Zapadna obala SAD-a

12 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 3.600 EUR
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

zatražite informativnu ponudu te iskoristite priliku da postavite dodatna pitanja; ako želite napraviti uplatu i rezervirati putovanje - za brže ugovaranje predlažemo da odmah pošaljete u Napomeni imena i prezimena putnika s datumima rođenja

O putovanju

Putovanje Zapadna obala SAD 12 dana avionom 02.10.2024.; 14.05., 30.07. i 08.10.2025.

Načini plaćanja: uplatom na žiro račun, karticama (jednokratno ili obročno do 12 rata) ili Keks Payom. Iznos se može uplatiti cjelokupno odmah ili uz 40% akontacije/predujma odmah pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 45 dana/30 dana prije datuma polaska (ovisno o vrsti putovanja). Pogledajte sve detalje načina plaćanja uključujući i vrste kartica za koje je moguće obročno plaćanje.

Termini polazaka

Cijena po osobi

Šifra : 3999969-D48

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Šifra : 3999971-D48

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Šifra : 3998808-D48

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Šifra : 3999972-D48

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Načini plaćanja: uplatom na žiro račun, karticama (jednokratno ili obročno do 12 rata) ili Keks Payom. Iznos se može uplatiti cjelokupno odmah ili uz 40% akontacije/predujma odmah pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 45 dana/30 dana prije datuma polaska (ovisno o vrsti putovanja). Pogledajte sve detalje načina plaćanja uključujući i vrste kartica za koje je moguće obročno plaćanje.


Los Angeles, San Diego, Las Vegas, San Francisco / zabavni parkovi Universal Studios Hollywood / Disneyland / Disney California Adventure
Zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego / Zoološki vrt San Diego Zoo
Nacionalni park Joshua Tree, nacionalni park Grand Canyon
Legendarna američka cesta Route 66, Hooverova brana

1.  dan Zagreb – Los Angeles
U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci gdje obavljate kontrolu putovnica i presjedate na let za SAD. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Dolazak u Los Angeles u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Slijedi prvi susret s najzvučnijim gradovima aglomeracije Los Angelesa. U mjestu Venice prošetat ćete po čuvenoj plaži Venice Beach. Zatim ćemo doći u  Santa Monicu gdje ćete posjetiti poznati dok Santa Monica Pier, prošetati promenadom u Trećoj ulici te uživati u jedinstvenom zalasku sunca. Smještaj u hotel na širem području Los Angelesa. Noćenje.

2. dan Los Angeles
Doručak. Cjelodnevni razgled Grada Anđela otpočinjemo na povijesnoj lokaciji gdje je 4. 9. 1781. španjolski guverner Felipe de Neve osnovao El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles de Porciúncula. Slijedi razgled suvremenog administrativno-financijskog i umjetničkog središta. Odlazak do zvjezdarnice Griffith i vidikovca s kojeg se pruža najbolji pogled na velegrad i prepoznatljivi hollywoodski znak. Na Hollywoodskom bulevaru prošetat ćete Nogostupom slavnih do glamurozne dvorane Dolby Theatre u kojoj se dodjeljuje godišnja filmska nagrada Oscar. Posjetit ćemo i Beverly Hills, gradić u kojem žive slavni i bogati i u kojem se nalaze luksuzne vile hollywoodskih zvijezda. Prošetat ćete po Rodeo Driveu, ulici s najekskluzivnijim dućanima (usp. film Pretty Woman iz 1990. s Juliom Roberts i Richardom Gereom). Razgled Los Angelesa završit ćemo u Santa Monici. Noćenje.

3. dan Universal Studios Hollywood / Disneyland / Disney California Adventure / muzeji
Doručak. Preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Universal Studios Hollywood (preporučeni skup ulaznica), središte hollywoodske filmske industrije i prijestolnicu vrhunske zabave Los Angelesa. Universalovi studiji u Hollywodu jedno su od onih mjesta na kojima će vam zorno prikazati kako nastaju filmska remek-djela, akcijske scene, prizori katastrofa i akrobacije od kojih zastaje dah. Posebno preporučujemo čuvenu turu panoramskim vlakom kroz studije i legendarnu show-predstavu Vodeni svijet koja se odvija na filmskom setu Waterworld-a, filma iz 1995. s Kevinom Costnerom. Ako vas ne privlači svijet filma, preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Disneyland ili adrenalinski zabavni park Disney California Adventure. Ljubiteljima umjetnosti nudimo odlazak u slavni Muzej Getty, ili u Muzej suvremene umjetnosti (MOCA) i u Muzej moderne umjetnosti (The Broad). Noćenje.

4. dan San Diego
Doručak. Vožnja uz Tihi ocean i bivšu nuklearnu centralu te kroz vojni kamp Pendleton. San Diego je drugi najnaseljeniji grad Kalifornije. Smjestio se uz granicu s Meksikom i obiluje meksičkim ugođajem. Razgled San Diega započet ćemo na poluotoku Coronadu panoramskim pogledom na grad i luku. Odlazimo do najstarijeg hotela Del u kojem je Marylin Monroe 1958. snimala Neki to vole vruće. Nastavljate razgledavati najznačajnije dijelove San Diega: Seaport Village – nosač zrakoplova USS Midway (preporučeni skup ulaznica) – Old Town San Diego State Historic Park – park Balboa – Četvrt plinskih svjetiljki – Fifth Avenue. Smještaj u hotel na širem području San Diega. Noćenje.

5. dan SeaWorld San Diego / San Diego Zoo / muzeji
Doručak. Preporučujemo odlazak u zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego (preporučeni skup ulaznica). Uživat ćete u predstavama kitova ubojica, dupina i morskih lavova, obilaziti ispod bazena s morskim psima, vidjeti polarne medvjede i pingvine u njihovu prirodnom staništu, uživati u 4D projekcijama i vlakovima smrti. Ako vas ne privlači svijet mora i oceana, preporučujemo odlazak u svjetski poznati zoološki vrt San Diego Zoo. San Diego Zoo je među najvećim i najznačajnijim u svijetu po reprodukciji i uzgoju rijetkih i ugroženih vrsta. Ljubiteljima umjetnosti nudimo antropološki muzej Museum of Us, ili prirodopisni muzej San Diego Natural History Museum, ili muzej San Diego Museum of Art (SDMA). U poslijepodnevnim satima napuštamo San Diego i vozimo se prema saveznim američkim državama Arizoni i Nevadi. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan Nacionalni park Joshua Tree – Route 66
Doručak. Nacionalni park Joshua Tree obiluje neobičnim, endemskim pustinjskim drvećem što iz daljine sliči na čovjeka s podignutim rukama u zraku. Zaustavljamo se kod Hidden Valley i Skull Rock. Legendarna američka cesta Route 66 je 1926. kao prva transkontinentalna cesta povezala Chicago i Los Angeles, zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. U Peach Springsu, sjedištu indijanskog rezervata plemena Hualapai vidjet ćemo kako žive prastanovnici Amerike. Dan ćemo završiti posjetom Seligmanu, tipičnom gradiću na Route 66. Tokom današnjeg dana prolazimo nekoliko klimatsko-vegetacijskih zona, od pustinje do brdsko-planinskih predjela. Smještaj u hotel na Route 66. Noćenje.

7. dan Nacionalni park Grand Canyon – Las Vegas
Doručak. Grand Canyon je jedan od najznačajnijih i najposjećenijih nacionalnih parkova SAD-a, grandiozno djelo tektonskih pokreta i rijeke Colorado. Nalazi se u sz. dijelu Arizone, u duljini 447 km toka rijeke Colorado. Širok je u prosjeku 16 km, a dubok više od 1800 m. Sjeverni rub kanjona nalazi se na 2483 m nadmorske visine, a južni na 2173 m. Zaustavljamo se na vidikovcima Mather Point i Bright Angel. 2018. posjetilo ga je rekordnih 6,38 mil. posjetitelja. Od 1979. je na UNESCO‑vu Popisu svjetske baštine. Preporučujemo helikopterski let iznad kanjona (preporučeni skup ulaznica). Vožnja prema Las Vegasu s usputnim zaustavljanjem na Hooverovoj brani. Brana je građena od 1931. do 1936. Po završetku gradnje bila je najveća brana na svijetu i premda je prošlo devet desetljeća i dalje je vrlo impresivna. Po dolasku u Las Vegas panoramska vožnja po Stripu. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan Las Vegas / Antelope Canyon i Horseshoe Bend
Preporučujemo izlet u Antelope Canyon i Horseshoe Bend (preporučeni skup ulaznica). Misteriozni Antelope Canyon je najljepši skriveni tjesnac u rezervatu indijanskog plemena Navajo. Izdubile su ga u crvenome pješčenjaku riječne bujice i udari vjetra. Antelope Canyon smatra se nezaobilaznim mjestom koje moraju posjetiti svi željni savršene fotografije i obožavatelji netaknute prirode. Odlazak do Horseshoe Benda, najfotografiranije točke na rijeci Colorado i meandra u obliku konjske potkove. Povratak u Las Vegas, Svjetsku prijestolnicu zabave. Slobodna noć za osobne programe. Noćenje.

9. dan Las Vegas
Današnji dan je predviđen za osobne programe i odmor. Las Vegas je najdinamičniji, najspektakularniji i najdrskiji boomtown u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerojatnija činjenica koja to potkrepljuje – da nije niti postojao na početku 20. stoljeća! Zadnjih godina bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkog gradskog središta. Zabavite se u mnogobrojnim hotelima i kockarnicama: Luxor – Excalibur – Tropicana – New York - New York – MGM – Vdara – Aria – Cosmopolitan – Bellagio – Cezarova palača – Venecija – Pariz – Otok s blagom... Ispred hotela uprizorene su gusarske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i brojne druge zanimljivosti. Noćenje.

10. dan San Francisco
Jutarnji let za San Francisco. San Francisco je lučko, trgovačko, financijsko, znanstvenoistraživačko i poslovno središte zapadnog dijela SAD‑a; zauzima vodeće mjesto u trgovini s Azijom. Gradska aglomeracija San Francisca ubraja se među najznačajnija kulturna središta SAD‑a; izdvajaju se sveučilišta, Muzej suvremene umjetnosti, Palača Legije časti, Muzej azijske umjetnosti... Turističko je središte s 26 mil. posjetitelja godišnje. Razgled San Francisca: most Golden Gate – Civic Center – slikoviti Trg Alamo – Pier 39 – Fisherman's Wharf – krstarenje zaljevom (preporučeni skup ulaznica) – Twin Peaks – Union Square... Smještaj u hotel na širem području San Francisca. Noćenje.

11. dan San Francisco
Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo vožnju poznatim turističkim tramvajem cable carom (preporučeni skup ulaznica), šetnju Kineskom četvrti, kupovinu suvenira ili last-minute shopping. U poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku i prijava na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.

12. dan Zagreb
Dolazak u veću europsku zračnu luku gdje presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim ili večernjim satima i preuzimanje prtljage.

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje putovanja: 14


Cijena uključuje

 • zrakoplovne karte ekonomskog razreda na relaciji Zagreb – Los Angeles, Las Vegas – San Francisco i San Francisco – Zagreb
 • 10 noćenja i 7 doručaka u hotelima turističke kategorije (približno europske 3*-4*) u dvokrevetnoj sobi:
 • Los Angeles šire područje Los Angelesa (3 noćenja doručkom)
 • San Diego šire područje San Diega (1 noćenje s doručkom)
 • Mojave Desert (1 noćenje s doručkom)
 • Williams (1 noćenje s doručkom)
 • Las Vegas The Strip ili Downtown Las Vegas (3 noćenja bez doručka)
 • San Francisco šire područje San Francisca (1 noćenje s doručkom)
 • prijevoz klimatiziranim minibusom ili autobusom prema programu putovanja
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku za vrijeme boravka u SAD-u
 • ulazak u nacionalne parkove Joshua Tree i Grand Canyon
 • jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje ugovorne odgovornosti organizatora putovanja.

Cijena ne uključuje

 • ESTA-ino odobrenje: 21 USD
 • doplatu za određena, željena sjedala u zrakoplovu – nije obavezna doplata
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.000 EUR – obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • doručke u Las Vegasu
 • preporučeni skup ulaznica, osobnu potrošnju i napojnice
 • zrakoplovne karte višeg ekonomskoga razreda (premium economy), poslovnoga razreda (business class) ili prvoga razreda (first class) – cijena na upit
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti – PREPORUČUJEMO! Cijena osiguranja na upit.

Doplate

Preporučeni skup ulaznica

- tematski zabavni park Universal Studios Hollywood
- nosač zrakoplova USS Midway u San Diegu
- zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego
- helikopterski let iznad Grand Canyona (25-30 minuta)
- cjelodnevni izlet Antelope Canyon i Horseshoe Bend
- krstarenje turističkim brodom zaljevom San Francisca (60 minuta)
- vožnja turističkim tramvajem cable carom u San Franciscu.
Cijena preporučenog skupa ulaznica: 900 EUR.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u SAD. Pri prijavi obavezno šaljete agenciji presliku stranice sa slikom.
ESTA ili viza nužna je hrvatskim državljanima za putovanje u SAD.
Kreditna kartica ili debitna kartica na ime putnika obavezna je kod prijave u hotel. Kartica se autorizira na iznos depozita za eventualne troškove u hotelu. Ako niste učinili dodatnih troškova, autorizirani iznos se kod odjave iz hotela automatski poništava

ESTA
Hrvatski državljani koji nemaju važeću američku vizu moraju se registrirati u elektronički sustav za odobravanje putovanja. Registracija se obavlja online. Potrebna je putovnica s ugrađenim računalnim čipom (biometrijska putovnica) i kreditna kartica. Hrvatski državljani koji imaju važeću američku vizu ne moraju se registrirati pri ESTA-i. Ako putnik želi asistenciju pri apliciranju za registriranje u elektronički sustav za odobravanje putovanja, usluga tražene asistencije s troškom ESTA-e i pripadajućim PDV-om iznosi 80 € po osobi. Agencijska asistencija nije obavezna; znači da putnici mogu sami rješavati ESTA-u. Više informacija na mrežnoj stranici Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/

Program
Mogućnost organiziranja pretprograma, tj. ranijeg dolaska u SAD i boravka u vlastitom aranžmanu do početka naše ture. Postoji mogućnost organiziranja i postprograma; nakon završetka naše ture ostajete u SAD-u u vlastitom aranžmanu. Najčešći postprogrami su Havaji, Bahami, Karibi i sl.

Rok u kojem organizator može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu ako najmanji broj osoba ne bude dosegnut
20 dana prije početka paket-aranžmana

Opći uvjeti poslovanja
Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu ili uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »