Škotska HIT

7 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 1.565 EUR
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana
Garantirano

O putovanju

Putovanje Škotska HIT 7 dana avionom 28.05.-03.06.2024.
Edinburgh i Glasgow
GARANTIRANI POLAZAK

Nema trenutno predviđenih polazaka za ovo putovanje


Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!

1. dan: ZAGREB – FRANKFURT - EDINBURGH
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na let za Frankfurt u 14:45 sati. Nastavak leta prema Edinburghu u 21:45 sati, planirani dolazak u Edinburgh u 22:40 po lokalnom vremenu. Transfer iz zračne luke, smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: EDINBURGH
Doručak. U pratnji voditelja putovanja odlazimo u pješački razgled Edinburgha, škotskog glavnog grada i jednog od najvažnijih gradova Velike Britanije: Princess Street, najvažnija prometnica Edinburgha i trgovački raj – George Street – Royal Mile, živopisna ulica koja je domaćin brojnim restoranima, pubovima i gradskim znamenitostima – katedrala St. Giles – Mercat Cross, spomenik simbolične vrijednosti i mjesto okupljanja kroz stoljeća – Edinburški dvorac (ulaznica uz doplatu, prijava prilikom rezervacije aranžmana) – Edinburško sveučilište – Carlton Hill – škotski Parlament – Palača Holyrood, službena rezidencija britanskih monarha za vrijeme boravka u Škotskoj. Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u gradu i ručak ili posjet mnogobrojnim muzejima. Povratak u hotel u večernjim satima s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

3. dan: EDINBURGH – STIRLING – PITLOCHRY – AVIEMORE
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema škotskoj visoravni, regiji Invernessa. Na početku dana posjetit ćemo dvorac Stirling (ulaznice za Stirling Blair i destileriju uz doplatu, prijava prilikom rezervacije aranžmana). Dvorac Stirling zvali su i „Ključ za Škotsku“ zbog vrlo važnog strateškog položaja na brdu iznad rijeke Forth, a bio je poprište bitke na Stirling Bridgeu 1297. godine tijekom oslobodilačkog rata. Osim toga, Stirling je bio kraljevska rezidencija kuće Stewart i u njemu je 1543.g. okrunjena škotska kraljica Mary.  Nakon posjeta dvorcu nastavljamo prema jednoj od poznatih destilerija škotskog viskija. Obilazak destilerije uz stručno vodstvo i degustacija viskija, a potom odlazimo u tipični škotski gradić Pitlochry koji će sve oduševiti svojim šarmom. Vožnja prema hotelu, smještaj u hotel na području Aviemorea. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: AVIEMORE – EILEAN DONAN – LOCH NESS – INVERNESS
Doručak. Za početak dana odlazimo prema jednom od najpoznatijih dvoraca, simbolu Škotske – dvorcu Eilean Donan. Ovaj dvorac se nalazi na malom otoku (eilean na galskom jeziku) koji se uzdiže iznad jezera Loch Duich. Impresivna lokacija i karakterističan izgled sa srednjovjekovnim zidinama, kulama i pontonskim mostom, daje mu dramatičan izgled koji ga čini jednim od najčešće fotografiranih motiva Škotske. Razgled dvorca (ulaznice za Eilean Donan i vožnju brodom po Loch Nessu uz doplatu, prijava prilikom rezervacije aranžmana). Nakon razgleda krećemo u potragu za “Nessie”, omiljenim mitskim stvorenjem iz jezera Loch Ness. Vožnja jednom od najljepših škotskih panoramskih cesta uz legendarno jezero Loch Ness. Dolaskom na jezero  prvo ćemo posjetiti ruševine dvorca Urquhart, a potom ćemo i zaploviti slavnim jezerom. Jezero Loch Ness je po veličini drugo slatkovodno jezero u Škotskoj s dužinom od oko 37 kilometara. Nakon vožnje jezerom vožnja prema Invernessu, slobodna večer. Noćenje.

5. dan: INVERNESS – FORT WILLIAM – GLENCOE – LOCH LOMOND – GLASGOW
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Fort Williamu, gradiću koji stoji u podnožju najvišeg vrha Velike Britanije, Ben Nevisa i često je korišten kao baza za planinare i avanturiste. Nastavljamo prema spektakularnoj dolini okruženoj visokim planinama - Glencoe. Ovo područje privlači ljubitelje prirode i ptica, ali je i poslužilo kao lokacija za snimanje nekoliko filmova poput „Highlender“ i „Skyfall“. Dolazimo na područje najvećeg jezera Škotske, jezera Lomond. Još jedna lokacija za obožavatelje prirode, a posebna poslastica je odlazak na jedan od otočića koji čuvaju netaknutu prirodu. Mali predah prije dolaska u Glasgow. Na dolasku u Glasgow panoramski obilazak najvećeg grada Škotske, drugog po veličini u Velikoj Britaniji nakon Londona: George Square – spomenik Kraljici Viktoriji - Sveučilište – katedrala St. Mungo – zgrada Gradske vijećnice – Merchant Square - Glasgow Cross. Smještaj u hotel, slobodna večer. Noćenje.

6. dan: GLASGOW – DVORAC CULZEAN – ALLOWAY – GLASGOW
Doručak. Danas krećemo u istraživanje jugozapadne Škotske u povijesnu regiju Ayrshire, smještene na liticama iznad mora s pogledom na Sjevernu Irsku. Dolazimo do arhitektonskog dragulja - dvorca Culzean, koji je smješten na samoj litici i pruža uvid u raskošan životni stil škotskih plemićkih obitelji. Posjet dvorcu i veličanstvenom imanju od 260 hektara i čak 40 zgrada (ulaznice za dvorac i vrtove uz doplatu, prijava prilikom rezervacije aranžmana). Nastavljamo istraživati krajolike koji su nadahnuli Roberta Burnsa, najpoznatijeg škotskog pjesnika. Odlazimo do sela Alloway kako bismo saznali kako je sin jednog siromašnog farmera postao svjetski poznati pisac. Posjet rodnoj kući jednog od najpoznatijih Škota (ulaznica za muzej uz doplatu, prijava prilikom rezervacije aranžmana), šetnja do crkve Alloway Auld Kirk i srednjovjekovnog mosta Brig O' Doon. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje.

7. dan: GLASGOW – FRANKFURT – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i transfer u zračnu luku Glasgow, prijava na let u 12:45 sati. Dolazak u Frankfurt u 15:40 sati i nastavak leta prema Zagrebu u 21:50 sati. Planirani dolazak u Zagreb u 23:15 sati.

Rok za prijavu: 20 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu:
Prijevoznik: Lufthansa
28MAY ZAG 14:45 FRA16:20  
28MAY FRA 21:45 EDI 22:40    
03JUN GLA 12:45 FRA15:40  
03JUN FRA 21:50 ZAG23:15 

Predviđeni hoteli:
Edinburgh: HIEX City Center 3* ili sl.
Aviemore: Macdonald Highland Hotel 4* ili sl.
Inverness: Hotel 3*/4*
Glasgow: Ibis Styles George Square 3* ili sl.


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb-Frankfurt-Edinburgh/Glasgow-Frankfurt-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • autobusni prijevoz prema programu
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3* u Edinburghu u dvokrevetnim sobama
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3* na području Aviemorea u dvokrevetnim sobama
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3* na području Invernessa u dvokrevetnim sobama
 • dva noćenje s doručkom u hotelu 3* u Glasgowu u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi: 570 EUR
 • paket ulaznica: uključuje ulaznice u Edinburgh Castle, Stirling Castle, destileriju viskija, vožnju brodom po Loch Nessu, Eilean Donan, Culzean, Robert Burns muzej – 190 EUR po osobi, za djecu do 12 godina 180 EUR - plaćanje prilikom rezervacije aranžmana, min 20 putnika
 • napojnicu za vodiča i vozača – preporuka 3-4 GBP po osobi po danu
 • posjet nacionalnim galerijama i muzejima je besplatan, za one najposjećenije potrebno je napraviti online rezervaciju unaprijed na službenim web stranicama
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti

· trokrevetne sobe na ovom programu isključivo na upit!


- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije Lufthansa objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta  u funtama (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske je država u zapadnoj Europi, obično poznata kao Ujedinjeno Kraljevstvo, ili manje točno kao Velika Britanija ili Britanija. Ujedinjeno je Kraljevstvo nastalo nizom Zakona o uniji (Act of Union), koji su ujedinili Englesku, Škotsku i Wales sa Sjevernom Irskom, regijom na otoku Irskoj (Ostali su se dijelovi Irske izdvojili iz UK 1922.). Ujedinjeno Kraljevstvo je smješteno na sjeverozapadnoj obali kontinentalne Europe, okruženo Sjevernim morem, Engleskim kanalom i Atlantskim oceanom. Pod suverenitetom Ujedinjenog Kraljevstva, iako nisu njegov dio, su zavisni teritoriji - Kanalski otoci, otok Man te niz prekomorskih teritorija. Velika Britanija, ili kako se ponekad naziva Britanija, je zemljopisni naziv za područje koje obuhvaća Englesku, Wales i Škotsku. Britansko otočje je zemljopisni naziv skupine otoka, kojem pripadaju Velika Britanija, Irska, otoci Man, Wight i Orkney, Hebridi, otočje Shetland, Kanalski otoci i drugi.

Škotska je jedna od 4 nacije koje tvore Veliko Kraljevstvo (druge 3 su Engleska, Wales i Sjeverna Irska). Škotska je smještena na sjeveru otoka Velike Britanije. Povijest ove zemlje seže do 1. stoljeća keda Rimljani osvajaju Veliku Britaniju. Konačno ime dobiva u 5. i 6. stolječu prema Skotima – plemenu Celtika. Škotska je politički uređena kao parlamentarna demokracija sa parlamentom u Edinburgu, dio je Europske Unije što znači da se mnoge odluke ipak donose u Europskom Parlamentu u Brusselsu.

Edinburgh
Glavni grad Škotske je poznat po svojoj bogatoj povijesti. Spomenimo također i nezaboravne velikane koje je proizveo: Sir Walter Scot, Sir Arthur Conan Doyle, Robert Louis Stevenson, Alexander Graham Bell. Stari dio grada satkan je od prošlosti Škotske kraljevske obitelji u stilu Romantike. Prolazeći Ulicom Princes do Novog grada imate dojam da je vrijeme stalo negdje oko 1700. godine. Ipak, grad živi intenzivno i u našim vremenima. Posebna se atmosfera u svakom kutku grada osjeća ljeti kada se održava Edinburgh International Festival – najveći festival primjenjene umjetnosti na svijetu.

Glasgow
Glasgow je pravi predstavnik Škotskog veselog temperamenta. Dugogodišnjom tradicijom umjetničkih predstava ovaj grad (a ne Edinburgh) je centar glazbe i drame. To je razlog što je Glasgow dom Škotske Opere i Kraljevskog Škotskog Nacionalnog Orkestra. Također, poznat je kao biser Škotske arhitekture i dizajna, te kao poslovni centar zemlje. Pošto iskusite dubinu i različitosti koje ovaj grad pruža, sigurno ćete zapjevati jednu Škotsku sa veselim mještanima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za UK i Škotsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske nalazi se u Londonu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske se nalazi na adresi 21 Conway Street, London W1T 6BN, UK.
Kontakt podaci: tel. 00 44 20 7387 1144 ili 0044 20 73872022, fax. 0044 20 73870310 ili 00 44 20 7387 0936, e-mail: mvrhlon@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Igor Pokaz.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002952753 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002952833, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »