Santiago de Compostela

3 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 715 EUR
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Garantirano

O putovanju

Putovanje Santiago de Compostela 3 dana direktnim posebnim (charter) zrakoplovom iz Zagreba 04.03.-06.03.2024.
GARANTIRANI POLAZAK

Nema trenutno predviđenih polazaka za ovo putovanje


Predviđeni hotel: Hotel GELMIREZ, 3*
Moderni hotel Gelmírez udaljen je 10 minuta hoda od katedrale Santiago de Compostela i u blizini je javnog prijevoza (autobusna stanica). Nudi teretanu, besplatni bežični pristup internetu i recepciju otvorenu 24 sata.

1. dan: ZAGREB – SANTIAGO DE COMPOSTELA – LA CORUNA, 04.03.2024., ponedjeljak
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 5:00 sati. Let posebnim zrakoplovom za Santiago de Compostelu u ranim jutarnjim satima. Trajanje leta je 3 sata i 20 minuta. Predviđeni polet aviona iz Zagreba u 7:00 sati. Po slijetanju oko 10:20 sati, transfer do hotela gdje ćemo ostaviti prtljagu. Grad je poznat kao krajnje odredište hodočasnicima koji hodočaste putem Camino de Santiago (Put svetog Jakova), jednim od najpoznatijih hodočasničkih puteva na svijetu, te je nakon Jeruzalema i Rima, treći najvažniji svjetski centar kršćanstva. Slavni pisac Paulo Coelho je u ovom prekrasnom gradu pronašao inspiraciju za pisanje. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne odlazak na poludnevni izlet u 80 km udaljen grad La Coruña (u cijeni). Po dolasku, panoramski i pješački razgled grada uz lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Posjetit ćemo najistaknutije gradske znamenitosti kao što su Avenida de la Marina (glavna avenija), glavni trg Maria Pita, Casa do Concelho (stari parlament izvana), Riazor, Herkulov toranj. Ulazak u Herkulov toranj (ulaznica uključen u cijenu) koji se nalazi na brdu pored grada. Toranj je visok 55 m i jedini je svjetionik na svijetu iz rimskog doba koji je još uvijek u funkciji. Ako vrijeme dopusti, posjetit ćemo muzej na otvorenom u okolici tornja u kojem se nalazi ukupno 16 različitih umjetničkih skulptura. Slobodno vrijeme te povratak u Santiago de Compostela. Smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: SANTIAGO DE COMPOSTELA 05.03.2024., utorak
Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada s lokalnim vodičem. Prvo ćemo posjetiti Portico de la Gloria (ulaznica u cijeni) koja ima značajnu povijesnu i duhovnu važnost jer je katedrala u Santiago de Composteli jedno od najvažnijih hodočasničkih odredišta u kršćanstvu. Hodočasnici dolaze u Santiago de Compostelu kako bi posjetili grob svetog Jakova (španjolski: Santiago), jednog od apostola, te Portico de la Gloria često služi kao početna točka njihova hodočašća. Katedrala u Santiago de Composteli je najpoznatija zgrada u gradu. Ova impozantna crkva kombinira romanički i barokni stil arhitekture i u njoj se nalazi grob svetog Jakova. Katedrala je poznata po svojoj prekrasnoj arhitekturi. Ulaz u katedralu je besplatan ali se naplaćuje muzej. Vjeruje se da se u katedrali grada nalazi grob svetog Jakova, što privlači hodočasnike iz cijelog svijeta. Nastavljamo šetnju gradom: Plaza Obradoiro, palača Raxoi, Hostal de los Reyes Catolicos, College San Jeronimo. Po želji doplata za uspon na krov katedrale (obavezna doplata pri rezervaciji aranžmana zbog limitiranog broja ulaznica). Slobodno vrijeme možete iskoristiti za večeru u odličnim restoranima, gdje možete uživati u specijalitetima izuzetno cijenjene galicijske kuhinje: Pulpo a la Gallega, Empanada Galegga i obavezno probajte desert „Tarta Compostelana“. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: SANTIAGO DE COMPOSTELA – cjelodnevni fakultativni izlet Finisterre, Muxia, Costa da Morte – ZAGREB, 06.03.2024., srijeda
Doručak. Odjava iz soba i smještaj prtljage u za to predviđenu prostoriju. Slobodno vrijeme za osobne programe ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet Finisterre, Muxia i Costa da Morte (doplata prilikom rezervacije aranžmana, najmanje 20 osoba). Ovaj izlet spaja prirodu i kulturu, bit će savršen za vas koji želite provesti dan otkrivajući neka od najreprezentativnijih mjesta na Camino de Santiagu do Finisterre, drevnog kraja rimskog svijeta i prirodnog produžetka Jakovljeve rute. Posjetit će se veličanstvena i poznata mjesta na Costa da Morte, kao što je svetište Virgen de la Barca u Muxíji i kraj Puta svetog Jakova na svjetioniku Finisterre. Slobodno vrijeme za ručak u gradu Finisterre ili za boravak na plaži. Zatim ćemo posjetiti vodopad Ézaro, koji  jedini u Europi  završava izravno u oceanu, žitnicu Carnota, koja se smatra nacionalnim spomenikom, a izlet ćemo završiti posjetom srednjovjekovnom gradu Muros. Transfer za zračnu luku u kasnim popodnevnim satima. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova prema Zagrebu predviđeno je u 17:50 sati. Dolazak u Zagreb u 21:00 sati.

Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 35 / Maksimalan broj putnika: 40

Informacije o letu: Airbus A319
04MAR2024 SR8602 ZAG 07:00 10:20 SCQ
06MAR2024 SR8603 SCQ 17:50 21:00 ZAG


Cijena uključuje

 • prijevoz posebnim zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Santiago de Compostela – Zagreb
 • obavezne zrakoplovne pristojbe i naknade
 • autobusni prijevoz prema programu (autobusi su turističke klase i klimatizirani)
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama u Santiago de Composteli
 • poludnevni izlet autobusom u La Corunu, s lokalnim vodičem i ulaznicom u toranj
 • razgled grada s lokalnim vodičem na engleskom jeziku i ulaznica za muzej katedrale i Portico de la Gloria
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • cjelodnevni fakultativni izlet Finisterre, Muxia, Costa do Morte, 40 EUR po osobi (cijena uključuje prijevoz autobusom, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratnju voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, najmanje 20 osoba, plaćanje prilikom rezervacije aranžmana)
 • doplatu za toranj katedrale u Santiago de Composteli 20 EUR po osobi, plaćanje prilikom rezervacije aranžmana
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 100 EUR - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • boravišnu pristojbu: 5 EUR po osobi po danu, točan iznos bit će objavljen u završnom pismu prije polaska
 • napojnicu za vozače/vodiča – 5 EUR po osobi po danu (iznos se dijeli na dvije osobe)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti

· trokrevetne sobe na upit po redovnoj cijeni
· dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe, ostvaruje popust u iznosu od 180 EUR

NAPOMENA: Kalkulacija cijene rađena je prema cijeni goriva na dan 05.11.2023., u slučaju povećanja cijene goriva prema ugovoru između zračnog prijevoznika i odgovornog organizatora, odgovorni organizator ima pravo povećati cijenu te o tome pravovremeno obavijestiti putnika.


- Vremena polazaka posebnih zrakoplova u programu mogu se promijeniti prije samog početka putovanja, kao i tijekom putovanja, finalno vrijeme leta dobiva se u završnoj obavijesti.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.).
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
- Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.
- Fakultativnu ponudu plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa.- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Španjolska je smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.

Santiago de Compostela je glavni grad Galicije (Španjolska). Nalazi se na sjeverozapadu Španjolske, u provinciji Coruña. UNESCO je 1985. godine proglasio Stari dio grada Santiago de Compostela svjetskom kulturnom baštinom. Godine 2000. bio je Europski grad kulture. Santiago de Compostela je sjedište galicijske autonomne vlade (gal. Xunta de Galicia). Također je i važna destinacija kršćanskih hodočašća, treće nakon Jeruzalema i Rima. Od vrijednih povijesnih spomenika, Santiago ima jedan od najstarijih sveučilišta u Europi i svijetu, Sveučilište Santiago de Compostela, osnovano prije oko 500 godina, i katedralu sv. Jakova.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka/krađe putovnice i/ili osobne iskaznice, ako nemate drugu osobnu ispravu s kojom se možete vratiti u Hrvatsku, u Veleposlanstvu RH u Madridu možete zatražiti izdavanje putnog lista. Putni list je isprava koja vrijedi samo za jedan povratak u Hrvatsku. Ishođenje putnog lista moguće je isključivo osobnim dolaskom u Veleposlanstvo u Madridu uz prethodni dogovor termina, pri čemu je potrebno donijeti:
- policijski zapisnik o prijavi gubitka / krađe lokalnoj policiji (Denuncia)
- 2 slike - presliku izgubljene isprave (ako je imate).
- potvrdu o uplati konzularne pristojbe u iznosu 32,52 EUR na račun Veleposlanstva:
NAZIV BANKE / BANCO: SANTANDER
ADRESA / DIRECCIÓN: C/ORTEGA Y GASSET 1
VLASNIK RAČUNA / TITULAR: EMBAJADA DE CROACIA BR. RAČUNA / NO. DE CUENTA: 0049 1555 11 2210095543
SWIFT: BSCHESMMXXX
IBAN: ES79 0049 1555 11 22 1009 5543

NADLEŽNI DKP RH:
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj (Pokriva Republiku Kubu i Kneževinu Andoru) Telefon: 0034 91 577 6881, 577 6901
Fax: 0034 91 577 6905
Adresa:Calle Claudio Coello 78/2, 28001 Madrid, ESPANA Email: madrid@mvep.hr
Web: https://mvep.gov.hr/es

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Završno pismo sa svim potrebnim informacijama dobit ćete 72 sata prije putovanja. Minimalan broj putnika za putovanje je 35, a maksimalan broj putnika je 40. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket-aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002952753 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002952833, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »