi La Arboleda gdje ćemo osim kreolskog ručka moći uživati i u lokalnoj predstavi, te jahanju konja. Nastavak prema staroj plantaža kave La Dionisia, stoljetni zidovi, egzotična vegetacija i drevne građevine podsjećaju na vremena trgovine robova. Nastavak prema pećini Saturno gdje ćemo se moći plivati u kristalnoj čistoj vodi okruženi impresivnim stalagnitima i stalaktitima. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan (04.01.) VARADERO – HAVANA – HEMINGWAY HOUSE
Nakon doručka slijedi vožnja prema Havani. Usputno zaustavljanje u mjestu gdje se nalazi Hemingway- va kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”. Finca Vigia nalazi se u malom radničkim gradiću, San Francisco de Paula. Kubanci su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao živjeti u skromnom gradu, među ribarima. Kuća je izgrađena 1886. od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940. i tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayeve smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kuću kasnije pretvorila u muzej. Slijedi nastavak vožnje prema Havani. Prijava i smještaj u hotel u Staroj Havani. Nakon kraćeg odmora odlazak na šetnju gradom u pratnji pratitelja putovanja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. DAN ( 05.01.) HAVANA – CITY TOUR
Nakon doručka predlažemo razgled grada s lokalnim vodičem. Uz stručno vodstvo imat ćete priliku vidjeti znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te prošetati kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani uz živu lokalnu glazbu. Nakon ručka slijedi panoramska vožnja oldtimer cabrioletima po Maleconu do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. DAN (06.01.) HAVANA – VINALES – HAVANA
Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadniju kubansku regiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku u Vinales slijedi posjeta farmi duhana, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje do vidikovca “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo i lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. DAN (07.01.) HAVANA
Nakon doručka slobodno vrijeme u Havani za kupovinu suvenira i uživanje u kolonijalnoj atmosferi Stare Havane. U večernjim satima predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club (fakultativno) – mjesto gdje uz mnoštvo glazbenika i plesača u spektakularnom showu možete doživjeti bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

11. DAN (08.01.) HAVANA – ISTANBUL
Nakon ranijeg doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul. Let sa međuslijetanjem (tehnički stop, putnici ne napuštaju zrakoplov).

12. DAN (09.01.) ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 10:00h po lokalnome vremenu. Mogućnost izlaska u grad u organizaciji Turkish airliensa. Slijedi nastavak leta za Zagreb u 18:50h po lokalnom vremenu. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.00h.


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 10.990 kn / Redovna cijena 11.990 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.190 kn

Minimalan broj putnika: 10

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza - turistička karta za Kubu. Potrebno je dostaviti: presliku putovnice (stranice s osobnim podacima) koja je valjana još najmanje 6 mjeseci od dana predviđenog ulaska na Kubu. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 


Cijena uključuje

 • avionska karta Zagreb – Havana – Zagreb:
 • smještaj u dvokrevetnim sobama: Havana - hotel 4* u Old Havani s uključenim doručkom; Varadero - hotel 4* na bazi all inclusive-a
 • transferi iz zračne luke od/do hotela
 • transfer minibusom Havana – Varadero – Havana
 • organizacija putovanja
 • pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku
 • posjet kući Hemingwaya

Cijena ne uključuje

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.190 kn
 • viza za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 456 kn . Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.450 kn, obavezno ako osoba putuje sama
 • Varadero upgrade na hotel 5* na bazi all inclusive-a 1.950 kn po osobi u dvokrevetnoj sobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
   

Važne napomene


Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:
-Havana City tura 460 kn
-Vinales tura 590 kn
-Trinidad 670 kn
-Cayo Blanco 690 kn
-Jeep Safari: cijena naknadno

Napomene:
-u cijenu svakog izleta uključen je ručak
-izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja
-kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi

Informacije za putnike vezane uz COVID 19:
Ukoliko se za navedenu destinaciju ili avio kompaniju s kojom se leti na programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istoga, te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacija test nesmije biti stariji od 72h od ulaska u zemlju/avion. Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji. Dok u svijetu traje pandemija, vrijedi da putnik može besplatno otkazati putovanje do 45 dana prije putovanja u slučaju da se:

1. destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za državljane RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje
2. ili se uvede obavezna samoizolacija od 14 dana za putnike iz RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

Ukoliko se destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za putnike iz RH ili uvede obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana na destinaciji u periodu od 30-1 dan prije putovanja: putniku se izdaje voucher na uplaćeni iznos u trajanju od godinu dana.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »