Zapadna obala SAD

12 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena od 16.210 kn
+ zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 3.900 kn
Garantirano

O putovanju

Putovanje Zapadna obala SAD 12 dana avionom 30.12.-10.01.2021.
GARANTIRANI POLASCI


Program putovanja

Los Angeles, San Diego, Las Vegas, San Francisco
Tematski zabavni parkovi Universal Studios Hollywood, Disneyland i SeaWorld San Diego
Nacionalni parkovi Joshua Tree, Grand Canyon i Death Valley
Legendarna cesta Route 66
Hooverova brana i poznati lasvegaški outlet Las Vegas Premium Outlets North

1. dan Zagreb – Los Angeles
U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema većoj zračnoj luci gdje presjedate na let za SAD. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Dolazak u Los Angeles u večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Na izlazu iz carinske zone dočekat će vas voditelj putovanja. Transfer u hotel na širem području Los Angelesa i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan Los Angeles
Doručak. Razgled Los Angelesa počinjemo na mjestu gdje je 4. 9. 1781. španjolski guverner Felipe de Neve osnovao El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula. Razgled Misije i Downtowna, pa odlazak do Hollywoodskog bulevara gdje ćemo prošetati Nogostupom slavnih uz glamuroznu dvoranu u kojoj se dodjeljuje filmska nagrada Oscar. Beverly Hills je gradić u kojem žive slavni i bogati te u kojem su luksuzne vile hollywoodskih zvijezda dok je Rodeo Drive ulica u kojoj kupuju, a za koju se veli da je jedna od najskupljih na svijetu. Razgled najzvučnijih gradova aglomeracije Los Angelesa okončat ćemo u Santa Monici, na Promenadi. Noćenje.

3. dan Universal Studios Hollywood ili Disneyland
Doručak. Današnji dan predviđen je za zabavu na američki način. Preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Universal Studios Hollywood (uz doplatu), središte hollywoodske filmske industrije i zabavnu prijestolnicu Los Angelesa. Universalovi studiji u Hollywodu jedno su od malobrojnih mjesta na kojima će nam zorno prikazati kako nastaju filmska remek-djela, akcijske scene, prizori katastrofa i akrobacije od kojih zastaje dah. Ako niste zainteresirani za svijet filma, preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Disneyland (uz doplatu) ili susjedni adrenalinski zabavni park Disney California Adventure Park (uz doplatu). Ljubiteljima umjetnosti nudimo odlazak u slavni muzej Getty. Noćenje.

4. dan San Diego
Doručak. Vožnja uz Tihi ocean uz bivšu nuklearnu centralu te kroz vojni kamp Pendleton. San Diego je drugi najnaseljeniji grad Kalifornije. Smjestio se uz granicu s Meksikom i obiluje meksičkim ugođajem. Razgled San Diega započet ćemo na poluotoku Coronadu panoramskim pogledom na grad i luku. Odlazimo do najstarijeg hotela Del Coronado u kojem je Marylin Monroe 1959. god. snimala Neki to vole vruće. Nastavljamo razgledavati najznačajnije dijelove San Diega: Seaport Village – nosač zrakoplova USS Midway (uz doplatu) – Old Town San Diego State Historic Park – park Balboa – Četvrt plinskih svjetiljki – peta Avenija. Dolazak u hotel u okolici San Diega i smještaj u sobe. Noćenje.

5. dan SeaWorld San Diego ili San Diego Zoo – Nacionalni park Joshua Tree
Doručak. Preporučujemo odlazak u tematski vodeni zabavni park SeaWorld San Diego (uz doplatu). Uživat ćemo u predstavama kitova ubojica, dupina i morskih lavova, obilaziti ispod bazena s morskim psima, obići polarne medvjede i pingvine u njihovu prirodnom staništu, uživati u 4D projekcijama i vlakovima smrti… Ako niste zainteresirani za morski svijet, preporučujemo odlazak u svjetski poznat zoološki vrt – San Diego Zoo (uz doplatu). U večernjim satima odlazimo u nacionalni park Jošuino drvo. Park obiluje neobičnim endemskim pustinjskim drvećem što izdaleka sliči čovjeku s podignutim rukama. Zaustavljamo se kod Hidden Valley i Skull Rock. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

6. dan Route 66
Doručak. Vozimo se legendarnom cestom Route 66 koja je 1926. kao prva transkontinentalna autocesta povezala Chicago i Los Angeles, zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. Posjetit ćemo Oatman, nekadašnji rudarski gradić autentične kaubojske scenografije i podružiti se s njegovim neobičnim „stanovnicima“ – burrosima. U Peach Springsu, sjedištu rezervata plemena Hualapai vidjet ćemo kako danas žive prastanovnici Amerike. Dan ćemo završiti posjetom Seligmanu, tipičnom gradiću na Route 66. Tijekom vožnje do Velikog kanjona proći ćemo nekoliko klimatsko-vegetacijskih zona, od pustinje do brdsko-planinskih predjela. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

7. dan Nacionalni park Grand Canyon – Las Vegas
Doručak. Nacionalni park Veliki kanjon najznačajniji je i najposjećeniji nacionalni park SAD-a, grandiozno djelo tektonskih poremećaja i rijeke Colorado. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Arizone, u duljini 446 km toka rijeke. Širok je od 6,5 do 29 km, a dubok i preko 1800 m. Sjeverni rub kanjona nalazi se na otprilike 2500 m nadmorske visine, dok je južni rub oko 365 m niži. Zaustavljamo se na vidikovcima Mather Point i Bright Angel. Mogućnost helikopterskog leta (uz doplatu) iznad Velikoga kanjona. Vožnja do Las Vegasa. Po dolasku u Las Vegas panoramska vožnja najpoznatijom ulicom – The Stripom. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Slobodna večer za otkrivanje Grada grijeha. Noćenje.

8. dan Las Vegas
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Mogućnost odlaska na Hooverovu branu i u kupovinu u outlet Las Vegas Premium Outlets North. Danas za njega kažu da je najdinamičniji, najspektakularniji i najdrskiji boom town u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerojatnija činjenica koja to potkrepljuje, da nije ni postojao na početku 20. stoljeća. Zadnjih deset godina bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkoga gradskog središta. Zabavite se šetnjom mnogobrojnim hotelima i casinima: Cezarova palača – Venecija – Pariz – Bellagio – Otok s blagom… Ispred nekih hotela uprizorene su pomorske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i mnoge druge zanimljivosti. Noćenje.

9. dan Nacionalni park Death Valley
Doručak. Zoru i svitanje novoga dana dočekat ćemo na Dante's View, najvišem vrhu nacionalnog parka Dolina smrti. Nastavljamo s razgledom: Zabriskie Point – Badwater – Artist Drive – pustinjska oaza Furnace Creek – pješčane dine. Badwater je najniža točka u SAD-u i na cijeloj zapadnoj polutki, na -86 m ispod razine mora. Dolina smrti nalazi se u jugoistočnoj Kaliforniji, duga je 225 km, široka 8 do 24 km. Nenastanjena je zbog visoke temperature zraka (do 56 °C) i suše (oko 40 mm oborina godišnje). Vegetacija je oskudna (slanjače). Znatan dio površine prekriven je naslagama soli. Potkraj 19. stoljeća rudario se boraks. Vožnja do okolice Turlocka. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

10. dan San Francisco
Doručak. Vožnja do San Francisca. San Francisco je lučko, trgovačko, financijsko, znanstvenoistraživačko i poslovno središte zapadnog dijela SAD-a; zauzima vodeće mjesto u trgovini s Azijom. Gradska aglomeracija San Francisca ubraja se među najznačajnija kulturna središta SAD-a; izdvajaju se sveučilišta, Muzej suvremene umjetnosti, Palača Legije časti (europska umjetnost), Muzej azijske umjetnosti i dr. Jako je turističko središte s više od 26 milijuna turista godišnje. Razgled San Francisca: most Golden Gate – Civic Center – slikoviti Trg Alamo – Pier 39 – Fisherman's Wharf – krstarenje zaljevom (uz doplatu) – Twin Peaks… Dolazak u hotel u okolici i smještaj u sobe. Noćenje.

11. dan San Francisco
Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo vožnju poznatim turističkim tramvajem – cable carom (uz doplatu), šetnju kroz Kinesku četvrt ili kupovinu suvenira. A možda ćete preostalo vrijeme iskoristiti i za last-minute shopping. Ukoliko ćete htjeti posjetiti čuveni zatvor Alcatraz, danas to možete učiniti. Preporučujemo da ulaznicu rezervirate, tj. kupite nekoliko mjeseci ranije na stranici https://www.alcatrazcruises.com/ Transfer u zračnu luku i prijava na letove. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.

12. dan Zagreb
Dolazak u veću zračnu luku gdje presjedate na let za Zagreb. Dolazak u zagrebačku zračnu luku u poslijepodnevnim ili večernjim satima.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 16.210 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 3.900 kn

Granične vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. 
Za ovo putovanje hrvatski državljani moraju imati američku vizu. Ako putnik želi asistenciju kod apliciranja za izdavanje američke vize, asistencija podrazumijeva ispunjavanje online obrazaca i rezervaciju termina. Usluga asistencije iznosi 250 kn. Asistencija nije obavezna i svaki putnik može samostalno aplicirati za američku vizu. Više informacija potražite na mrežnoj stranici Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj na poveznici https://hr.usembassy.gov/hr/visas-hr/nonimmigrant-visas-hr/
Pri prijavi se agenciji dostavljaju preslika putovnice (stranica sa slikom) i preslika američke vize ako putnik već ima vizu, tj. kada mu viza bude izdana

Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Zrakoplovne kompanije i planirani letovi. Najčešće koristimo usluge sljedećih zrakoplovnih kompanija: Lufthansa, Turkish Airlines, Air France, KLM, British Airways, United, American Airlines i Croatia Airlines. Odabir zrakoplovne kompanije bit će poznat najkasnije 30 dana prije datuma polaska na putovanje.
Planirani letovi:
LH1405 ZAG FRA 06:35 08:15 / LH456 FRA LAX 10:30 13:05
LH459 SFO MUC 21:10 17:20+1
LH5998 MUC ZAG 21:15 22:25


Cijena uključuje

 • zrakoplovne karte u ekonomskom razredu
 • 10 noćenja s doručkom u hotelima i motelima turističke kategorije (ekvivalent europske 3*)
 • prijevoz klimatiziranim vozilom - autobus, kombi, minivan (vrsta vozila ovisi o broju putnika u grupi)
 • voditelja putovanja za vrijeme boravka u SAD-u i sva razgledavanja prema programu putovanja
 • ulazak u nacionalne parkove
 • jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje odgovornosti

Cijena ne uključuje

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.900 kn
 • izdavanje američke vize: 160 USD (u kunskoj protuvrijednosti). Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 4.000 kn, obavezno ako osoba putuje sama
 • ulaznice i dodatne sadržaje
 • javni prijevoz
 • osobnu potrošnju i napojnice
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

 

Cijene ulaznica i dodatnih sadržaja – plaćanje u Hrvatskoj
- preporučujemo doplatu za paket ulaznica (600 kn):
1. posjet nosaču zrakoplova USS Midway u San Diegu
2. krstarenje brodom zaljevom San Francisca do mosta Golden Gate i Alcatraza s tumačenjem na engleskom jeziku (snimljeno tumačenje)
3. vožnja turističkim tramvajem (cable car) u San Franciscu
- tematski zabavni park Universal Studios Hollywood (ulaznica + transferi): 1.190 kn
- tematski zabavni park SeaWorld San Diego (ulaznica + transferi): 800 kn
- helikopterski let iznad nacionalnog parka Veliki kanjon (rezervacija termina + let 45 min + transferi): 2.520 kn.

Cijene ulaznica i dodatnih sadržaja – plaćanje na licu mjesta
- predstava u Las Vegasu: cijena ovisi o predstavi i dostupnim mjestima
- tematski zabavni park Disneyland: od 104 USD, od 98 USD djeca do 9 g.
- poznati Zoološki vrt u San Diegu (1-day Pass Plus Ticket): 92,80 USD, 82,80 USD djeca do 11 g.

Program. Mogućnost organiziranja pretprograma (ranijeg dolaska u SAD i boravka u vlastitom aranžmanu do početka programa naše ture) ili postprograma (nakon što završi naša tura ostajete u SAD-u u vlastitom aranžmanu). Mogućnost prilagodbe postojećeg programa individualnim planovima i željama. Za grupice veličine već od 10 osoba možemo složiti posebni program po želji grupe i u terminu koji grupa želi (privatno putovanje).

Plaćanje. Pri prijavi se uplaćuje minimalno 50 % iznosa cijene paket-aranžmana po osobi, ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije 60 dana do polaska na putovanje. Po uplati predujma dobit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Uplate se vrše na žiroračun agencije internet bankarstvom ili univerzalnim nalogom za plaćanje (u poslovnicama FINA-e, banke ili pošte). Mogućnost jednokratnog i obročnog plaćanja kreditnim i debitnim karticama.

Opći uvjeti poslovanja. Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju, tj. uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »