Tanzanija safari i Zanzibar 2021.

11 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 14.280 kn
+ zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 3.290 kn
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

First minute

O putovanju

Putovanje Tanzanija i Zanzibar 11 dana avionom 30.01.-09.02.2021. 


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  30.01.2021. 09.02.2021. 11 dana
  First minute
  Šifra : 3995958-D36
  Redovna cijena : 15.380 kn
  Popust: -1.100 kn
  Cijena: 14.280 kn
  + zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 3.290 kn

Program putovanja

VRIJEDNOST VIŠE: Uključen posjet selu Masai

1.DAN (30.01.) ZAGREB – ISTANBUL – KILIMANJARO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airlines prema Istanbulu u 9.10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kilimanjaro u 20.25 sati. Noćni let.

2.DAN (31.01.) KILIMANJARO
Dolazak u Kilimanjaro je predviđen u 5.50 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku slijedi obavljanje graničnih formalnosti i ishođenje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi – plaćanje na licu mjesta). Transfer do hotela u Arushi, smještaj i slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3.DAN (01.02.) ARUSHA – NP TARANGIRE
Nakon doručka u hotelu slijedi vožnja prema Nacionalnom parku Tarangire. Taj velebni park se proteže na 2850 km2 duž istoimene rijeke na čijim obalama rastu neka od najvećih drveća na svijetu – Baobabi. Močvarno područje Nacionalnog parka djeluje kao magnet za razne divlje životinje. Prolazeći kroz prirodna prostranstva imat ćemo priliku promatrati divlje životinje koje se kreću beskrajnim savanama. Park je stanište najveće populacije afričkih slonova i brojnih egzotičnih ptica, antilopa, lavova, leoparda, žirafa, bizona i pitona. U sklopu safarija imamo uključen piknik ručak. Nakon razgleda slijedi vožnja do Safari lodgea 4* gdje smo smješteni. U sklopu smještaja imamo zajedničku večeru. Noćenje.

4.DAN (02.02.) NGORONGORO KRATER
Nakon doručka slijedi odlazak u posjet Maasai plemenu. Druženje s članovima plemena i upoznavanje njihove kulture i običaja. Upoznati ćemo i predstavnike boraca Maasai plemena. Vožnja prema krateru Ngorongoro, dolina od 260 km² okružene sa 600 metara visokim zidovima kratera. Budući da je ovo područje opskrbljeno vodom tijekom cijele godine, krater Ngorongoro sadrži veliku raznolikost životinja, koji uključuju stada zebra, bivola, nilskih konja i divovskih afričkih slonova. Još jedna specifičnost ovog nacionalnog parka je gusta populacija grabežljivaca koja uključuje lavove, hijene, šakale, geparde i sveprisutne leoparde. U sklopu safarija imamo uključen piknik ručak. Nakon razgleda slijedi vožnja do Safari Lodgea 4* gdje smo smješteni. U sklopu smještaja imamo zajedničku večeru. Noćenje.

5.DAN (03.02.) NGORONGORO KRATER – LAKE MANYARA NATIONAL PARK – ARUSHA
Nakon doručka slijedi vožnja do nacionalnog parka Lake Manyara. Od 329 km² nacionalnog parka Manyara, jezero pokriva oko 231 km², iako površina varira ovisno o godišnjim dobima. U sušnim razdobljima pojavljuju se velike blatne površine. Jezero je vrlo plitko tako da je najveća dubina samo 3,7 metara. Iako je jezero najpoznatije po pavijanima, jezero i njegova okolica također je dom biljojedima, kao što su nilski konj, slon, impala, gnu, bradavičasta svinja i žirafa. Jezero pruža mogućnosti ornitolozima za gledanje i promatranje preko 300 ptica selica. Od 1981. godine jezero je proglašeno rezervatom biosfere UNESCO-a. Književnik Ernest Hemingway rekao je za jezero da je najljepše u Africi. U sklopu safarija imamo uključen piknik ručak. U poslijepodnevnim satima transfer i dolazak u Arushu. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.DAN (04.02.) ARUSHA – ZANZIBAR
Nakon doručka slijedi transfer prema zračnoj luci. Prijava na let za Zanzibar. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Zanzibar se smjestio nasuprot obale Tanzanije, a najbolje ga karakteriziraju brojne prekrasne pješčane plaže s koraljnim grebenima i magija povijesnog Stone Towna. U šumovitim predjelima otoka možete vidjeti majmune, divlje svinje, mungose i male antilope. Transfer do hotela na istočnoj strani otoka. Nakon doručka slobodan dan za odmor i uživanje u rajskim plažama i tirkiznom moru. Noćenje.

7. DAN (05.02.) STONE TOWN – PRISON ISLAND
Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Stone Town i na Prison Island. Dan započinjemo posjetom Stone Townu u kojem se isprepliću brojne kulture, od arapske, indijske, svahili pa sve do zapadne. Grad je poznat kao rodno mjesto Freddija Mercuryja u prijevodu sa svahilija znači “Stari grad“ i pod zaštitom je UNESCO-a. Od brojnih atrakcija izdvajaju se Stara utvrda, vrtovi Forodhani, Palača čuda, lokalne tržnice, anglikanska katedrala i nekadašnja tržnica robova koja je stoljećima služila kao središte istočno – afričkog tržišta robova. Slobodno vrijeme za ručak, u poslijepodnevnim satima slijedi posjet Prison Islandu, otoku kojeg je 1893. godine kupio Lloyd Mathews, britanski guverner Zanzibara s idejom da se na njemu izgradi zatvorski kompleks za robove i zatvorenike. Danas je dom brojnim divovskim kornjačama koje su na otok dospjele kao poklon Sejšelske vlade, a neke jedinke starije su i od 100 godina. Na otoku ćete moći uživati u kupanju, ronjenju i hranjenju divovskih kornjača. Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN (06.02.) BLUE SAFARI
Nakon doručka predlažemo odlazak na avanturistički izlet pod nazivom Blue Safari u zaljevu Menai Bay. Na isti se ide brodom ploveći tirkiznim oceanom i odličan je spoj prirode i uživanja. Imat ćemo priliku roniti u jednom od najljepših dijelova Indijskog oceana bogatog koraljnim grebenima i raznolikom morskom florom i faunom. Menai Bay je poznat i po velikom broju dobrih dupina koji se tamo mogu vidjeti u svom prirodnom staništu. Nakon dana ispunjenog razgledavanjem čarobne prirode, kupanja, ronjenja i sunčanja slijedi povratak u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje.

9. DAN (07.02.) SPICE TOUR I JOZANI FOREST
Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevnu “Spice” turu, tj. turu gdje ćemo se upoznati sa začinima koji se uzgajaju na otoku. U 19 st. Zanzibar je bio jedan od vodećih svjetskih proizvođača začina, iz tog razloga dobio je nadimak Spice Island, tj. Otok začina. Današnje plantaže začina su ostavština kolonijalne prošlosti otoka, a osim u uživanju u okusima i mirisima, ovo je idealan način za upoznavanje burne prošlosti Zanzibara. Ovisno o godišnjem dobu, možete pronaći bilo što: od vanilije, kardamoma, cimeta, muškatnog oraščića, kurkume, limunske trave, klinčića, ylang ylanga, kumina, češnjaka, đumbira, korijandera, bibera, papra, tamarinda, čilija i origana. Obilazak farme začina gdje ćete okusiti i mirisati različite začine, naučiti kako se uzgajaju i koriste. Poslije odlazimo do Jozani šume, nacionalnog parka. Šuma je idealno mjesto za upoznavanje s mnogim autohtonim vrstama životinjskog i biljnog svijeta. Ovdje ćemo naići i na crvene Kolumbus majmune, posebne endemske vrste, a u prirodi se mogu naći samo u ovom nacionalnom parku. Vrsta je jedno vrijeme bila pred izumiranjem ali se adekvatnim zbrinjavanjem populacija oporavila, te danas broje oko 6000 jedinki. U popodnevnim satima preporučamo odlazak do jednog od najatraktivnijih restorana na svijetu The Rock. Jedinstveni restoran je spoj talijanske i lokalne kuhinje, nalazi se na stijeni koju okružuje more. Noćenje.

10. DAN (08.02.) SLOBODAN DAN
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na bijelim plažama. Preporučamo odlazak do sela Paje, koje se nalazi nekoliko kilometara od našeg hotela, a raj je za surfere i kiteboardere. U kasnim večernjim satima check out i transfer do aerodroma u Zanzibar City-ju.

11. DAN (09.02.) ZANZIBAR – ISTANBUL – ZAGREB
Prijava na let avio kompanije Turkish Airways u 04:45h, presjedanje u Istanbulu te nastavak leta za Zagreb s očekivanim dolaskom u 19:00h.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 14.280 kn / Redovna cijena 15.380 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.290 kn

Minimalni broj putnika 10

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Tanzaniju.
Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Vizu je moguće dobiti po dolasku u zračnu luku Arusha/Kilimandžaro u Tanzaniji uz nadoplatu od 50 USD na licu mjesta.
Zdravstvena zaštita:  Obavezno je cijepljenje protiv žute groznice! Preporučuje se i profilaksa protiv malarije. (Za sve informacije potrebno se savjetovati s liječnikom u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo; tel.: 01/ 48 63 222)

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Raspored letova:
30JAN ZAGIST 0910 1315
30JAN ISTJRO 2025 0550
09FEB ZNZIST 0445 1345
09FEB ISTZAG 1850 1900


Cijena uključuje

 • avionske karte Zagreb – Kilimanjaro, Zanzibar – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • unutarnji let Arusha – Zanzibar u ekonomskoj klasi
 • safari 3 dana/2 noćenja u Safari Lodgeu 4*, puni pansion tijekom safarija
 • posjet Masai selu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* s doručkom
 • transferi od/do hotela iz zračne luke
 • organizacija putovanja i pratitelj iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

Cijena ne uključuje

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.290 kn (obavezna doplata prilikom prijave)
 • jednokrevetna soba na upit, obavezno ako osoba putuje sama
 • viza za Tanzaniju – 50 USD na licu mjesta u zračnoj luci. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače za Safari – 30 USD (plaćanje na licu mjesta)
 • fakultativni izleti
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

Fakultativni izleti:
Stone Town&Prison Island, Blue Safari, Spice tour i Jozani Forest (cijene uskoro)

Napomene:
- molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Informacije za putnike vezane uz COVID 19: 
Ukoliko se za navedenu destinaciju ili avio kompaniju s kojom se leti na programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istoga, te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacija test nesmije biti stariji od 72h od ulaska u zemlju/avion. Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji.

Dok u svijetu traje pandemija, vrijedi da putnik može besplatno otkazati putovanje do 45 dana prije putovanja u slučaju da se:
1. destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za državljane RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje
2. ili se uvede obavezna samoizolacija od 14 dana za putnike iz RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

Ukoliko se destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za putnike iz RH ili uvede obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana na destinaciji u periodu od 30-1 dan prije putovanja:
– putniku se izdaje Voucher na uplaćeni iznos u trajanju od godinu dana.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »