Valencia

4 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 2.790 kn
+ doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 990 kn
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

First minute

O putovanju

Putovanje Valencia 4 dana avionom 09.10.-12.10.2020.


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  09.10.2020. 12.10.2020. 4 dana
  First minute
  Šifra : 3995323-D10
  Redovna cijena : 2.990 kn
  Popust: -200 kn
  Cijena: 2.790 kn
  + doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 990 kn

Program putovanja

1. dan, četvrtak/petak 08.10./09.10.2020.: ZAGREB - VALENCIA
Sastanak putnika u noći s 8.10. na 9.10. u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Valenciju te polijetanje zrakoplova u 01:55 sati (9.10.). Predviđeni dolazak u zračnu luku Valencia oko 04:10 sati. Po obavljanju pograničnih i carinskih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje. Nakon kasnijeg doručka, oko 12 sati krećemo na panoramski razgled grada: vožnja pored vrtova i parkova Turia, prekrasne zelene oaze uređene u isušenom koritu rijeke. Nastavak do „Grada umjetnosti i znanosti“ (Ciudad de las Artes y las Sciencias), fantastičnog kompleksa suvremene arhitekture koji je projektirao čuveni arhitekt Santiago Calatrava. Vožnja do kraljevske marine s pogledom na obližnje plaže Las Arenas i La Maravillosa te promenadom Paseo Maritimo s mnogobrojnim restoranima. Odlazak do starog dijela grada, pješice od ulaza Torres de Serranos iz doba El Cida, Generalitat, Real Maestranza de la Caballeria, katedrala Santa Maria de Valencia, nastala pregradnjom maurske džamije te prekrasne Lonja de la Seda iz 14. st., Plaça de l'Ajuntament - barokna gradska vijećnica iz 18. st.). Po završetku razgleda povratak autobusom u hotel ili samostalni ostanak u gradu. U večernjim satima predlažemo šetnju i večeru u odličnim restoranima gdje možete kušati različite vrste paelle, najpoznatija je “arroz a banda" te osvježavajuće piće “orchata” od badema, i “Agua de Valencia" (svježi narančin sok i pjenušac). Noćenje.

2. dan, subota 10.10.2020.: VALENCIA - (fakultativno GRAD UMJETNOSTI I ZNANOSTI / fakultativno TEČAJ KUHANJA PAELLE)
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i uživanje u gradu, dodatne posjete, kupovinu. Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u obilazak Grada umjetnosti i znanosti (grupna kombinirana ulaznica za 1, 2 ili 3 dana uz doplatu). U Gradu umjetnosti i znanosti svatko će naći nešto za sebe, popis mogućnosti koje pruža taj dojmljivi kompleks svakako je širi od posjeta na nekoliko sati. Raskošne, futurističke suvremene građevine danas su postale simbol grada i prva asocijacija na grad. U poslijepodnevnim satima preporučujemo (fakultativno) uistinu jedinstveno iskustvo, a to je da se predbilježite za tečaj kuhanja valencijskog tradicionalnog jela Paelle. Za vrijeme tečaja kušat ćete različita domaća vina i piva. Po završetku tečaja, vrijeme je za večeru, gdje ćete sami isprobati svoje jelo i dobiti diplomu kao Paella ambasador. Okvirno trajanje tečaja od 17:30 do 20:30 sati. Slobodna večer u Valenciji. Noćenje.

3. dan, nedjelja 11.10.2020.: VALENCIA - (fakultativni izlet XATIVA i DENIA) - VALENCIA
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti. Ili fakultativno predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet Xátiva i Dénia, u dva pitoreskna mjestašca (uz doplatu). Xátiva, mjesto smješteno na brdu, bila je nezavisni islamski grad-država u 12. st. Mnogo kasnije postala je poznata kao rodni grad zloglasnog pape Aleksandra VI. – pape Borgia. U ratu za španjolsko nasljedstvo kralj Filip V. dao je spaliti mjesto zbog manjka odanosti, a mrskom monarhu grad je vratio pa danas njegov portret u jednom od gradskih muzeja visi naopako. Elegantan, s brojnim palačama, malenim trgovima i simpatičnim trgovinicama, ono čime grad osvaja to je definitivno njegov dvorac koji je nekoć okruživao srednjovjekovni gradić. Posjet dvorcu i slobodno vrijeme za šetnju mjestom. Odlazak prema sljedećem šarmantnom gradiću, poznatom ljetovalištu Dénia na „Bijeloj obali“ (Costa Blanca), u kojem rado ljetuju i Španjolci, ali i brojni stranci. U sjeni Mount Montgó smješteno je mjesto koje je danas poznato kao glavna luka u tom dijelu Španjolske prema Balearima. Ulice pune života odlika su ovog malenog grada kojeg su osnovali Grci, a kojim dominira utvrda nastala u maursko vrijeme. Slobodno vrijeme za jelo, šetnju i kupovinu suvenira. Povratak u Valenciju, slobodna večer. Noćenje.

4. dan, ponedjeljak 12.10.2020.: VALENCIA – (fakultativni izlet REQUENA) – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotelskih soba (prtljagu ćemo odložiti u za to namijenjenoj prostoriji). Slobodno vrijeme za osobne programe, dodatne posjete, kupovinu. Preporučujemo poludnevni izlet u Requenu, 65 km udaljenu od Valencije (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Requena se obogatila nekoć kroz proizvodnju svile, ali mnogo je poznatija danas po vinogradarstvu i proizvodnji ne samo izvrsnih vina označenih s DO (denominación de origen – oznaka porijekla i kvalitete, među kojima se ističu crno vina vrste Bobal i pjenušci), već i po odličnim kobasicama i salamama. Posjetit ćemo jednu od vinarija i degustirati vino te upoznati se s tradicijom i postupkom proizvodnje vina. A u središtu mjesta prostire se srednjovjekovna jezgra, La Villa, s mnogobrojnim zavojitim uličicama, dvorištima i atmosferom koja priziva duh vremena kad su tu stolovali Arapi. S lokalnim vodičem ćemo prošetati kraj tornja iz 15.st., uz krasne gotičke fasade i kroz uske uličice nekoć židovske četvrti. U poslijepodnevnim satima povratak u Valenciju. Za one koji ostaju u gradu, predlažemo da iskoristite dan posjetom jednoj od najvećih europskih tržnica Mercado Central, posjet inovativnom zoološkom vrtu Bioparc, zatim Ciudad de la Porcelana, gdje se proizvode dizajnerske umjetničke porculanske figure svjetski čuvenih španjolskih marki Nao i Lladró ili dodatno istražiti arhitektonsko remek-djelo, kompleks Grada umjetnosti i znanosti. U večernjim satima transfer od hotela do zračne luke. Prijava na let i polijetanje posebnog zrakoplova za Zagreb oko 22:15 sati. Predviđeno vrijeme dolaska u Zagreb oko 00:40 (13.10.)

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi
FIRST MINUTE 2.790 kn
 / Redovna cijena 2.990 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 990 kn

*First Minute popust 200 kn za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za ulazak u Kraljevinu Španjolsku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu. 
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Predviđeni red letenja (informativne satnice):
09.10.2020. Zagreb – Valencia 01:55 – 04:10
12.10.2020. Valencia – Zagreb 22:15 – 00:40


Popusti:
- 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju


Cijena uključuje

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Valencia– Zagreb
 • transfere i razglede prema programu
 • smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom
 • poludnevni razgled grada pješački i panoramski s lokalnim vodičem
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • boravišne pristojbe
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 990 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.290 kn, obavezno ako osoba putuje sama
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

Fakultativni sadržaji:
- Poludnevni izlet Requena i vinska proba (uključen lokalni vodič, posjet vinariji s degustacijom): 420 kn
- Cjelodnevni izlet Xátiva i Denia (uključen lokalni vodič i ulaznice u dvorce i vlakić): 550 kn
- Kombinirana ulaznica za Grad umjetnosti i znanosti (3 atrakcije: Hemisferic, Oceanografic i Muzej znanosti Princ Felipe za 1,2 ili 3 dana): 200 kn (min. 20 osoba)
- Paella Cooking Class s večerom (škola kuhanja paelle): 630 kn

Informativne individualne cijene ulaznica: GRAD UMJETNOSTI I ZNANOSTI (Ciutat de les Arts i les Ciències)
Hemisfèric: 8,00 EUR (odrasli); 6,20 EUR (djeca do 12 godina i stariji od 65 godina)
Museu de les Ciències: 8,00 EUR (odrasli); 6,20 EUR (djeca do 12 godina i stariji od 65 godina)
Oceanogràfic: 30,70 EUR (odrasli); 22,90 EUR (djeca do 12 godina i stariji od 65 godina)

BIOPARC VALENCIA:
- Odrasli (od 13 do 64 godine) 23,80 EUR
- Djeca (od 4 do 12 godina) 18,00 EUR
- Stariji od 65 godina: 17,50 EUR
- Djeca mlađa od 4 godine: GRATIS

MUZEJ SVILE I CRKVA SV. NIKOLE: 7,00 EUR

NAPOMENE
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Kraljevinu Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

KORISNE INFORMACIJE – VALENCIA

Katedrala sa zvonikom El Miguelete
Ova raskošna katedrala izrađena je u mnoštvu stilova (gotika, renesansa, barok, neoklasicizam) i jedna je od najvećih atrakcija u Valenciji. Baš zato prvi dan započinjemo upravo njome. Katedrala je izgrađena preko muslimanske džamije, koja je izgrađena preko vizigotske bazilike, koja je pak bila izgrađena preko ostataka rimskog hrana – toliko povijesti na jednom mjestu sadrži malo koja građevina.
Nemojte zaboraviti na najveću atrakciju u katedrali! S njenog zvonika, popularno znanog kao „El Miguelete“ pruža se zapanjujući pogled na grad i Mediteran. Odande ćete uhvatiti prekrasne fotografije kojima se možete hvaliti na društvenim mrežama ili kasnije razviti predivne razglednice. Neka vas ne uplaši 207 stepenica koje vode do vrha, pogled vrijedi svakog koraka! Ako se nađete gore na puni sat, budite spremni na zvonjavu i smiješne reakcije iznenađenih posjetitelja. Radno vrijeme katedrale u zimsko vrijeme je od ponedjeljka do petka 10:00 – 17:30, a nedjeljom i praznicima zatvorena je za posjetitelje od 14:00 do 17:00.

La Lonja de la Seda (Loža svile)
Loža se nalazi u samom centru Valencije, ispred glavne tržnice i Crkve svetog Ivana. Proteže se preko 1990 četvornih metara, a nalazi se i na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine.
Vjerojatno je najbolji primjer građanske gotičke građevine u Španjolskoj i podsjetnik na srednji vijek u kojem je Valencija bila veliki trgovački centar. Čim uđete u ovu monumentalnu građevinu visoku vrtoglavih 17 metara, podignite pogled i usmjerite ga u čarobno-zamršenu dekoraciju njenog svoda.
Za puni događaj preporučamo kupnju audio-vodiča preko kojeg ćete saznati sve zanimljive detalje o nastanku i stilu ove zapanjujuće povijesne zgrade.

Iglesia de los Santos Juanes (Crkva Los Santos Juanes)
Ova prekrasna crkva iz 13. stoljeća sagrađena je preko drevne džamije, „preživjela“ je nekoliko požara, a obnovljena je u baroknom stilu. Unutrašnjost joj je ukrašena brojnim freskama i prekrasno dekoriranim kapelicama, a njena upečatljiva fasada je prizor koji jednostavno ne smijete propustiti ako se nalazite u Valenciji. Ovaj dragulj je zasigurno nešto čega ćete se prisjećati s divljenjem.

Torres de Serranos
Tornjevi koji su nekoć bili jedan od 12 ulaza u grad jednostavno se moraju naći na našem popisu atrakcija jer datiraju još iz 14. stoljeća. Jedan su od najočuvanijih spomenika u Valenciji i još uvijek se smatraju glavnim ulazom u grad. Ako se popnete na tornjeve, doživjet ćete još jedan predivan prizor - još jedan pogled na veličanstvenu Valenciju.

Bioparc Valencia (Valencijski zoološki vrt)
Zoološki vrt u Valenciji jedan je od najboljih zooloških vrtova u Europi, što ne čudi jer imitira prirodna staništa isključivo afričkih divljih životinja. Briga o životinjama je ovdje na zavidnoj razini, a osjećaj je sasvim prirodan. Gotovo kao da gledate životinje u njihovom stvarnom okruženju, ali i kao da ste dio tog okruženja jer su granice između posjetitelja i životinja gotovo neprimjetne. Preporučamo da svratite do Madagaskara i poigrate se s preslatkim lemurima. Zoološki vrt je u prosincu otvoren od 10:00 do 18:00 na sve dane, s izuzecima: 24.12. i 31.12. prosinca od 10:00 do 17:00 te 25.12. od 11:00 do 18:00.

Antiguo Cauce del Rio Turia (Korito rijeke Turije)
Kao što smo spomenuli, Valencija je grad s najvećim gradskim parkom u Europi. Smatra se „plućima“ Valencije, a proteže se od Bioparka (Zoološkog vrta) do Grada umjetnosti i znanosti. Nemojte se iznenaditi ako sretnete zaljubljene parove kako šeću, ljude kako trče i bicikliraju ili prijatelje kako se druže, zelenilu je teško odoljeti. Park se nalazi u isušenom koritu rijeke Turije, koja je preusmjerena na jug grada nakon velikih poplava u 1950-ima.

Parque Gulliver (Guliverov park)
Ovu šetnju zelenilom završite u najbajkovitijem dijelu Valencije. Obožavatelji Guliverovih putovanja, ali i oni koji jednostavno vole priče i atrakcije teško će odoljeti ovom dragulju. Možete se popeti na junaka Swiftovog romana i spuštati se brojnim toboganima. Probudite dijete u sebi za kraj ovog „zelenog“ dana. Ulaz je besplatan.

Ciutat de les Arts i les Ciències (Grad umjetnosti i znanosti)
Najpoznatiji kompleks javnih građevina, veoma kontroverznog dizajna koji je postao zaštitni znak suvremene Valencije. Na istočnom dijelu valencijanskog parka, naići ćete na dva mosta koje je dizajnirao poznati arhitekt Santiago Calatrava: Pont de l'Exposició (popularno „La Peineta“ — „češalj“) i l'Assut de l'Or (popularno „El Arpa“ — „harfa“). Mišljenja o ovim djelima su podijeljena. Mnogi su zadivljeni ovom arhitekturom, dok drugi nisu oduševljeni. Najbolje bi bilo da procijenite sami!

L'Hemisferic (Hemisfera)
U nastavku Grada umjetnosti i znanosti nalazi se poznato kino s velikom IMAX kupolom namijenjenom projekciji 3D dokumentaraca i serija o astronomiji. Pravi mali raj za znanstvenike i ljubitelje nebeskog svoda.
No, čak i ako niste znanstvenici, naći ćete nešto impresivno ovdje. Calatravina zgrada okružena je vodom, a njena refleksija podsjeća na veliko oko. Ovaj prizor još je zanimljiviji i romantičniji noću, stoga preporučamo da, ako posjećujete Valenciju u paru, došećete ovdje i u večernjim satima.

Palau de les Arts Reina Sofia (Palača umjetnosti kraljice Sofije)
Palača umjetnosti je glavna valencijanska operna kuća. Ona je dom Valencijanskom orkestu što znači da u njoj možete uživati vrhunskim izvedbama ponajboljih španjolskih i svjetskih glazbenika. Opera ima izvanrednu akustiku po kojoj je poznata diljem svijeta.
Ako se uistinu odlučite na koncert u opernoj kući, možete uštediti do 50% pri kupnju ulaznice ako istu kupite unutar jednog sata prije početka koncerta. No, ovo također znači da biste mogli ostati bez karata.

Oceanografic Valencia (Oceanografski muzej)
Još jedna najveća atrakcija Europe nalazi se u Valenciji – valencijanski akvarij. Najveći akvarij Europe. Oni koji još nisu posjetili ovakve građevine, mogli bi osjećati laganu nelagodu hodajući kroz tunele dok im iznad glave plivaju pravi pravcati morski psi i raže. Akvarij sadrži dijelove glavnih morskih ekosustava: mediteranski, antarktički, crvenomorski, arktički, tropski, i mnoge druge. A imaju i delfinarij. Da, dobro ste pročitali – delfinarij. Uživajte u izravnom susretu s većinom egzotičnih i nesvakidašnjih morskih vrsti i time okrunite svoje razgledavanje ovog velikog europskog grada.

ŠPANJOLSKA - OPĆE INFORMACIJE

Zemljopisni položaj: Smještena je na jugozapadu Europe. Španjolska zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smješteni u Sredozemnom moru (Baleari) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llivia u francuskim Pirinejima. Španjolska graniči na sjeveru s Francuskom i Andorom, s Portugalom na zapadnu te s britanskom kolonijom Gibraltar na jugu. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km.
Površina: 505,988 km2
Broj stanovnika: 44.1 milijuna (god. 2005)
Državno uređenje: Parlamentarna Monarhija od 1978.
Glavni grad: Madrid, 5.5 milijuna stanovnika (god. 2005)
Klima: Istok i jug države – prosječne temperature: 13°C do 25°C Sjeverozapad – prosječne temperature: 8°C -20°C. Unutrašnjost –prosječne temperature: 3°C -23°C
Novac: Euro (€) = 100 centa. Novčanice za € 500, 200, 100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za € 2, 1 i 50, 20, 10, 5, 2 i 1 cent.
Jezik: Španjolski (Kastiljski), katalonski (na sjeveroistoku), galicijski (na sjeverozapadu) i baskijski (na sjeveru).

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »