SICILIJA - 5 dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Sicilija 5 dana avionom 27.04.- 01.05.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

Predviđeni hoteli:


27.04.2019. subota, ZAGREB – CATANIA – PALERMO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Direktan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju. Nakon slijetanja slijedi vožnja do Palerma (točan red letenja u završnoj obavijesti). Po dolasku, razgled grada: arapsko–normanska katedrala, Kraljevska Palača – bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti – srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune sa fontanom “srama” (“della vergogna”). Smještaj u hotel. Noćenje.

28.04.2019. nedjelja, PALERMO – MONREALE – AGRIGENTO – CATANIA
Doručak. Odjava iz hotela te fakultativni izlet (uz doplatu) do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek–djelo bizantske umjetnosti. Kraće slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira te nastavak vožnje prema Agrigentu. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu s lokalnim vodičem na Siciliji: Dolina hramova, Jupiterov, Junonin, Herkulov, hram Dioskura (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Ako možda niste ljubitelj hramova sigurno ovo mjesto nije promašaj za vas, jer trenutak kada pogledate u daljinu s hrama je toliko veličanstven da možete osjetiti moć koju su imali tadašnji imperatori. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Catanije. Smještaj u hotel. Noćenje.

29.04.2019. ponedjeljak, CATANIA – SIRACUSA  NOTO – CATANIA
Doručak. Odlazimo u razgled Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu (doplata za ulaznicu na licu mjesta): grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia – šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture – spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na UNESCO–vom popisu baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. Slobodno vrijeme. Nastavljamo prema gradiću Noto koji je zaslužio biti uvršen na UNESCO-v popis svjetske baštine. Središtem grada dominira katedrala Sv. Nikole nasuprot koje se nalazi jednako impozantna Duždeva palača. Prošećite do Kraljevskih gradskih vrata (Porto Reale), a dok šećete ovim ulicama, počastite se odličnim sladoledom od pistacija i straciatele. Nedaleko od gradske jezgre nalazi se Lido di Noto, prekrasna pješčana plaža za one koje žele uživati u suncu i moru. Povratak u hotel. Noćenje.

30.04.2019. utorak, CATANIA – ETNA & TAORMINA
Doručak. Odlazak na izlet do obližnje Etne – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Posjet grčko–rimskom teatru (doplata za ulaznicu na licu mjesta) s nezaboravnim pogledom na Etnu. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim uličicama šarmantnog gradića. Povratak u hotel. Noćenje.

01.05.2019. srijeda, CATANIA – ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme u Cataniji, baroknom središtu Sicilije, upisanom na UNESCO popis svjetske baštine kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi”. Preporučujemo odlazak u šetnju do glavnog gradskog trga Piazza del Duomo na kojem se nalazi Palača slonova i Slonova fontana. Prošećite do impresivne katedrale Sv. Agate, zaštitnice grada ili obližnjih avenija Via Etnea i Via Crociferi. Vožnja do zračne luke Fontanarossa u Cataniji, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Catanije za Zagreb.

Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

Cijena aranžmana po osobi: FIRST MINUTE 4.790 kn / Redovna cijena 4.990 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 45 / Maksimalan broj putnika: 100

Popusti i doplate
- jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta

 

Izravnim letom iz Zagreba!

Video

POŠALJI UPIT