Skriveni biseri Istre 2021.

3 dana autobusom
autobusom
 • Smještaj / opis:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  autobusom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena od 740 kn
dva noćenja s doručkom
Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Istra 3 dana autobusom  09.04., 04.06., 20.06., 27.08., 08.10., 19.11.2021.
GARANTIRANI POLASCI


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  09.04.2021. 11.04.2021. 3 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 3996177-D27
  Redovna cijena : 890 kn
  Popust: -100 kn
  Cijena: 790 kn
  dva noćenja s doručkom
 • Od datuma Do datuma Broj dana
  04.06.2021. 06.06.2021. 3 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 3996178-D27
  Redovna cijena : 990 kn
  Popust: -100 kn
  Cijena: 890 kn
  dva noćenja s doručkom
 • Od datuma Do datuma Broj dana
  20.06.2021. 23.06.2021. 3 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 3996179-D27
  Redovna cijena : 990 kn
  Popust: -100 kn
  Cijena: 890 kn
  dva noćenja s doručkom
 • Od datuma Do datuma Broj dana
  27.08.2021. 29.08.2021. 3 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 3996180-D27
  Redovna cijena : 990 kn
  Popust: -100 kn
  Cijena: 890 kn
  dva noćenja s doručkom
 • Od datuma Do datuma Broj dana
  08.10.2021. 10.10.2021. 3 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 3996181-D27
  Redovna cijena : 890 kn
  Popust: -100 kn
  Cijena: 790 kn
  dva noćenja s doručkom
 • Od datuma Do datuma Broj dana
  19.11.2021. 21.11.2021. 3 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 3996182-D27
  Redovna cijena : 840 kn
  Popust: -100 kn
  Cijena: 740 kn
  dva noćenja s doručkom

Program putovanja

Moguć polazak iz Rijeke, Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

Hotel Fontana 3* Buzet

1. dan ZAGREB/RIJEKA – PULA – ROVINJ – BUZET
Polazak autobusa u 5:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb. Vožnja do Rijeke. Pauza uz mogućnost ukrcaja putnika na Vratima Jadrana „Sjever“ u 07:30. Slijedi nastavak vožnje autobusom do Pule te po dolasku slijedi razgled grada uz pratnju lokalnog vodiča: Najveća znamenitost Pule, Pulski Amfiteatar ( Izvana ) –  Dvojna vrata i gradski bedemi – Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije – Forum – Gradska Vijećnica –  Augustov hram ( Izvana ) – Zlatna vrata. Poslijepodne slobodno vrijeme za ručak te šetnju rivom. Polazak za Rovinj. Okupljanje grupe i polazak prema Rovinju, prema mnogima najromantičnijem gradu na Jadranu. Po dolasku razgled grada: Crkva sv. Eufemije –  Zavičajni muzej – Balbijev luk – Gradska ura i palača. Slobodno vrijeme za istraživanje uskih uličica i malenih trgova te za uživanje u jedinstvenom mediteranskom duhu grada. U predvečernjim satima polazak prema Buzetu. Dolazak u Buzet u večernjim satima. Prijava u hotel. Orijentacijski razgled Buzeta. Noćenje.

2.dan BUZET – MOTOVUN – GROŽNJAN – BUJE – POREČ – BUZET
Doručak. Prva destinacija dana. Slijedi polazak prema Motovunskoj šumi, iznad koje se smjestio grad Motovun, jedan od najljepših starih gradova na Mediteranu. Po dolasku, šetnja do središta grada i odlazak u obilazak uz lokalnog vodiča: Gradska Vrata s Kulom – Renesansna Gradska Palača – Gradska Loža – Župna Crkva Svetog Stjepana – Gradske Cisterne, a sve uz šetnju prekrasnim srednjevjekovnim uličicama ovog jedinstvenog gradića. S vrha Motovuna pruža se prekrasan pogled na okolna mjesta i Motovunsku šumu, a terase rasprostranjene uz zidine idealna su pozicija za uživanje u gastronomskim specijalitetima, istarskim vinima i slično. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Uživanje u Motovunu. Potom slijedi polazak prema obližnjem Grožnjanu, još jednom istarskom biseru. Poznat je kao “Grad umjetnika”. Kraća šetnja uskim uličicama grada. Iduća destinacija dana biti će još jedan pitoreskni istarski gradić, za kojega mnogi kažu da je možda i najljepši gradić Istre, Buje. Po dolasku lako ćete prepoznati ostatke srednjovjekovnog grada. Prošetati ćemo se po glavnom gradskom trgu – Trgu slobode, po želji se popeti na vidikovac te vidjeti župnu crkvu sv. Servula koja je podignuta na temeljima stare trobrodne romaničko-gotičke crkve iz 13. stoljeća. Slobodno vrijeme za kavu i ručak. U dogovoreno vrijeme sastanak grupe te polazak prema obali u smjeru Poreča, naše zadnje destinacije dana. Bogatstvo ovog grada mjeri se s njegovom bogatom povijesnom baštinom, starijom od dvije tisuće godina. Vidjeti ćemo slavnu Eufrazijevu baziliku ( Ulaznica uz doplatu ), sagrađenu u 6. stoljeću. Njenu vrijednost prepoznao je i UNESCO pod čijom se zaštitom nalazi od 1997. godine. Mi ćemo vidjeti najstariji trgu u Poreču, Trg Marafor gdje se čuvaju fragmenti antičkih hramova, te bogatoj riznici starogradskih spomenika kao što su Romanička kuća iz 13. stoljeća – Kuća dva sveca iz 15. stoljeća – Istarska sabornice. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za vlastite sadržaje u Poreču prije povratka u Buzet. Povratak u Buzet u večernjim satima. Noćenje.

3.dan BUZET – ROČ – HUM – PAZIN – OPATIJA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi polazak u smjeru Zagreba. Usput ćemo stati u staroistarskom mjestu Roč. Posjetiti ćemo kapelu Svetog Roka, oslikanoj s dva sloja fresaka iz XIV. i XV. stoljeća te ćemo vidjeti Župnu Crkvu Svetog Bartula i Bratovštinsku Crkvu Svetog Antuna. Nakon obilaska Roča, Alejom Glagoljaša,  koju čine 11 spomen obilježja (Stup Čakavskog Sabora, Stol Ćirila i Metoda, Sijelo Klimenta Ohridskog, Vrata Huma i drugi) idemo za Hum, kako mu tepaju  “Najmanji Grad na svijetu”. Hum je gradić sa svega dvadesetak stanovnika, dvije crkve, bedemima, romaničkim zvonikom – kulom i gradskom ložom, koji danas ponosno stoji na brežuljku iznad izvorišta rijeke Mirne. Dug je svega stotinjak, a širok tridesetak metara. Sa svojim vječnim kaštelom, uskim uličicama i tihim crkvicama, kao i sa kamenim glagoljaškim grafitima starim 600 godina te starim običajem biranja župana na kamenom stolu, predstavlja ulaz u neko drugo, drevno vrijeme. Prošetati ćemo se najmanjim gradom na svijetu te čuti priču o njemu. Iduća destinacija biti će Pazin. Po dolasku slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Vidjeti ćemo Pazinski Kaštel ( Ulaznica uz doplatu ) , koji je danas najljepša i najočuvanija srednjovjekovna utvrda u Istri, smješten na 120 m strmoj litici. Vidjeti ćemo i Franjevački samostan s crkvom iz 15. stoljeća. Kraće slobodno vrijeme, prilika za etnografskom muzeju Istre koji se nalazi u Pazinu. Potom odlazimo do znamenite Pazinske Jame, fenomena i zaštićenog krajolika ispod čije litice ponire rijeka Pazinčica. Za dugotrajnih kiša na tom mjestu se stvara nekoliko kilometara dugačko jezero pa tada Pazin dobiva poluotočni izgled. Nakon razgleda polazak prema Opatiji. Dolazak u Opatiju u popodnevnim satima. Po dolasku slijedi šetnja Opatijom i središnjim opatijskim parkom, jednim od najljepših parkova u Hrvatskoj koji se ubraja u hortikulturne spomenike: Villa Angiolina s romantičnim parkom koja je današnji Hrvatski Muzej Turizma – Villa Amalia –  najstariji hrvatski hotel Kvarner – šetnica Lungomare na kojoj se nalazi i skulptura Djevojka sa Galebom. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju i kavu u Opatiji. Nakon ručka i odmora slijedi polazak prema Zagrebu. Polazak u zagreb predviđen u kasnim večernjim satima.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Cijena aranžmana po osobi: 

TERMINI POLAZAKA HOTEL FONTANA 3* BUZET
2021. – GARANTIRANI POLASCI
09.04. – 11.04. FIRST MINUTE 790 kn
Redovna cijena 890 kn
04.06. – 06.06. FIRST MINUTE 890 kn
Redovna cijena 990 kn
20.06. – 22.06. FIRST MINUTE 890 kn
Redovna cijena 990 kn
27.08. – 29.08. FIRST MINUTE 890 kn
Redovna cijena 990 kn
08.10. – 10.10. FIRST MINUTE 790 kn
Redovna cijena 890 kn
19.11. – 21.11. FIRST MINUTE 740 kn
Redovna cijena 840 kn

Minimalan broj putnika: 40
Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Hotel Fontana 3* je smješten na Trgu Fontana u centru Buzeta u Istri te raspolaže sa ukupno 54 sobe i 3 suita. Komforne sobe moderno uređene i obnovljene su opremljene SAT TV-om, telefonom s mogućnošću izravnog biranja, mini barom, tušem, klimom za grijanje i hlađenje, besplatnim bežičnim internetom. Idealno je polazište za profesionalne sportaše, ali i amatare, poslovne ljude, ljubitelje tartufa, istarskih delicija i vina.

U sklopu hotela nalazi se hotelski te à la carte restoran u kojem se poslužuju delicije istarske kuhinje s naglaskom na jela od tartufa koja se vrhunski sljubljuju sa biranim istarskim vinima. Caffe bar hotela Fontana idealno je mjesto za opuštanje od svakodnevnih obveza a zbog mirne i opuštene atmosfere savršen je izbor i za sastanke tijekom dana. Uz velik izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića i napitaka, u caffe baru možete uživati uz bogatu ponudu raznovrsnih dnevnih kolača. Provedite najljepše trenutke u dobrom društvu i kvalitenoj usluzi caffe bara hotela Fontana.

U sklopu hotela se nalaze frizerski salon, kozmetički salon, wellness, automat za klub i ordinacija za otolaringologiju.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

            


Popusti:

 • Popust na treću osobu u 1/2 sobi: 10%
 • Djeca do 3,99 godina u sobi s dvije odrasle osobe: BESPLATNO

Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom
 • smještaj u dvokrevetnim sobama hotela 3*/4* u Istri uz uslugu doručka
 • turističkog pratitelja iz Zagreba na hrvatskom jeziku te lokalne vodiče
 • osiguranje od odgovornosti
 • jamčevinu turističkog paket aranžmana
 • sve razglede prema programu
 • troškove organizacije i realizacije programa

Cijena ne uključuje

 • doplata za jednokrevetnu sobu 400 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja, obavezno akoosoba putuje sama)
 • doplata za dva polupansiona u hotelu: 180 kn
 • doplata za jedan polupansion u hotelu: 100 kn (na novogodišnjem polasku 30.12.2020.)
 • vlastite troškove
 • ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • fakultativne izlete
 • sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
 • boravišna pristojba u hotelu – cca 10 – 12 kn osoba/dan – PLAĆANJE NA RECEPCIJI HOTELA
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene


FAKULTATIVNE ULAZNICE (plaćanje na licu mjesta; moguće su promjene cijene ulaznica)
KAŠTEL PAZIN 25 kn
KAŠTALPULA 25 kn
MOTOVUNSKE ZIDINE 20 kn
AMFITEATAR U PULI 50 kn
AUGUSTOV HRAM U PULI 10 kn
EUFRAZIJEVA BAZILIKA 40 kn

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

 • 1. red – sjedalo 3, 4 –100 kn
 • 2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 –100 kn
 • sjedala iza 2. vrata – 100 kn
 • ostala raspoloživa sjedala – 50 kn

VAŽNA NAPOMENA

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »