Zapadna obala SAD-a - Posebno izdanje 2023.

10 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 19.424 kn (2.578,01 EUR)
zrakoplovne pristojbe i naknade i doručak uključeni u cijenu; izražena cijena je za dvokrevetnu sobu sa 2 kreveta. Za ostale opcije pogledajte program putovanja.
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

O putovanju

Putovanje Zapadna obala SAD 10 dana avionom 17.02.-26.02.2023.

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Termini polazaka

Cijena po osobi

dvokrevetna soba/ dva kreveta

Šifra : 3998244-D48

zrakoplovne pristojbe i naknade i doručak uključeni u cijenu; izražena cijena je za dvokrevetnu sobu sa 2 kreveta. Za ostale opcije pogledajte program putovanja.

Polazak : ZL Zagreb

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn


Los Angeles, San Diego, Las Vegas, San Francisco
Zabavni parkovi Universal Studios Hollywood / Disneyland Park / Disney California Adventure Park
Zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego
Svjetski poznati sandiješki zoološki vrt San Diego Zoo
Najpoznatiji američki nacionalni park Grand Canyon
Legendarna transkontinentalna cesta Route 66
Misteriozni Antelope Canyon i fotogenični Horseshoe Bend

1. dan: 17. 2. 2023. petak, Zagreb – Frankfurt – Los Angeles
U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci gdje presjedate na let za SAD. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinental-nog leta. Dolazak u Los Angeles u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Na izlazu iz carinske zone losanđeleske zračne luke (LAX) dočekat će vas voditelj putovanja. Transfer u hotel na širem području Los Angelesa i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: 18. 2. 2023. subota, Los Angeles
Doručak. Razgled Los Angelesa otpočinjemo na mjestu gdje je 4. 9. 1781. španjolski guverner Felipe de Neve osnovao El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula. Razgled Misije i Downtowna pa odlazak do Hollywoodskog bulevara gdje ćemo prošetati Nogostupom slavnih uz glamuroznu dvoranu u kojoj se dodjeljuje filmska nagrada Oscar. Beverly Hills je gradić u kojem žive slavni i bogati te u kojem su luksuzne vile hollywoodskih zvijezda dok je Rodeo Drive ulica u kojoj kupuju, a za koju se veli da je jedna od najskupljih na svijetu. Razgled najzvučnijih gradova aglomeracije Los Angelesa okončat ćemo u Santa Monici, na Promenadi u Trećoj ulici. Noćenje.

3. dan: 19. 2. 2023. nedjelja, Los Angeles ili tematski zabavni parkovi
Doručak. Današnji dan predviđen je za zabavu na američki način. Preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Universal Studios Hollywood (uz doplatu), središte hollywoodske filmske industrije i prijestolnicu zabave Los Angelesa. Universalovi studiji u Hollywodu jedno su od malobrojnih mjesta na kojima će nam zorno prikazati kako nastaju filmska remek-djela, akcijske scene, prizori katastrofa i akrobacije od kojih zastaje dah. Ako niste zainteresirani za svijet filma, preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Disneyland Park (uz doplatu) ili adrenalinski zabavni park Disney California Adventure Park (uz doplatu). Ljubiteljima umjetnosti nudimo odlazak u slavni Muzej Getty. Noćenje.

4. dan: 20. 2. 2023. ponedjeljak, San Diego
Doručak. Vožnja uz Tihi ocean uz bivšu nuklearnu centralu te kroz vojni kamp Pendleton. San Diego je drugi najnaseljeniji grad Kalifornije. Smjestio se uz granicu s Meksikom i obiluje meksičkim ugođajem. Razgled San Diega započet ćemo na poluotoku Coronadu panoramskim pogledom na grad i luku. Odlazimo do najstarijeg hotela Del u kojem je Marylin Monroe 1959. god. snimala Neki to vole vruće. Nastavljamo razgledavati najznačajnije dijelove San Diega: Seaport Village – nosač zrakoplova USS Midway (preporučeni skup ulaznica) – Old Town San Diego State Historic Park – park Balboa – Četvrt plinskih svjetiljki – 5. avenija. Dolazak u hotel na širem području San Diega i smještaj u sobe. Noćenje.

5. dan: 21. 2. 2023. utorak, SeaWorld San Diego ili San Diego Zoo – Las Vegas
Doručak. Preporučujemo odlazak u zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego (uz doplatu). Uživat ćete u predstavama kitova ubojica, dupina i morskih lavova, obilaziti ispod bazena s morskim psima, obići polarne medvjede i pingvine u njihovu prirodnom staništu, uživati u 4D projekcijama i vlakovima smrti. Ako vas ne privlači svijet oceana, preporučujemo odlazak u svjetski poznati sandiješki zoološki vrt San Diego Zoo (uz doplatu). San Diego Zoo je među najvećima i najznačajnijima u svijetu (reprodukcija i uzgoj rijetkih i ugroženih vrsta). Navečer odlazimo prema Las Vegasu. Po dolasku slijedi panoramska vožnja po Stripu. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

6. dan: 22. 2. 2023. srijeda, Las Vegas ili IZLET Nacionalni park Grand Canyon i Route 66
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo cjelodnevni izlet nacionalni park Grand Canyon i Route 66 (uz doplatu). Nacionalni park Grand Canyon je jedan od najznačajnijih i najposjećenijih nacionalnih parkova SAD-a, grandiozno djelo tektonskih pokreta i rijeke Colorado. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Arizone, u duljini 447 km toka rijeke Colorado. Širok je od 180 m do 29 km, a dubok više od 1800 m. Sjeverni rub kanjona nalazi se na 2400 m nadmorske visine, a južni na 2100 m. Zaustavljamo se na vidikovcima Mather Point i Bright Angel. 2018. posjetilo ga je rekordnih 6,38 mil. posjetitelja. Od 1979. je na UNESCO-ovu Popisu svjetske baštine. Preporučujemo helikopterski let (uz doplatu). Legendarna američka cesta Route 66 je 1926. kao prva transkontinental-na cesta povezala Chicago i Los Angeles, zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. U Peach Springsu, sjedištu indijanskog rezervata plemena Hualapai vidjet ćemo kako žive prastanovnici Ame-rike. Dan ćemo završiti posjetom Seligmanu, tipičnom gradiću na Route 66. Tokom današnjeg dana prolazimo nekoliko klimatskih i vegetacijskih zona, od pustinje do brdsko-planinskih predjela. Noćenje.

7. dan: 23. 2. 2023. četvrtak, Las Vegas ili IZLET Antelope Canyon i Horseshoe Bend
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo cjelodnevni izlet Antelope Canyon i Horseshoe Bend (uz doplatu) ili, u vlastitom aranžmanu, outlet Las Vegas North Premium Outlets. Las Vegas je najdinamičniji, najspektakularniji i najdrskiji boomtown u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerojatnija činjenica koja to potkrepljuje - da nije ni postojao na početku 20. stoljeća! Zadnjih godina bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkog gradskog središta. Zabavite se u mnogobrojnim hotelima i kockarnicama: Cezarova palača – Venecija – Pariz – Bellagio – Otok s blagom. Ispred hotela zbivaju se gusarske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i brojne druge zanimljivosti. Misteriozni Antelope Canyon je najljepši skriveni tjesnac u rezervatu indijanskog plemena Navajo. Izdubile su ga u crvenom pješčenjaku riječne bujice i udari vjetra. Kanjon antilopa nezaobilazno je mjesto koje moraju posjetiti svi željni savršene fotografije i obožavatelji netaknute prirode. Vožnja do Horseshoe Benda, najfotografiranije točke na rijeci Colorado i meandra u obliku konjske potkove. Noćenje.

8. dan: 24. 2. 2023. petak, San Francisco
Doručak. Ranojutarnji polazak za San Francisco. San Francisco je lučko, trgovačko, financijsko, znanstvenoistraživačko i poslovno središte zapadnog dijela SAD-a; zauzima vodeće mjesto u trgovini s Azijom. Gradska aglomeracija San Francisca ubraja se među najznačajnija kulturna središta SAD-a; izdvajaju se sveučilišta, Muzej suvremene umjetnosti, Palača Legije časti, Muzej azijske umjetnosti... Turističko je središte s 26 mil. posjetitelja godišnje. Razgled San Francisca: most Golden Gate – Civic Center – slikoviti Trg Alamo – Pier 39 – Fisherman's Wharf – krstarenje zaljevom (preporučeni skup ulaznica) – Twin Peaks. Dolazak u hotel na širem području San Francisca i smještaj u sobe. Noćenje.

9. dan: 25. 2. 2023. subota, San Francisco
Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo vožnju poznatim turističkim tram-vajem cable carom (preporučeni skup ulaznica), šetnju Kineskom četvrti, kupovinu suvenira ili last-minute shopping. Ako ste planirali posjetiti zatvor Alcatraz, ulaznicu kupite nekoliko mjeseci ranije na stranici https://www.cityexperiences.com/san-francisco/city-cruises/alcatraz/ Prije kupovine posavjetujte se s agencijom oko vremena posjeta, tj. oko predviđenog vremena transfera u zračnu luku. Transfer u zračnu luku i prijava na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.

10. dan: 26. 2. 2023. nedjelja, Frankfurt – Zagreb
Dolazak u veću europsku zračnu luku gdje presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage.

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje putovanja: 14

Cijena paket-aranžmana po osobi
- u jednokrevetnoj sobi 22.121,29 kn (2.936 €)
- u dvokrevetnoj sobi (2 kreveta u sobi) 19.423,94 kn (2.578 €)
- u dvokrevetnoj sobi (1 bračni krevet u sobi) 18.828,72 kn (2.499 €)
- u sobi za tri osobe (2 velika kreveta u sobi) 18.632,82 kn (2.473 €)
- u sobi za četiri osobe (2 velika kreveta u sobi) 17.984,85 kn (2.387 €).

Red letenja:
POTVRĐENI LETOVI 17.02.-26.02.2023.
Prijevozik Lufthansa
LH 1405 Zagreb 06:20 Frankfurt 07:55 
LH 456 Frankfurt 10:25 Los Angeles 13:05
LH 455 San Francisco 14:40 Frankfurt 10:25 (26. 2. ’23.)
LH 1414 Frankfurt 13:00 Zagreb 14:20 


Cijena uključuje

 • zrakoplovne karte u ekonomskom razredu na relaciji Zagreb – Los Angeles i San Francisco – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • 8 noćenja s doručkom u hotelima turističke kategorije 3* kako slijedi: Los Angeles – šire područje Los Angelesa, San Diego – šire područje San Diega, Las Vegas – centralna avenija The Strip, San Francisco – šire područje San Francisca
 • prijevoz autobusom, kombijem ili osobnim automobilom – vrsta vozila ovisi o broju putnika u grupi
 • voditelja putovanja za vrijeme boravka u SAD-u na hrvatskom jeziku
 • sva razgledavanja prema programu putovanja
 • jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje od odgovornosti

Cijena ne uključuje

 • ESTA-ino odobrenje: 21 USD
 • preporučeni skup ulaznica, dodatne sadržaje, javni prijevoz te osobnu potrošnju
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Doplate

Preporučeni skup ulaznica

- posjet nosaču zrakoplova USS Midway u San Diegu
- krstarenje turističkim brodom zaljevom San Francisca do ispod čuvenog mosta Golden Gate i oko otočića Alcatraza sa snimljenim tumačenjem na engleskom ili nekom drugom stranom jeziku
- vožnja poznatim turističkim tramvajem cable carom u San Franciscu.

Cijena preporučenog skupa ulaznica: 828,80 kn (110 €).

Fakultativni sadržaji

- tematski zabavni park Universal Studios Hollywood: 1.167,85 kn (155 €)
- zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego: 1.092,50 kn (145 €)
- cjelodnevni izlet Nacionalni park Grand Canyon i Route 66: 753,45 kn (100 €)
- helikopterski let iznad nacionalnog parka Grand Canyon: 2.712,42 kn (360 €)
- cjelodnevni izlet Antelope Canyon i Horseshoe Bend: 2.524,06 kn (335 €).

Dodatni sadržaji

- tematski zabavni park Disneyland ili adrenalinski zabavni park Disney California Adventure: 149 USD
- tematski zabavni park Disneyland i adrenalinski zabavni park Disney California Adventure: 209 USD
- Zoološki vrt u San Diegu (1-Day Pass PLUS – Any Day Adult): 72 USD (online kupovina)
- let od Las Vegasa do San Francisca (petak): 1.130,18 kn (150 €)
- show predstava u Las Vegasu (cijena ovisi o predstavi i dostupnim mjestima): 50 - 200 USD.


Za državljane RH starije od 18 godina, obvezna je potvrda o potpunom cijepljenju.

Za sve putnike koji putuju u SAD, a stariji su od 18 godina, obvezna je potvrda o potpunom cijepljenju.
Iznimke od zahtjeva za cijepljenje uključuju djecu mlađu od 18 godina. Malodobna djeca do druge godine života ne moraju se niti testirati. 
Necijepljena djeca mlađa od 18 godina, a starija od 2 godine života, morat će se ponovno testirati unutar 3 do 5 dana nakon ulaska u SAD i u slučaju pozitivnog testa biti će im određena mjera samoizolacije.

Za povratak u Hrvatsku važeće su COVID potvrde

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za SAD informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Od 23. listopada 2021. hrvatski državljani mogu putovati u Sjedinjene Američke Države bez viza, uz dobivanje odobrenja od elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (ESTA) online. Putnici bi se trebali prijaviti za ESTA najmanje 72 sata prije planiranog putovanja. Putnici bez vize moraju imati putovnice s ugrađenim računalnim čipovima i moraju dobiti ESTA, koji vrijedi do dvije godine za više putovanja u Sjedinjene Države. Putnici bi trebali koristiti samo službenu web stranicu ESTA.
Putnici sa valjanom američkom vizom nisu obavezni raditi ESTA registraciju.

Ako putnik želi asistenciju pri apliciranju za registriranje u elektronički sustav za odobravanje putovanja, usluga tražene asistencije s troškom ESTA-e i pripadajućim PDV-om iznosi 625 kn (82,95 €) po osobi. Potrebna je preslika putovnice (stranica sa slikom). Asistencija organizatora nije obavezna; to znači da putnici mogu sami rješavati ESTA-u.

Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »