Škotska HIT

7 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 1.432,08 EUR (10.790,01 kn)
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana
Garantirano

O putovanju

Putovanje Škotska 7 dana avionom 24.08.-30.08.2023.
GARANTIRANI POLAZAK

Nema trenutno predviđenih polazaka za ovo putovanje


Predviđeni hoteli:
Glasgow: Ibis Styles George Square 3*
Fort William: Ben Nevis Hotel and Leisure Club 3*
Inverness:  Holiday Inn Express Inverness 3*
Edinburgh: Holiday Inn Express Murrayfield 3*

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!

1. dan: ZAGREB – AMSTERDAM – EDINBURGH – GLASGOW
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na let za Amsterdam (red letenja ispod programa) u 11:30 sati. Nastavak leta prema Edinburghu u 16:20, planirani dolazak u Edinburgh u 16:45 sati (lokalna vremena). Ukrcaj u autobus i kratko putovanje prema Glasgowu, smještaj u hotel u središtu grada. Odlazak u orijentacijsku šetnju s voditeljem putovanja, slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan: GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY – FORT WILLIAM
Doručak. Odlazak iz Glasgowa prema sjeveru. Prva postaja na putu do Fort Williama bajkovito je područje jezera Loch Lomonda, najvećeg škotskog jezera dugog 38 km. Prije 20 godina, istočno od jezera osnovan je nacionalni park, a cijelo to područje omiljeno je izletište kako obiteljima, tako i planinarima. Vožnja brodom po Loch Lomondu (uključeno u paket ulaznica). Nastavljamo svoje putovanje prema Fort Williamu posjetom dvorcu Inveraray (ulaznica uključena u paket ulaznica), u popularnoj kulturi se često spominje kao lokacija snimanja božićne epizode poznate serije “Downton Abbey”. Neogotički dom vojvode od Argylla i sjedište klana Campbella, često se nalazi na popisu najljepših škotskih dvoraca. Poslije odlaska iz Inveraraya putem prolazimo kroz Glencoe, dolinu u kojoj se nekoć pisala škotska povijest jer je tu 1692.g. napravljeno krvoproliće nad članovima klana MacDonald. Dolazak u Fort William i smještaj u hotel, slobodna večer u gradiću opremljenom svim turističkim pogodnostima, u podnožju Bena Nevisa, najvišeg vrha Ujedinjenog kraljevstva. Noćenje.

3. dan: FORT WILLIAM – OTOK SKYE – EILEAN DONAN - INVERNESS
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema regiji Invernessa, prema škotskom gorju. Za početak dana odlazimo prema jednom od najslikovitijih dvoraca Škotske, škotskoj ikoni - razgledat ćemo dvorac Eilean Donan (ulaznica u paketu ulaznica). Riječ je svakako o jednom od najčešće fotografiranih motiva Škotske, kultnom škotskom spomeniku. Već samim svojim smještajem na malenom otoku on privlači poglede, nedvojbeno je riječ o jednom od najpopularnijih dvoraca Škotske i najprepoznatljivijih njezinih simbola. Odlazimo dalje, na otok Skye, najveći otok u Unutarnjim Hebridima i drugi najveći otok u Škotskoj. Čarobne i divlje prirode, fantastičnih krajobraza, često obavijen maglom zbog čega ga zovu i „otok magle“, Skye je mjesto koje očarava svakog posjetitelja. Nakon uživanja u magičnoj prirodi otoka Skye, vraćamo se preko mosta starog 200-tinjak godina na kopno i nastavljamo prema Invernessu, glavnom gradu škotskog Highlandsa. Smještaj u hotel na području Invernessa. Noćenje.

4. dan: INVERNESS – LOCH NESS – URQUHART CASTLE – CULLODEN MOOR – INVERNESS
Doručak. Dan provodimo u prirodi „gorštačke“ Škotske i odlazimo na slavno jezero Loch Ness. Putujemo tragom škotske “Nessie”, omiljenog mitskog čudovišta iz jezera Loch Ness. Vožnja jednom od najljepših škotskih panoramskih cesta uz legendarno jezero Loch Ness. Jezero Loch Ness dugo je 38,5 kilometara i proslavila ga je tzv. neman koja boravi u njegovim dubinama, slavna Nessie. Tko zna, možda nam se ukaže na vožnji brodom koju ćemo odraditi na licu mjesta! Poslije vožnje jezerom posjetit ćemo ruševine još jednog poznatog dvorca, Urquharta (ulaznica u paketu). Na povratku prema Invernessu stat ćemo na polju Culloden, poprištu posljednje kopnene bitke na britanskom tlu. Bitka je bila kratka i krvava – u sat vremena poginulo je između 1500 i 2000 vojnika. Nakon vožnje jezerom povratak prema Invernessu, slobodna večer. Noćenje.

5. dan: INVERNESS – PITLOCHRY – BLAIR ATHOLL – EDINBURGH
Doručak. Danas napuštamo područje škotskog gorja i odlazimo prema Edinburghu. Prije nego što stignemo do škotske prijestolnice, stat ćemo na degustaciji popularnog škotskog whiskeya (uključeno u paket doplata). Nakon posjeta dvorcu nastavljamo putovanje prema prema dvorcu Blair, drevnom sjedištu vojvoda Earns i Athol, s jedinom privatnom vojskom u Europi, odakle je još kraljica Viktorija uzimala vojnike za tjelohranitelje. Po dolasku u Edinburgh panoramska vožnja gradom i smještaj u hotel. Odlazak javnim gradskim prijevozom do središta grada, vrijeme za večeru i povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja. Noćenje.

6. dan: EDINBURGH
Doručak. Odlazak u razgled Edinburgha, škotskog glavnog grada, “Sjeverne Atene” kako Edinburgh još nazivaju, pješački u pratnji voditelja putovanja: Princess Street, žila kucavica i glavna prometnica Edinburgha – George Street – Royal Mile, glavna ulica Edinburgha u kojoj se nalazi većina pubova i gradskih atrakcija – katedrala St. Giles – Mercat Cross, mjesto održavanja srednjovjekovnih mučenja – Edinburški dvorac (ulaznica u doplati, prijava prilikom rezervacije aranžmana) – Edinburško sveučilište – Carlton Hill – škotski Parlament – Palača Holyrood, službena rezidencija britanskih monarha za vrijeme boravka u Škotskoj. Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u gradu, njegovim pubovima, za posjete muzejima i slično. Povratak u hotel u večernjim satima s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

7. dan: EDINBURGH – AMSTERDAM - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i transfer u zračnu luku u Edinburghu, prijava na let na liniji KL1280 u 09:10 sati. Dolazak u Amsterdam u 11:45. Nastavak leta iz Amsterdama u 14:05 sati. Planirani dolazak u Zagreb u 15:55 sati po lokalnom vremenu.

Rok za prijavu: 20 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu:
Prijevoznik:
KLM, 24.08.-30.08.
24AUG ZAG-AMS 11:30 13:35
24AUG AMS-EDI 16:20 16:45*
30AUG EDI-AMS 09:10 11:45*
30AUG AMS-ZAG 14:05 15:55
*lokalna vremena


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na direktnoj liniji Zagreb-Amsterdam-Edinburgh-Amsterdam-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • autobusni prijevoz prema programu
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3* u Edinburghu u dvokrevetnim sobama
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3* u Glasgowu u dvokrevetnim sobama
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3* u Fort Williamu u dvokrevetnim sobama
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3* na području Invernessa u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 529,57 EUR (3.990,05 kn) (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • paket ulaznica: uključuje ulaznice u Edinburgh Castle, destileriju viskija, vožnju brodom po Loch Nessu i Loch Lomondu, Eilean Donan, Blair Athol, dvorac Inveraray, Urquhart Castle – 157,94 EUR (1.190,00 kn) po osobi, za djecu do 12 godina 139,36 EUR (1.050,01 kn) (plaćanje prilikom rezervacije aranžmana, min 20 putnika)
 • napojnicu za vodiča i vozača – preporuka 3-4 GBP po osobi po danu
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti

· trokrevetne sobe na ovom programu isključivo na upit!


Državljani RH mogu ući u Ujedinjeno Kraljevstvo bez ograničenja.
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za UK  informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije KLM objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u funtama (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske je država u zapadnoj Europi, obično poznata kao Ujedinjeno Kraljevstvo, ili manje točno kao Velika Britanija ili Britanija. Ujedinjeno je Kraljevstvo nastalo nizom Zakona o uniji (Act of Union), koji su ujedinili Englesku, Škotsku i Wales sa Sjevernom Irskom, regijom na otoku Irskoj (Ostali su se dijelovi Irske izdvojili iz UK 1922.). Ujedinjeno Kraljevstvo je smješteno na sjeverozapadnoj obali kontinentalne Europe, okruženo Sjevernim morem, Engleskim kanalom i Atlantskim oceanom. Pod suverenitetom Ujedinjenog Kraljevstva, iako nisu njegov dio, su zavisni teritoriji - Kanalski otoci, otok Man te niz prekomorskih teritorija. Velika Britanija, ili kako se ponekad naziva Britanija, je zemljopisni naziv za područje koje obuhvaća Englesku, Wales i Škotsku. Britansko otočje je zemljopisni naziv skupine otoka, kojem pripadaju Velika Britanija, Irska, otoci Man, Wight i Orkney, Hebridi, otočje Shetland, Kanalski otoci i drugi.

Škotska je jedna od 4 nacije koje tvore Veliko Kraljevstvo (druge 3 su Engleska, Wales i Sjeverna Irska). Škotska je smještena na sjeveru otoka Velike Britanije. Povijest ove zemlje seže do 1. stoljeća keda Rimljani osvajaju Veliku Britaniju. Konačno ime dobiva u 5. i 6. stolječu prema Skotima – plemenu Celtika. Škotska je politički uređena kao parlamentarna demokracija sa parlamentom u Edinburgu, dio je Europske Unije što znači da se mnoge odluke ipak donose u Europskom Parlamentu u Brusselsu.

Edinburgh
Glavni grad Škotske je poznat po svojoj bogatoj povijesti. Spomenimo također i nezaboravne velikane koje je proizveo: Sir Walter Scot, Sir Arthur Conan Doyle, Robert Louis Stevenson, Alexander Graham Bell. Stari dio grada satkan je od prošlosti Škotske kraljevske obitelji u stilu Romantike. Prolazeći Ulicom Princes do Novog grada imate dojam da je vrijeme stalo negdje oko 1700. godine. Ipak, grad živi intenzivno i u našim vremenima. Posebna se atmosfera u svakom kutku grada osjeća ljeti kada se održava Edinburgh International Festival – najveći festival primjenjene umjetnosti na svijetu.

Glasgow
Glasgow je pravi predstavnik Škotskog veselog temperamenta. Dugogodišnjom tradicijom umjetničkih predstava ovaj grad (a ne Edinburgh) je centar glazbe i drame. To je razlog što je Glasgow dom Škotske Opere i Kraljevskog Škotskog Nacionalnog Orkestra. Također, poznat je kao biser Škotske arhitekture i dizajna, te kao poslovni centar zemlje. Pošto iskusite dubinu i različitosti koje ovaj grad pruža, sigurno ćete zapjevati jednu Škotsku sa veselim mještanima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za UK i Škotsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske nalazi se u Londonu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske se nalazi na adresi 21 Conway Street, London W1T 6BN, UK.
Kontakt podaci: tel. 00 44 20 7387 1144 ili 0044 20 73872022, fax. 0044 20 73870310 ili 00 44 20 7387 0936, e-mail: mvrhlon@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Igor Pokaz.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002915944 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002916091, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »