Palma de Mallorca

3 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 720 EUR (5.424,84 kn)
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Kupi odmah

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Palma de Mallorca 3 dana direktnim posebnim (charter) zrakoplovom iz Zagreba 19.01.- 21.01.2024.
GARANTIRANI POLAZAK

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Termini polazaka

Cijena po osobi

Garantirano
First minute

Šifra : 3999582-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn


Predviđeni hotel: Protur Naisa Palma 4*
Moderan, umjetnički hotel s 4 zvjezdice idealno smješten u srcu Palme; samo 5 minuta hoda od luke i obalnog šetališta i na nekoliko koraka od dobro poznate i odabrane trgovačke četvrti Jaime III i slikovite četvrti Santa Catalina. Dio je lanca hotela Protur, španjolske grupe hotela koji se nalaze uglavnom na Balearskim otocima.
Palma de Mallorca popularno je odredište za odmor, poznato po svojim plažama, povijesnim znamenitostima, kupovini i još mnogo toga. Lokacija hotela Protur Naisa Palma u gradu znači da su gosti blizu mnogih atrakcija koje Palma nudi.

1. dan: ZAGREB – PALMA DE MALLORCA, 19.01.2024., petak
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 5:00 sati. Let posebnim zrakoplovom za Palma de Mallorcu u ranim jutarnjim satima. Trajanje leta je  2 sata i 15 minuta. Predviđeni polet aviona iz Zagreba u 7:00 sati. Po slijetanju oko 09:15 sati, transfer autobusom do centra grada. Obilazimo najveći grad Mallorce, Palmu. Započinjemo zaustavljanjem kod dvorca Bellver (cijena ulaznice 4 EUR po osobi), smještenog u maloj planini koja se nadvija nad zaljevom. Odavde imamo prekrasan panoramski pogled na grad. Posjetit ćemo i poznatu katedralu Santa Maria, koja se češće naziva La Seu iz 14. stoljeća (ulaznica uključena u cijenu). La Seu je primjer gotičke arhitekture, s nekim kasnijim dodacima i preinakama. Njena visoka i šiljasta arhitektura čini je posebno prepoznatljivom. Unutrašnjost katedrale je prostrana i svijetla s visokim stupovima i impresivnim vitražima. Jedan od najpoznatijih vitraža je "Rozeta", jedan od najvećih gotičkih vitraža na svijetu. Poznati katalonski arhitekt Antoni Gaudí bio je uključen u restauraciju katedrale tijekom ranog 20. stoljeća, a neki od njegovih radova i dalje su vidljivi unutar katedrale. Slobodno vrijeme za ručak i shopping. Ulice Palma de Mallorce su galerija na otvorenom koja prikazuje spoj različitih stilova. Umjetnost i kultura napreduju s mnoštvom muzeja i galerija. Muzej moderne i suvremene umjetnosti Es Baluard čuva izvanrednu zbirku balearske i španjolske umjetnosti, dok muzej Palau March izlaže raznolik niz skulptura, keramike i rukopisa. Preporuka za posjet muzejima putnicima koji ne žele na fakultativne izlete. Odlazak u hotel. Smještaj. Slobodna večer. Noćenje.

2. dan: PALMA DE MALLORCA – cjelodnevni fakultativni izlet Valldemossa i Soller, 20.01.2024., subota
Doručak. Mogućnost odlaska na cjelodnevni fakultativni izlet Valldemossa i Soller (doplata prilikom rezervacije aranžmana, najmanje 30 osoba). Vožnja panoramskom cestom zapadne obale uz veličanstvene poglede na pučinu. Putovanje uz sjeverozapadnu „divlju obalu“ uz stabla maslina i badema gdje se nalaze rezidencije i vile slavnih i bogatih, kao i pripadnika europskog jet-seta. Dolazak u romantičnu Valldemossu. Planinsko selo sa samostanom mjesto je u kojem je boravila poznata književnica George Sand i njezin ljubavnik, čuveni kompozitor Frederic Chopin. Ovdje su ostaci kraljevske palače iz 14. stoljeća, rezidencije kralja Sancha IV. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za kušanje autentičnih jela kao što je tumbet (mješavina povrća) ili fritto mallorquin (lokalno prženje od mesa i povrća) ili kriška poznate seoske ensaimade, slatke delicije od tijesta posute šećerom u prahu. Nastavljamo do Sollera, a prije dolaska zaustavljamo se na jednom od najtraženijih i najzanimljivijih vidikovaca otoka Mallorca - Na Foradada, u Sierra de Tramuntana, sa spektakularnim krajolikom (moguće uz povoljne vremenske uvjete), a zatim nastavljamo do Port de Soller. Zatim vožnja do Sollera tramvajem (uključeno u cijeni izleta). Obilazimo fantastično selo. Slobodno vrijeme i povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: PALMA DE MALLORCA – poludnevni fakultativni izlet Zmajeve špilje i Porto Cristo – ZAGREB, 21.01.2024. nedjelja
Doručak. Odjava iz soba i smještaj prtljage u za to predviđenu prostoriju. Slobodno vrijeme za osobne programe ili predlažemo odlazak na poludnevni fakultativni izlet (doplata prilikom rezervacije aranžmana, najmanje 30 osoba) Krećemo prema Porto Cristu, starom ribarskom mjestu smještenom između litica. Tamo ćemo posjetiti špilje Drach, koje su bez sumnje jedne od najistaknutijih na otoku, jer su dugačke oko 2400 metara, a dubina ispod površine, na maksimalnoj razini, iznosi 25 m. Špilje u svojoj unutrašnjosti skrivaju veliko podzemno jezero, jezero Martel, koje se smatra jednim od najvećih podzemnih jezera na svijetu (177 m dugo i 30 m široko), gdje se svakodnevno održavaju koncerti klasične glazbe. Posjet špilji (ulaz uključen) prenosi posjetitelja u fantastičan svijet stalagmita i stalaktita. Posjećujemo ribarsko mjesto Porto Cristo, slobodno vrijeme za šetnju ulicama grada, posjet poznatoj tvornici bisera Majorica. Povratak u hotel i transfer za zračnu luku u kasnim popodnevnim satima. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova prema Zagrebu predviđeno je  u 19:35 sati. Dolazak u Zagreb u 21:50 sati. 

Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 35 / Maksimalan broj putnika: 40

Informacije o letu: Airbus A319
19JAN2024 ZAG 0700 0915 PMI
21JAN2024 PMI 1935 2150 ZAG


Cijena uključuje

 • prijevoz posebnim zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Palma de Mallorca – Zagreb
 • obavezne zrakoplovne pristojbe i naknade
 • autobusni prijevoz prema programu (autobusi su turističke klase i klimatizirani)
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 4* u Palma de Mallorci
 • razgled grada Palma de Mallorca s lokalnim vodičem na engleskom jeziku i ulaznica za Cathedral La Seu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • poludnevni fakultativni izlet Zmajeve špilje i Porto Cristo, 75 EUR (565,09 kn) po osobi (cijena uključuje prijevoz autobusom, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratnju voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, ulaznicu za Drach špilju, ulaznicu za manufakturu bisera; najmanje 30 osoba, plaćanje prilikom rezervacije aranžmana)
 • cjelodnevni fakultativni izlet Valldemossa i Soller, 80 EUR (602,76 kn) po osobi (cijena uključuje prijevoz autobusom, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratnju voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, kartu za vožnju vlakom; najmanje 30 osoba, plaćanje prilikom rezervacije aranžmana)
 • doplatu za ulaznicu dvorac Bellver cca 4 EUR po osobi, plaćanje na licu mjesta
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 170 EUR (1.280,87 kn) - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • boravišnu pristojbu: 5 EUR po osobi po danu, točan iznos bit će objavljen u završnom pismu prije polaska
 • napojnicu za vozače/vodiča – 5 EUR po osobi po danu (iznos se dijeli na dvije osobe)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti

· trokrevetne sobe nisu moguće u ovom hotelu ali možete nam poslati upit za obiteljsku sobu, ovisno o dobi djeteta

Doplate

· NAPOMENA: Kalkulacija cijene rađena je prema cijeni goriva na dan 26.10.2023., u slučaju povećanja cijene goriva prema ugovoru između zračnog prijevoznika i odgovornog organizatora, odgovorni organizator ima pravo povećati cijenu te o tome pravovremeno obavijestiti putnika.


- Vremena polazaka posebnih zrakoplova u programu mogu se promijeniti prije samog početka putovanja, kao i tijekom putovanja, finalno vrijeme leta dobiva se u završnoj obavijesti.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.).
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
- Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.
- Fakultativnu ponudu plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Španjolska je smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.

Palma ili Palma de Mallorca, grad na jugozapadnoj obali otoka Mallorca i upravno središte španjolske autonomne zajednice i otočne skupine Baleari; 400 578 st. (2015). Sveučilište (osnovano 1978), muzeji (Fundacija Miró, utemeljena 1992). Od arhitektonskih spomenika ističe se katedrala (1229–1601), izgrađena u stilu katalonske gotike, palača Almudaina s početka XIV. st. (prije preuređenja maurska palača, danas kraljevska ljetna rezidencija), dvorac Bellver (XIV. st.; kružnog je tlocrta), burza (La Lonja) iz XV. st. i samostan s crkvom Sant Francesc; srednjovjekovne gradske zidine najvećim su dijelom porušene 1902. Kemijska i metalna industrija, proizvodnja svilene i vunene robe, preradba kože i poljoprivrednih proizvoda; razvijeno je filigranstvo. Turističko je središte (kupalište). Glavna je trgovačka, ribarska i putnička luka Baleara; ima trajektne veze s kopnom i susjednim otocima (Menorca, Ibiza). Međunarodna zračna luka Son San Joan ubraja se u najprometnije u Španjolskoj (23,7 milijuna putnika, 2015). – Rimljani su ju osnovali 123. pr. Kr. Maurima ju je preoteo 1229. aragonski kralj Jakov (Jaime) I.; polovicom XIV. st. pripojena Aragonu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka/krađe putovnice i/ili osobne iskaznice, ako nemate drugu osobnu ispravu s kojom se možete vratiti u Hrvatsku, u Veleposlanstvu RH u Madridu možete zatražiti izdavanje putnog lista. Putni list je isprava koja vrijedi samo za jedan povratak u Hrvatsku. Ishođenje putnog lista moguće je isključivo osobnim dolaskom u Veleposlanstvo u Madridu uz prethodni dogovor termina, pri čemu je potrebno donijeti:
- policijski zapisnik o prijavi gubitka / krađe lokalnoj policiji (Denuncia)
- 2 slike - presliku izgubljene isprave (ako je imate).
- potvrdu o uplati konzularne pristojbe u iznosu 32,52 EUR na račun Veleposlanstva:
NAZIV BANKE / BANCO: SANTANDER
ADRESA / DIRECCIÓN: C/ORTEGA Y GASSET 1
VLASNIK RAČUNA / TITULAR: EMBAJADA DE CROACIA
BR. RAČUNA / NO. DE CUENTA: 0049 1555 11 2210095543
SWIFT: BSCHESMMXXX
IBAN: ES79 0049 1555 11 22 1009 5543

NADLEŽNI DKP RH:
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj (Pokriva Republiku Kubu i Kneževinu Andoru)
Telefon: 0034 91 577 6881, 577 6901
Fax: 0034 91 577 6905
Adresa:Calle Claudio Coello 78/2, 28001 Madrid, ESPANA Email: madrid@mvep.hr
Web: https://mvep.gov.hr/es

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Završno pismo sa svim potrebnim informacijama dobit ćete 72 sata prije putovanja. Minimalan broj putnika za putovanje je 35, a maksimalan broj putnika je 40. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket-aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002915944 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002916091, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »