Štorije s Kvarnera

3 dana autobusom
autobusom
 • Smještaj / opis:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  autobusom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 790 kn
Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

First minute

O putovanju

Putovanje Kvarner 3 dana autobusom 31.10.-03.11.2020.  


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  31.10.2020. 03.11.2020. 3 dana
  First minute
  Šifra : 3996129-D02
  Redovna cijena : 890 kn
  Popust: -100 kn
  Cijena: 790 kn

Program putovanja

VRIJEDNOST VIŠE: SMJEŠTAJ U HOTELU 4* NA OPATIJSKOJ RIVIJERI

1. dan ZAGREB – RIJEKA – OPATIJA   
Polazak iz Zagreba u 08:00 sati  (mjesto polaska će biti objavljeno u završnoj obavijesti). Vožnja autocestom do središta Primorsko – Goranske županije, Rijeke. Prvo posjećujemo Trsat - Svetište Gospe Trsatske koje je prema legendi, nastalo 1291. godine kad se tu pojavila nazaretska kućica Svete obitelji koju su donijeli anđeli. Uz svetište nezaobilazan je I trsatski kaštel s kojeg se pruža  pogled koji će vas ostaviti bez daha.  Nakon pauze za kavicu spuštamo se prema  riječkom Korzu s kojeg započinjemo razgled mistične Rijeke. U toku razgleda saznajte tko je zaštitnik grada Rijeke, kada je Rijeka bila nezavisna država, tko je izmislio torpedo, ima li samo Pisa kosi toranj i kakav je to dvoglavi orao na gradskoj uri. Ta I brojna druga pitanja biti će odgovorena u ležernoj šetnji gradom a u slobodno vrijeme svakako predlažemo da navratite u orginalnu “šta da” suvenirnicu.  U poslijepodnevnim satima vožnja prema bajnoj Opatiji zvanoj još hrvatska Azurna obala otkrivena još  sredinom 19. st. od strane Habsburgovaca i članova drugih europskih kraljevskih i plemićkih obitelji koji u uživali u njezinim ljepotama te ju oplemenili predivnim primjerima arhitekture.  Provjerite čime je Opatija privlačila posjetitelje nekad i kako to čini danas! Očarat će vas njezin šarm i ljepota šetališta Lungomare, njezinih parkova i kavana. Vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel Park Lovran 4****. Noćenje.

2. dan FAKULTATIVNI IZLET NA KRK I VINSKA PROBA ili SLOBODAN DAN
Doručak. Za današnji dan predlažemo fakultativni izlet na  “Zlatni otok” - otok Krk. Prelaskom krčkog mosta vozimo se prema istoimenom te ujedno najvećen naselju na otoku – gradu Krku. Slijedi šetnja koja će Vam otkriti mnoge tajne koje skriva grad Krk i njegova iznimno bogata prošlost. Starogradska jezgra otkriti će Vam puno tragova bogate povijesti grada Krka. Saznajte zanimljivosti o fascinantnom kompleksu krčke katedrale, crkvi sv. Kvirina i zvoniku na slikovitom trgu Kamplin, sve o Frankopanskom Kaštelu, gradskoj vjećnici … Nakon pauze vožnja prema poznatom “ Vrbinku nad morem” – koji se poput drugih starih kaštela na otoku smjestio visoko, na gotovo 50 metarskoj visini, a na zaista osobitome mjestu na hridi što doslovce uranja u more. Šetati ćemo romantičnim uličicama Vrbnika među kojima se, navodno nalazi i najuža ulica na svijetu! S Vrbika pogled seže do predivnih vinograda iz kojih potječe poznata žlahtina koju ćemo potom degustirati u jednom od poznatih podruma. Slobodno vrijeme te povratak prema Lovranu. Za sve koji odluče ostati na opatijskoj rivijeri predlažemo šetnju 12 kilometarskom šetnicom Lungomare.  Noćenje.

3. dan LOVRAN – MOŠĆENICE –MOŠĆENIČKA DRAGA - KASTAV - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te vožnja prema živopisnom mjestašcu Mošćenice. Prvo što će Vas ostaviti bez dana je prekrasan pogled  s obzirom na geografski položaj 178 m  nadmorske visine, a čim zakoračite kroz  gradska vrata otkriti ćete posve novi svijet. Naime temeljem zakona o zaštiti spomenika povijesna jezgra Mošćenica uvrštena je 1968. u registar nepokretne kulturne baštine, a brojni sačuvani predmeti svjedočili su bogatoj povijesti čije priče I legenda još I danas “žive”. Tako ćemo vidjeti Mošćenički toš, mlin za masline, star oko tri stotine godina i simbol ovog srednjovjekovnog grada, gradskou ložu, šternu, kaštel ….te čuti intrigantne priče o žiteljima grada a potom se spustiti u Mošćeničku Dragu koja se razvila kao ribarska lučica grada Mošćenica, a danas je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Slobodno vrijeme za šetnju poznatom plažom, fotografiranje I kavicu. Slijedi vožnja prema prekrasnom Kastvu gdje ćemo saznati sve o kastavskim lončarima, “kapitanu” Morelliju te otkiti tajnu zašto kastavska crkva nikad nije dovršena. O veličini i značaju Kastva ranijih stoljeća danas svjedoči stara gradska jezgra opasana srednjovjekovnim gradskim zidom s devet kula, smještena na brijegu visokome 365 metara, koja je bila i ostala središtem cijele Kastavštine. Nakon šetnje slijedi povratak u Zagreb.

Cijena aranžmana po osobi: 
FIRST MINUTE 790 kn
/ Redovna cijena 890 kn

Minimalni broj putnika: 35             
Maksimalan broj putnika : 45                     


Popusti:
•    Djeca na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 100 kn
•    Odrasla osoba na pomoćnom ležaju 70 kn

Obavezna doplata:
•    boravišna pristojba i osiguranje 20 kn po osobi 


Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • sve razglede prema programu
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4*
 • razgledavanja prema programu
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 390 kuna, obavezno ako osoba putuje sama
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • boravišnu pristojbu i osiguranje 20 kn po osobi
 • izlet na Krk
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

 • Informativne cijene ulaznica / izleta:
  •    Fakultativni izlet na Krk uz vinsku probu  (min 25 pax)- 250 kn odrasli, 150 kn djeca ( bez degustacije)

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
Sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn.
Sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn.
Sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn.
Bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn.
Doplata za prazno sjedalo – 300 kn 


VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »