Tunis - Ali Babina pustolovina 4*

8 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski / slovenski
Cijena od 4.189 kn
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

First minute

O putovanju

Putovanje Tunis - Ali Babina pustolovina - safari program
Direktni letovi 09.09., 30.09.2020. (zadnji predviđeni polazak) iz Ljubljane za Tunis (kontinentalni dio)


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  09.09.2020. 16.09.2020. 8 dana
  First minute
  Šifra : 9921-D46
  Cijena od: 4.269 kn
 • Od datuma Do datuma Broj dana
  30.09.2020. 06.10.2020. 8 dana
  First minute
  Šifra : 14000-D46
  Cijena od: 4.189 kn

Program putovanja

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA - MONASTIR / ENFIDHA - YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI
Sastanak putnika u zračnoj luci. Polazak zrakoplovom prema Tunisu (trajanje leta oko 2 sata). Dolazak u zračnu luku Monastir ili Enfidha. Transfer autobusom do hotela El Mouradi 4* i smještaj na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

2. DAN: YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI
Dan za odmor, opuštanje, kupnju, individualne šetnje ili razglede. All inclusive usluga. Noćenje.

3. DAN: YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI - TUNIS - KARTAGA - SIDI BOU SAID - YASMINE HAMMAMET/ PORT EL KANTAOUI
Nakon doručka slijedi vožnja prema sjeveru zemlje i glavnom gradu Tunisu. Dolazak u središte moderne i živopisne prijestolnice, u tunišku medinu, gdje ćete imati priliku okušati se u vještini cjenkanja. Nastavak puta do Kartage, prijestolnice Punskog carstva, slijedi razgled ostataka drevne Kartage , danas je to dio zaštićenog područja UNESCO-a. Kartaga će probuditi vašu maštu svojom bogatom i zanimljivom poviješću i ispričati priču o princezi Elisi i velikom vojskovođi Hanibalu. Nakon obilaska slijedi ručak, a zatim šetnja idiličnim bijelo-plavim gradićem umjetnika Sidi Bou Said, koji nudi prekrasan panoramski pogled. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN: YASMINE HAMMAMET/ PORT EL KANTAOUI - EL JEM - MATMATA - DOUZ
Nakon doručka u hotelu slijedi vožnja prema jugu države u nezaboravnu avanturu i otkrivanje skrivenih blaga Tunisa. Prvo zaustavljanje je u mjestu El Jem gdje ćemo vidjeti jedan od najvećih i najočuvanijih rimskih amfiteatara, koji je nekad mogao primiti do 30 000 posjetitelja. Slijedi vožnja do mjesta Matmata i posjet tipičnoj berberskoj, trogloditskoj kući u kojoj neki Berberi još uvijek žive u svojoj kulturi i jeziku. Ručak (piće uz doplatu). Nastavak puta do grada Douz, oaze koji se još naziva “Vrata Sahare”, mjesto gdje počinju prave pješčane dine. Nezaboravno iskustvo zasigurno će biti šetnja Saharom na malo drugačiji način, na leđima deve (fakultativno, uz dopaltu). Smještaj u hotelu 4*. Večera i noćenje.

5. DAN: DOUZ - CHOTT EL JERID - TOZEUR
Nakon doručka nastavak safari programa i odlazak na najveće presušeno slano jezero u Tunisu, Chott El Jerid, gdje je predviđena kratka pauza. Ne propustite priliku za kupnju pustinjskih ruža ili fotografiranje ovog prirodnog fenomena. Nastavak vožnje prema mjestu Tozeur. Ako ste spremni doživjeti pravu avanturu predlažemo adrenalinsku off road vožnju terenskim vozilima do prekrasnih oaza Chebika i Tamerza (fakultativno, uz doplatu). Smještaj u hotel 4*, ručak, večera, noćenje. Po želji nakon večere, mogućnost odlaska do muzeja Dar Zamen u Tozeuru, koji predstavlja tradiciju, povijest države i priče o 1001 noći (fakultativno, uz doplatu).

6. DAN: TOZEUR - GAFSA - KAIROUAN - YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI
Doručak. Vožnja do oaza palmi datulja ili posjet malom zoološkom vrtu (fakultativno, uz nadoplatu). Slijedi vožnja prema sjeveru i zaustavljanje na putu za ručak. Poslijednje zaustavljanje je u svetom gradu muslimana, Kairouanu, razgled izvana Velike džamije Oqb Ibn Nafaa. Posjetit ćemo i radionicu tepiha gdje ćete vidjeti razne ručno tkane tepihe i moći isprobati svoje vještine u cjenkanju. Nakon toga slijedi povratak u hotel, večera i noćenje. 

7. DAN: YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI
Dan za odmor, opuštanje, kupnju, individualne šetnje ili razglede. All inclusive usluga.

8. DAN: YASMINE HAMMAMET /PORT EL KANTAOUI - MONASTIR / ENFIDHA – LJUBLJANA/ZAGREB
Transfer od hotela do zračne luke. Polazak zrakoplovom prema Ljubljani ili Zagrebu (trajanje leta oko 2 sata). Dolazak u zračnu luku.

Cijene po osobi u dvokrevetnoj sobi na osnovi 7 noćenja

SAFARI PROGRAM "ALI BABINA PUSTOLOVINA" 

30.9.

9.9.

USLUGA PREMA PROGRAMU

B

C

dvokrevetna standard soba
(1/2, 1/2+1, 1/2+2)

4.189 kn

4.269 kn

1. dijete 2-12 godina
na pomoćnom ležaju

2.619 kn

2.619 kn

2. dijete 2-12 godina
na pomoćnom ležaju

3.139 kn

3.219 kn

dijete 2-12 godina
na osnovnom ležaju

3.289 kn

3.369 kn

jednokrevetna standard soba

4.569 kn

4.719 kn

Zrakoplovne pristojbe su uključene u cijenu.

NAPOMENA: 3. odrasla osoba plaća punu cijenu.

First minute cjenik vrijedi od 01.07.2020. do 31.7.2020. ili do popunjenosti kapaciteta.
Cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama.


Minimalan broj prijavljenih za izvođenje programa: 15

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za ulazak u Tunis, državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza. Potrebno je imati važeću putovnicu (koja vrijedi još najmanje 4 mjeseca nakon povratka u zemlju, odnosno nije pred istekom) i nisu potrebne nikakve dodatne zdravstvene formalnosti. 

NAPOMENE
Agencija zadržava pravo izmjene određenih dijelova te izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju, vremenskim uvjetima i ostalim čimbenicima. Za vrijeme smještaja u hotelu (El Mouradi 4* - Yasmine Hammamet / Port El Kantaoui 4*) usluga je na osnovi all inclusive usluge; za vrijeme safari programa usluga je na osnovi punog pansiona. Prilikom odlaska na safari gosti moraju napustiti svoje sobe i prtljagu uzeti sa sobom. Fakultativne izlete i usluge organizira lokalna putnička agencija VLT. Za izvedbu ovog programa potrebno je minimalno 15 prijavljenih putnika. Vođenje je na hrvatskom ili slovenskom jeziku. Opći uvjeti putovanja sastavni su dio ovog programa. Molimo cijenjene putnike da pročitaju uvjete prije potpisivanja ugovora. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih osoba, Organizator zadržava pravo otkaza aranžmana. Vrijeme leta je podložno promjeni. Organizator zadržava pravo promjene grada i satnice povratka i polaska bez posebne odštete. Organizator ne odgovara za zakašnjenje zrakoplova ni promjene u putovanju koje bi nastale zbog kašnjenja. Molimo imati u vidu da je kategorizacija hotela u Tunisu u pravilu slabija od Europske. Ako okolnosti onemogućuju smještaj u rezerviranom objektu, Organizator putovanja će Putnika smjestiti u drugi objekt jednake ili više kategorije od rezervirane.


Cijena uključuje

 • povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb ili Ljubljana - Tunis (zračna luka Monastir ili Enfidha) - Zagreb ili Ljubljana
 • prigrizak i osvježavajuće piće tijekom leta
 • prijevoz prtljage
 • autobusni transfer zračna luka – hotel – zračna luka
 • 5 noćenja u hotelima El Mouradi 4* na osnovi all inclusive usluge
 • 2 noćenja na području Sahare (Douz ili Tozeur) u hotelu El Mouradi 4* na osnovi polupansiona
 • ručkove za vrijeme safari programa
 • sve navedene ulaznice i lokalitete prema programu
 • asistenciju predstavnika
 • vođenje programa na hrvatskom ili slovenskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu 

Cijena ne uključuje

 • turističku taksu
 • obroke drugačije od navedenih
 • transfere
 • fakultativne izlete i programe
 • napojnice i ostale usluge koje nisu navedene u programu
 • parking u zračnoj luci Ljubljana: 280 kn za 8 dana; 450 kn za 15 dana
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene


NADOPLATE ZA VRIJEME SAFARI PROGRAMA (FAKULTATIVNO):
- jahanje deva (oko 15 EUR)
- vožnja terenskim vozilima do gorskih oaza Chebika i Tamerza i off road vožnja terenkim vozilima do Ong Jmela (oko 45 EUR)
- obilazak muzeja Dar Zamen i mini zoo vrt (oko 15 EUR)

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »