Tallinn i Riga - ljeto na Baltiku

6 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 927,73 EUR (6.989,98 kn)
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Kupi odmah

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Tallinn i Riga - ljeto na Baltiku 6 dana avionom 27.07.-01.08.2023.
Izlet u Helsinki
GARANTIRANI POLAZAK

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Termini polazaka

Cijena po osobi

Garantirano

Šifra : 3998546-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn


Dodatna vrijednost: uključene ulaznice za katedralu u Rigi, tvrđave u Siguldi i Turaidi i Domsku crkvu u Tallinnu!
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

Predviđeni hoteli:
Tallinn: L'Ermitage 4*, ParkInn by Radisson Tallinn 4*, Hestia Europa 4* ili slično
Hestia Europa:


Riga: Accor Valdemars 3*, Rixwell Konventa Seta Design 4*, Avalon 4*, ili sl.
Accor Valdemars 3*

1. dan: ZAGREB – VARŠAVA – TALLINN
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let za Varšavu na liniji LO612 u 09:45 sati (redovi letenja ispod programa!). Slijetanje u Varšavu predviđeno u 11:20 sati, nastavak leta prema Tallinnu na liniji LO787 u 15:10 sati. Po slijetanju u Tallinn u 17:50 sati ukrcaj u autobus i vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel. Kraći odmor i odlazak u orijentacijsku večernju šetnju središtem Tallinna. Slobodno vrijeme za večeru i povratak u hotel s voditeljem putovanja ili individualno. Noćenje.

2. dan: TALLINN: fakultativno PORT NOBLESSNER, KALAMAJA I TELLISKIVI
Doručak. Odlazak u razgled Tallinna, šarmantne estonske prijestolnice poznate po staroj srednjovjekovnoj jezgri okruženoj obrambenim kulama koja se nalazi pod zaštitom organizacije UNESCO. U Tallinnu je lako zaboraviti da je riječ o glavnom gradu jednog vrlo modernog europskog naroda: zakoračivši u Stari grad kao da se vraćate natrag u vrijeme srednjeg vijeka, vrijeme vitezova i princeza zatočenih u kulama oko grada. Grad je kompaktan i jednostavan za istraživanje, sa svim najvažnijim znamenitostima smještenim oko Starog grada. Stoljećima stare ulice popločene kockama, zanimljive fasade, gotičke crkve i skrivena dvorišta – a sve to obgrljeno srednjovjekovnim zidinama i tornjevima – najveća su talinska atrakcija. Pješački razgled Tallinna obuhvaća jezgru grada, katedralu iz 13.st., rusku pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, vidjet ćemo gradsku vijećnicu i mnoge palače iz doba Hanse, dvorac Tompea te ćemo panoramski pogledati i novi dio grada kao i amfiteatar na otvorenom gdje je između ostalog 1988.g. krenula „Pjevajuća revolucija“. Poslijepodne predlažemo fakultativno odlazak u sjevernu četvrt Tallinna, zadnjih godina vrlo popularnu Kalamaju. Nekoć davno glavna luka grada, Kalamaja je potom stoljećima bila industrijska četvrt grada, a danas je to najpopularniji kvart u Tallinnu pun zanimljivih obrtničkih trgovina, restorana i galerija. Ono što je u Kalamaji najpoznatije to je tzv. „Kreativni grad Telliskivi“, kompleks starih tvornica u kojem je danas smješteno više od 200 raznih lokala s vrlo raznovrsnim namjenama. A u sklopu posjeta Kalamaji vidjet ćemo i Port Noblessner, nekoć glavnu luku carske Rusije za izgradnju podmornica, a danas jedan od najzanimljivijih urbanih prostora na Baltiku za što je Port Noblessner dobio i nagradu. U sklopu posjeta Kalamaji uključena je ulaznica u najpopularniji estonski muzej, Pomorski muzej. Vjerujte nam da ne želite propustiti IT mjesto u Tallinnu koje TimeOut magazin navodi kao jednu od najzanimljivijih četvrti u svijetu! Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima, slobodna večer. Noćenje.

3. dan: TALLINN – HELSINKI (fakultativno) – TALLINN
Doručak. Danas vam svakako preporučujemo posjet prekrasnoj finskoj prijestolnici (doplata za izlet prilikom rezervacije aranžmana, minimum za realizaciju 20 prijavljenih putnika). Poslije doručka pješački odlazak u luku na brod za Helsinki. Plovidba Baltičkim morem do finske prijestolnice traje otprilike dva sata. Po dolasku u luku ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski razgled grada. Od svih velikih gradova smještenih na sjeveru Europe za Helsinki možemo reći da je najneobičniji: grad poznat po fantastičnom dizajnu, sjajnim arhitektima, art nouveau građevinama, uopće fantastičnoj sintezi starog i novog. Među razglašenijim Stockholmom i Oslom Helsinki itekako zavređuje pozornost posjetitelja – „Bijeli grad sjevera“ je nevjerojatno šarmantan grad koji će vas osvojiti svojim znamenitostima, neobičnim stjenovitim izgledom, fantastičnim trgovinama, odličnom gastro scenom, itd. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima ili kupovinu, i sl. Odlazak u luku javnim gradskim prijevozom i povratak brodom u Tallinn u večernjim satima. Noćenje.

4. dan: TALLINN – NACIONALNI PARK GAUJA – RIGA
Doručak. Odjava iz soba i putovanje prema Latviji. Putem do Rige posjetit ćemo područje latvijskog nacionalnog parka Gauja koji počinje u mjestu Sigulda. Cijelo to područje Latvijci zovu i „Mala Švicarska“, zbog doista očaravajuće prirode. Sigulda je omiljeno mjesto za izlet, odmor i rekraciju. Latvijci obožavaju Siguldu i smatraju gradić i okolicu naprosto prelijepom, a takav je status Sigulda možda dobila i kroz „Nacionalno buđenje“ jer su tu Latvijci otkrivali svoje ruralne korijene. Posjet području Sigulde i Turaide uz lokalnog vodiča (uključene ulaznice u ruševine Sigulde i rezervat Turaide) i nastavak putovanje prema Rigi. Dolazak u Rigu, smještaj u hotel i slobodna večer. Odlazak u večernju šetnju središtem grada s voditeljem putovanja. Noćenje.

5. dan: RIGA: fakultativno JURMALA
Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled grada. Riga je latvijska prijestolnica koja se smjestila na rijeci Daugavi/Zapadnoj Dvini i najveći je grad Latvije. Grad je poznat zbog svoje drvene arhitekture 19. stoljeća te art nouveau građevina zbog kojih je uvršten na listu UNESCO-ve zaštićene baštine. Pješački razgled starog grada u pratnji lokalnog vodiča: crkva sv. Petra, katedralni trg s katedralom s jednim od najvrijednijih orgulja na svijetu koje je 1883. godine sagradila tvrtka E. F. Walcker & Sons u Ludwigsburgu, Barutna kula i gradske zidine, Tri brata – najstarija kuća u starom gradu, starogradski trg s vijećnicom koja je prepoznatljiv simbol grada, Kuća Crnoglavih, Parlament, Spomenik slobode, Opera... Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne predlažemo izlet u Jurmalu, obližnje ljetovalište s 32 kilometra pješčane obale smještene uz šume borova. Baltička je to „francuska rivijera“, od 19.st. omiljeno i obljubljeno odmorište i ljetovalište, i u razdoblju vladavine komunizma vrlo posjećena i popularna, osobito među bogatim Rusima. Slobodno vrijeme za šetnju i osvježenje. Povratak u Rigu u ranim večernjim satima, slobodna večer. Noćenje.

6. dan: RIGA – VARŠAVA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba i slobodno jutro u Rigi za zadnju šetnju gradom. Transfer u zračnu luku u Rigi na let LO784 za Varšavu u 14:05 sati, slijetanje predviđeno u 14:25 sati (lokalna vremena) i nastavak prema Zagrebu na liniji LO613 u 15:40, dolazak u Zagreb u 17:20. Kraj programa.

Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Napomena: prilikom rezervacije zbog prijave brodarskoj kompaniji potrebno je dati ime i prezime, datum rođenja i državljanstvo.

Informacije o letu:
Prijevoznik: LOT
LO 612 ZAG   09:45 WAW  11:20
LO 787 WAW 15:10  TLL 17:50
LO 784 RIX   14:05  WAW 14:25
LO 613 WAW  15:40 ZAG  17:20


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb-Varšava-Tallinn i Riga-Varšava-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka
 • autobusni prijevoz prema programu
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Rigi i tri noćenja s doručkom u Tallinnu u hotelu 3/4* u dvokrevetnoj sobi
 • lokalne vodiče za razglede Rige, NP Gauja i Tallinna
 • ulaznice za katedralu u Rigi, Domsku crkvu u Tallinnu, tvrđave u Siguldi i Turaidi (NP Gauja)
 • razgledavanja prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • boravišne pristojbe
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za polupansion (paket od četiri večere u hotelima/restoranima – ne uključuje večeru na brodu, minimalno 15 prijavljenih putnika): 124,76 EUR (940 kn) odrasli, 104,85 EUR (789,99 kn) djeca do 11,99 godina
 • fakultativni cjelodnevni izlet u Helsinki: uključuje prijevoz brodom, voditelja putovanja, razgled prema programu, ulaznicu u Crkvu u stijeni (minimalno 20 prijavljenih putnika, plaćanje i prijava u agenciji prilikom rezervacije putovanja): 91,58 EUR (690,01 kn) po osobi odrasli, djeca do 11,99 godina 71,67 EUR (540 kn)
 • fakultativni posjet četvrti Kalamaja u Tallinnu: uključuje prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, ulaznicu u Pomorski muzej (minimalno 20 prijavljenih putnika, plaćanje i prijava u agenciji prilikom rezervacije putovanja): 38,49 EUR (290,00 kn) po osobi odrasli, djeca do 11,99 godina 31,85 EUR (239,97 kn)
 • fakultativni izlet u Jurmalu (trajanje 4-5 sati, uključuje povratnu kartu za vlak, lokalnog vodiča i pratnju voditelja putovanja, plaćanje i prijava u agenciji prilikom rezervacije putovanja): odrasli 19,91 EUR (150,01 kn), djeca do 12 god. 14,60 EUR (110,00 kn)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 211,02 EUR (1.589,93 kn) po osobi, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je dodatno nagraditi kao što se nagrađuje i vozač na destinaciji (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2 EUR (15,07 kn) - 2,50 EUR (18,84 kn) po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • napojnicu za lokalne vozače – cca 5 EUR (37,67 kn) - 10 EUR (75,35 kn) po osobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti

· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni


Estonija

Državljani RH mogu ući u Estoniju bez ograničenja.
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Estoniju informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


Finska

Državljani RH mogu ući u Finsku bez ograničenja.
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Finsku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


Latvija

Državljani RH mogu ući u Latviju bez ograničenja.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Latviju informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije LOT objavljenom u rujnu 2022. godine i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda lokaliteta na turi, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala na autobusnim programima, i sl.)
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Napomena: U Finskoj, Latviji i Estoniji valuta je euro. Lokalno vrijeme u svim navedenim zemljama je +1 sat u odnosu na hrvatsko. Ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću.


Republika Estonija je država na sjeveroistoku Europe, na obali Baltičkog mora i Finskog zaljeva. Graniči s Rusijom na istoku i Latvijom na jugu, a od Finske je odvaja Finski zaljev. Estonija je članica Europske unije i NATO-a od 2004. godine.

Latvija, često zvana i Letonija, je pribaltička europska država. Graniči s Estonijom na sjeveru, Rusijom na istoku, Bjelorusijom na jugoistoku, te Litvom na jugu. Na zapadu izlazi na Baltičko more.

Finska je nordijska država u sjeveroistočnoj Europi, s 5.416.000 stanovnika i površine od 338.144 kvadratnih kilometara. Najveći dio Finske je nizak, blago valovit, šumovit kraj s mnogo jezera. Ima 187.888 jezera (većih od 500 m2) te 179.584 otoka. Glavni je grad Helsinki. Finci pripadaju ugrofinskoj skupini naroda i govore finskim jezikom. Uz finski službeni jezik je i švedski.

Tallinnn, glavni grad Estonije, osnovali su vitezovi Teutonci na temeljima starijeg naselja na samom ulazu u Finski zaljev. Pristup uniji trgovačkih esnafa Hansa, od 1284.g., utjecao je na brzi i veliki napredak grada. Glavni grad Estonije iznimno je atraktivan sa svojih 26 kula na zidinama koje ga i danas okružuju, s brojnim crkvama na brdu Dom i Donjem gradu, gotičkim crkvenim tornjevima koji se kao koplja uzdižu prema nebu. Odiše atmosferom srednjevjekovnog grada uskih popločanih ulica, gotovo bez prometa. Uvršten je na listu svjetske kulturne baštine organizacije UNESCO.

Riga je glavni grad Latvije. S oko 720 000 stanovnika također je i najveći grad te države. Nalazi se na ušću rijeke Zapadne Dvine (lav. Daugave) u Baltičko more, u južnom dijelu Riškog zaljeva. Riga je najveći grad u baltičkim državama i ima status glavnog kulturnog, obrazovnog, političkog, financijskog, komercijalnog i industrijskog centar Baltika. Stara Riga (lav. Vecrīga) nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske baštine jer ima najveći broj građevina u stilu secesije (jugendstila) u Europi.

Helsinki je glavni i najveći grad Finske. Smješten je u južnom dijelu zemlje na obali Finskog zaljeva. Helsinki čini konurbaciju s još tri grada - Espoo, Vantaa i Kauniainen, koji su zajedno nazvani područje glavnog grada. Ovo područje ima 1 231 000 stanovnika. 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Hrvatski državljani mogu u Latviju, Estoniju i Finsku putovati s važećom putovnicom ili osobnom iskaznicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Finskoj nalazi se u Helsinkiju. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Finskoj koje pokriva i Republiku Estoniju (Helsinki) nalazi se na adresi : Kruunuvuorenkatu 500160 Helsinki, Finska. Korisni podaci: tel 00358 9 685 0170, fax 00358 9 622 2221, e-mail:croemb.helsinki@mvep.hr Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Josip Buljević

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket-aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 Mogućnosti plaćanja:

 • uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • keks pay
 • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
 • online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002915944 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.  Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002916091, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »