Oslo i norveški fjordovi

7 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 1.650 EUR
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

zatražite informativnu ponudu te iskoristite priliku da postavite dodatna pitanja; ako želite napraviti uplatu i rezervirati putovanje - za brže ugovaranje predlažemo da odmah pošaljete u Napomeni imena i prezimena putnika s datumima rođenja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Oslo i norveški fjordovi 7 dana avionom 10.08.-16.08.2024.
GARANTIRANI POLAZAK

Načini plaćanja: uplatom na žiro račun, karticama (jednokratno ili obročno do 12 rata) ili Keks Payom. Iznos se može uplatiti cjelokupno odmah ili uz 40% akontacije/predujma odmah pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 45 dana/30 dana prije datuma polaska (ovisno o vrsti putovanja). Pogledajte sve detalje načina plaćanja uključujući i vrste kartica za koje je moguće obročno plaćanje.

Termini polazaka

Cijena po osobi

Garantirano

Šifra : 3999965-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Načini plaćanja: uplatom na žiro račun, karticama (jednokratno ili obročno do 12 rata) ili Keks Payom. Iznos se može uplatiti cjelokupno odmah ili uz 40% akontacije/predujma odmah pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 45 dana/30 dana prije datuma polaska (ovisno o vrsti putovanja). Pogledajte sve detalje načina plaćanja uključujući i vrste kartica za koje je moguće obročno plaćanje.


VRIJEDNOST VIŠE: Uključeno krstarenje jednim od najljepših norveških fjordova, glasovitim Geirangerom! Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene!

Predviđeni smještaj:
Gudbrandsalen: Scandic Hafjell ili slično
Regija Geiranger: Raftevold hotel ili slično
Bergen ili okolica: Thon Bergen Airport hotel ili slično
Oslo ili okolica: Thon hotel Triaden ili slično

1. dan: ZAGREB – OSLO – LILLEHAMMER – GUDBRANDSDALEN
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta za Kopenhagen. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na redovnoj liniji za Kopenhagen u 8:10 sati (satnice leta iskazane ispod programa). Po slijetanju u Kopenhagen nastavak leta zrakoplovom kompanije Scandinavian Airlines za Oslo u 11:45. Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku u Oslu u 12:55 sati. Ukrcaj u autobus i odlazak prema gradu Lillehammer. Nakon panoramskog razgleda grada, slobodno vrijeme. Predlažemo posjet Maihaugen muzeju na otvorenom (plaćanje na licu mjesta), koji ima bogatu kolekciju tradicionalnih norveških kuća, farmi i zgrada koje prikazuju život u Norveškoj kroz različite periode povijesti. Odlazak prema hotelu smještenog u dolini Gudbrandsdalen. Prijava u hotel, večera (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana) i noćenje.

2. dan: GUDBRANDSDALEN – GEIRANGERFJORD – GEIRANGER REGIJA
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja autobusom kroz planinska sela i dolinu Romsdalen. Zaustavit ćemo se kod impozantne stijene, također poznate i kao “Troll Wall“ , koja je jedna od najviših okomitih stijena u Europi. Vožnju nastavljamo poznatom i impresivnom cestom Trollstigen koja je simbol divljih norveških planinskih pejzaža. Nakon slobodnog vremena u selu Geiranger, ukrcaj na brod i plovidba fjordom do Hellesylta (uključeno u cijenu aranžmana) uz najpoznatije slapove norveških fjordova kao što su „Sedam sestara“, „Nevjestin veo“ i dr., s pogledom na usamljene farme iznad fjordova i smaragdno-zeleni krajolik. Geirangerfjord je na glasu kao najposjećeniji i jedan od najljepših norveških fjordova, stavljen na popis zaštićene prirodne baštine organizacije UNESCO. Po dolasku u Hellesylt prijava u hotel, večera (uključeno u cijenu aranžmana) i noćenje.

3. dan: GEIRANGER REGIJA – FLAM – SOGNEFJORD – MYRDAL – BERGEN
Doručak. Odjava iz hotela te odlazak našim autobusom prema selu Flåm. Prije odlaska u Flåm, svakako predlažemo posjetiti odličan muzej, Norveški ledenjački muzej u Fjaerlandu (prijava i doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana). Već arhitektonski zanimljiv – projektirao ga je dobitnik Pritzkera (najznačajnija nagrada za arhitekturu) Sverre Fehn. Muzej je i iznutra fascinantan i daje odličan uvid u temu ledenjaka i klime uopće, interaktivan i doista zanimljiv. Posjetit ćemo i vidikovac koji se nalazi u blizini muzeja, sa kojeg se pruža savršen pogled na ledenjak Bøyabreen. Putovanje nastavljamo vožnjom prema Manhelleru odakle trajektom prelazimo preko Songefjorda, najvećeg norveškog fjorda, do Fodnesa odakle kroz Laerdal, najduži tunel na svijetu, dolazimo do Flåma. Po dolasku u Flåm imat ćemo kasni ručak (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana) i kratko slobodno vrijeme. Flåm, maleno i pitoreskno selo, ima oko 350 stanovnika i više od 450 000 posjetitelja godišnje, a poznato je po željeznici koja je jedna od najatraktivnijih željeznica na svijetu, izuzetno strma s nekoliko spirala. Ukrcaj na vlak - poznatu kosu željeznicu kojom ćemo se voziti po jednoj od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženoj netaknutom prirodom uz prekrasni slap Kjosfossen do sela Myrdal, gdje ćemo se ukrcati na drugi vlak, koji nas preko Vossa vodi do Bergena. Dolazak u Bergen predviđen je u kasnim večernjim satima. Prijava u hotel i noćenje.

4. dan: BERGEN
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak s voditeljem putovanja u razgled Bergena: očuvane drvene kuće iz doba Hanse - luka Bryggen - utvrda Bergenhus - crkva sv. Marije - slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije (svakako probati lososa na jedan od bezbroj načina). Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom organizacije UNESCO. Slobodno poslijepodne. Predlažemo odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstven panoramski pogled na grad (plaćanje na licu mjesta, mogućnost povratka pješice). U kasnim poslijepodnevnim satima odlazak autobusom do hotela. Večera (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana) i noćenje u hotelu.

5. dan: BERGEN - OSLO
Doručak. Odjava iz hotela. Na putu prema Oslu vozimo se duž Hardangerfjorda, poznatog po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Prelazimo poznati Hardanger most, jedan od najdužih visećih mostova na svijetu, s ukupnom duljinom od oko 1.380 metara. Most je poznat zbog svoje impozantne arhitekture i prekrasnog pogleda na okolne planine i fjordove. Put nas dalje vodi prema Øvre fjordu, a zaustavit ćemo se kod čuvenog slapa Voringfoss koji se spušta čak 182 metra u dubinu. Vožnju nastavljamo preko planinskih visoravni do Gola, malenog mjesta najpoznatijeg po svojoj crkvi od drveta iz 12 st. - Gol stavkirke. Nakon pauze nastavak putovanja, a posjetit ćemo i čuvenu skijašku skakaonicu Holmenkollen (plaćanje na licu mjesta) otvorenu davne 1892. godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Dolazak u Oslo predviđen je u večernjim satima. Smještaj u sobe, večera ( prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana) i noćenje.

6. dan: OSLO
Doručak. Grad Vikinga, s temeljima iz 11 st., oduševit će vas svojim položajem na zelenim brdima i obalama fjordova, a svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Odlazak s voditeljem putovanja u obilazak norveške prijestolnice: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-ih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen - „staro Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača, do jednog od novijih simbola Osla - zgrade Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Slobodan ostatak dana za vlastite aktivnosti. Preporučujemo šetnju i uživanje u četvrti Tjuvholmen, poznatoj po Akker Brygge kod Astrup Fearnley muzeja (djelo glasovitog Renza Piana), mjestu gdje se stanovnici Osla rado druže, opuštaju i zabavljaju.  Noćenje.

7. dan: OSLO – KOPENHAGEN – ZAGREB
Rano buđenje, preuzimanje doručka (breakfast box) i transfer u zračnu luku Oslo, Gardermoen, na let na liniji SK 1461 kompanije SAS za Kopenhagen. Slijetanje u Kopenhagen planirano u 7:10 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati, planirano slijetanje u Zagreb u 13:10 sati.

Rok za prijavu: 20 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 31

Informacije o letu:
Prijevoznik: Croatia Airlines i SAS
OU 480  ZAG 08:10 CPH  10:30
SK  1458 CPH 11:45 OSL  12:55
SK 1461 OSL 07:10 CPH   08:20
OU 481  CPH 11:20  ZAG  13:10


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Kopenhagen - Oslo - Kopenhagen – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23cm)
 • jedno noćenje na osnovi polupansiona (doručak i večera) u hotelu 3/4*u dvokrevetnim sobama u regiji Geiranger
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u okolici Bergena
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u području doline Gudbrandsalen
 • dva noćenja s doručkom (1 x paket doručak) u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u okolici Osla
 • krstarenje Geiranger fjordom, na liniji od Geirangera do Hellesylta
 • vožnju trajektom na liniji Manheller – Fodnes
 • vožnju željeznicom Flam-Myrdal-Voss-Bergen
 • taksa za prijelaz mosta Hardanger
 • transfere i razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

 • doplatu za četiri večere (PREPORUČUJEMO!) u hotelima u regiji fjordova (min. 15 prijavljenih - prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana) 180 EUR po osobi, mladi do 12 god. 100 EUR
 • doplata za ulaznicu u Maihuagen muzej: 14EUR, djeca i mladi 6-25 god 10 EUR (min. 15 prijavljenih – prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja)
 • doplata za ulaznicu u Norveški ledenjački muzej: odrasli 14 EUR, djeca do 15,99 g. starosti 10 EUR (min. 15 prijavljenih – prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 320 EUR - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja (doplata na licu mjesta)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • napojnicu za vodiča i lokalnog vozača – po želji, nije obavezno, ali običaj je na inozemnim putovanjima ostaviti napojnicu za vozača, a ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo je i njih nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 4 - 5 EUR po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti).
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti

 • 20% popusta za jedno dijete od 2 do 11,99 god. u pratnji dvije odrasle osobe (u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem)
 • dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Doplate

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):
Ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu/Bergenu (cijene mogu biti podložne promjeni):

 • Fram muzej u Oslu 140 NOK
 • Muzej vikinških brodova u Oslu 120 NOK
 • Muzej Kon Tiki u Oslu 140 NOK
 • Oslo Pass cijena od 445 NOK za 24 sata
 • uspinjača Floibanen u Bergenu 180 NOK (povratna karta)
 • Holmenkollen skakaonica u Oslu 140 NOK
 • Astrup Fearnley muzej u Oslu 150 NOK

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanija Croatia Airlines i SAS objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda lokaliteta, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.). 
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Putnici na istoj rezervaciji moraju imati istu vrstu pansionske usluge (ne može jedan putnik doplatiti za večeru, a drugi ne).
- Preporučujemo paket doplate za četiri večere u regiji fjordova. Zbog svoje geografije ta je regija relativno slabo naseljena, naselja su malena i nije lako naći mjesto za jelo. Hotelski kapaciteti u Norveškoj u regiji fjordova nisu veliki, hoteli su često udaljeni od najbližih naselja koja sama po sebi nisu velika i mogućnost organiziranja jela na licu mjesta vrlo je oskudna. Ako što i nađete, bit će vrlo skupo. Doplata za večere se u cijeloj Skandinaviji pa tako i na ovom programu doista isplati.
- Preporučujemo nabavu norveških kruna prije putovanja jer će biti teško mijenjati novce na licu mjesta, ali naglašavamo da sve možete platiti i karticama koje su općeprihvaćene posvuda.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Trokrevetne sobe su u većini slučajeva dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Oslo je glavni grad Norveške, ima 590 041 (1.403.268) stanovnika (2008.) i prostire se na površini od 426 km². Oslo se nalazi na rubu istoimenog fjorda. Zauzima luk sjevernog dijela Oslofjorda. U granicama grada postoji 40 otoka od kojih je najveći Malmøya i 343 jezera, najveće je Maridalsvannet, koji je i najveći izvor pitke vode za zapadni dio Osla. Iako je populacija mala s obzirom na druge europske metropole, zauzima veliki prostor jer gradski prostor nije skučen i podignut u visinu. Unutar grada nalaze se mnogi parkovi i otvoreni prostori, stvarajući prozračno i zeleno ozračje.

Kopenhagen je glavni grad Danske, ima 777 218 stanovnika (2018.). Čini jezgru šireg urbanog područja Kopenhagena (1 627 705 stanovnika) i šireg gradskog područja (2 057 737 stanovnika). Nalazi se na istočnoj obali otoka Zelanda, a odvojen je od švedskog grada Malmöa tjesnacem Øresund. Most Øresund povezuje dva grada željeznicom i cestom. Izvorno je bio vikinško ribarsko mjesto osnovano u 10. stoljeću, glavnim gradom Danske postao je početkom 15. stoljeća. Grad je kulturno, gospodarsko i državno središte Danske i jedno od glavnih financijskih centara Sjeverne Europe. Glavne atrakcije grada su park Tivoli, kip Male sirene, palača Amalienborg i Christiansborg, Rosenborg, mnogi muzeji i četvrti kao što je Christiania.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Norvešku i Dansku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Norveškoj nalazi se u Oslu na adresi: Drammensveien 820244, Oslo, Norway.
Kontakt podaci: tel. 0047 2 3014 050, 0047 2 3014 060, e-mail. croemb.oslo@mvep.hr.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0047 97027801 / 0047 948 57 593. izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Hrvoje Marušić.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 30, a maksimalan broj putnika je 31. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Premium Visa, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002952753 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002952833, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »